monia0303 napisał(a):Nie wiedziałam gdzie napisać ale napiszę tutaj troszkę ku przestrodze.
Znowu trafiłam na bar.ana na tablicy. Wystawił książki, kupiłam, zapłaciłam i nic. Prawie trzy tygodnie a książek nie ma. Dzwoniłam w poniedziałek o numer nadania powiedział że wyśle mi jak wróći z pracy. I cisza. Dzwonię dzisiaj i nie odbiera. Przed wpołaceniem pieniędzy sprawdziłam gościa: zwykły chłopak 35 lat profil na facebooku oraz nk. Numer konta także sprawdziłam i nikt do niego nie zgłaszał żadnych oszustw. Więc przelałam kasę
Oczywiście przed zakupem dzwoniłam do niega aby pogadać i sprawdzić czy numer aktualny i wszystko było ok.
Po 2 nieodebranych połączeniach dzisiaj napisałam mu że właśnie jestem w drodze na policję. I odpisał że przeprasza ale omyłkowo wysłał pod zły adres i jak chce to mi zwróci kasę albo jutro ponownie wyśle książki. Wybrałam książki bo chol.ernie chce je mieć i zobaczymy czy jutro poda mi numer nadania. Powiedziałam mu że jak poda numer nadania to pójdę na policję i wycofam skargę.
Dziewczyny jak kupujecie na tablicy koniecznie sprawdzajcie czy sprzedawca ma aktywny profil na na lub fb. Zawsze można go później postraszy że będziecie pisać do jego znajomych itd.
Chyba ja to mam wyjątkowego pecha do oszustów i naciągaczy
emily temple napisał(a):Nie wiem czy to tu ale zapytanko mam.. Chodzi o przedłużanie odbioru w punkcie odbioru w empik..
3w2 promocja to zło ... i czy robią jakieś problemy , gdy będę chciała przedłużyć odebranie zamówienia o kolejne 14 dni..
Standardowo mam na odebranie 14 dni lecz piszą że mogę sobie przedłużyć.. ale na nie pamiętam kiedy ostatnio raz w empiku kupowałam, a ze w/w promocja zawsze o 5 zł taniej
Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość