The Long Way Home. Długa droga do domu
Jessa Hastings
Wydawnictwo: Albatros 24.01.2024
Cykl: Magnolia Parks (tom 3) Trzecia część cyklu współczesnych gorących romansów, których akcja rozgrywa się w środowisku młodej londyńskiej elity – pięknych i bogatych dwudziestolatków, którzy mają u stóp cały świat i dostają wszystko, czego zapragną.
Cykl „Magnolia Parks” podbił serca czytelników na całym świecie. Teraz zdobywa fanów także w Polsce!
Wielbicielki powieści Colleen Hoover, „Plotkary” i serialu „Euforia” szaleją na punkcie uniwersum Magnolii Parks!
Minął niemal rok, odkąd Magnolia i BJ widzieli się po raz ostatni na schodach hotelu Mandarin Oriental. Odkąd nadzieja na to, że już zawsze będzie pięknie, obróciła się w pył. Odkąd droga do raju okazała się skręcać wprost do piekła.
Po tamtych traumatycznych wydarzeniach Magnolia ze złamanym sercem przeprowadziła się na drugi koniec świata i żyje teraz w Nowym Jorku. Wydaje się, że BJ także wreszcie doszedł do siebie, pogodził się ze stratą i rozpoczął nowy rozdział.
Ale kiedy oboje znajdą się w Londynie i los, jak wiele razy przedtem, rzuci ich sobie na pożarcie, znów zadadzą sobie to odwieczne pytanie: Ile razy w życiu można kochać naprawdę? A może – na przekór wszystkiemu – to oni sami są odpowiedzią dla siebie nawzajem?
Ktoś, kogo znałam
Paige Toon
Wydawnictwo: Albatros 24.01.2024Troje przyjaciół. Uczucie, które ich łączy. I wybór, który zmieni ich życia na zawsze.
Leah nie wybrała swojego losu. Nie miała nic do powiedzenia w kwestii tego, że jej rodzice zdecydowali się prowadzić przejściowy dom zastępczy dla trudnych nastolatków. Wie jednak, że niektóre z dzieciaków trafiających pod dach jej domu tylko tu mają szansę na normalne życie. I zazwyczaj żywi do nich siostrzane uczucia. Ale nie w przypadku George’a, chłopaka o włosach w kolorze głębokiego karmelu.
Theo po latach spędzonych w prywatnej szkole z internatem zostaje przeniesiony do państwowego liceum. Szybko zaprzyjaźnia się z Leah i George’em i wkrótce zaczyna czuć do Leah coś więcej… Lata mijają i z trojga przyjaciół zostaje tylko dwoje. Do pewnego feralnego wieczoru, który zamknie na zawsze przeszłość i pozwoli otworzyć się na przyszłość. Jeśli będą gotowi o nią zawalczyć.
Leah nie wybrała swojego losu. Ale w końcu będzie musiała wybrać, z kim chce iść przez resztę życia.
Paige Toon jest mistrzynią opowieści, które łamią serca. Sophie Cousens
Wspaniała historia o miłości, rodzinie i uzdrowieniu złamanego serca. Poruszyła we mnie czułą strunę i nie pozwoliła mi przerwać czytania. Beth O’Leary
Wspaniała, ciepła, mądra i zabawna powieść. Lucy Vine
Ta książka złamała mi serce, skleiła je na nowo i wzbogaciła je. No i zaskoczyła mnie niespodziewanym twistem! Zoë Folbigg
Na co czekasz, kochanie?
Amy Daws
Wydawnictwo: Editio 2024
Cykl: Wait With Me (tom 1) Rudowłosa Kate Smith żyła z pisania bardzo nieprzyzwoitych, ociekających seksem powieści, które cieszyły się wielką popularnością. Niestety, czasami Kate brakowało natchnienia. Tym razem twórcza blokada dopadła ją przy pisaniu ostatniej części bestsellerowego cyklu. Wena niespodziewanie wróciła w nietypowej scenerii, bo w warsztacie samochodowym, a dokładniej, gdy Kate trafiła do poczekalni dla klientów, porządnie zaopatrzonej w wyborną kawę i pyszne ciastka. Nigdy wcześniej słowa powieści nie spływały z klawiatury równie łatwo! I to przesądziło sprawę. Od tego momentu Kate była stałą bywalczynią poczekalni. Tylko po to, aby spędzać tam długie godziny na piciu kawy i... pisaniu.
Jej rude loki zwróciły w końcu uwagę pewnego przystojnego twardziela. Miles Hudson był mechanikiem, a oprócz tego czarującym mężczyzną. Zaintrygowany, zamiast wszcząć alarm, ukradkiem obserwował kobietę, która dzień w dzień przesiadywała z laptopem w poczekalni. A kiedy przypadkowo zderzyła się z nim w przejściu, nie pozostało nic innego, jak zawrzeć znajomość. Po kilku dniach Kate poprosiła Milesa o pomoc w pewnych badaniach, które chciała przeprowadzić na potrzeby swojej najnowszej książki.
Wkrótce rola pomocnego przyjaciela przestała Milesowi wystarczać. Zapragnął, aby to, co Kate opisywała w swoich powieściach, przydarzyło się naprawdę. Nie przewidział tylko, dokąd to cudowne szaleństwo może ich zaprowadzić...
...ale miłość to dzika bestia, nie da się jej kontrolować!
Księga Azraela
Amber V. Nicole
Wydawnictwo: Nowe Strony
Cykl: Bogowie i Potwory tom 1Tysiąc lat temu Dianna, aby ocalić umierającą siostrę, oddała życie na pustyni Erioa. Wezwała kogokolwiek, kto chciał ją wysłuchać, nie spodziewając się, że odpowie jej potwór dużo gorszy od jakiegokolwiek koszmaru. Teraz dziewczyna robi to, co każe jej Kaden, nawet jeśli oznacza to wyrwanie starożytnego artefaktu z rąk ścigających ją stworzeń.
Król od wieków uważany za nieżyjącego i dawno zapomniany.
W starym świecie znano go jako Samkiela. W nowym nazywają go Liamem. Niezależnie od tego nadal pozostaje on Pogromcą Świata, mitem dla swoich wrogów, obrońcą i królem dla lojalnych mu poddanych. Po Wojnie Bogów ukrył się przed światem. Wyrzekł korony i odpowiedzialności, pozostawiając najbardziej go potrzebujących, by sami radzili sobie z upadkiem ich świata. Teraz atak na jemu najdroższych, sprowadza go z powrotem do wymiaru, którego nie zamierzał nigdy więcej odwiedzać. Odnajduje w nim wrogów. Sądził, że wtrącił ich do więzienia eony temu.
Pradawni wrogowie muszą odstawić na bok różnice i pracować razem w nadziei, że uda im się ocalić zarówno ten świat, jak i wszystkie wymiary pomiędzy.
Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia.
To Hate Adam Connor
Ella Maise
Wydawnictwo: Znak 8.01.2024Kiedy obok mieszka tak przystojny aktor, to można przecież RZUCIĆ OKIEM, prawda?
Nowa, niepublikowana dotąd w Polsce powieść niekwestionowanej królowej #slowburn romansów
WYOBRAŹ SOBIE, ŻE W DOMU OBOK CIEBIE MIESZKA AKTOR-CELEBRYTA.
Czy nie skusiłaby cię możliwość podglądania seksownego sąsiada?
Ja poczułam się skuszona. I to bardzo.
Ale nawet tak uroczy przystojniak w mgnieniu oka może się okazać totalnym dupkiem i twoim wrogiem numer jeden… Na przykład wtedy, kiedy wpakuje cię do aresztu za stalking.
Po czymś takim nie można się zakochać, nawet jeśli serce i ciało właśnie tego się domagają.
PO PROSTU NIE MOGŁAM MU WYBACZYĆ.
Gdybym jednak puściła w niepamięć to, jak mnie potraktował, kto wie, co mogłoby się między nami wydarzyć…
Thorne Princess
L.J. Shen
Wydawnictwo: Luna 10.01.2024 Wciągająca powieść o hollywoodzkiej księżniczce, która chce zrujnować sobie życie… i
mrukliwym ochroniarzu, który ją ratuje.
Wpakowałam się w kłopoty zbyt wiele razy i było o mnie głośno w tabloidach.
No i co z tego, że mój sutek się wyślizgnął i chciał się przywitać z paparazzi?
Jednak po tym wydarzeniu mój ojciec postawił przede mną ultimatum – albo odetnie mnie od pieniędzy i przestanie płacić za moje wygodne życie, albo zgodzę się na ochroniarza pod moim dachem.
A konkretniej – atrakcyjnego, groźnego, boskiego opiekuna, który przy okazji ma doświadczenie w stawianiu ludzi do pionu.
Panie i panowie, Ransom Lockwood.
A teraz zmusza mnie do robienia dziwnych rzeczy. Mam skończyć z imprezami, wygłupami, znaleźć sobie pracę…
Z jednej strony – niech spada. Dla mnie nie ma już ratunku. Z drugiej?
Z drugiej sama chcę go uratować.
Miłość i inne słowa
Christina Lauren
Poradnia k 10.01.2024Po dekadzie rozłąki los na nowo krzyżuje ścieżki kochanków – zakochana w sobie za czasów nastoletnich para przez przypadek wpada na siebie w Nowym Jorku. Oto nowa powieść Christiny Lauren – wzruszająca, pikantna i pełna romantyzmu „Miłość i inne słowa”… Ile wyrazów potrzeba, by dawni kochankowie zorientowali się, co poszło nie tak…?
SERCE MOŻE SIĘ UKRYĆ, ALE NIGDY NIE ZAPOMINA
WTEDY
Gdy miałam trzynaście lat, byłeś moim pierwszym prawdziwym przyjacielem. Gdy miałam piętnaście – moją pierwszą miłością. Potem byłeś dla mnie wszystkim! Mieliśmy razem podbijać świat, dopóki jedna upiorna noc nie zrujnowała naszej przyszłości.
TERAZ
Pracuję na oddziale pediatrii dzień i noc. Wychodzę za mąż za starszego i stabilnego finansowo mężczyznę, który nie interesuje się przesadnie moim sercem. Dla mnie to bardzo rozsądne rozwiązanie na przyszłość.
Taki był plan, dopóki nie zobaczyłam Cię w kawiarni po jedenastu latach rozłąki. Wszystko ożyło na nowo. Nadal nie wiem, jak Ci wybaczyć, a co gorsza nadal nie potrafię Ci się oprzeć…
Przecież nasza miłość i namiętność prawie mnie zniszczyły! Z drugiej strony myśl o ponownej utracie Ciebie jest nie do zniesienia! Czy mam na tyle odwagi, aby zaryzykować wszystko?
Historia w której teraźniejszość przeplata się z przeszłością, a młodzieńcza namiętność dwójki nastolatków przeradza w najprawdziwszy romans dorosłych. Nie obejdzie się bez wzruszenia, łez, salw śmiechu oraz pikantnych i emocjonujących zwrotów akcji. Zakochasz się na nowo!
Deliver Us From Evil
Monica James
Cykl: Chroń nas ode złego (tom 3)
Niegrzeczne Książki 31.01.2024 Potwory mogą być prawdziwe... a jednym z nich może być ON.
Wszystkie plany Punky'ego legły w gruzach. Człowiek, któremu ufał bezgranicznie, odwrócił się od niego i od teraz nic już nie będzie takie samo. Całe jego życie uległo przewartościowaniu, a przyszłość stała się mrocznym labiryntem niewiadomych. Przez to Laleczce grozi śmiertelne niebezpieczeństwo, a sam Punky zmuszony jest do spełniania poleceń mężczyzny, którego nienawidzi bardziej niż kogokolwiek. Toczy wewnętrzną walkę, rozdarty między pragnieniem uczynienia tego, co słuszne, a potrzebą uwolnienia w sobie potwora, który gotowy jest sprowadzić zagładę na cały świat. W końcu uświadomi sobie, że aby odnieść zwycięstwo, musi zdjąć wszelkie maski i porzucić ograniczenia. Wtedy nie będzie już jednak odwrotu.
Laleczka, wciąż wierna i oddana, przeszła przez piekło z powodu niezachwianej miłości do Punky'ego. Była przetrzymywana, zdana na łaskę i niełaskę wrogów, lecz wszystko ma swój kres. Teraz będzie musiała udowodnić swoją odwagę i pokazać wszystkim, co znaczy być nieustraszoną. Jest gotowa stawić czoła sytuacjom, na które nikt wcześniej jej nie przygotowywał.
Tymczasem na scenę wkracza nowy gracz, który ma moc, by zmienić świat. To przyjaciel czy wróg? Tego nie wie nikt.
King of Corium
C. Hallman, J.L. Beck
Wydawnictwo: Niegrzeczne książki 17.01.2024 r.
Cykl: Uniwersytet Corium (tom 1) W tym miejscu reguły są jej jedynym sprzymierzeńcem. Ale dla niego zasady są po to, żeby je łamać...
Witajcie w najsłynniejszej szkole dla przyszłych przestępców: Uniwersytecie Corium! To właśnie tutaj potomstwo najgroźniejszych złoczyńców na świecie może się bezpiecznie uczyć. Nie brakuje tu zabójców, przywódców mafii, handlarzy bronią i złodziei dzieł sztuki. W tym miejscu mroczne instynkty studentów wychodzą na światło dzienne i nic nie jest w stanie ich powstrzymać. Z wyjątkiem jednej zasady, która obowiązuje wszystkich – zakazu zabijania na terenie szkoły. I tylko to odróżnia to miejsce od piekła na ziemi.
Właśnie ta reguła sprawiła, że Aspen mogła rozpocząć naukę na uczelni. Gdy jej ojciec podjął współpracę z FBI, jej rodzina stała się głównym celem przestępczego półświatka. Teraz dziewczyna musi przetrwać otoczona przez wrogów. Największym z nich jest Quinton Rossi, syn człowieka, który został zdradzony przez jej ojca. Jest on zdolny do wszystkiego, byleby zrujnować życie dziewczyny i dokonać zemsty, na jaką jego zdaniem zasługuje. Życie Aspen nawet na Uniwersytecie Corium jest zagrożone, a Quinton jest uosobieniem tej groźby.
Tajemnice, intrygi i niebezpieczeństwo kryją się w każdym zakamarku tego miejsca. Czy Aspen uda się przeżyć?
„King of Corium” to pierwsza część serii Uniwersytet Corium autorstwa Cassandry Hallman. To mroczny romans, który spodoba się wszystkim miłośniczkom motywu enemies to lovers oraz dark academia. Wejdź do świata przestępców pełnego sekretów, które są warte więcej niż życie.
Doktor Serce
Nisha Sharma
Wydawnictwo Kobiece 24.01.2024
Cykl: If Shakespeare was an Auntie Series (tom 1) Miłości nie można wykryć na EKG…
Kareena marzy o idealnej miłości, takiej jaka połączyła jej rodziców. Jednak właśnie kończy trzydzieści lat, a idealnego kandydata na męża jak nie było, tak nie ma. Postanawia więc wziąć sprawy w swoje ręce. Szczególnie, że ma w tym własny interes…
Jej owdowiały ojciec przechodzi na emeryturę. W związku z tym tuż po przyjęciu zaręczynowym drugiej córki zamierza sprzedać rodzinny dom. Kareena zawiera z nim umowę: jeśli uda jej się znaleźć narzeczonego, nie dojdzie do transakcji i będzie mogła nadal mieszkać w miejscu, które tak kochała jej matka.
Prem jest kardiologiem i gospodarzem programu Doktor Dil. Nie ma czasu na romanse, skupia się na karierze. Uważa, że to nie miłość jest niezbędnym składnikiem dobrego związku, lecz szacunek i zaufanie. Kiedy przez przypadek wpada na Kareenę w barze, mimo początkowej chemii ich spotkanie kończy się katastrofą. Drugie jest jeszcze gorsze – kłótnia pary wyemitowana na żywo staje się viralem.
Po feralnym nagraniu kariera Prema wisi na włosku. Inwestorzy, którzy mieli wspomóc powstanie kliniki doktora Serce, wycofują swoje środki. Aby odzyskać ich zaufanie, lekarz musi szybko ocieplić swój wizerunek, a ponowne spotkanie z Kareeną wydaje się najlepszą opcją.
Chociaż sami nie chcą tego przyznać, im więcej czasu Kareena i Prem spędzają razem, tym bardziej oczywiste się staje, że między nimi iskrzy. Czy Kareena będzie lekarstwem na złamane serce Prema? Czy Prem okaże się tym jedynym dla Kareeny?
„Doktor Serce” to świeża, urocza, komedia romantyczna z uwielbianym przez czytelniczki motywem od wrogów do kochanków. Jeśli podobało się Wam „Spanish Love Deception”, „American Roommate Experiment“ Eleny Armas czy „The Love Hypothesis” Ali Hazelwood, zakochacie się w twórczości Nishy Sharmy.
Królestwo serc i pożądania
Rebecca F. Kenney
Wydawnictwo: Niegrzeczne książki 31.01.2024
Cykl: Wicked Darlings (tom 2) Daj się porwać mrocznej i zmysłowej przygodzie inspirowanej „Alicją w Krainie Czarów”.
Klara i Fin wyruszają do Dworu Zgrozy z niebezpieczną misją. Drosselmeyer błaga ich o uratowanie jego służącej, która została porwana przez Białego Królika – naukowca o złej reputacji. Alicja ma księgę zaklęć Fae, tak potężnych, że jej posiadacz, jeśli tylko będzie miał złe zamiary, może doprowadzić do zniszczenia całego królestwa.
Ponieważ Lir i Luiza wyjechali, tylko Fin i Klara mogą uratować Alicję. Podczas swojej podróży odkrywają, że królestwo Unseelie stało się bardziej niebezpieczne, niż ktokolwiek zdawał sobie sprawę. Na tronie zasiada nowa władczyni, a armia bezdusznych, pozbawionych serc istot terroryzuje krainę i stanowi zagrożenie dla całego królestwa Faerie.
Tymczasem Alicja jest przetrzymywana przez Białego Królika i Kota z Cheshire, którzy nie mają wobec niej przyjaznych zamiarów, ale jednocześnie pociąga ich jej ciekawość świata i niewinny urok. Jak wyjaśniają Alicji, jej ludzkie esencje i magiczna księga są niezbędne, by znaleźć sposób na pokonanie potwornej królowej.
Czy bohaterom uda się uratować Alicję? Czy bezlitosna królowa zostanie pokonana? A może podporządkuje sobie całe królestwo Faerie z pomocą swojej niezłomnej, stale rosnące armii?
Klara i Fin powracają w pełnej przygód i pikanterii kontynuacji serii Wicked Darlings! „Królestwo serc i pożądania” to mroczna i niezwykle wciągająca i gorąca opowieść, która będzie idealna dla wszystkich fanów romantasy i retellingów.