Teraz jest 24 listopada 2024, o 09:43

Dodatki do Gazet/W kiosku

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Post przez monia204 » 28 maja 2009, o 10:29

Świetny film Obrazek

Post przez Ania1987 » 29 maja 2009, o 22:29

Te białe kłamstwa to jakiś dodatek do gazet???

Uzupator był jak dla mnie świetny......

Ciekawe czy inne pozycje Pani Meagan McKinney są równie ciekawe wie ktoś coś na ten temat?

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 29 maja 2009, o 22:31

Białe kłamstwa - kliknij w odnośnik na dole strony głównej.

Post przez Lilia ❀ » 31 maja 2009, o 17:41

Obrazek

Sandra Bullock w przyprawiającym o ciarki na plecach thrillerze. Linda traci męża w wypadku samochodowym. Jest w szoku, ale w jeszcze większą psychozę wpada, kiedy następnego dnia jej mąż pojawia się w domu cały i zdrowy. Kobieta podejrzewa, że wcześniej doznała jakiegoś złudzenia. Zaczyna ją prześladować upiorne przeczucie, że tragedia, która była jej wizją, nastąpi naprawdę. Za wszelką cenę stara się, by nie doszła ona do skutku.

Data wydania: 2009-06-01

W kiosku do: 2009-06-14

Tytuł prasowy: Gala

Cena bez dodatku: 2.90 zł

Tytuł oryginalny: Premonition

Gatunek: dramat, thriller, psychologiczny

Produkcja: USA

Rok produkcji: 2007

Scenariusz: Bill Kelly

Reżyseria: Mennan Yapo

Muzyka: Klaus Badelt

Obsada: Sandra Bullock, Marcus Lyle Brown, Kate Nelligan, Nia Long

www o filmie: http://przeczucie.filmweb.pl/

Obrazek

W poniedziałek 1 czerwca dostaniesz od "Super Expressu" jedną z niezapomnianych komedii na płycie DVD!

Do wyboru:

- "Dzika lokatorka"

Goldie Hawn i Steve Martin w zabawnej komedii romantycznej o naciąganiu prawdy i konsekwencjach, jakie z tego wynikają. Architekt Newton Davis buduje dom swoich marzeń, w którym pragnie zamieszkać z przyszłą żoną Becky (Dana Delany). Jednak dziewczyna niespodziewanie odrzuca oświadczyny Newtona i odchodzi. Samotny i nieszczęśliwy Newton opowiada swoją historię przypadkowo spotkanej Gwen (Hawn), która zaintrygowana opowieścią i faktem, że dom stoi pusty, postanawia się tam wprowadzić. Od tej pory Gwen zacznie wywracać życie Davisa do góry nogami. Tryskająca pomysłami, szybko zaprowadza swoje porządki, a rodzinie i sąsiadom Davisa przedstawia się... jako jego żona.

- "Skarbonk

To złośliwa komedia produkcji Stevena Spielberga, wyreżyserowana przez Richarda Benjamina, w której wszystko - dosłownie - wali się na głowę bohaterów, granych przez Toma Hanksai Shelley Long.Kiedy w pośpiechu muszą opuszczać mieszkanie na Manhattanie , decydują się na kupno domu marzeń. Wkrótce okaże się, że zamiast marzenia zafundowali sobie koszmar budowlany w zawrotnym tempie pożerającym oszczędności. Nie widać końca kłopotów w tej pierwszorzędnej farsie, gdzie para pechowych bohaterów musi uporać się nie tylko z dziurawym dachem i pustym kontem bankowym, ale i narastającym kryzysem małżeńskim. Problemom tych dwojga i nieustannemu placowi budowy przypatrują się też z bliska Alexander Godunov i Maureen Stapleton. To film dla tych, co są zakochani po uszy - albo zadłużeni po uszy.

- "Babe: świnka w mieście"

Tym razem sprytna, mówiąca ludzkim głosem świnka, wyrusza do miasta wraz z Pania Hoggett i kaczorem Ferdym, by ratować gospodarzy przed bankructwem. Sprawy komplikują się. Babe zostaje porwana, a Pani Hoggett niesłusznie oskarżona, trafia do więzienia. Świnka jednak szybko uczy się życia w miejskiej dżungli i przkonuje się, że dobro i wierność potrafią uzdrowić świat.

- "Wielka heca Bowfingera"

Sprawdź, w jaki sposób Bobby Bowfinger (Steve Martin), jeden z najgorszych reżyserów Hollywood, namówi Kita Ramseya (Eddie Murphy), największą gwiazdę Hollywood, do zagrania w swoim niskobudżetowym filmie. W realizacji tej pomysłowej i zabawnej intrygi pomaga mu Jiff, zwariowany brat Kita oraz seksowna, początkująca aktorka (Heather Graham) i zapomniana gwiazda (Christine Baranski). Bowfinger sprawi, że Ramsey zagra rolę swojego życia!

- "Tata duch"

Bohater tej niezwykłej komedii Sidneya Poitiera jest człowiekiem, który utknął w połowie drogi stąd do wieczności. Przepracowany wdowiec, Eliott Hopper (Bill Cosby) ma właśnie zakończyć kolejny ważny interes. Niestety, los chce, że wracając do domu, wsiada do taksówki, która zatrzyma sie dopiero na dnie rzeki. Eliott, już jako duch, musi się nauczyć, jak być słyszanym i widzianym, aby mógł nadal sprawować opiekę nad swoją rodziną. Jego bezcielesne przygody to ciąg niesamowicie śmiesznych wydarzeń, w których zobaczysz między innymi: Denisse Nicholas , Kimberly Russel i Iana Bannena.

Data wydania: 2009-06-01

W kiosku do: 2009-06-01

Tytuł prasowy: Super Express

Cena bez dodatku: 1.10 zł

Adres strony www: http://www.se.pl

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 31 maja 2009, o 17:48

Przeczucie oczywiście zakupię, bo jest świetne, właśnie takie filmy lubię, które trzymają w napięciu aż do końca

Post przez kasiek » 31 maja 2009, o 18:38

Obrazek

Post przez mewa » 31 maja 2009, o 19:52

przeczucie tak, skarbonkę już mam Obrazek reszta nie bardzo jak dla mnie...

Post przez Patitih » 1 czerwca 2009, o 20:10

Nabyłam Galę z filmem i musiałam mieć jakieś przeczucie, żeby iść do empika, bo zapłaciłam ... 3,50 Obrazek

Post przez mewa » 1 czerwca 2009, o 21:33

ooooo dlaczego tak mało????? ja zapłaciłam 14,99!!!!!!!

Post przez Patitih » 2 czerwca 2009, o 09:54

Obrazek głupi ma zawsze szczęście, albo ... przeczucie Obrazek

Post przez mewa » 2 czerwca 2009, o 10:26

nie bawię się tak ;(

Post przez Lilia ❀ » 2 czerwca 2009, o 15:36

Obrazek

Anglia, schyłek XVIII wieku. Młoda Jane Austen (Anne Hathaway) ma literackie ambicje i wierzy w miłość. Jej rodzice (Julie Walters i James Cromwell) oczekują jednak od niej, żeby wyszła za mąż za kogoś, kto zapewni jej i rodzinie godziwy byt. Kiedy Jane spotyka młodego, pewnego siebie Irlandczyka, Toma Lefroy 'a (James McAvoy), jego intelekt i arogancki styl bycia wzbudzają w niej wielką ciekawość, która stopniowo przeradza się w uczucie. Panna Austen wstępuje dopiero na drogę literackiej kariery, a ryzykowny romans ukształtuje całe jej późniejsze życie. Historia najważniejszego związku młodej Jane Austen, późniejszej autorki znanych na całym świecie romantycznych powieści jak "Duma i uprzedzenie" czy "Rozważna i romantyczna".

Data wydania: 2009-06-02

W kiosku do: 2009-07-07

Tytuł prasowy: Świat Kobiety

Cena bez dodatku: 2.90 zł

Cena z dodatkiem: 9.99 zł

Tytuł oryginalny: Becoming Jane

Gatunek: Biograficzny, Melodramat

Produkcja: Wielka Brytania

Rok produkcji: 2007

Scenariusz: Kevin Hood , Sarah Williams

Reżyseria: Julian Jarrold

Muzyka: Adrian Johnston

Obsada: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters, James Cromwell, Maggie Smith

www o filmie: http://zakochana.jane.filmweb.pl/

Post przez Lilia ❀ » 5 czerwca 2009, o 21:32

Obrazek

<span style="font-weight: bold">Numer 13. kolekcji "Uwieść aroganta" Adrienne Basso w sprzedaży od 5 czerwca 2009 r.</span>

Obrazek

Od wykwintnych londyńskich salonów po dzikie ostępy Szkocji Adrienne Basso snuje burzliwą opowieść pełną tajemnic, niespodziewanych wydarzeń i zapierających dech namiętności. Harriet przyjmuje posadę guwernantki, by uciec przed skandalem. Pragnie spokoju i ciszy. Ale gdy przybywa do zamku w Szkocji i staje twarzą w twarz ze swym pracodawcą - zagadkowym i pociągającym - już wie, że jej serce nie zazna tu spokoju. Nie wie jednak, jak wielki sekret ukrywa Mr. Wainwright, I że nie jest on wcale tym, za kogo się podaje...

<span style="font-weight: bold"><span style="text-decoration: underline">Kolejny 14. numer kolekcji "Wynajęta narzeczona" Amandy Quick wkrótce w sprzedaży.</span></span>

Obrazek

<span style="font-weight: bold">Numer 13. kolekcji "Dama kameliowa" Aleksandra Dumas w sprzedaży od 5 czerwca 2009 r. </span>

Obrazek

Małgorzata Gautier, paryska kurtyzana, ma licznych wielbicieli. Jej klientami są panowie z wyższych sfer. Pewnego dnia poznaje młodego i przystojnego Armanda Duvala. Oboje zakochują się w sobie. Jednak związek z kobietą lekkich obyczajów może zaszkodzić mężczyźnie w karierze. Małgorzata na prośbę ojca Duvala porzuca ukochanego, kłamiąc, że już go nie kocha. Życie jest okrutne dla młodej dziewczyny. Zapada ona na gruźlicę, a jej dni są policzone. Zrozpaczony Armand w dniu śmierci ukochanej dowiaduje się, co było przyczyną ich rozstania.

<span style="font-weight: bold"><span style="text-decoration: underline">Kolejny 14. numer kolekcji "Pokój z widokiem" Edwarda Morgana Forstera wkrótce w sprzedaży.</span></span>

Obrazek

<span style="font-weight: bold">Numer 2. z serii Thriller Romantyczny pt. "Słodka zemsta" Nory Roberts w sprzedaży <span style="text-decoration: underline"><span style="font-style: italic">od 6 czerwca 2009 </span>r.</span></span>

Obrazek

Adrianne, córka arabskiego szejka, od dawna obmyśla zemstę na ojcu, który kiedyś skrzywdził jej matkę. Postanawia wykraść z pałacu dumę jego kolekcji, najcenniejszy klejnot świata. Skarbiec jest pilnie strzeżony, lecz nie ma na świecie sejfu, którego nie otworzyłaby Adrianne - zuchwała i nieuchwytna złodziejka biżuterii. Tym razem jednak w ślad za nią podąża były włamywacz, obecnie agent Interpolu.

<span style="font-weight: bold"><span style="text-decoration: underline">Kolejny 3. numer pt. "Tajemnica willi Mimoza" Elizabeth Adler wkrótce w sprzedaży.</span></span>

Kolejne tytuły (prawdopodobnie)

19 czerwiec Wynajęta narzeczona Quick Amanda lub Pojedynek Balogh Mary

3 lipiec Od drugiego wejrzenia Krentz Jayne Ann (Arcane tom 1)

17 lipiec Zamek na wrzosowisku McKinney Meagan

31 lipiec Złodziej marzeń Balogh Mary

14 sierpień Łowcy fortun McKinney Meagan

28 sierpień Skazany na miłość Basso Adrienne

Post przez Liberty » 5 czerwca 2009, o 21:50

Ciekawe, że pojawił się tutuł, którego wcześniej na liscie nie było - "Pokój z widokiem".

Czy książka E. Adler jest fajna? Ktoś czytał?

Post przez Lilia ❀ » 5 czerwca 2009, o 21:54

A czytałam lata temu, ale nie pamiętam jej nic a nic. U mnie to norma Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 5 czerwca 2009, o 22:49

Ja czytałam już dawno temu i mimo ,że mało pamiętam teraz to była pierwsza czy druga książka tej autorki którą przeczytałam i pamiętam że spodobała mi się .

Post przez basik » 6 czerwca 2009, o 00:17

Adler jest bardzo dobra - taka tajemnicza

a w Rom. Hist. chyba będzie Wynajęta narzeczona , tak przynajmniej podają na końcu Uwieść aroganta

Post przez Liberty » 6 czerwca 2009, o 19:40

Dzięki Obrazek

Post przez mewa » 6 czerwca 2009, o 21:01

mam Roberts Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 6 czerwca 2009, o 21:36

Roberts to ja mam starą, amberowską, ale Basso dostać nie mogę. Podobno dopiero w poniedziałek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 6 czerwca 2009, o 22:11

u mnie też mają polizg z dostawą,podobno będzie w poniedziałek(a thrillerow w ogóle nie dostają)

Post przez basik » 7 czerwca 2009, o 00:08

Basso tym razem dostałam bez problemów Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 8 czerwca 2009, o 14:39

Obrazek

W nowej, polecanej przez dwutygodnik „Show” kolekcji filmowej zaprezentowane zostaną znane i lubiane filmy kina światowego: słynne komedie romantyczne, opowieści o uczuciach i pułapkach namiętności. Cykl składać się będzie z 8 pozycji, każda z książki i filmu DVD.

"Dwa tygodnie na miłość" - Film opowiada historię Lucy Kelson, błyskotliwej i nieco neurotycznej pani adwokat oraz jej klienta George 'a Wade. Wade jest jak tym typem faceta (czarujący, nieodpowiedzialny i bajecznie bogaty), o którym śni każda kobieta, a z którym nie sposób się związać. ,,Dwa tygodnie na miłość" to zabawna komedia, która odpowiada na pytanie czy może być za późno na powiedzenie dwóch ważnych słów ,,kocham cię"...

Data wydania: 2009-06-09

W kiosku do: 2009-06-22

Tytuł prasowy: Niezależna kolekcja (Show)

Cena z dodatkiem: 21.99 zł

Tytuł oryginalny: Two Weeks Notice

Gatunek: Komedia Romantyczna

Produkcja: USA

Rok produkcji: 2002

Scenariusz: Marc Lawrence

Reżyseria: Marc Lawrence

Muzyka: John Powell

Obsada: Sandra Bullock, Hugh Grant, David Haig, Mike Piazza, Libby West

www o filmie: http://dwa.tygodnie.na.milosc.filmweb.pl/

Post przez Lilia ❀ » 15 czerwca 2009, o 14:52

Obrazek

<span style="font-weight: bold">Numer 3. z serii Thriller Romantyczny pt. "Tajemnica willi Mimoza" Elizabeth Adler w sprzedaży od 16 czerwca 2009 r.</span>

Obrazek

Ranna dziewczyna znaleziona na pustkowiu w pobliżu San Francisco nie pamięta, kim jest. Ma jednak szczęście - znajduje opiekę życzliwych i bogatych ludzi. Wkrótce wraz z nową przyjaciółką jedzie do Francji. Piękna, opuszczona willa na Riwierze budzi w Bei mgliste wspomnienia. Tajemniczy dom kryje klucz do tajemnicy przeszłości, ale także ostrzeżenie przed nadciągającym niebezpieczeństwem.

<span style="font-weight: bold"><span style="text-decoration: underline">Kolejny 4. numer pt. "Bezwstydna cnota" Nory Roberts wkrótce w sprzedaży.</span></span>

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 15 czerwca 2009, o 14:56

Czytał ktoś to? warto?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć