Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:30

Margit Sandemo

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 13 maja 2021, o 19:05

Nie znam się na SoLL bo coś tam czytałam wieku temu i nie wywarło to na mnie pozytywnego wrażenia ale trzeba by dopaść po norwesku i sprawdzić jak było w oryginale z tymi oczami i który tłumacz spartaczył sprawę. :P
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 13 maja 2021, o 19:14

dobry pomysł :hihi:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 13 maja 2021, o 20:08

Hobbitka napisał(a):Może ktoś zrozumie mój ból. cries2

Jest to w pełni zrozumiałe i usprawiedliwione, są w sieci rozbudowane grupy wsparcia ^_^

Serio, tez jestem ciekawa, kto spartolił, to to nawet dla laików jak ja kanoniczny element konceptu ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez Irka1987 » 13 maja 2021, o 22:02

To tłumacz nie rozróżnia koloru blue od yellow?
Mam sentyment do tej serii. I lubię Tengela. Chociaż kontrowersje budź we mnie wiek niektórych bohaterek.

A z ulubionych par to w czołówce mam córkę hycla i Mikela. Ona jak na swoją nieporadność wśród ludzi jest ogarnięta, on taki uroczy i nieśmiały.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 13 maja 2021, o 22:22

Raczej "blå" od "gul", jeśli tłumaczył z oryginału. :P no nie wiem. Póki co, nie znalazłam żadnego darmowego ebooka w oryginale ale szukając go stwierdziłam, że polskie okładki wypalają oczy. Oryginalne są nawet niezłe.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez Irka1987 » 13 maja 2021, o 22:44

Kawka napisał(a):Raczej "blå" od "gul", jeśli tłumaczył z oryginału. :P no nie wiem. Póki co, nie znalazłam żadnego darmowego ebooka w oryginale ale szukając go stwierdziłam, że polskie okładki wypalają oczy. Oryginalne są nawet niezłe.

Ano. Nie pomyślałam, że to nie po angielsku.

Ja mam takie kieszonkowe wydania co kiedyś były wydawane w kiosku.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: SEP Garwood Sandemo Lindsey Maas

Post przez Hobbitka » 17 maja 2021, o 13:09

A wyobraźcie sobie, że pod koniec tej samej książki on już miał zielone confused1 normalnie czeski film.
It's never too late - never too late to start over, never too late to be happy. - Jane Fonda

We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets. - Marilyn Monroe

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 18 maja 2021, o 13:47

Nigdy nie wiadomo, co wyskoczy...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Poprzednia strona

Powrót do S