gosiurka napisał(a):Masz na myśli, że poznają się pisząc do siebie, ale nie wiedząc jak wyglądają? Przez internet Whats app i inne tym podobne?
Fajny pomysł Kejti.
Dorotka napisał(a):Oooo, ciekawy pomysł, Aniołku. Ja jestem "za".
Jak dla mnie, to wyzwań mogłoby być 50 albo i więcej, ale dodałabym do tego zastrzeżenie, że do zaliczenia jest 20 lub30 pozycji, a reszta jest dobrowolna. To by nam dało większe pole manewru przy wyborze książek, które chcemy przeczytać. Ale wśród nich powinny znaleźć się co najmniej 3 lub 4 takie, których nie zaliczyłybyśmy do ulubionych kategorii. Bo w końcu to jest wyzwanie, a nie lista naszych "naj".
Dorotka napisał(a):Zastanówmy się czego w Wyzwaniach jeszcze nie było? Pierwsze, co mi przychodzi na myśl to.... więzienie. I duża różnica wieku między partnerami. A co wam przychodzi na myśl?
34. Książka której akcja rozgrywa się w miejscu które znamy/lubimy/odwiedziliśmy osobiście.
37. Książka gdzie akcja rozgrywa się w miejscu który znamy ale niekoniecznie mieszkamy.
gosiurka napisał(a):Może książka z poza strefy komfortu, czyli jakie normalnie nie czytamy.
Karina32 napisał(a):A może coś kontrowersyjnego, w stylu książka z motywem trójkąta (fizycznego/emocjonalnego)? I myślę, że z tegorocznych książka rozgrywająca się w nieanglojęzycznym kraju był fajny
Nocny Anioł napisał(a):Mam jeszcze kilka pomysłów, muszę to w głowie poskładać.
Książka której akcja rozgrywa sie w kosmosie
Książka której akcja rozgrywa się w Szkocji
Książka tak głupia że aż fajna/Książka tak głupia że aż bolało
Księżycowa Kawa napisał(a):A punkty:34. Książka której akcja rozgrywa się w miejscu które znamy/lubimy/odwiedziliśmy osobiście.
i37. Książka gdzie akcja rozgrywa się w miejscu który znamy ale niekoniecznie mieszkamy.
wydają się mi w zasadzie jednym i tym samym
Nie wiem, czy się nada, ale przyszło mi do głowy:
A może coś z wątkiem o książkach albo z biblioteką we tle?
Podróż kulinarna albo z kuchnią, gotowaniem we tle; coś w stylu jak „Przepiórki w płatkach róży” Laury Esquivel.
Bohater lub bohaterka, którzy czymś nas zaskoczyli, wyróżnili się na tle innych.
Samotny rodzic albo coś z dziećmi.
Z krajem w tytule.
Świąteczna okładka, która nie rozczarowała, ale to raczej niemożliwe...
Cyfra w tytule.
Księżycowa Kawa napisał(a):Zdarzało mi się. Trudniej będzie trafić na: Główna bohaterka jako czarny charakter. Poza „Szaloną” Chloé Esposito nic nie kojarzę i nic mi nie pasuje, a trzeciego tomu nadal nie wydano...
Agusia napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a):Zdarzało mi się. Trudniej będzie trafić na: Główna bohaterka jako czarny charakter. Poza „Szaloną” Chloé Esposito nic nie kojarzę i nic mi nie pasuje, a trzeciego tomu nadal nie wydano...
W tym roku dodałam w tym podpunkcie: Mona Kasten "Feel again" - tam bohaterka była postrzegana jako czarnych charakter.
kejti napisał(a):Gorący lód Nora Roberts pasuje
Nocny Anioł napisał(a):Agusia napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a):Zdarzało mi się. Trudniej będzie trafić na: Główna bohaterka jako czarny charakter. Poza „Szaloną” Chloé Esposito nic nie kojarzę i nic mi nie pasuje, a trzeciego tomu nadal nie wydano...
W tym roku dodałam w tym podpunkcie: Mona Kasten "Feel again" - tam bohaterka była postrzegana jako czarnych charakter.
To chyba zbyt wielkie określenie jak na zranioną dziewczynę która nie dopuszcza do siebie ludzi. Z czarnym charakterem według mnie chodzi o coś innego
Powrót do Wyzwania czytelnicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość