Carrie Soto powraca
Taylor Jenkins Reid
Wydawnictwo: Czwarta Strona 6.09Carrie Soto na korcie nie ma sobie równych. Za zwycięstwa przyszło jej jednak słono zapłacić.
W momencie przejścia na emeryturę Carrie jest najlepszą tenisistką, jaką widział świat. Pobiła wszystkie rekordy i zdobyła dwadzieścia Wielkich Szlemów. Towarzyszy jej również przekonanie, że zasłużyła na każde swoje zwycięstwo. Pod okiem swojego ojca-trenera poświęciła praktycznie wszystko, by stać się niepokonaną.
Jednak sześć lat po przejściu na emeryturę niespodziewanie jeden z jej rekordów zostaje pobity. Dokonuje tego Niki Chan – oszałamiająca i brutalna brytyjska tenisistka.
Mając 37 lat, Carrie Soto podejmuje szokującą decyzję o powrocie na kort, by odzyskać rekord. Nie przeszkadza jej niepochlebna reakcja sportowych mediów ani ciało, które nie ma już dawnej sprawności. Nie zniechęca jej także konieczność trenowania z Bowe’em Huntleyem – mężczyzną, przed którym kiedyś prawie otworzyła swoje serce. Podobnie jak ona, tenisista ma coś do udowodnienia, zanim zrezygnuje z gry na zawsze.
Na przekór wszystkiemu Carrie Soto powraca na jeden, ostatni sezon.
Tajny klub Nietypowych Czarownic
Sangu Mandanna
Wydawnictwo: Uroboros Nominacja do Goodreads Choice Award 2022.
Wypełniona magią, radością i miłością ciepła powieść fantasy o czarownicy poszukującej swojego miejsca w świecie.
Mika Moon, młoda czarownica, każdego dnia musi ukrywać swoje nadprzyrodzone moce, co nie ułatwia jej nawiązywania bliższych relacji. Nie może również utrzymywać kontaktów z innymi czarownicami, ponieważ zbyt dużo magii w jednym miejscu mogłoby niepotrzebnie zwrócić uwagę postronnych osób. Żyje więc samotnie ze swoim jedynym przyjacielem, psem, i stara się przestrzegać obowiązujących ją zasad. Z jednym wyjątkiem – zakłada konto w internecie, gdzie „udaje” czarownicę. Jest przekonana, że nikt nie potraktuje jej magicznych filmików poważnie. Aż pewnego dnia dostaje dziwną ofertę pracy. Ma zostać nauczycielką trzech dziewczynek, które są… czarownicami. Mika trafia do tajemniczego domu zamieszkanego przez nietuzinkowe osoby: ekscentrycznego aktora na emeryturze, ogrodnika o anielskiej cierpliwości, niezwykle empatyczną gosposię, a także bardzo przystojnego i równie bardzo gburowatego młodego bibliotekarza. To wystarczy, aby w miarę uporządkowany świat Miki stanął na głowie!
Luca
Nikki J. Summers
Black Rose 15.09
Chloe Ellis
To, co zaraz przeczytasz, to moja historia, moja prawda. Prawda, która obejmuje ponad dwadzieścia lat miłości do dwóch braci. Miłość, która była okrutna i surowa, ale dla mnie zawsze szczera i prawdziwa. Jeden był moim najlepszym przyjacielem, ale to dla drugiego szybciej biło moje serce. Nasza miłość nie była łatwa i tak sprzeczna z wszelkim rozsądkiem pchając nas do granic możliwości. Luca Marquez był wart poświęcenia. Jest mój, zawsze był i nikt mi go nie odbierze.
Luca Marquez
Kochałem ją od zawsze, ale nie mogłem sprawić, by była moja. Dopiero w dniu, w którym powróciła do mojego życia, wchodząc do mojego klubu i potrzebując mojej ochrony, wniosła światło w moją ciemność i ogrzała moje zimne jak kamień serce. Chloe Ellis to cały mój świat, ale ona jeszcze o tym nie wie.
Świat Luki zatrzymuje się w dniu, w którym odebrano mu jego ukochaną Chloe. W obliczu niemożliwej sytuacji nie cofnie się przed niczym, by ją uratować. Nawet jeśli oznacza to mordowanie każdego, kto stanie mu na drodze, lub zburzenie całych miast, aby ją odnaleźć. Zrobi dla niej wszystko i już nigdy nie pozwoli jej odejść.
Riley Thorne i trup w garderobie
Lucy Score
Cykl: Riley Thorne (tom 2)
EditioW przypadku Riley Thorn nic nie było zwyczajne. Zamiast żyć sobie szczęśliwie ze swoim niewiarygodnie przystojnym chłopakiem, prywatnym detektywem Nickiem Santiago, Riley konsekwentnie pakowała się w kolejne kłopoty. Tego lata niewiele brakło, aby zginęła. Dodatkowo wciąż nie akceptowała swoich mocy jasnowidzenia, czym naraziła się na dezaprobatę swojej babki, przerażającej matki rodu i prezeski Gildii Jasnowidzów. Tymczasem zdaniem znajomego komisarza z wydziału zabójstw jedynie siły nadprzyrodzone mogą pomóc w rozwiązaniu sprawy pewnego tajemniczego morderstwa.
Nick gorąco sprzeciwiał się udziałowi ukochanej w kolejnym śledztwie, być może dlatego, że komisarz był jego osobistym wrogiem, a on sam miał pełne ręce roboty ze sprawą zaginionego mężczyzny. Prędko się jednak okazało, że liczba morderstw zaczęła rosnąć, a sprawy przybierały coraz gorszy obrót. Jakby tego było mało, Riley musiała zaangażować się w policyjne przesłuchanie swojego byłego męża i jego nowej narzeczonej, a Nick wciąż nie umiał poradzić sobie z gniewem własnych rodziców.
Wszystko jednak zeszło na dalszy plan, kiedy któregoś dnia Riley otrzymała wiadomość od mordercy. Przesłanie było jasne: jeśli nie spełni jego żądania, to lato będzie jej ostatnim. A ona wcale nie zamierzała umierać…
Czy duchy pomogą rozwikłać tajemnice zbrodni?
Nuvole bianche. Białe chmury
Adrianna Ratajczak
Wydawnictwo: Media RodzinaAimil była niczym szkocki wiatr — gwałtowna, porywista i równie nieuchwytna.
Zdecydowanym krokiem przemierzała życie, dokładnie wiedząc, czego oczekuje. Były to m.in. posiadłość na własność, możliwość kształcenia się oraz wykonywanie zawodu zastrzeżonego dla mężczyzn. Ambitne plany dziewczyny krzyżuje jej ojciec, nieoczekiwanie wysyłając do krewnych w Londynie. Ciotka jest zdeterminowana, by znaleźć dla niej odpowiedniego męża. Aimil natomiast uczyni wszystko, by udowodnić, że Anglia to nie miejsce dla niej.
Alistair był niczym angielska mgła — spokojny, tajemniczy oraz flegmatyczny.
Po powrocie z ogarniętego wojną kontynentu odziedziczył po ojcu nie tylko tytuł diuka i majątek, ale przede wszystkim obowiązki. Pragnąc zapomnieć o przeżytym koszmarze, mężczyzna w pełni angażuje się w sprawy finansowe rodziny. Na prośbę zmartwionej i wciąż pogrążonej w żałobie matki, dżentelmen wybiera się na londyńskie salony, gdzie szybko staje się obiektem zainteresowania panien na wydaniu. Alistair zrobi wszystko, by je do siebie zniechęcić, w końcu nie ma pośród nich odpowiedniej kandydatki na jego duchessę.
Bezpośredniość i szczerość Aimil nadszarpują reputację zarówno jej samej, jak i kuzynki. Paradoksalnie to, co tak bardzo zniechęca londyńską socjetę do młodej panny, wzbudza zainteresowanie Alistaira. Jednak czy przeszłość diuka pozwoli mu na szczęśliwą przyszłość?
Co stanie się, gdy wiatr napotka na swej drodze mgłę?
A Merry Little Meet Cute. Prawie jak w świątecznym filmie.
Julie Murphy, Sierra Simone
Wydawnictwo: RelacjaEkscytujący świąteczny romans plus size
Gwiazda filmów dla dorosłych przypadkowo zostaje obsadzona w świątecznym filmie familijnym.
Bee Hobbes (znana fanom jako Bianca Von Honey) odnosi sukcesy w swojej specyficznej branży, ale kiedy trafia na plan filmowy typowej świątecznej produkcji, jej kariera zdaje się zmierzać w zupełnie innym kierunku. Bee musi tylko starannie ukrywać swoje życie jako Bianki, a powód ma naprawdę dobry: w filmie zagra również Nolan Shaw, jej dziecięca miłość, niegdyś członek popularnego boysbandu.
Nolan jednak świetnie zna postać Bianki Von Honey, Bee znowu szybciej bije serce na jego widok, czy może się to skończyć inaczej niż ognistym romansem? O którym nikt nie może się dowiedzieć, co nieco komplikuje miłosną przygodę…
„Urocza świąteczna zabawa, której naprawdę potrzebowaliśmy“. Tessa Bailey, autorka „Zdarzyło się pewnego lata“
„Seksowna, progresywna, przezabawna i pełna dobrego humoru. Już wiem, co podaruję w tym roku wszystkim moim kochającym romanse przyjaciółkom“. Helen Hoang, autorka „Więcej niż pocałunek“ i „Testu na miłość“
„Pyszna fantazja, niegrzeczna baśń, intensywnie emocjonalna, z nutą erotyzmu i szczyptą magii“. Meredith Wild, autorka cykli Haker, Bridge, Zmysłowa dziewczyna