Teraz jest 21 listopada 2024, o 22:31

Dodatki do Gazet/W kiosku

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 13 sierpnia 2011, o 18:09

nic jeszcze nie czytałam tej autorki, chyba się skuszę :wink:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 13 sierpnia 2011, o 18:52

znaczy się Gabaldon? Seria Obca jest super.Swietnie się czyta,jest spora objętościowo(jedynie pierwszy tom nie straszy objętością-jakieś 500 stron),za to następne to nie tyle cegły ,co pustaki.Ale polecam
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 13 sierpnia 2011, o 20:06

Gabaldon czytałam Obcą i dalsze części, chodziło mi o Blake :wink:

Post przez aralk » 19 sierpnia 2011, o 22:58

ewa.p napisał(a):co fakt,to fakt.Treści sporo.Co tom to ciekawszy.Strasznie wciąga

kroku nie zrobię poza I tom ;)
przegapiłam wykazdowo tę Blake i szlag mnie trafia :confused:

Post przez ewa.p » 20 sierpnia 2011, o 13:52

zrób krok,co ci szkodzi...Ja jestem przy tomie piątym i jestem zachwycona.Blake kupiłam wczoraj dopiero.Na okładce zapowiadaja jako następną książkę Za głosem serca Johanny Lindsey

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 20 sierpnia 2011, o 18:58

za Lindsey to ja podziękuję, a nawet się odsunę coby nie przykleiła się niechcący ;)
szukałam dzisiaj Blake, ale gucio :(

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 20 sierpnia 2011, o 20:03

Numer 71. kolekcji "Za głosem serca" Johanna Lindsey w sprzedaży od 26 sierpnia 2011 r.

Obrazek
Ranulfowi Fitz Hug, najemnemu rycerzowi, lord Rothwell zleca porwanie narzeczonej, Reiny de Champeney. Młody rycerz wywiązuje się z powierzonego zadania, lecz w drodze powrotnej dowiaduje się, że dziewczyna nie zna żadnego Rothwella i nigdy nie była z nim po słowie. Ranulf, za namową jednego towarzyszących mu rycerzy, zmienia zdanie i sam pojmuje za żonę uprowadzoną Reinę.

Kolejny, 72. numer kolekcji "Róża z kolcami" Bertrice Small w sprzedaży od 9 września 2011 r.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 20 sierpnia 2011, o 20:18

Ło ho ho, teraz się za Small biorą :lol:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez aralk » 20 sierpnia 2011, o 21:09

ło, losie :heh:

Post przez ewa.p » 20 sierpnia 2011, o 21:27

ja się cieszę.Lubię Small,a mam tylko kilka tytułów.Może się zabiorą za Sky i jej potomków...Oby

Post przez aralk » 20 sierpnia 2011, o 21:30

ja bym wolała kogoś innego, ale obawiam się, że tylko ja :rotfl:

Post przez ewa.p » 20 sierpnia 2011, o 21:31

powiedz mi na ucho,co byś chciała :wink:

Post przez Lilia ❀ » 20 sierpnia 2011, o 22:09

no nie wiem, o ile nie powiększą serii zostały trzy tomy do wydania.

Post przez aralk » 20 sierpnia 2011, o 22:17

ewo, pewnie, że Laurens mi się marzy, bo obojętnie jak można na nią narzekać, to jest jakąś historią romansu i można byłoby ją uwzględnić :)

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 21 sierpnia 2011, o 13:37

Też bym chciała Laurens :smile:

Post przez ewa.p » 21 sierpnia 2011, o 14:03

to się dołączę.tez bym chciała

Post przez Lilia ❀ » 21 sierpnia 2011, o 16:50

napiszmy petycję :geek:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 21 sierpnia 2011, o 16:55

ja się pod tym podpiszę... ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 21 sierpnia 2011, o 20:17

Lilia napisał(a):napiszmy petycję :geek:

To samo chciałam zaproponować ;) Albo serię e-maili z zapytaniem, czy w serii wyjdzie też coś Laurens. :)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 22 sierpnia 2011, o 15:56

Ale Laurens to nie Amber :niepewny: ale w sumie Small też chyba nie... więc może jest szansa ;)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez aralk » 22 sierpnia 2011, o 16:53

ano tak sobie właśnie myślałam :niepewny:

Post przez Lilia ❀ » 22 sierpnia 2011, o 17:07

AmerCom wydaje teraz książki na licencji Świata Książki.

Post przez ewa.p » 22 sierpnia 2011, o 18:12

Small to raczej chyba pod Bis podpada,zdaje się ,że ją wydawali z amorkami na okładkach...Może się i na Laurens pokuszą

Post przez Lilia ❀ » 22 sierpnia 2011, o 20:42

Może teraz się wezmą za BIS ;)
Póki co nie zmienili numeracji i jeszcze trzy tomy przed nami.

[hr][/hr]

W Biedronce od 25 sierpnia Cena: 10,99 zł/szt.

Obrazek
„TAJEMNICA BROKEBACK MOUNTAIN”
Annie Proulx

Opowiadanie Annie Proulx „Tajemnica Brokeback Mountain”, nagrodzone przez „National Magazine”, zdaniem krytyków i recenzentów należy do najoryginalniejszych we współczesnej literaturze. Jest to historia trudnego i niebezpiecznego romansu, który połączył dwóch wiejskich chłopaków miłością zdarzającą się tylko raz w życiu. Odważna próba podjęcia tematu związków homoseksualnych i homofobii.

Obrazek
„CUJO”
Stephen King

W Castle Rock, małym, cichym miasteczku w stanie Maine, Cujo, potężny, acz spokojny bernardyn zaraża się wścieklizną. Z przyjaznego psa zamienia się w zwierzęcą, bezlitosną maszynę do zabijania - tym groźniejszą, że zupełnie nieprzewidywalną. Cujo robi rzeczy straszne, ale reakcje ludzi, wstrząśniętych jego bezwzględnością są nie mniej przerażające...

Obrazek
„W CZUŁYCH OBJĘCIACH”
Diana Palmer

Margie ma dwie wielkie pasje. Uwielbia pisać zmysłowe romanse historyczne, a także szokować otoczenie. Właśnie dlatego na spotkanie z przyszłym szwagrem ubiera się bardzo wyzywająco. Wie, że Cannon, bogaty i konserwatywny biznesmen, będzie oburzony. Jednak rozwój wypadków przechodzi jej najśmielsze oczekiwania. Cannon nie tylko traktuje ją z pogardą, ale zapowiada bardzo zdecydowane działania. Nigdy nie pozwoli, by brat poślubił dziewczynę z podejrzanej rodziny. Wywiezie go do posiadłości matki na Florydę, przemówi mu do rozsądku...

Obrazek
„ŚLUB TWOICH MARZEŃ”
Darcy Maguire

Trzy siostry otrzymują spadek, który może być wydany jedynie na znalezienie męża. Każda chciała go wydać na dobrą zabawę, a tymczasem znalazła swego księcia! Siostry pod pozorem poszukiwań idealnego partnera postanawiają przeznaczyć całą sumę na podróż po Europie. We Włoszech poznają bardzo tajemniczego arystokratę, który żywo się nimi interesuje, a zwłaszcza Greer...Drugą z sióstr, Olivię, oczarował skryty Luc, francuski arystokrata z Monako. Ostatnią szansą na zdobycie jego serca ma być romantyczny rejs po Morzu Śródziemnym… Trzecia siostra, Piper, po powrocie z wakacji wciąż wspomina poznanego w Hiszpanii arystokratę.

Obrazek
„TYSIĄC DNI W TOSKANII”
Marlena de Blasi

Ciąg dalszy przygód Marleny i Fernanda, bohaterów bestsellerowego Tysiąca dni w Wenecji. I znowu miłość od pierwszego wejrzenia! Do przepięknej starej willi San Casciano dei Bagni, wspaniałego toskańskiego pejzażu i lokalnej winnicy, miejscowych kulinariów i starego poczciwego sąsiada Barlozzo. Marlena i Fernando opuszczają Wenecję i osiadają w Toskanii. Odkrywają uroki prostego miejscowego życia, wtapiają się w społeczność, poznają miejscowe tradycje i zwyczaje.

Obrazek
„MUSIAŁAM ODEJŚĆ”
Jean Sasson, Nadżwa Bin Laden, Omar Bin Laden

Nadżwa Bin Laden. Kobieta, która porzuciła kraj i rodzinę, by żyć u boku ukochanego mężczyzny, posłusznie wybierała kolejne żony dla męża i godziła się na życie w zamknięciu. Matka decydująca się odejść, by bronić swoje dzieci przed szaleńcem zdolnym poświęcić życie najbliższych dla sprawy. Kobieta, która kochała największego terrorystę XXI wieku!

Obrazek
„UPROWADZONE”
Charlene Lunnon, Lisa Hoodless

ZAGINIONE DZIECI CZASEM SIĘ ODNAJDUJĄ.
W 1999 roku, w wieku dziesięciu lat, Charlene Lunnon i Lisa Hoodless zostały porwane w drodze do szkoły. Przez kilka dni były więzione w brudnym mieszkaniu komunalnym, torturowane i gwałcone. Niemal postradały życie. Ale zdarzył się cud. Dziewczynki zostały odnalezione, ich oprawca aresztowany i skazany, a sprawę udało się zamknąć. To jednak nie był koniec dla Charlene i Lisy. Przez kolejne kilka lat starały się pogrzebać bolesne wspomnienia i wrócić do normalnego życia.

Obrazek
„ROK W POZIOMCE”
Katarzyna Michalak

Nigdy nie wiadomo jaką cenę mają marzenia, ile trzeba zapłacić za miłość i co tak naprawdę okaże się w życiu cenne. „Rok w Poziomce” to kolejna książka Katarzyny Michalak, znanej czytelnikom z głośnej trylogii: „Poczekajki”, „Zachcianka“ i „Zmyślonej” oraz „Gry o Ferrin”. Poznamy historię Ewy - trzydziestokilkuletniej kobiety po przejściach, która zakochuje się w domu znalezionym w podwarszawskiej miejscowości. Jest tam wszystko co powinien posiadać prawdziwy dom: odpowiedni nastrój, piękna, chodź nieco zaniedbana architektura, malownicze otoczenie, śpiew ptaków i jeszcze to nieuchwytne coś...

Obrazek
„AMERYKAŃSKA GEJSZA”
Lea Jacobson

Pikantny pamiętnik Amerykanki, która zatrudniła się w Tokio jako hostessa i zarazem frapująca książka o życiu w dzisiejszej Japonii. Z jednej strony autobiograficzna historia kobiety, która weszła w świat podziemnej erotyki i uciech, stając na granicy samozniszczenia. Z drugiej - błyskotliwa analiza tamtejszej kultury i obyczajowości, opartej na nierówności płci, pełnej sfrustrowanych ludzi i szaleństwa zmysłów, dokonana przez autorkę, będącą z wykształcenia... kulturoznawcą Azji.

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 22 sierpnia 2011, o 21:21

Lilia napisał(a):AmerCom wydaje teraz książki na licencji Świata Książki.

masz racje Lilio, a Róża z kolcami Small, to jedna z jej najlepszych książek jakie czytałam, a dotyczy czasów Henryka VIII

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć