kamila ja nawet mysle o kupnie ksiazek na Allegro-gdy odwiedze Polske,bede miala tytuly ktore kiedys posiadalam nom i odsprzedalam ;a pamietam ich strony tytuowe
kupuje książki w różnych miejscach .allegro księgarnia/rabat/antykwariat
czasami na allegro są świetne pozycje pozycje i naprawdę niedrogo
razem z kosztami przesyłki 10-15 zł .Mam swoje ulubione autorki i kupuję wszystko .najgorzej gdy pojawia sie nowa pisarka czytam ,podoba mi sie wpadam w następna pułapkę itd
oj z tym to kiepsko- na placu Balcerowicza jest budka z książkami- tam kupuję od 93 roku- duże przeceny, może sie kiedyś tam spotkamy poza tym chadzam jeszcze do Buchmana na Grunwaldzkiej i do taniej ksiązki koło dworca PKP - w stronę Fredry taka wielka księgarnia ze starymi i nowymi, płytami i wszystkim co się zamarzy
Szkoda, że tak mało . Na Grunwaldzkiej i koło dworca często bywam, tylko na placu Balcerowicza nigdy nie byłam. Nawet nie wiem, gdzie to jest , ale na mapce poszukam.
moja droga to nieformalna nazwa jeszcze z szalonych lat 90-tych i jej na mapie nie znajdziesz- plac balcerowicza to ten targ który jest niedaleko poczty na Moniuszki alei Cieplińskiego a budka z książkami jest od strony PZU trzeba pogrzebać w pudłach
wlasnie przegladalam oferty na Allegro,sa ciekawe oferty nawet155szt. po 0.8zl. szt.chetnie bym zakupila stare egzemplarze,ale niestety wiekszosc przeczytalam no i klopot bylby z przerzuceniem do W.B
to powinno dać do myślenia wydawnictwom- myślę o czasem kolosalnych cenach na Allegro, skoro ktoś jest w stanie dać 150 złotych żeby kupić stara książkę to ile osób dałoby chętnie nawet 35 żeby ją mieć nową ...
lewkonia, ja tez nie mieszkam w Polsce i sciagam ksiazki, masz racje, zdzieraja skore i za ksiazki i za przesylke, bo wiedza,ze nie ma konkurencji i my nie mamy innych zrodel dostania tych ksiazek.
jeżeli masz konto na allegro, możesz sobie wybrać subskrypcje tematów rzeczy, jakie cię interesują, np. ja subskrybuję książki Amber i Da Capo. codziennie dostaję info o nowych pozycjach tych wydawnictw, wystawionych przez użytkowników na aukcji.
no zależy ile ustawisz opcji wyszukiwania poza tym taka subskrypcja pokazuje tylko określoną ilość pozycji a jak jest za dużo to informuje uprzejmie żeby sobie zajrzeć samemu na allegro