Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:42

2024: Zapowiedzi wydawnicze

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 17 października 2024, o 15:50

We wrześniu czytałam tej autorki Off to the Races, był to debiut, wg mnie dobry, uważam że jest lepsze niż Done and Dusted
na tyle że chętnie sięgnę po inne jej książki.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 17 października 2024, o 18:19

Szponar jest fajna, z chęcią spróbuje :smile:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez Nocny Anioł » 18 października 2024, o 08:07

gosiurka napisał(a):We wrześniu czytałam tej autorki Off to the Races, był to debiut, wg mnie dobry, uważam że jest lepsze niż Done and Dusted
na tyle że chętnie sięgnę po inne jej książki.

Szepniesz słówko?
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 18 października 2024, o 16:03

Zawsze Aniołku,w razie czego przypomnij :-D

A ja na razie odpoczywam, za dużo nauki miałam w pracy, musiałam 6 szkoleń zaliczyć w 4 dni, teraz gapię się w seriale, czyli Mc Gyver, CIS Las Vegas i oczywiście NCIS ^_^
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Nocny Anioł » 18 października 2024, o 19:06

Przypomnę :smile:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 3 listopada 2024, o 20:22

Oferta
Sara Cate
Wydawnictwo: NieZwykłe 5.12
Cykl: Salacious Players Club (tom 5)

Obrazek

On nie jest tylko bogaty, on jest obrzydliwie bogaty.

Dwudziestojednoletnia Daisy od trzech miesięcy pracuje w Salacious Players Club. Ten lokal okazał się zupełnie innym miejscem, niż sobie wyobrażała, a jego właściciele byli bardzo mili. Nie mogła narzekać.

Ponadto w klubie odbywają się aukcje randkowe, na których zarówno mężczyźni, jak i kobiety oferują możliwość spędzenia ze sobą wieczoru. Podczas tych aukcji Daisy i jej przyjaciel Geo obstawiają, kto otrzyma najlepszą sumkę.

Jednak dziewczyna nigdy nie przypuszczała, że kolega rzuci jej wyzwanie, i że ona na nie odpowie. Nawet przez chwilę nie sądziła, że wejdzie na scenę i weźmie udział w licytacji, a Ronan Kade – najbogatszy członek klubu – za możliwość spędzenia z nią czasu zaoferuje astronomiczną kwotę.

Mężczyzna jest dużo starszy od niej, mógłby być jej ojcem, w dodatku umawiał się kiedyś z jej matką…

Klątwa
Marissa Meyer
Wydawnictwo: BeYa Cykl: Złoty (tom 2)

Obrazek

Serilda żyła po mrocznej stronie całunu, choć jej ciało było martwe. Straszliwa klątwa sprawiła, że duch Serildy został oderwany od ciała i uwięziony w ponurym zamku Adalheid. Władca tego miejsca, okrutny Erlking, wyznaczył jej zadanie: jako śmiertelna miała urodzić mu potomka. Ogłosił ją przyszłą królową, a ona okazała posłuszeństwo, choć wiedziała, że po urodzeniu dziecka Król Olch nie będzie miał dla niej litości. Musiała jednak podjąć śmiertelną grę, licząc przede wszystkim na swój talent do opowiadania historii i pomoc Złotego.

Sieć kłamstw Erlkinga stawała się z dnia na dzień coraz dziwniejsza i bardziej niebezpieczna. Sekretna obecność Złotego w zamku dawała Serildzie chwile nadziei za cenę ogromnego ryzyka. Jeśli nie chciała zostać w Adalheid na zawsze, musiała je podjąć. Czas powoli upływał, Bezkresny Księżyc zbliżał się nieubłaganie. Jeśli do tej chwili Złoty z pomocą Serildy nie odzyska utraconego imienia, oboje zostaną przeklęci. Tymczasem każdy kolejny dzień przynosił nowe koszmary. I już wkrótce zrozumieli straszliwą prawdę.

Jeśli Erlking osiągnie swój cel i dokona zemsty, zło wypełznie zza mrocznego całunu. Ich czeka okrutny koniec, a świat śmiertelnych zmieni się bezpowrotnie.

Koszmar nigdy się nie skończy, jeśli nie złamiesz tej klątwy!

Leather & Lark
Brynne Weaver
Wydawnictwo: Czwarta Strona 13.11
Cykl: Niszczycielska miłość (tom 2)

Obrazek

Płatny morderca Lachlan Kane chce spokojnego życia, poświęcić się swojej pasji i zapomnieć o traumatycznej przeszłości. Jednak gdy partaczy robotę dla największego klienta swojego szefa, wie, że już nigdy nie wyrwie się z podziemia. A przynajmniej do chwili, gdy Lark Montague składa mu ofertę: jeśli odnajdzie i zabije pewnego zabójcę, ona znajdzie sposób, by zagwarantować mu wolność. Ale jest w tym haczyk. Najpierw musi ją poślubić. Pech chce, że ta dwójka się nie znosi.

Gdy Lachlan i Lark kroczą przez łączący ich mroczny świat, rozróżnienie udawanego uczucia od prawdziwego staje się niemożliwe. Ale prześladują ich nie tylko znajome niebezpieczeństwa. Tuż za drzwiami czai się kolejny, nowy upiór.

A ten pragnie krwi.

Korona przeznaczenia
A.K. Mulford
Wydawnictwo: BeYa 2025
Cykl: Królestwa Okrith (tom 3)

Obrazek

Tym razem akcja romantycznej, pełnej zwrotów akcji epickiej serii fantasy Królestwa Okrith przenosi się na zachód. Młoda wojowniczka fae, Bri, ma za zadanie rozwiązać zagadkę morderstwa królowej i ocalić życie pięknej księżniczki, w której chyba zaczyna się zakochiwać.

Briata Catullus jest zdeterminowana, żeby odkryć mordercę, pokonać łowców czarownic i ochronić swoją księżniczkę, jednak gdy przybywa do Zachodniego Dworu, sprawy wyglądają jeszcze gorzej, niż się obawiała. Lodowate przyjęcie ze strony dworskich fae to jeszcze najmniejszy z jej problemów — wszyscy znają proroctwo, że Bri ma wydrzeć koronę prawowitemu władcy i nie życzą sobie, żeby uzurpowała sobie prawo do tronu. Gorzej, że łowcy czarownic są głodni królewskiej krwi i Bri będzie musiała naprawdę się natrudzić, żeby udaremnić ich plany.

Co więcej, pogrążona w żałobie po śmierci matki księżniczka Abalina Thorne wcale nie ma ochoty dopuszczać Bri do żadnych tajemnic i zgadza się na jej ochronę dopiero na usilną prośbę swojej kuzynki.

W miarę jednak gdy zagrożenie narasta, obydwie uświadamiają sobie, że mogą osiągnąć więcej, gdy zaczną współpracować, a księżniczka w końcu odkrywa, że Bri jest jedną z niewielu osób, którym może ufać. Bri za wszelką cenę chce udowodnić, że proroctwo się myliło, a ona sama może wykuć swoje przeznaczenie. Nie chce pozwolić, żeby wdzięki pięknej Liny odciągnęły ją od tego celu. Ma obowiązki wobec księżniczki, wobec Zachodniego Dworu i wobec własnego przeznaczenia.

Czy jednak nie jest również winna czegoś swojemu sercu?

Ivy Smoak
Nietykalni
Cykl: Sekrety Empire High (tom 1)
Editio 2025

Obrazek

Do Empire High, prestiżowego liceum, chodzili niemal wyłącznie potomkowie najbogatszych i najsławniejszych nowojorskich rodzin. Brooklyn Sanders nie pasowała do tego elitarnego grona. Nigdy nie była bogata. Dopiero co straciła matkę i wujek Jim zgodził się, aby zamieszkała u niego – w Nowym Jorku. A że od dawna pracował w Empire High, dziewczyna mogła rozpocząć tam naukę. Pierwszego dnia w nowej szkole wpadł jej w oko przystojny Matthew Caldwell. Czarujący, piękny i… całkowicie poza zasięgiem Brooklyn. Pochodził z bajecznie bogatego domu i podobnie jak pozostali Nietykalni, zdawał się nie zwracać uwagi na uczniów z biedniejszych rodzin.

Kiedy Matthew zwrócił uwagę na Brooklyn, wydawało się jej, że życie odzyskało piękno. Świat Nietykalnych rządził się jednak swoimi prawami. Był pełen uprzedzeń, intryg i fałszu. I nie wpuszczano do niego osób spoza. Uczucie Matta i Brooklyn zostało wystawione na niejedną próbę. Czy przetrwa podłość, obłudę, kłamstwa i tajemnice?

Przed ukochaną osobą nie można mieć tajemnic…

Ich świat wyglądał jak raj. Raj kłamstw, zdrad i sekretów…

The Devil Tainted Us
Shanjida Nusrath Ali
Wydawnictwo: Black Rose 27.01.2025

Obrazek

O Mery Heights mówi się, że jest przeklęte przez Boga, który nie mógł znieść takiej liczby grzechów. One są niczym cień kryjący się w kątach szpitala psychiatrycznego Świętej Marii Magdaleny.
Kiedy do tego piekła na ziemi wkracza Agatha, jej czysta dusza zostaje wepchnięta w ogień tortur, poczucia winy i wstydu. Dziewczyna jednak zamierza się stąd wyrwać, a kluczem do wolności okazuje się jeden z księży, który sam jest grzesznikiem.
Eryx.
Im dłużej Agatha zamknięta jest w przytułku, tym bardziej zapada się w ciemności wyspy. Niemniej nawet tam czuje niewytłumaczalną więź z Eryxem, który nie może się oprzeć temu pięknemu, pociągającemu aniołowi. Wkrótce wszystkie sekrety wyjdą na jaw, a demony przeszłości wygrzebią się ze swoich grobów i zagrożą Agacie oraz Eryxowi. Rozpocznie się podróż pełna zdrady, poczucia winy, miłości i namiętności pomiędzy aniołem a grzesznikiem, którzy będą walczyć o to, czego pragną najbardziej, nim ich dusze zostaną skalane przez diabła.

Świąteczna księgarnia
Jenny Colgan
Wydawnictwo: Feeria Stories
Cykl: Świąteczna księgarnia (tom 1)

Obrazek

Rozgrzewająca serce świąteczna powieść!

Ostatnie, o czym marzy Carmen, to spędzić święta w idealnym domu swojej idealnej siostry Sofii, z jej idealnym mężem i idealnymi dziećmi. W dodatku Sofia próbuje uporządkować życie Carmen, co jej samej się wcale nie podoba. Nie ma jednak wielkiego wyboru: zwolniono ją z pracy i teraz nie ma ani pieniędzy, ani planu B. Przenosi się więc do malowniczego Edynburga, gdzie zatrudnia się w lokalnej księgarni, by pomóc jej ekscentrycznemu, starszemu właścicielowi uratować biznes i tchnąć życie w stary, zakurzony sklepik.

Czy Carmen odnajdzie wspólny język z nowym szefem? Co się stanie, gdy księgarnią – i jej nową pracownicą – zainteresuje się sławny i charyzmatyczny pisarz? Czy świąteczny nastrój wystarczy, aby naprawić trudne siostrzane relacje? Urocza, optymistyczna książka na okołoświąteczny czas!

Prędzej piekło zamarznie
Ludka Skrzydlewska
Wydawnictwo: Editio Red 19.11

Obrazek

Nigdy się na to nie zgodzę, Saint!

Marigold Price wraz ze swoją macochą Lizzie prowadzi przytulny pensjonat w małej górskiej miejscowości Silver Springs w stanie Kolorado. Pół roku temu dziewczyna straciła ojca i choć niesamowicie za nim tęskni, to z całych sił stara się udowodnić Lizzie i całemu światu, że ze wszystkim poradzi sobie sama, że o wszystko sama zadba – wcale nie gorzej niż jej zmarły tato. Sześć miesięcy po jego odejściu wydaje się, że życie w pensjonacie Silver Lodge powoli wraca do normy. Zbliża się Boże Narodzenie i obie panie Price zajęte są dekorowaniem domu w oczekiwaniu na spragnionych śniegu turystów.

Tymczasem nad spokojnym Silver Springs zbierają się ciemne chmury. Krążą plotki o kimś, kto skupuje ziemie na obrzeżach miasteczka. Atmosfera zagęszcza się wraz z przyjazdem Sainta Ashforda. Biologiczny syn Lizzie Price i dawny przyjaciel Mari, jeszcze z dzieciństwa, wraca po latach do Silver Springs z zamiarem przemienienia cichej górskiej miejscowości w drugie Aspen – ogromny kurort narciarski. Ten pomysł zdecydowanie nie podoba się Marigold. Dziewczyna postanawia walczyć o zachowanie tożsamości miasteczka i o ukochany pensjonat, co do którego Saint także ma pewne plany…

Consider Me
Becka Mack
Wydawnictwo: Yana 27.11
Cykl: Playing For Keeps (tom 1)

Najlepszy hokeista NHL stanie się romantykiem, by zdobyć dziewczynę, której desperacko pragnie.

Gorący romans sportowy. Pierwszy tom popularnej serii „Playing for Keeps".

Dla miłości zrobi wszystko...

Carter Beckett to najlepszy zawodnik NHL - jest w szczytowej formie zarówno na lodzie, jak i poza nim, a jego drużyna radzi sobie lepiej niż kiedykolwiek. Nie brakuje dziewczyn, które chciałyby spędzić z nim noc. Czego mógłby chcieć więcej?

Olivia Parker jest popularna wśród zawodowych hokeistów dzięki znajomości z chłopakiem swojej najlepszej przyjaciółki, ale sama nie jest zainteresowana randkowaniem z którymkolwiek z nich - bez względu na to, jak seksowny by był. Dlaczego zakochana w swojej pracy nauczycielka chciałaby spędzać czas na adorowaniu sportowca z wybujałym ego?

Kiedy Carter poznaje Olivię, nie może przestać o niej myśleć. Na nieszczęście dla niego Olivia woli trzymać go na dystans i nie ma zamiaru ulec jego urokowi. Być może nadszedł czas, aby Carter spróbował zmienić taktykę... W końcu nikt nie powiedział, że musi grać fair.
Carter zrobi, co w jego mocy, aby Olivia zwróciła na niego uwagę.

Post przez Nocny Anioł » 4 listopada 2024, o 20:01

Przez chwilę miałam ochotę na tą Ofertę, ale doczytałam opis do końca i mi przeszło.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 5 listopada 2024, o 20:40

Aniołku nie dziwię Ci się. Sama miałam na to ochotę, ale 53 i 21 to dla mnie zbyt duży age gap. Do tego ta matka :facepalm:

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 6 listopada 2024, o 08:19

Ja ją pewnie wezmę, bo mam całą serię :-D
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez Nocny Anioł » 6 listopada 2024, o 12:34

aleqsia napisał(a):Aniołku nie dziwię Ci się. Sama miałam na to ochotę, ale 53 i 21 to dla mnie zbyt duży age gap. Do tego ta matka :facepalm:

Właśnie ta matka, to mnie skutecznie odstraszyło.
Obrazek

Poprzednia strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć