Teraz jest 24 listopada 2024, o 06:06

Darmowe ebooki - promocje, domena publiczna itd

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: T.A. White

Post przez nana_rlbi » 15 listopada 2014, o 02:00

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

Post przez nana_rlbi » 15 listopada 2014, o 02:50

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

Post przez nana_rlbi » 15 listopada 2014, o 03:44

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 15 listopada 2014, o 20:28

O, pierwszy tom Valentine, przyda się :)
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Alias » 16 listopada 2014, o 15:12

:ohlala: tyle tego...co tu brać?
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 16 listopada 2014, o 19:40

mam prosbe jak znajdziecie kiedys cos banalnie prostego ala harlequuin palmer diana dajcie znac sciagłam rich man's ale za diabła nie rozumiem lepiej z bad boy ale tu zmienni i jednak boye sie jezyka specyficznego .
mam juz bumato sol :padam: i sprobowałabym cos :czyta2:

edit
i maried bilionare probowałam z 2 strony i daje rade ale za duzo opisow jak na pierwszy raz czy jest cos prostrzego czy mam przestac snic :mysli: :rotfl:

Post przez nana_rlbi » 16 listopada 2014, o 20:33

może coś Elizabeth Lennox, ona ma całkiem króciutkie książeczki 60-90 stron, co do stylu niestety dawno nie czytałam i nie pamiętam czy łatwy, ale Palmerka to to nie jest, po tytułach raczej a' la Światowe życie :) , może Lilia będzie więcej wiedziała, też ją czytała :wink:

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

Post przez fanka76 » 16 listopada 2014, o 20:37

dziekuje nan sprawdze znbalazłam za free the lawman lily graison ale to historyk malo mnie pociaga ale moze sprobuje bo tu rozumiem o wiele wiecej niz z tych bad boyow

Post przez Roma » 16 listopada 2014, o 20:44

Dość proste ale niestety dla początkującego czytacza wszystko będzie trudne. Sama pamiętam jak cztery lata temu w cierpieniach czytałam moją pierwszą angielską książkę - JA Krentz przez koleżankę zachwalaną za bardzo prosty język. Czytałam ją pól roku zaciskając zęby i starając się jej nie spalić - bo miałam dość. Tłumaczyłam co drugie słówko - bo za chiny ludowe nie rozumiałam nic z tego co czytam. Kolejne przyszły łatwiej choć też ze słownikiem. Praktyka czyni mistrza i teraz już pochłaniam moje ukochane autorki w angielskim wypinając się na nasze wydawnictwa, które ich tłumaczyć nie chcą. (teraz najnowszą Singh, wcześniej miałam na tąpiecie Ilonę Andrews - one niestety do najłatwiejszych nie należą ale z drugiej strony też nie są specjalnie trudne) Więc głowa do góry i czytaj - po pewnym czasie będzie łatwiej. Mogę polecić wczesne Balogh - jak na historyki są wyjątkowo łatwe.

Post przez nana_rlbi » 16 listopada 2014, o 20:50

może też coś z tych współczesnych harlequinów, 2 przedostatnie to raczej młodzieżówki jak wynika z opisów:
ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek

Post przez fanka76 » 16 listopada 2014, o 20:57

roma nan dziekuje za wsparcie i pomoc zagladnełam do dangerous lover i dalabym rade czasami rozumiem całe zdanie innym razem zwrot a jeszcze innym co drugie słowo sprawdzam . mam nadzieje ze uda mi sie mimo braku czasu :bezradny:
jestescie sprawniejsze w te klocki nan nie znalazłabyś jakiegoś hq w stylu kopciuszka lub piekna i bestia :mysli: aby czytac musi mnie wcisagnac sprobuje tego szejka bo niezle mi idzie chociaz nie przepadam za tego typu ale coz te co lubie na pewno nie dalabym rady jak singh bo probowałam
jeszcze raz dziekuje

i mam pytanie te za 0$ po prostu popieram i zapisuja sie w chmurze i sparawa zamknieta? nie znikna za jakis czas lub nie nalicza kosztow jak promocja 0$ zniknie. pytam bo pierwszy raz pobieralam na kindla wczesniej n ie zamierzalam czytac

Post przez nana_rlbi » 16 listopada 2014, o 21:04

nie, nie znikną i pozostaną darmowe nawet jeśli cena się zmieni :wink:

Post przez Roma » 16 listopada 2014, o 21:12

Na pewno cena się nie zmieni. A propos kindla nie wiem którego masz ale każda wersja ma super słownik Angielsko- Angielski - na prawdę polecam - sporo się nauczysz dodatkowo i nie zajmuje dużo czasu. U mnie na paperwhitcie po prostu dotykam słówko które nie jest dla mnie jasne i pojawia się definicja:) Co do harlekinów niestety nie mogę ci pomóc bo nie czytuje.

Post przez fanka76 » 16 listopada 2014, o 21:19

Dziękuję dziewczyny . Roma dla mnie słownik angielski angielski za ciężki a ja za cienka na niego. Wgralam bumato i jak dotykam tłumaczy na polski. Przeczytałam 7% szejka w godzinę więc nieźle :mysli: . Ale mam jeszcze jedno pytanie czytając takie harlequinowe bzdurki 2 cz 5 będę w stNie np singh :mysli: . O tym szejku nieźle mi idzie ale te nocy które poprzednio sciaglam ciężko było malo rozumiałam :mysli:
Np dowiedziałam się ze radikulus zaklęcie z harego Pitera to od słowa śmieszny absurdalny po angielsku :shock: nie wiedziałam

Post przez Roma » 16 listopada 2014, o 21:35

Wiesz to zależny jakie masz zdolności językowe. Moje są kiepskie, ale ja czytałam bardzo dużo, byłam bardzo uparta i nie rzuciłam książki w kąt pomimo, że miałam wielokrotnie na to ochotę:) wiec dotarcie do poziomu na którym mogłabym z przyjemnością czytać Singh zajęło mi jakieś 2 lata. Im więcej będziesz czytać w originale - tym większy będziesz miała zasób słownictwa w związku z tym kolejne książki będziesz czytać szybciej, płynniej, będziesz też mogła czytać autorów, którzy posługują się bardziej skomplikowanym językiem. Najgorsze są początki więc nie należy się zniechęcać. Każdy kiedyś tak zaczynał chyba, że ma wyjątkowe zdolności językowe, wtedy idzie łatwiej i szybciej.

Post przez fanka76 » 17 listopada 2014, o 01:23

Dziekuje roma za rzetelną odpowiedź. Bede probowac ale ten brak czasu :zalamka: . szkoda ze nie zqbralam sie za to z 10 lat temu. :czeka:

Post przez Agrest » 17 listopada 2014, o 13:02

Fanko, jest za darmo nowelka Colleen Hoover Finding Cinderella. Nie wiem jak z trudnością, ale za to gatunek aktualnie cię interesujący?

Obrazek

No i powodzenia przede wszystkim ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 17 listopada 2014, o 13:18

fanko - ta lennox NAWET JA przeczytałam i zrozumiałam... łatwizna. a jak pobudza ego :hyhy:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Agrest » 17 listopada 2014, o 13:26

Jeśli szukacie darmowych harlequinów, to parę się pałęta po amazonie:

http://www.amazon.com/Rodeo-Rebel-Texas ... B00J8X2SKA
http://www.amazon.com/Destined-Maverick ... 00IB5BSAC/
http://www.amazon.com/Engaged-at-Chatsf ... 00I66DSFE/
http://www.amazon.com/Behind-Santina-Cr ... 0076NL9TK/

Kiedyś było więcej :bezradny:
edit: ale widzę, że tu zachowały się jeszcze resztki akcji Try Harlequin: http://www.harlequin.com/store.html?cid=233
Ale tylko pdfy, więc na kindla trzeba przerobić.
edit numero due! Z tego zestawu Superromance (Mayberry) i Special Edition (Thayne) są fajne ;) Ale pewnie jakiś Medical czy haeśżet będą krótsze/prostsze.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez fanka76 » 17 listopada 2014, o 16:15

Dziękuję agrest popróbuje. Harlequiny są wmojej swerze zainteresowań ze względu na język prosty. I prosta fabuła .np dżem stronę zachwyca się bootom pupa :hyhy: nowe słówko.
Będę powolutku próbować. Ta Biowet bardziej mnie interesuje ale jestem dopiero raczkujaca albo w powijakach nie wiem czy kiedykolwiek z nich wyjdę ale będę próbować. :zalamka: moim największym wrogiem w tym zakresie jest brak czasu :mur:
Dziękuję.
Szuwarku ale ty czytasz w oryginale :mysli: :bezradny:

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 17 listopada 2014, o 18:31

ska, kaleczę, dukam, walczę i klnę - ale tą lennox wymęczyłam. odświeżam nieużywany od 20 lat język...
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Księżycowa Kawa » 17 listopada 2014, o 20:22

Alias napisał(a)::ohlala: tyle tego...co tu brać?

Również miewam trudność z podjęciem decyzji, ech.

fanka76 napisał(a):i maried bilionare probowałam z 2 strony i daje rade ale za duzo opisow

A mnie znowu naszło na powtórkę…

fanka76 napisał(a):
jestescie sprawniejsze w te klocki nan nie znalazłabyś jakiegoś hq w stylu kopciuszka lub piekna i bestia :mysli:

A „Beauty and the Billionaire” Jessica Clare – motyw pięknej i bestii?
Albo może Jayne Castle i któryś z tytułów, które nie zostały przetłumaczone?

fanka76 napisał(a): po angielsku :shock: nie wiedziałam

A ja właśnie dzięki temu zapamiętałam znaczenie tego słowa.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez fanka76 » 17 listopada 2014, o 21:34

Kawo ja rowniez radikulus :cheer:

Post przez Księżycowa Kawa » 17 listopada 2014, o 22:53

Wiele słów kojarzę z przeczytaną książką.
Denis Diderot

*
*

Post przez Agrest » 17 listopada 2014, o 23:12

The Duchess War Courtney Milan

Miss Minerva Lane is a quiet, bespectacled wallflower, and she wants to keep it that way. After all, the last time she was the center of attention, it ended badly--so badly that she changed her name to escape her scandalous past. Wallflowers may not be the prettiest of blooms, but at least they don't get trampled. So when a handsome duke comes to town, the last thing she wants is his attention.

But that is precisely what she gets.

Because Robert Blaisdell, the Duke of Clermont, is not fooled. When Minnie figures out what he's up to, he realizes there is more to her than her spectacles and her quiet ways. And he's determined to lay her every secret bare before she can discover his. But this time, one shy miss may prove to be more than his match...

Taa, no więc nie mówię, jak dawno to kupiłam i że wciąż nie przeczytałam. Glupi piniondz bo tonie ;)

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć