Teraz jest 22 listopada 2024, o 00:05

Dodatki do Gazet/W kiosku

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 22 sierpnia 2011, o 21:22

I ukazała się dawno w ŚK ;)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 22 sierpnia 2011, o 22:02

Palmer jaką ma ładną okładkę

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 25 sierpnia 2011, o 21:35

Lilia napisał(a):Może teraz się wezmą za BIS ;)
Póki co nie zmienili numeracji i jeszcze trzy tomy przed nami.

[hr][/hr]

W Biedronce od 25 sierpnia Cena: 10,99 zł/szt.

Obrazek
„TAJEMNICA BROKEBACK MOUNTAIN”
Annie Proulx

Opowiadanie Annie Proulx „Tajemnica Brokeback Mountain”, nagrodzone przez „National Magazine”, zdaniem krytyków i recenzentów należy do najoryginalniejszych we współczesnej literaturze. Jest to historia trudnego i niebezpiecznego romansu, który połączył dwóch wiejskich chłopaków miłością zdarzającą się tylko raz w życiu. Odważna próba podjęcia tematu związków homoseksualnych i homofobii.

Obrazek
„CUJO”
Stephen King

W Castle Rock, małym, cichym miasteczku w stanie Maine, Cujo, potężny, acz spokojny bernardyn zaraża się wścieklizną. Z przyjaznego psa zamienia się w zwierzęcą, bezlitosną maszynę do zabijania - tym groźniejszą, że zupełnie nieprzewidywalną. Cujo robi rzeczy straszne, ale reakcje ludzi, wstrząśniętych jego bezwzględnością są nie mniej przerażające...

Obrazek
„W CZUŁYCH OBJĘCIACH”
Diana Palmer

Margie ma dwie wielkie pasje. Uwielbia pisać zmysłowe romanse historyczne, a także szokować otoczenie. Właśnie dlatego na spotkanie z przyszłym szwagrem ubiera się bardzo wyzywająco. Wie, że Cannon, bogaty i konserwatywny biznesmen, będzie oburzony. Jednak rozwój wypadków przechodzi jej najśmielsze oczekiwania. Cannon nie tylko traktuje ją z pogardą, ale zapowiada bardzo zdecydowane działania. Nigdy nie pozwoli, by brat poślubił dziewczynę z podejrzanej rodziny. Wywiezie go do posiadłości matki na Florydę, przemówi mu do rozsądku...

Obrazek
„ŚLUB TWOICH MARZEŃ”
Darcy Maguire

Trzy siostry otrzymują spadek, który może być wydany jedynie na znalezienie męża. Każda chciała go wydać na dobrą zabawę, a tymczasem znalazła swego księcia! Siostry pod pozorem poszukiwań idealnego partnera postanawiają przeznaczyć całą sumę na podróż po Europie. We Włoszech poznają bardzo tajemniczego arystokratę, który żywo się nimi interesuje, a zwłaszcza Greer...Drugą z sióstr, Olivię, oczarował skryty Luc, francuski arystokrata z Monako. Ostatnią szansą na zdobycie jego serca ma być romantyczny rejs po Morzu Śródziemnym… Trzecia siostra, Piper, po powrocie z wakacji wciąż wspomina poznanego w Hiszpanii arystokratę.

Obrazek
„TYSIĄC DNI W TOSKANII”
Marlena de Blasi

Ciąg dalszy przygód Marleny i Fernanda, bohaterów bestsellerowego Tysiąca dni w Wenecji. I znowu miłość od pierwszego wejrzenia! Do przepięknej starej willi San Casciano dei Bagni, wspaniałego toskańskiego pejzażu i lokalnej winnicy, miejscowych kulinariów i starego poczciwego sąsiada Barlozzo. Marlena i Fernando opuszczają Wenecję i osiadają w Toskanii. Odkrywają uroki prostego miejscowego życia, wtapiają się w społeczność, poznają miejscowe tradycje i zwyczaje.

Obrazek
„MUSIAŁAM ODEJŚĆ”
Jean Sasson, Nadżwa Bin Laden, Omar Bin Laden

Nadżwa Bin Laden. Kobieta, która porzuciła kraj i rodzinę, by żyć u boku ukochanego mężczyzny, posłusznie wybierała kolejne żony dla męża i godziła się na życie w zamknięciu. Matka decydująca się odejść, by bronić swoje dzieci przed szaleńcem zdolnym poświęcić życie najbliższych dla sprawy. Kobieta, która kochała największego terrorystę XXI wieku!

Obrazek
„UPROWADZONE”
Charlene Lunnon, Lisa Hoodless

ZAGINIONE DZIECI CZASEM SIĘ ODNAJDUJĄ.
W 1999 roku, w wieku dziesięciu lat, Charlene Lunnon i Lisa Hoodless zostały porwane w drodze do szkoły. Przez kilka dni były więzione w brudnym mieszkaniu komunalnym, torturowane i gwałcone. Niemal postradały życie. Ale zdarzył się cud. Dziewczynki zostały odnalezione, ich oprawca aresztowany i skazany, a sprawę udało się zamknąć. To jednak nie był koniec dla Charlene i Lisy. Przez kolejne kilka lat starały się pogrzebać bolesne wspomnienia i wrócić do normalnego życia.

Obrazek
„ROK W POZIOMCE”
Katarzyna Michalak

Nigdy nie wiadomo jaką cenę mają marzenia, ile trzeba zapłacić za miłość i co tak naprawdę okaże się w życiu cenne. „Rok w Poziomce” to kolejna książka Katarzyny Michalak, znanej czytelnikom z głośnej trylogii: „Poczekajki”, „Zachcianka“ i „Zmyślonej” oraz „Gry o Ferrin”. Poznamy historię Ewy - trzydziestokilkuletniej kobiety po przejściach, która zakochuje się w domu znalezionym w podwarszawskiej miejscowości. Jest tam wszystko co powinien posiadać prawdziwy dom: odpowiedni nastrój, piękna, chodź nieco zaniedbana architektura, malownicze otoczenie, śpiew ptaków i jeszcze to nieuchwytne coś...

Obrazek
„AMERYKAŃSKA GEJSZA”
Lea Jacobson

Pikantny pamiętnik Amerykanki, która zatrudniła się w Tokio jako hostessa i zarazem frapująca książka o życiu w dzisiejszej Japonii. Z jednej strony autobiograficzna historia kobiety, która weszła w świat podziemnej erotyki i uciech, stając na granicy samozniszczenia. Z drugiej - błyskotliwa analiza tamtejszej kultury i obyczajowości, opartej na nierówności płci, pełnej sfrustrowanych ludzi i szaleństwa zmysłów, dokonana przez autorkę, będącą z wykształcenia... kulturoznawcą Azji.

Na Rok w poziomce może się pokuszę :smile:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 26 sierpnia 2011, o 18:17

ja se Palmerkę kupiłam,bo niczego innego w Biedronce nie było,nie dotarła za to do kiosków Lindsey :mur: choć ubiegła Blake zalegała jeszcze(chyba z 8 egzemplarzy widziałam)
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Dorotka » 26 sierpnia 2011, o 18:49

A ja nie tak dawno kupiłam "Rok w Poziomce" za ponad 30 zł. :twisted:

Post przez ewa.p » 26 sierpnia 2011, o 18:53

jak widać przepłaciłaś :hyhy:

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 26 sierpnia 2011, o 19:54

ewa.p napisał(a):ja se Palmerkę kupiłam,bo niczego innego w Biedronce nie było,nie dotarła za to do kiosków Lindsey :mur: choć ubiegła Blake zalegała jeszcze(chyba z 8 egzemplarzy widziałam)

o dziwo do mnie też nie dotarła Lindsey. Pani miała dzwonić, może jutro będzie.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 26 sierpnia 2011, o 20:27

To pewnie problemy na poziomie wydawnictwa. Opóźnienie w druku albo dostawie.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez ewa.p » 29 sierpnia 2011, o 18:57

macie już nową Lindsey?

Post przez Lilia ❀ » 29 sierpnia 2011, o 18:58

dzisiaj kupiłam.

Post przez ewa.p » 29 sierpnia 2011, o 19:08

no to trzeba się będzie popytać

Post przez Lilia ❀ » 29 sierpnia 2011, o 19:09

nadal nie zmienili numeracji, więc zostały dwie książki do końca serii.

Post przez ewa.p » 29 sierpnia 2011, o 19:19

nadal mam nadzieję na więcej

Post przez Lilia ❀ » 29 sierpnia 2011, o 19:37

a ja nie, bo nie mam miejsca :(

Post przez ewa.p » 29 sierpnia 2011, o 19:39

ja mam jeszcze ze trzy półki na których mogę ułożyć drugi rząd książek :hyhy:

Post przez Lilia ❀ » 29 sierpnia 2011, o 19:52

szczęściara.
u mnie mogą trafić tylko do piwnicy :smutny:

Post przez ewa.p » 29 sierpnia 2011, o 19:58

u mnie nie ma piwnicy.Za to książki mam porozkładane po czterech pokojach i w kuchni(duży regał)

Post przez Lilia ❀ » 29 sierpnia 2011, o 20:06

W Biedronce od 08.09. Cena: 11,99 zł/szt.

Obrazek
„CHODŹ ZE MNĄ”
Sara McDonald

Jenny i Ruth były najlepszymi przyjaciółkami ze szkoły, aż do momentu, kiedy Ruth wyjechała nagle z ich miasteczka w Kornwalii i straciły ze sobą kontakt. Czternaście lat później, przypadkowe spotkanie w pociągu kompletnie dezorganizuje życie im obu. Powoli, szczeliny pomiędzy latami, które minęły zaczynają się wypełniać i ich dawna przyjaźń odżywa. Jedno spojrzenie na syna Ruth, Adama, wpędza Jenny w spiralę miłości, żałoby i obsesji. Adam jest wiernym odbiciem męża Jenny, Toma, który zginął tragicznie sześć miesięcy wcześniej. Kiedy Jenny odkrywa prawdę o Adamie, rodzi się między nimi silna więź, co przyniesie niespodziewane konsekwencje dla
obu rodzin…

Obrazek
„DARY LOSU”
Danielle Steel

Trzy kobiety zdecydowane wbrew przeciwnościom losu rozpocząć wszystko od nowa w bestsellerze pierwszej damy współczes-nej powieści obyczajowej. Doroczny bal charytatywny w San Francisco zgromadził tłumy. Wszyscy świetnie się bawią, do chwili gdy ściany zaczynają drżeć. Potężne trzęsienie ziemi niszczy miasto i splata losy trzech kobiet, które tego wieczoru znalazły się w sali balowej hotelu Ritz. Kataklizm burzy ich prywatne światy: beztroski i luksusu, sceny i uwielbienia fanów, poświęcenia dla innych. Pozwala jednak zrozumieć, że są rzeczy ważniejsze niż pieniądze,
sława czy zatracenie się w pracy. Pomaga znaleźć miłość,
najpiękniejszy dar losu?

Obrazek
„FAŁSZYWY KROK”
Alex Kava

Jeden fałszywy krok może wszystko zmienić.
Melanie Starks żyła dotąd niezgodnie z prawem. Jako samotna matka, wraz z siedemnastoletnim synem Charliem, utrzymywała się z drobnych kradzieży i oszustw. Gdy w końcu wydawało się, że sprawy przybiorą inny obrót, w jej drzwiach pojawia się z opracowanym planem napadu na bank brat - Jared Barnett. To miał być ich ostatni skok, zapewniający im dostatnie życie. Nic jednak nie idzie zgodnie z ich planem. Napad, zamiast przynieść łup, kończy się krwawą jatką. Giną niewinni ludzie. Pozostaje tylko ucieczka...Czy mają coś jeszcze do stracenia?

Obrazek
„NIEWINNY”
Harlan Coben

Dziewięć lat po wyjściu z więzienia Matt Hunter nadal wraca myślami do owego strasznego wieczoru, kiedy w przypadkowej, niesprowokowanej przez siebie bójce zabił człowieka. Wydarzenie to kładzie się cieniem na jego życiu i relacjach rodzinnych...ale w końcu wszystko ponownie zmierza ku ustabilizowanej przyszłości.

Obrazek
„NORWEGIA WOOD”
Karuki Murakami

Ta nostalgiczna powieść zaczyna się od słów piosenki Beatlesów o tym samym tytule i tak jak ona opowiada o spotkaniu chłopaka z dziewczyną, które na zawsze ich odmieniło. Bohaterem jest młody chłopak Toru, zafascynowany piękną Naoko. Ich uczucie jest obciążone samobójczą śmiercią wspólnego przyjaciela i słabą konstrukcją psychiczną dziewczyny. Dramatyczne przeżycia bohaterów mogą zrobić na czytelniku wrażenie.

Obrazek
„OSTATNIA WALKA”
Jan Zumbach

"Ostatnia walka", to autobiografia Jana Zumbacha, polskiego asa myśliwskiego i dowódcy legendarnego Dywizjonu 303. Czytelnicy, których wiedza o walkach polskich pilotów w Wielkiej Brytanii kształtowała się jedyne na podstawie lektury Dywizjonu 303, Arkadego Fiedlera mogą czuć się zszokowani szczerością autora. Nie ma tu papierowych bohaterów ani ludzi bez skazy, jest natomiast dynamiczny opis walk z niemieckimi Messerschmittami, pokazany z fotela Hurricane'a, nieznane anegdoty o znanych pilotach i odbrązowianie mitów. Powojenne koleje losu Jana Zumbacha są równie ciekawe - zajmował się przemytem złota i luksusowych zegarków,
był restauratorem w Paryżu oraz najemnikiem podczas secesji Katangi i Biafry.

Obrazek
„GRA ANIOŁA”
Carlos Ruiz Zafon

Kiedy następnym razem będziesz chciał uratować jakąś książkę nie ryzykuj życia... Zaprowadzę cię do tajemnego miejsca gdzie książki nigdy nie umierają i nikt nie może ich zniszczyć. W mrocznej, niebezpiecznej i niespokojnej Barcelonie lat dwudziestych, młody pisarz, żyjący obsesyjną i niemożliwą miłością, otrzymuje od tajemniczego wydawcy ofertę napisania książki, jakiej jeszcze nie było, w zamian za fortunę i, być może coś więcej... Autor "Cienia wiatru" z niezwykłą precyzją powieściopisarską i w charakterystycznym dlań oszałamiającym stylu, ponownie przenosi nas do Barcelony, Cmentarzyska Zapomnianych Książek, cudownych i wyklętych, ich autorów i czytelników, świata wielkich miłości, wielkich rozczarowań i wielkich nadziei.

Obrazek
„NIE MÓW NIKOMU”
Harlan Coben

Od śmierci Elizabeth z rąk seryjnego zabójcy minęło osiem lat, ale młody lekarz David Beck nie potrafi o niej zapomnieć. Niespodziewanie pocztą elektroniczną otrzymuje niezbity dowód, że jego żona nadal żyje. Jak to możliwe, skoro jej ciało zostało zidentyfikowane ponad wszelką wątpliwość? Beck ignoruje ostrzeżenie "nie mów nikomu" i próbuje dotrzeć do sedna mrocznej tajemnicy, której ślady wiodą w przeszłość. Pojawiają się kolejne ofiary, a zagadka goni zagadkę...

Obrazek
„ZŁO KONIECZNE”
Alex Kava

W wielu miejscach Ameryki prawie w tym samym czasie giną katoliccy księża. Niemal identyczny scenariusz rytualnych zbrodni wskazuje na jednego sprawcę. Maggie O`Dell, specjalistka od portretów psychologicznych seryjnych morderców, znów prowadzi dochodzenie. Poszlaki wskazują na to, że zamordowani księża za życia skrzywdzili wielu młodych mężczyzn. Maggie jeszcze nie wie, że ofiary księży kontaktowały się ze sobą na specjalnym forum internetowym, planując zemstę. W życiu Maggie ponownie zjawia się ksiądz Keller. Podejrzany o potworne zbrodnie wymknął się wymiarowi sprawiedliwości. Teraz jemu ktoś grozi śmiercią. Ksiądz proponuje Maggie układ: w zamian za osobistą nietykalność pomoże schwytać seryjnego zabójcę...

Post przez ewa.p » 29 sierpnia 2011, o 20:09

chyba sie skusze na Alex Kavę(czytałam ale z biblioteki).Steel czytałam,ale niespecjalnie ciekawa

Post przez Lilia ❀ » 29 sierpnia 2011, o 20:17

na którą Kavę? jeszcze jej nie czytałam i nie wiem, czy warto kupować.

Post przez ewa.p » 31 sierpnia 2011, o 16:48

wolę Zło konieczne.Fałszywy krok też czytałam,ale mnie aż tak nie wciągnęło,trochę się przy niej nudziłam

Post przez mewa » 31 sierpnia 2011, o 18:48

a co to jest, to "chodź ze mną"? ktoś czytał? bo z opisu - moje klimaty...

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 31 sierpnia 2011, o 18:50

Zawsze możesz zaryzykować ;)
Obrazek

Post przez ewa.p » 1 września 2011, o 17:42

w amercomie będa jednak nowe tytuły.Między innymi Jennifer Blake(jest to zaznaczone na spisie tytułów w książce)

Post przez aralk » 1 września 2011, o 20:15

o, to fajnie :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć