Teraz jest 21 listopada 2024, o 23:48

Dodatki do Gazet/W kiosku

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 28 września 2011, o 00:02

ja te zakupione czytam dość szybko, ale zdarza mi się oddać do biblioteki nie czytane, bo termin upływa :zawstydzony:

Post przez aralk » 28 września 2011, o 06:58

nie ma możliwości przedłużenia terminu?

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 28 września 2011, o 17:33

u mnie jest taka możliwość, po miesiącu od daty wypożyczenia wystarczy zadzwonić i przedłużyć o następny miesiąc :D

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 28 września 2011, o 17:37

A jeśli ktoś czeka?
Obrazek

Post przez aralk » 28 września 2011, o 17:52

to nie da rady :D
u nas wszystko robi się internetowo, wyszukuje, rezerwuje i przedłuża rezerwację też :)

Post przez Berenika » 28 września 2011, o 18:07

Wygodne. U mnie nawet nie ma internetowego katalogu :roll:
Obrazek

Post przez aralk » 28 września 2011, o 19:27

Bereniko, a ty nie jesteś warszawianką?

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 28 września 2011, o 20:51

Berenika napisał(a):Wygodne. U mnie nawet nie ma internetowego katalogu :roll:

U mnie się pojawiło coś na kształt internetowego katalogu, ale są informacje tylko w której filii jest (jeśli nie jest wypożyczona) książka, ale konkretna, wyszukana po tytule albo autorze albo innym znaku szczególnym ;)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Berenika » 28 września 2011, o 21:46

aralk napisał(a):Bereniko, a ty nie jesteś warszawianką?

Przyznać się nie przyznać? Oto jest pytanie.

Nie, nie jestem warszawianką :)
Obrazek

Post przez aralk » 28 września 2011, o 22:07

przyznać się, przyznać :)
łojej, jakoś tak byłam przekonana :niepewny: pewnie wysnułam nieodpowiednie wnioski :hyhy:
ale fakt jest faktem, w Warszawie można przez internet :D

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 29 września 2011, o 14:22

Biedronka - wydania kieszonkowe od 06.10. - 19.10.
Cena: 8,99 zł

Obrazek
„DROGA PO DZIECKO” Sinead Moriarty

Humor, celne obserwacje obyczajowe i realia współczesnej Irlandii. Emma, trzydziestopięcioletnia wizażystka i jej mąż James, trener rugby, dwa lata bez sukcesu starali się o własnego potomka, więc zdecydowali się na adopcję. Droga po dziecko jest jednak długa i pełna zaskakujących sytuacji, a gdy wreszcie udaje się wszystko załatwić, okazuje się, że przybrany rosyjski synek będzie miał rodzeństwo, bo...Emma jest wreszcie w ciąży!

Obrazek
„MIŁOŚĆ PEONII” Lisa See

Romans obyczajowy z akcją w XVII-wiecznych Chinach, oryginalna historia miłosna rozgrywająca się na Ziemi i w zaświatach, kronika rodzinna, egzotyczne obyczaje, rola kobiety w tradycji Wschodu. Szesnastoletnia Peonia, urodziwa i majętna, na kilka miesięcy przed ślubem z nieznanym sobie mężczyzną, zakochuje się w poecie Renie. Umiera na „miłosną chorobę” nie wiedząc, że to właśnie on był jej przeznaczony. Ale w chińskiej tradycji świat żywych przenika się ze światem duchów i Peonia wciąż może zostać jego żoną. By tak się stało, musi pokierować wszystkim z zaświatów...

Obrazek
„ZŁAP MNIE NIM UPADNĘ” Nicci French

Trudno oderwać się od tego thrillera psychologicznego, zaskakującego do ostatniej strony, w którym korowód dziwnych zdarzeń zaczyna przytrafiać się bohaterce. Holly Krauss, bizneswoman, kobieta sukcesu, żyje szybko i pewnie. Ale od pewnego czasu zaczyna się dziać z nią coś dziwnego - Holly wydaje się, że jest śledzona. To dopiero początek dziwnych zdarzeń...Rodzina i znajomi jednak nie wierzą w jej opowieści. Kryzys nerwowy czy realne niebezpieczeństwo?

Obrazek
„NIEPOKORNA CÓRKA”
Xuan Phuong, Daniele Mazingarbe

Kiedy Xuan przyszła na świat, wezwano astrologa, by wyczytał w gwiazdach jej przyszłość. Horoskop przeraził matkę: jej córkę miało czekać pełne nieszczęść życie! Rodzice małej należeli do jednego z najbogatszych rodów w Wietnamie i mogli zapewnić swym dzieciom wszystko, co najlepsze - dziewczynka otrzymała staranne wykształcenie w ekskluzywnej szkole i poznała kulturę Zachodu. Astrolog jednak się nie mylił. Xuan młodość spędziła w dżungli, w koszmarnych warunkach, na które sama się skazała, przystępując do komunistycznej partyzantki. Piękna dziewczyna doświadczyła grozy wojny, amerykańskich bombardowań i 40 lat rozstania z rodziną w wyniku podziału Wietnamu. Jednak nigdy się nie załamała - w wieku 55 lat wyjechała na Zachód i rozpoczęła nowe życie kobiety interesu.

Obrazek
„BIAŁA MASAJKA” Corinne Hofmann

Planowała wprawdzie tylko dwutygodniowy urlop, ale po przybyciu do Mombasy, Szwajcarka, Corinne Hofmann, poznała mężczyznę swojego życia - masajskiego wojownika. Została na Czarnym Lądzie ponad cztery lata, decydując się zamieszkać wraz z jego szczepem w kenijskim buszu. Musiała pokonać wiele biurokratycznych barier, zanim zdecydowała się go poślubić. „Jest to relacja z czterech lat, które spędziłam w buszu. Kierowana wielką miłością, wyszłam za mąż za Lketingę, Masaja z Kenii. Tam doświadczyłam nieba i piekła...” - pisze autorka.

Obrazek
„UPRAGNIONE ŻYCIE” Louise Voss

Czy jeśli uratujesz komuś życie, bierzesz za niego odpowiedzialność? Adam Ferris pisze: „Mój syn ma na imię Max. Uratowała go Pani oddając swój szpik kostny do przeszczepu. Podarowała Pani życie mojemu synkowi. Oddała mi go Pani, kiedy już straciłem nadzieję. Pragnę powiedzieć, że jest mi Pani bliska, bo stała się Pani częścią mojego syna, tą częścią, która uratowała mu życie". Ten list pozwala Annie otrząsnąć się z rozpaczy po stracie własnego dziecka. Postanawia poznać chłopca. Aby być blisko niego, zaczyna prowadzić podwójne życie, ukrywając część prawdy o sobie przed mężem i Adamem. Do czasu...

Obrazek
„DZIENNIK NIMFOMANKI” Valerie Tasso

Prawdziwa historia ekskluzywnej prostytutki z Madrytu, tylko dla dorosłych. Valérie Tasso zaczęła żyć z prostytucji w Hiszpanii, gdy okradł ją ukochany chłopak. Tam - jako urodziwa i pełna wdzięku Francuzka - cieszyła się niezwykłym powodzeniem. Jej książka jest pełna bulwersujących scen, od seksu na cmentarzu po zabawy z butelką coca-coli. A jednak jest to także historia miłości...

Obrazek
„PS KOCHAM CIĘ” Cecelia Ahern

Bezpretensjonalna, lekka i pełna humoru powieść obyczajowa na temat ważny i poważny. Jak znów pokochać życie, gdy w wieku trzydziestu lat traci się najlepszego męża i przyjaciela? Przed takim problemem staje Holly, młoda wdowa. Pomaga jej... zmarły mąż Gerry, który zostawił jej plik listów do otwierania co miesiąc przez rok, aby wypełnić pustkę i sprawić, by Holly znów mogła być szczęśliwa. Z niekonwencjonalnego, optymistycznego „love story”, napisanego przez dwudziestojednoletnią córkę premiera Irlandii, powstał już film z Hilary Swank i Gerardem Butlerem.

Obrazek
„PIELGRZYM” Paulo Coelho

Historia oparta na osobistych przeżyciach pisarza, który pielgrzymując do słynnego hiszpańskiego sanktuarium Santiago de Compostela, odkrył drogę zwykłego człowieka. Bohater książki wyrusza w drogę, którą po śmierci Jezusa szła Maryja wraz ze św. Jakubem apostołem. Towarzyszy mu tajemniczy przewodnik. Pod jego okiem, pielgrzym osiąga kolejne poziomy wtajemniczenia - wraz z nim i my rozpoznajemy swego anioła i demona, uczymy się uwalniać od cierpień miłosnych, przekonujemy się, że w praktyce „strome podejścia są łatwiejsze niż by się wydawało”.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez basik » 29 września 2011, o 15:16

"ZŁAP MNIE NIM UPADNĘ” Nicci French- od dawna na to poluję :)

Post przez Lilia ❀ » 7 października 2011, o 13:01

basik napisał(a):"ZŁAP MNIE NIM UPADNĘ” Nicci French- od dawna na to poluję :)

kupiłam dzisiaj

AmerCom Aktualnie w sprzedaży numer: 73/88
Za dwa tygodnie http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=12912

Post przez aralk » 7 października 2011, o 13:19

monotematyczni są :(

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 7 października 2011, o 20:12

a ja się cieszę,że wydaja nadal i to w niewygórowanej cenie
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez basik » 7 października 2011, o 20:56

ja też i mogę uzupełnić brakujące książki Lindsey i Small, które na Allegro były koszmarnie drogie :)
szkoda że nie wydają Garwood :(

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 7 października 2011, o 21:03

tu się zgadzam , do całość brakuje mi cyklu Róża , dlaczego kiedyś nie kupiłam ??, pozostaje to dotąd dla mnie tajemnicą :wink:

Post przez Lilia ❀ » 8 października 2011, o 17:08

Numer 74. kolekcji "Bunt serca" Johanna Lindsey w sprzedaży od 7 października 2011 r.

Obrazek
Piękna Roslynn Chadwick zostaje spadkobierczynią ogromnej fortuny starego szkockiego rodu. Musi szybko wyjść za mąż, by uniknąć prześladowań wydziedziczonego kuzyna. Na liści kandydatów do jej ręi nie powinien się naleźć niebieskooki Anthony Malory, uchodzący za kobieciarza i utracjusza. Ale czy głos rozsądku pokona głęboko skrywane uczucie dziewczyny?

Kolejny, 75. numer kolekcji "Księżna" Bertrice Small w sprzedaży od 21 października 2011 r.

Post przez ewa.p » 8 października 2011, o 17:15

w środe pewnie kupię

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Lilia ❀ » 9 października 2011, o 23:00

W Biedronce od 20.10. za 11,99 zł

Obrazek
„ALCHEMIK” Paulo Coelho

Każdy potrzebuje zwierciadła, w którym mógłby się przejrzeć. Pewnie dlatego jedna połowa świata rozgląda się za swoją drugą połową. Autor w swojej książce opowiada o spotkaniu dwojga ludzi po latach rozłąki. Miłość, która w nich zasnęła, budzi się powoli, pośród wątpliwości i obaw przed porażką... Coehlo, niestrudzony pielgrzym do źródeł prawdy, w swoich książkach oddaje człowiekowi to, co mu odebrał współczesny świat, wiodąc go ścieżką fałszywych pozorów.

Obrazek
„JEDENAŚCIE MINUT” Paulo Coelho

To współczesna baśń dla dorosłych, przypowieść o seksie, miłości i przeznaczeniu. Maria, młoda dziewczyna z brazylijskiej prowincji, wyrusza w daleką podróż. Jednak świat jest inny, niż sobie wyobrażała. Gorzkie doświadczenia sprawiają, że zostaje prostytutką. Decyduje się na życie bez miłości i wpada w pułapkę, z której wybawić ją może jedynie miłość...

Obrazek
„WERONIKA POSTANAWIA UMRZEĆ” Paulo Coelho

Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z tęsknoty, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu. Umiera się nie dlatego, by przestać żyć, lecz po to, by żyć inaczej. Kiedy świat zacieśnia się do rozmiarów pułapki, śmierć zdaje się być jedynym ratunkiem, ostatnią kartą. Weronika postanawia umrzeć bez wyraźnego powodu, bez żalu i patosu. Szukając łatwych rozwiązań jej życie stało się mdłe - zaczęła szukać szaleństwa w domu wariatów, gdzie jest go w nadmiarze. Weronika uczy się tam żyć na nowo, poznaje samą siebie i zmartwychwstaje.

Obrazek
„ZAHIR” Paulo Coelho

Ester, żona znanego pisarza, znika bez wieści. Ostatni raz widziano ją z młodym tłumaczem z Kazachstanu. Czy została porwana, zamordowana, a może uciekła z kochankiem? Dlaczego nie daje znaku życia? Jak po dziesięciu latach małżeństwa mogła odejść bez słowa? On próbuje ułożyć sobie życie bez niej, wiąże się z inną kobietą, pisze kolejną powieść. Jednak nie potrafi zapomnieć. Ester staje się jego obsesją, jego Zahirem. Wokół niej krążą wszystkiego jego myśli. By ją odnaleźć, musi wyruszyć na stepy Azji Środkowej, w długą podróż, która pozwoli mu na nowo narodzić się dla miłości.

Obrazek
„PODRÓŻ” Danielle Steel

Cały Waszyngton zna Hunterów - popularną prezenterkę Madeleine i właściciela wielkiej stacji telewizyjnej Jacka. Dla świata to małżeństwo doskonałe. Jednak zamknięte drzwi ich luksusowego domu kryją szokujący sekret - kobieta, której zazdrości Ameryka, żyje w strachu i upokorzeniu... Spotkanie mężczyzny tak jak ona naznaczonego cierpieniem, uświadamia Madeleine, że musi przerwać zaklęty krąg. Nie wie, jak boleśnie zapłaci za swój bunt.

Obrazek
„GREK ZORBA” Nikos Kazantzakis

Aleksy Zorba - człowiek wolny, żyjący w ścisłym związku z naturą, poddający się jej prawom, czerpiący radość ze wszystkiego, co go otacza - niczym Odys błądzi po morzach, lądach, a także między teoriami i systemami. Zorba, bez zniekształcającego pryzmatu rozsądku, odczuwa istnienie ziemi, wody, zwierząt i Boga. W momentach silnych wzruszeń, kiedy nie potrafi znaleźć odpowiednich słów, bierze w dłonie santuri, gra i tańczy, wyrażając swój zachwyt, cierpienie, radość i ból - swoją filozofię życia.

Obrazek
„MISTRZYNI GRY” Sidney Sheldon

Kate Blackwell zdobyła gigantyczną fortunę, zbudowała międzynarodowy koncern, stworzyła finansowe imperium. Na wielkim przyjęciu uświetniającym jej 90 urodziny przyjmuje życzenia od najpotężniejszych tego świata. Wspomina długą drogę swego życia - od południowoafrykańskiej kopalni diamentów przez paryskie salony po nowojorskie drapacze chmur. Otaczają ją twarze najbliższych, duchy przyjaciół i wrogów - ludzi, których kochała i którymi po mistrzowsku manipulowała...

Obrazek
„NEGOCJATOR” Frederick Forsyth

Na wiejskiej drodze w Anglii zostaje uprowadzony młody Amerykanin. Do rozmów z porywaczami prezydent USA wyznacza Quinna, najlepszego negocjatora, człowieka legendę. Ale nawet on może okazać się bezradny wobec szokującego spisku i zdrady. Zwłaszcza kiedy dowiaduje się, kim jest porwany i czego żądają porywacze...

Obrazek
„TRUCIZNA” Alex Kava

Najpierw pojawia się tajemnica... potem nadchodzi koszmar. Sabrina Galloway, zatrudniona jako pracownik naukowy w firmie EcoEnergy, spędziła pięć lat nad opracowaniem technologii produkcji paliwa alternatywnego. Kiedy nagle znika jej szef, przypadkowo trafia na trop sprawy znacznie bardziej złożonej i niebezpiecznej. Nieświadomie zostaje wplątana w zakrojoną na szeroką skalę nielegalną zmowę - czuje się śledzona i zaczyna otrzymywać pogróżki. Ma coraz większe trudności z dostępem do potrzebnych danych. Kiedy ginie jeden z jej pracowników, ogarnia ją przerażenie. Ofiara miała na sobie laboratoryjny fartuch z jej identyfikatorem... Rozpoczyna się gra o najwyższą stawkę. Sabrina jeszcze nie wie, że jej przeciwnikami są wpływowi ludzie ze świata polityki i biznesu, którzy zrobią wszystko, aby prawda nie wyszła na jaw.

Post przez ewa.p » 10 października 2011, o 19:26

Sidney Sheldon i Alex Kava to coś dla mnie

Post przez basik » 11 października 2011, o 21:51

„MISTRZYNI GRY” Sidney Sheldon kiedyś miałam, ale pożyczyłam koleżance i już nie mam :( więc chętnie kupię

Post przez ewa.p » 12 października 2011, o 19:29

kupiłam nową Lindsey,niestety rozpakowaną z folii i najwidoczniej czytaną,bo otwira się bez problemów w kilku miejscach.Szkoda,że cena nie była obniżona

Post przez basik » 14 października 2011, o 21:51

wreszcie ostatni 28 tom Angeliki- kiedy ja to przeczytam :)

Post przez aralk » 14 października 2011, o 21:52

ewa.p napisał(a):kupiłam nową Lindsey,niestety rozpakowaną z folii i najwidoczniej czytaną,bo otwira się bez problemów w kilku miejscach.Szkoda,że cena nie była obniżona

warta przeczytania?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć