pannazlosnica napisał(a):Mnie się wreszcie udało coś odhaczyć - Książka z obcojęzycznym tytułem - "When life happened" Jewel E. Ann.
Swoją drogą nie rozumiem, czemu nie przełożono tytułu, ale ja ogólnie nie bardzo lubię tę tendencję do zostawiania angielskich tytułów.
Źle nie było, ale po "Panu Perfekcyjnym", miałam większe oczekiwania co do tej autorki
Nocny Anioł napisał(a):pannazlosnica napisał(a):Mnie się wreszcie udało coś odhaczyć - Książka z obcojęzycznym tytułem - "When life happened" Jewel E. Ann.
Swoją drogą nie rozumiem, czemu nie przełożono tytułu, ale ja ogólnie nie bardzo lubię tę tendencję do zostawiania angielskich tytułów.
Źle nie było, ale po "Panu Perfekcyjnym", miałam większe oczekiwania co do tej autorki
Miałam takie uczucia czytając Miejsce bez ciebie
izkaa12 napisał(a):U mnie zaliczone dwa kolejne punkty:
25. Książka - retelling lub opowiedzenie znanej książki/historii na nowo Przeciwieństwa się przyciągają Chloe Liese - historia inspirowana komedią Szekspira Wiele hałasu o nic
36. Książka z motywem sportowym Desire or Defense Leah Brunner, historia z hokejem (wow, co za nowość )
kejti napisał(a):izkaa12 napisał(a):U mnie zaliczone dwa kolejne punkty:
25. Książka - retelling lub opowiedzenie znanej książki/historii na nowo Przeciwieństwa się przyciągają Chloe Liese - historia inspirowana komedią Szekspira Wiele hałasu o nic
36. Książka z motywem sportowym Desire or Defense Leah Brunner, historia z hokejem (wow, co za nowość )
Desire or Defense co masz na myśli? Przesadzona? Dużo seksu? Można więcej info?
kejti napisał(a):Stwierdziłam, że Wiedźmin tutaj się wpasuje
44. Książka, w której bohaterką/bohaterem jest znana osoba
Sezon burz Andrzej Sapkowski
kejti napisał(a):co to AI?
cedar napisał(a):No i "Fourth wing" - u mnie jako urzekająca okładka (no przepiękna jest!) i ponad 400 stron, ale wejdzie też w punkty o:
- wątku fantastycznym
- trójkącie emocjonalnym
- tytule anglojęzycznym
- nadmiernie zachwalana przez innych (jest super, serio, ale to jak mnie atakowała z każdej strony to niezdrowa przesada)
- w sumie też jest motyw biblioteczny (bohaterka miała być skrybką i dobrze się czuje wśród książek w archiwach)
kejti napisał(a):Nocny Anioł napisał(a):pannazlosnica napisał(a):Mnie się wreszcie udało coś odhaczyć - Książka z obcojęzycznym tytułem - "When life happened" Jewel E. Ann.
Miałam takie uczucia czytając Miejsce bez ciebie
to u mnie nadal leży na półce, a pamiętam że mi to wysłałaś lata temuizkaa12 napisał(a):U mnie zaliczone dwa kolejne punkty:
Desire or Defense co masz na myśli? Przesadzona? Dużo seksu? Można więcej info?
Stwierdziłam, że Wiedźmin tutaj się wpasuje
44. Książka, w której bohaterką/bohaterem jest znana osoba
Sezon burz Andrzej Sapkowski
Powrót do Wyzwania czytelnicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości