Teraz jest 21 listopada 2024, o 23:25

Dodatki do Gazet/W kiosku

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 14 października 2011, o 21:57

jeżeli lubisz sagę rodzinną na wesoło to tak.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 14 października 2011, o 21:57

jeszcze przede mną ta przyjemność,ostatnio mam fazę na polecanki :hyhy:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 14 października 2011, o 22:02

Lilia napisał(a):jeżeli lubisz sagę rodzinną na wesoło to tak.

to może jednak się skuszę :)

Post przez Lilia ❀ » 21 października 2011, o 13:20

Numer 75. kolekcji "Księżna" Bertrice Small w sprzedaży od 21 października 2011 r.

Obrazek
Wiosenny sezon towarzyski roku 1795 inauguruje w Londynie bal u lady Clarice Bellingham. Wtedy właśnie w kręgach socjety po raz pierwszy pojawia się piękna Allegra, spadkobierczyni lorda Morgana, najbogatszego człowieka w Anglii. Zubożali, ale górujący nad nią pochodzeniem arystokraci prześcigają się w staraniach o względy dziedziczki wielkiej fortuny. Najżarliwszym spośród nich okazuje się Quinton Hunter, książę Sedgwick. Jest co prawda biedny jak mysz kościelna, ale szczyci się znakomitym, nie gorszym niż królewski rodowodem. Allegra decyduje się na małżeństwo z księciem...

Kolejny, 76. numer kolekcji "Burza i blask" Jennifer Blake w sprzedaży od 4 listopada 2011 r.

PS. Co sądzicie o tej Blake?

Post przez ewa.p » 21 października 2011, o 16:44

kupię sobie w poniedziałek 8-)

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 21 października 2011, o 16:57

nawet do kiosku się nie zbliżę :hyhy:

Post przez ewa.p » 21 października 2011, o 16:58

wiem,znam twoje nastawienie do pani S. :-P

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 21 października 2011, o 21:23

Nie jest w nim odosobniona ;)
Obrazek

Post przez ewa.p » 22 października 2011, o 18:54

wiem,fanki Small toponiekąd despratki(jak ja :hahaha: )

Post przez Lilia ❀ » 26 października 2011, o 13:59

Obrazek
Od 27 października Gazeta Wyborcza będzie ukazywać się z płytami DVD z odcinkami pierwszego sezonu serialu "Dynastia Tudorów".

Pierwsza płyta DVD z 2 odcinkami pierwszego sezonu serialu ukaże się z Gazetą Wyborczą 27 października. Kolejne 4 krążki będą ukazywać się co czwartek.

Cena dziennika i pierwszej płyty razem z etui - 10,99 zł; cena "Gazety" i kolejnych płyt - 9,99 zł.

Obrazek
Data wydania: 2011-10-27
W kiosku do: 2011-11-09
Tytuł prasowy: Viva
Cena z dodatkiem: 29.99 zł

Post przez aralk » 26 października 2011, o 15:56

może i głupio to zabrzmi, ale nic nie wiem o tym serialu, warto kupować Tudorów?

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 26 października 2011, o 17:10

Ja też nie widziałam ani jednego odcinka :look_down:

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 26 października 2011, o 17:50

no właśnie, warto to kupić???bo to chyba leciało na HBO, którego nie posiadam

Post przez Lilia ❀ » 26 października 2011, o 18:04

Moja siostra zachwycona Tudorami. Ja nie oglądałam, ale słuchałam muzyki - śliczna.

Post przez Berenika » 26 października 2011, o 22:38

Pamiętam pozytywne opinie :)
Obrazek

Post przez Dorotka » 27 października 2011, o 15:25

To co nie podobało mi się w tym serialu to aktor, który grał Henryka VIII, bo kompletnie nie pasował do tej roli. Henryk w czasach, kiedy poznał Annę Boleyn miał już kole czterdziestki, był potężny, otyły, zarośnięty, a aktor, który go zagrał przez cały czas wyglądał jak fircyk w zalotach, był niewysoki, szczupły i na dodatek młody. Okropnie mnie to wkurzało.
A przecież w momencie, w którym Anna urodziła Elżbietę Henryk miał 43 lata [ a średni wiek życia mężczyzny w XVI w. wynosił około 40 lat, można więc powiedzieć, że na tamte czasy był wiekowy] i miał już problemy z nogami [jedni historycy twierdzą, jakoby chorował na kiłę, a inni, że problemy z nogami wynikały z tak prozaicznej sprawy jak żylaki oraz wielokrotne urazy kostki].

Post przez Lilia ❀ » 30 października 2011, o 23:51

Biblioteka Biedronki
03.11 - 06.11 Cena: 10,99 zł/szt.

Obrazek
„CZEKAM NA CIEBIE” Veronique Olmi

Pierwsza miłość zostaje w nas na zawsze. Czasami wraca w najmniej oczekiwanej chwili. Czy miałabyś odwagę rzucić dla niej wszystko? Subtelna, przepełniona wrażliwością opowieść o różnych obliczach miłości i prawdziwej, dojrzałej kobiecości.

Obrazek
„NAJSMUTNIEJSZE DZIECKO” Cathy Glass

Opowieść o krzywdzonej przez rodzinę i bliskich, dziewczynce Donnie. Matka nie akceptowała jej koloru skóry i próbowała ją wybielić, szorując ciało dziewczynki drucianą szczotką. Donnie była też bita i maltretowana na wszystkie możliwe sposoby. Gdy trafiła do rodziny zastępczej, do Cathy Glass, jej traumatyczne przeżycia wyszły na jaw.

Obrazek
„ZAMACH” Tom Clancy

Net Force to specjalny odział FBI do walki z przestępczością internetową, którego akcje opisuje cykl 10 powieści Clancy’ego i Pieczenika. Pierwszy tom z cyklu opowiada o walce z rosyjskim hakerem Plehhanovem, który kradnie pieniądze z kont służb bezpieczeństwa, aby kupić sobie władzę.

Obrazek
„ZIMOWE OPOWIEŚCI” Jessica Hart

Gdy z nieba sypie biały puch, tym bardziej potrzebujemy ciepła bliskiej osoby. Zimowe opowieści to książka o losach trzech zupełnie innych, niezwiązanych ze sobą kobiet. Żadna z nich nie szukała miłości i nie oczekiwała jej z utęsknieniem. Ta jednak niespodziewanie zagościła w ich życiach.

Obrazek
„TYSIĄC DNI W WENECJI” Marlena De Blasi

Ciepła, zabawna i inspirująca książka - dla marzycieli, podróżujących palcem po mapie i prawdziwych globtroterów, miłośników pogodnych lektur, a także smakoszy włoskiej kuchni. Romans, przewodnik turystyczny i kulinarny w jednym. Znajdziesz tu opisy wszystkich krajobrazów, zapachów, smaków i kolorów Italii, widzianej oczyma cudzoziemki.

Obrazek
„NOCNA ZMIANA” Stephen King

To prawdziwa uczta i nie lada gratka dla wielbicieli horrorów szukających mocnych wrażeń. Takie emocje może wywołać tylko niekwestionowany mistrz grozy i wielki znawca ludzkiej duszy, czyli Stephen King. W każdym z tych kunsztownie budowanych opowiadań znajdziesz niespodziewane zwroty akcji potęgujące napięcie i niepokój. Mistrzostwo autora sprawi, że niepostrzeżenie staniesz się niemal uczestnikiem niesamowitych zdarzeń i poznasz świat, który zdumiewa i fascynuje swoją osobliwością.

Obrazek
„Córki Hańby” Jasvinder Sanghera

Książka, która otwiera oczy na dziejące się okropieństwa. Szczera i głęboko poruszająca opowieść o rozpaczy, odwadze i nadziei. „Córki hańby” to zbiór historii kobiet – faszerowanych narkotykami, bitych, więzionych, gwałconych i terroryzowanych w czterech ścianach domów, w których dorastały. Czytając ją poznasz świat, w którym cierpienie tak wielu staje się wyzwaniem dla garstki niezwykle odważnych.

Obrazek
„STOKROTKI W ŚNIEGU” Richard Paul Evans

James Kier zginął w wypadku. Tak przynajmniej wszystkim się wydawało. On sam dowiedział się o własnej śmierci z gazet. Pomyłkę szybko wyjaśniono, ale błąd popełniony przez dziennikarza ucieszył wszystkich znajomych Jamesa… Czy można zacząć wszystko od nowa? Wynagrodzić popełnione krzywdy? Przebaczyć innym i sobie? To piękna i wzruszająca opowieść o sile miłości i nadziei. O tym, że kochając i będąc kochanym, można odnaleźć własną drogę w życiu.

Obrazek

„PORTRET ANIOŁA” Nora Roberts

To pełna optymizmu książka mówiąca o tym, że prawdziwa miłość pokonuje wszelkie przeszkody, trudności i przeciwności losu. Była fotomodelka Laura Malone, jechała ośnieżoną górską drogą uciekając przed rodzicami zmarłego męża, którzy zamierzali odebrać jej dziecko. Z naprzeciwka jechał Gabe Bradley, artysta malarz u progu wielkiej kariery szukający samotności i twórczego natchnienia w górskiej chacie. W ostatniej chwili udało mu się uniknąć kolizji… To przypadkowe spotkanie odmieni diametralnie ich życie…

Post przez Lilia ❀ » 31 października 2011, o 12:09

Numer 76. kolekcji "Burza i blask" Jennifer Blake w sprzedaży od 4 listopada 2011 r.

Obrazek
Julia była wyniosłą pięknością z Nowego Orleanu, ale kapitan Thorpe patrzył na nią ironicznym wzrokiem. Jego pewność siebie i stanowczość złościły dziewczynę, ale wiedziała, że tylko on może jej pomóc w wykonaniu szalonego planu. Nie zdawała sobie sprawy, ile rzeczy się skomplikuje i co ją jeszcze czeka.

Kolejny, 77. numer kolekcji "Miłosna edukacja" Bertrice Small w sprzedaży od 18 listopada 2011 r.

Post przez aralk » 31 października 2011, o 12:43

a ta Blake do kupienia, czy można sobie darować?

Post przez ewa.p » 31 października 2011, o 20:57

nie czytałam,ale kupię.Z Blake jest tak,że to co napisała współcześnie jest dobre,a to co historyczne-pół na pół.Ponieważ ostatnio wydano typowy gniot(Królewska krew) obstawiam,że ta będzie lepsza,zresztą trudno o coś gorszego.Na Small też się cieszę,Miłosnej edukacji jeszcze nie miałam okazji przeczytać,choć czytałam kolejne części cyklu(mam nadfzieję,że wydadzą cały cykl :hyhy: )

Post przez Berenika » 31 października 2011, o 21:10

A do jakiego cyklu ta Miłosna edukacja należy?
Obrazek

Post przez ewa.p » 31 października 2011, o 21:27

pokićkało mi się.Myślałam o Sky O'Malley a to inna książka :wstyd:

Post przez Berenika » 31 października 2011, o 21:31

Aha, bo myślałam, że mnie cosik umknęło :)
Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 7 listopada 2011, o 01:29

Biedronka od 17 listopada
Cena: 29,99 zł/szt.

Obrazek
„ARABSKA PIEŚŃ”
Leila Aboulela

Historia zamożnej muzułmańskiej rodziny, która wydaje się nie mieć żadnych zmartwień. Głowa rodu, charyzmatyczny Mahmud, jednak nie dostrzega narastającego konfliktu pomiędzy swoimi żonami: młodą postępową Egipcjanką i starszą żyjącą zgodnie z tradycją Sudanką. Kobiety różni wszystko, a gdy dochodzi do tragedii, przyszłość całej rodziny staje pod znakiem zapytania... Arabska pieśń to poruszająca opowieść o kulturze muzułmańskiej, skomplikowanych relacjach rodzinnych i wyborach w imię Allaha.

Obrazek
„ADVENTURE”
Opracowanie zbiorowe

Co skłania człowieka by wyruszyć w nieznane i wytyczyć własny szlak? Ciekawość świata, głód adrenaliny, pragnienie przygody i życia na wyższych obrotach? A może wszystko razem? Oto trzymasz w ręku zbiór opowieści o wyprawach w różne zakątki ziemi, często trudno dostępne z powodów klimatycznych, geograficznych, politycznych. Ich uczestnicy przedzierają się przez tropikalne puszcze, przemierzają pustynie, zdobywają szczyty i lodowce. Mają świadomość, że nie będzie lekko, ale im trudniej tym ciekawiej i tym większa satysfakcja później.

Obrazek
„ZEZNANIE”
John Grisham

Pierwszy wielki thriller prawniczy Grishama od czasu Apelacji. Tempo, napięcie, zwroty akcji i jak zwykle genialny suspens. Niewinny ma być stracony, a uratować go chce morderca. Od początku wiemy, kto zabił. Do końca nie wiemy, kto zginie. Donté Drumm spędził dziewięć lat w celi śmierci. Za cztery dni wyrok zostanie wykonany. Nagle prawdziwy morderca przyznaje się do winy, ale nikt nie chce wysłuchać jego zeznania. Maszyna już została wprawiona w ruch. Zegar tyka. Do egzekucji zostają godziny... Potem minuty... Dwóch ludzi, którzy nigdy wcześniej się nie spotkali, zaczyna wyścig z czasem. Przeciwko sobie mają sędziów, prokuratorów, policjantów, polityków. Za sobą – zeznanie prawdziwego mordercy. Ale nie wiedzą, dlaczego naprawdę chce je złożyć...

Obrazek
„NA GORĄCYM UCZYNKU”
Harlan Coben

Zaskakujący thriller niekwestionowanego mistrza gatunku, Harlana Cobena. Samotnie wychowująca nastoletniego syna Wendy Tynes ma w życiu jeden cel – ściganie przestępców seksualnych. Pewnego dnia Dan Mercer, pracownik opieki społecznej, uważany za przyjaciela dzieci zostaje aresztowany i oskarżony, a jego życie obraca się w ruinę. W tym samym czasie 17-letnia Haley McWaid, chluba szkoły, kapitan drużyny lacrosse, znika nagle bez wieści. Ku oburzeniu miejscowej społeczności sąd odrzuca dowody przeciwko Mercerowi i mężczyzna wychodzi na wolność. Oskarżony zwraca się bezpośrednio do Wendy. Czyżby mężczyzna wiedział coś, co mogłoby pomóc w rozwikłaniu sprawy Haley? A może prowadzi niebezpieczną grę? Wątpiąc w swoją niezawodną jak dotąd intuicję, kobieta udaje się na spotkanie, które przewróci do góry nogami jej uporządkowany świat.

Obrazek
„GWAŁT”
Joanna Chmielewska

Najnowsza książka Joanny Chmielewskiej na początku subtelnie przenosi nas w czasy PRL-u. Dopiero później cienie tamtego ustroju pojawiają się w dialogach, przemyśleniach bohaterów, by na końcu ukazać się w pełni i to dosadnie. Najistotniejsza jest atmosfera tamtych czasów, ukazana na sali sądowej, z jej absurdami, bezdusznością, z układami, drugim czy nawet trzecim dnem, w opisywanej mentalności, w emocjach i namiętnościach głównych bohaterów. Jak twierdzi Autorka, historia opisywanej rozprawy sądowej jest autentyczna – prawdziwe dialogi z sali sądowej, nie przerysowana postać zramolałego sędziego. Na sali sądowej padają szokujące pytania. Jaki będzie finał? Czy naprawdę popełniono gwałt? Czy są to tylko oskarżenia zranione dziewczyny?

Obrazek
„CUKIERNIA POD AMOREM. CIEŚLAKOWIE”
Małgorzata Gutowska-Adamczyk

W drugim tomie bestsellerowej sagi Cukiernia Pod Amorem autorka przedstawia dalsze losy rodu Zajezierskich. Wraz z jedną z bohaterek wyrusza za ocean, znakomicie odmalowując życie polskich emigrantów na przełomie XIX i XX wieku. Na scenę wkracza również barwna rodzina Cieślaków. Poznamy półświatek złodziejaszków z warszawskiego Powiśla, a także artystyczne środowisko przedwojennych teatrów i kabaretów. Również tym razem nie zabraknie pięknych, zdecydowanych kobiet, przełomowych wydarzeń z dziejów Polski i świata oraz ekscytujących historii miłosnych.

Post przez ewa.p » 7 listopada 2011, o 21:48

było do przewidzenia,że Chmielewska i jej Gwałt skończy w Biedronce :pudency: szkoda tylko,że cena nie jest bardziej zachęcająca

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć