Teraz jest 21 listopada 2024, o 15:50

Kawka ma ochotę na...

Nie wiesz, jaki tytuł konkretnie przeczytać? Doradzimy!

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 27 września 2011, o 20:56

Ale pierwsze trzy, jeśli się chce w nich romans :P
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez aralk » 27 września 2011, o 21:33

pewnie zajrzę, bo jednak chcę wiedzieć co "tak" a co "nie" ;)

Post przez Agrest » 16 lutego 2012, o 21:54

Kawko, w kwietniu zeszłego roku pytałaś o współczesne romanse z norweskim motywem i podałam harlequina, który nie był w Polsce wydany, a właśnie się dowiedziałam, że teraz już został, a konkretnie w lipcu się ukazał ;)

Zorza nad fiordem, Kate Hardy

Nic wielkiego, ale sympatyczna historyjka :) (ale nie wiem, jak polskie cięcie :bezradny: )
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 18 lutego 2012, o 00:29

Dzięki wielkie. Na pewno sięgnę.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Kawka » 26 maja 2012, o 00:56

Kawka obecnie znudzona brakiem lub miałkością emocji w czytanych ostatnio ksiażkach ma ochotę na:

Coś emocjonującego z dużą dramatozą. Mile widziane traumy i cierpienia długotrwałe bohaterów obu płci. Niech się kochają ale mają na swej drodze tyle przeszkód, żeby to ciągnęło się przez całą książkę. Stylistyka może się niebezpiecznie ocierać o meksykańską telenowelę :rotfl: - im bardziej tym lepiej. To może być coś tak przewracającego wnętrzności jak "Echa wspomnień" Balogh, lub "Dzikość serca" Rogers. Myślę o jakimś romansie z lat 70-80, bo zdaje się, że w nich są obecne wszystkie te elementy ale niestety tytułów i autorek mi brak. Dodam jeszcze, że czytam (narazie) tylko po polsku. Jeśli to będzie seria to raczej krótka, chciałabym skończyć przed lipcem całość. :P Liczę na Was.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: chase loretta

Post przez olly3 » 26 maja 2012, o 09:16

J. McNaught "Whitney" - aż nadto emocji :)
J. Deveraux "Potrzask", "Uciekinierka" i "Oszustka"
D. Palmer "Amelia" i "Magnolia"
C. Coulter "W objęciach diabła"
Jo Beverley "Małżeństwo z rozsądku"
E. Coffman "Pomyłka"

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 26 maja 2012, o 11:09

Palmer Diana - Olśnienie :look_down:

C. Coulter "W objęciach diabła" oo taak :roll:
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Kawka » 26 maja 2012, o 12:16

Dziękuję serdecznie za propozycje.
"W objęciach diabła" chyba czytałam, albo przymierzałam się do tej książki, bo tytuł brzmi znajomo.

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 26 maja 2012, o 13:02

To może jeszcze Mezalians D. Palmer
Obrazek

Post przez Kawka » 26 maja 2012, o 14:19

Jakoś mnie Palmer odstrasza - za dużo świniaków. :P

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 26 maja 2012, o 14:39

Kawko, za to świetnie się wpisuje w Twoje wymagania ^_^ Ja osobiście nie jestem w stanie strawić żadnej autorki, która serwuje śfinię na pierwszym planie, ale może dla Ciebie nie będzie tak źle :)
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 26 maja 2012, o 16:30

Przy czym Amelia i Mezalians są z Da Capo. Nie wiem jak jest z Magnolią, bo nie czytałam. W twoje wymagania wpisują się jak nie wiem i chociaż niekiedy denerwują to, przecież w takiej sytuacji nie przejdziesz wokół nich obojętnie. A Palmerka jeszcze wtedy nie była taką masochistką i nie dawała wszystkiego jak leci (co złe) swym bohaterom. Ja tego nie pamiętam.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 26 maja 2012, o 18:11

Kawko - ja bym ci poleciła Gorące pożądanie Penelope Williamson, bo znajdziesz tam to wszystko o co prosisz, a może nawet więcej :mrgreen:

PS. No i szkoda, że z Obcą ci nie wyszło tak do końca, bo tam na brak emocji nie można narzekać :wink:
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Post przez Kawka » 26 maja 2012, o 23:41

Spokojnie, do "Obcej" jeszcze wrócę. Mam zamiar wkrótce w końcu brak aktywny udział w "musisz to przeczytać" tylko zawsze mam tysiąc innych rzeczy do zrobienia.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 27 maja 2012, o 20:42

Niewinna I Burza Iris Johansen
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez maddalena » 30 maja 2012, o 10:25

Co prawda, napisałaś, że Diana Palmer nie bardzo ci odpowiada ale o tej książce, muszę wspomnieć Sercowe kłopoty.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Kawka » 2 czerwca 2012, o 02:56

Dziękuję serdecznie za kolejne propozycje. Jesteście wielkie, chodzące encyklopedie. :padam: Chyba do końca roku tego wszystkiego nie ogarnę.

Post przez maddalena » 5 czerwca 2012, o 12:49

Przy odpowiednim samozaparciu, dasz radę do końca wakacji :hyhy
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Dorotka » 5 czerwca 2012, o 15:42

Czytając "Letnie przesilenie" Robyn Carr od razu pomyślałam o Tobie, Kawko i o twoich perypetiach sercowych, i stwierdziłam, że musisz, ale to koniecznie musisz to przeczytać [jeśli oczywiście jeszcze nie czytałaś], bo jedna z bohaterek - Cassie - skojarzyła mi się właśnie z Tobą. Cassie śliczna, mądra, zdolna, ma dwadzieścia osiem lat i szuka swojej drugiej połowy. Całym jej życiem jest praca na ostrym dyżurze i spotkania z przyjaciółkami. Jednak wszystko zmienia się gdy umawia się na pewną randkę, bo elegancki mężczyzna z którym się umówiła, próbuje ją zgwałcić. Na szczęście z pomocą nadchodzi Walt, groźnie wyglądający motocyklista. I właśnie ten facet, który kompletnie nie jest w jej typie, odmieni jej całe życie już na zawsze. Walt okazuje się być wspaniałym mężczyzną, z zasadami i z ogromnym sercem. Dba o nią jak nikt wcześniej, pomimo tego, że są tylko przyjaciółmi, bo Cassie wciąz widzi w nim nieokrzesanego motocyklistę z wytatuowaną nagą kobietą na ramieniu. :wink: I pomyślałam, że może masz gdzieś w swoim otoczeniu takiego Walta, ale go nie dostrzegasz. :D Tylko nie bij, bo na swoje usprawiedliwie mam to, że to ich uczucie było naprawdę cudne i pewnie dlatego czytając tę książkę przez cały czas miałam wrażenie, że to o tobie.

Obrazek

Post przez Wiedźma Ple Ple » 5 czerwca 2012, o 15:46

Nie jest ono głupie. Nie jest.

Post przez maddalena » 6 czerwca 2012, o 11:12

jak najbardziej nie jest:rotfl:

Post przez Kawka » 29 września 2016, o 10:04

Uprzejmie proszę o podanie tytułu jakiegoś fajnego cziklita. Mam ochotę na coś w klimacie Bridget Jones albo Sophie Kingsela "Nie powiesz nikomu", ale te już czytałam a nic innego nie kojarzę.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 29 września 2016, o 10:18

Kawko, a Kinselli Miłość w stylu retro czytałaś?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Kawka » 29 września 2016, o 11:01

Nie czytałam. Dzięki Sol. Zapiszę sobie.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 29 września 2016, o 19:37

Kawko, a lekki romansik?
Romeo, Romeo Robin Kaye?
albo coś z Cabot. Znasz Cabot?
http://lubimyczytac.pl/cykl/1469/boy
http://lubimyczytac.pl/cykl/1466/papla
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mam ochotę na...