Teraz jest 21 listopada 2024, o 23:14

Dodatki do Gazet/W kiosku

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 8 września 2011, o 11:48

AmerCom zmienił numerację - 75 tomów.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 8 września 2011, o 11:48

Fajnie :smile:

Post przez aralk » 8 września 2011, o 13:06

może coś interesującego się trafi :)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 8 września 2011, o 20:40

na pewno Jannifer Blake.Mam też nadzieje na więcej tytułów Small :adore:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 8 września 2011, o 21:07

to akurat niekoniecznie, ale inne czemu nie :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 9 września 2011, o 15:17

kupiłam dzisiaj Róże z kolcami Small, teraz czekam na Królewską krew Blake :)

Post przez aralk » 9 września 2011, o 18:57

Królewska krew warta zakupu?

Post przez Lilia ❀ » 9 września 2011, o 19:26

właśnie warta? różnie pisałyście na forum... :niepewny:

Post przez ewa.p » 9 września 2011, o 20:46

ponoć nie,ale ja i tak kupię(mam jako potencjalną polecankę to się skuszę)

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 9 września 2011, o 20:55

No, ja bym jej drugi raz nie kupiła ;)
Obrazek

Post przez aralk » 9 września 2011, o 21:18

dzięki, Bereniko :)

Post przez Lilia ❀ » 11 września 2011, o 22:25

W Biedronce od 22 września

Cena: 10,99 zł/szt.

Obrazek
„PACHNIDŁO”
Patrick Suskind

XVIII-wieczny Paryż, światowe centrum mody i elegancji, jest miejscem, gdzie żyje bohater tej niezwykłej historii - osobliwy karzeł obdarzony niepospolicie wrażliwym zmysłem powonienia. Jan Baptysta Grenouille tworzy eliksiry do produkcji perfum, które są powszechnie uznawane za niedoścignione w swej wyszukanej wytworności. Jednak żadne go nie satysfakcjonują, geniusz zapachów marzy bowiem o wydestylowaniu wonności nad wonnościami z dziewiczego ciała kobiecego. Ta myśl każe mu szukać dziewczyny o idealnym zapachu. Sensacyjna wręcz akcja „Pachnidła” rozgrywa się na tle sugestywnej panoramy obyczajowej Paryża, pozwalającej wczuć się w atmosferę ówczesnego życia, w jego barwy, smaki i niezwykłe zapachy.

Obrazek
„TYSIĄC DNI W ORVIETO”
Marlena de Blasi

Nowy dom, nowi sąsiedzi, nowy etap w życiu. Marlena i Fernando opuszczają Toskanię, by osiedlić się w sąsiadującej Umbrii. Ich nowy dom to część średniowiecznego palazzo mieszczącego się w samym sercu prastarego, przepięknego Orvieto. Podupadła, ale nadal pełna uroku budowla wymaga gruntownego remontu, w którym nic nie przebiega jak powinno, dostarcza za to sposobności poznania fascynującej historii miasta i jego mieszkańców. Nietrudno się domyśleć, że sąsiedzi amerykańsko-włoskiej pary szybko polubią nowo przybyłych. Podobnie jak poprzednie książki Marleny de Blasi, „Tysiąc dni w Orvieto” zawiera wiele smakowitych przepisów na dania z włoskiej kuchni. Gotowanie może być sztuką i ceremoniałem - ale to nie oznacza, że musi być trudne!

Obrazek
„ZAKAZANA ŻONA”
Verena Wermuth

Niewiarygodna, ale prawdziwa historia dramatycznych losów pewnej miłości, którą do tej pory okrywało milczenie. W swojej pasjonującej książce Autorka przedstawia losy miłości do arabskiego szejka, który przez lata zataja swoje pochodzenie. Pokazuje problemy wynikające z różnic kulturowych, z wszechwładzy islamskich praw i tradycji oraz bezwzględnego podporządkowania władzy rodziny. Pewnego dnia Verena widzi już tylko jedno wyjście: bez uprzedzenia zrywa kontakt z ukochanym i znika bez śladu.

Obrazek
„PRZYJACIÓŁKI”
Dixie Browning

Jak zdobyć idealnego męża? Daisy Hunter miała sprytny plan, wybrała już nawet najlepszego kandydata. Jednak wszystko uległo zmianie, gdy w miasteczku niespodziewanie pojawił się przystojny i bardzo interesujacy nieznajomy... Wyjątkowy mężczyzna. Marty Owens próbuje ratować od bankructwa swój prywatny biznes. Musi przebudować dom, aby otworzyć w nim księgarnię. Pilnie potrzebuje więc fachowca. Na szczęscie do pobliskiego portu przypływa Cole Stevens. Decyduje się przyjąć pracę u Marty... Mężczyzna ze snu. Sasha, ekstarwagancka projektantka wnętrz, poznała Jake’a, prywatnego detektywa gdy skręciła nogę na schodach willi, którą właśnie obserwował. Jake zawiózł ją do szpitala i zatroszczył się o to by sobie poradziła w domu. Niedługo potem okazało się, że sam Jake potrzebuje pomocy...

Obrazek
„GRA POZORÓW”
Jayne Ann Krentz

Jamie, asystentka znanej malarki, jest niepoprawną romantyczką - zakochuje się bez pamięci w dopiero co poznanym mężczyźnie i obdarza go bezgranicznym zaufaniem. Szybko okazuje się, że Cade, na pozór chodzący ideał, romansował z Jamie, by zdobyć dowody obciążające brata jej pracodawczyni. Oburzona takim cynicznym postępowaniem Jamie zrywa z Cade’em. Jednak gdy emocje opadają, postanawia sprawdzić, kim naprawdę jest człowiek, któremu gotowa była oddać serce...

Obrazek
„HISTORIA MIŁOŚCI”
Nicole Krauss

W życiu Leo Gursky’ego - niezwykłego człowieka, który dawno temu wyemigrował z Polski do Nowego Jorku - brakuje kobiety, którą kochał od zawsze, i syna, o którego istnieniu długo nie wiedział. Jeszcze przed wojną Leo dla ukochanej Almy napisał książkę, którą dał na przechowanie swemu przyjacielowi. Jest pewny, że powieść dawno zaginęła, gdy tymczasem dziwnym zrządzeniem losu zmieniła imiona bohaterów, miejsce akcji i podpisana przez kogoś innego, odmieniła życie wielu osób... Rzadko się zdarza, by obcując z literaturą, miało się niezwykłe poczucie, że czyta się we własnych myślach. Tyleż prosty co błyskotliwy sposób i melancholijno-zabawny ton, w jakim autorka opowiada nam o chwilach szczęścia, tęsknocie i całej ludzkiej grze z losem, zwanej życiem, każe nam traktować tę opowieść jak swoją - gdybyśmy tylko potrafili ją napisać.

Obrazek
„SMAK MIODU”
Salwa an-Nu’ajmi

Głośna książka syryjskiej pisarki. Oficjalnie wyklęta w większości krajów arabskich, bije rekordy popularności w rankingach sprzedaży. I nic dziwnego. Bo rozpala emocje. I wyobraźnię. Jedni zbierają książki kucharskie, inni szukają starych map, ja mam swoje hobby - księgi rozkoszy pisze narratorka powieści. Zna na pamięć niemal wszystkie traktaty. Recytowała je Myślicielowi, gdy rozpalona wślizgiwała się do jego łóżka. Ale nigdy nie odważyła się o nich napisać. Do czasu gdy dyrektor Biblioteki Uniwersyteckiej w Paryżu, w której pracowała, zaproponował jej przygotowanie referatu o starych arabskich księgach erotycznych na konferencję w Nowym Jorku. Wyjeżdża do Tunisu, by zanurzyć się w arabskim świecie. W zapachach, smakach, głosach. I w języku. Słucha opowieści kobiet.

Obrazek
„ŻYCIE SEKSUALNE MOJEJ CIOTKI”
Mavis Cheek

Pełna refleksji opowieść o nieustannym poszukiwaniu miłości, próbie wytrwania w małżeństwie, a zarazem realizacji własnych marzeń i odkrywaniu siebie. Dilis, która wiedzie dostatnie, spokojne i pełne wygód życie u boku ukochanego mężczyzny, szczęśliwa matka i babcia niespodziewanie przechodzi metamorfozę.

Obrazek
„POCAŁUNKI NA MANHATTANIE”
David Schickler

Zabawna, a zarazem refleksyjna książka, w której mężczyźni i kobiety, dobro i zło, miłość i erotyzm stykają się, walczą ze sobą i jednają. David Schickler, trzydziestoparoletni nowojorczyk, zadebiutował na łamach „New Yorkera” dobrze przyjętym opowiadaniem „The Smoker”. Bohaterami tych niezwykłych opowieści są mieszkańcy starego, tajemniczego domu w sercu Nowego Jorku. Spadkobierczyni wytwórni uwodzicielskich perfum, księgowy rozmawiający ze staroświecką windą, makler, który tłumi poczucie absurdalności życia, co noc zniewalając kobiet, reporterka podróżująca po świecie w poszukiwaniu „pokrewnej duszy” - i wiele innych postaci - tworzą barwną galerię ludzi spragnionych miłości.

Post przez Lilia ❀ » 21 września 2011, o 14:22

Numer 73. kolekcji "Królewska krew" Jennifer Blake w sprzedaży od 23 września 2011 r.

Obrazek
Jego pocałunki miały smak brandy, cygar, wiatru i czegoś, co Angeline dopiero odkrywała. Jego usta pieściły jej policzki, kark, szyję. Jego ręce sunęły delikatnie wzdłuż jej ciała, budząc nieznane dreszcze. Angeline była piękna i niewinna. Rolfe, książę małego państwa Ruthenia, porwał ją, przekonany, że jest zamieszana w morderstwo jego brata. Porwanie, ucieczka, znów porwanie, ustawiczne niebezpieczeństwo i wielka miłość. Czy się spełni?

Kolejny, 74. numer kolekcji "Bunt serca" Johanna Lindsey w sprzedaży od 7 października 2011 r.

AmerCom zwiększył ilość tomów do 78.

Post przez aralk » 21 września 2011, o 16:19

lubimy AmerCom coraz bardziej :D

Post przez Lilia ❀ » 21 września 2011, o 18:27

zwłaszcza za Malorych :hyhy:

a ja nie wiem, czy kupować tą Blake :niepewny:

Post przez aralk » 21 września 2011, o 19:10

ja też i stąd moje odwieczne pytanie, kupować?

Post przez ewa.p » 22 września 2011, o 18:15

ja kupię,choć Blake w książkach historycznych jest gorsza niż we współczesnych

Post przez aralk » 22 września 2011, o 18:30

znaczy kupować :hyhy:

Post przez ewa.p » 22 września 2011, o 18:30

dużo nie stracisz

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 22 września 2011, o 18:32

A kolekcja będzie :smile:

Post przez aralk » 22 września 2011, o 18:34

jak na razie mam pewnie ze trzy z kolekcji :rotfl:

Post przez ewa.p » 22 września 2011, o 18:56

a mi trzech brakuje :]

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 22 września 2011, o 21:09

ja oczywiście kupię, bo mimo tylu negatywnych opini, mnie się ta książka podobała :D

Post przez aralk » 22 września 2011, o 21:29

i jak, jak tylko znajdę, bo o to u mnie wcale nie jest łatwo :]
ewa.p napisał(a):a mi trzech brakuje :]

szczęściara :)

Post przez Lilia ❀ » 22 września 2011, o 21:36

ja póki co mam wszystkie, jutrzejszą też kupię

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć