Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:11

2023: Zapowiedzi wydawnicze

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 3 czerwca 2023, o 16:41

Barbarzyńcy z Lodowej Planety
Ruby Dixon
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka 11.07
Cykl: Barbarzyńcy z Lodowej Planety (tom 1)
:evillaugh: niebieski kosmita :evillaugh: :evillaugh:

Obrazek

Nieziemsko fascynująca opowieść o tym, że każdy – niezależnie od wyglądu, rozmiaru i gatunku – jest wart prawdziwej miłości!

Georgie Carruthers jest całkiem zwyczajną dziewczyną…
A przynajmniej była nią do momentu, gdy została porwana przez kosmitów. Od teraz musi walczyć o przetrwanie razem z resztą uprowadzonych z Ziemi kobiet. Kiedy ich statek ląduje awaryjnie na tajemniczej Lodowej Planecie, pojawia się szansa na wyrwanie się z sideł obcych. Georgie jako nieformalna liderka grupy wyprawia się na zwiady, by znaleźć ratunek wśród śnieżnych zasp. Jej wybawcą okazuje się jednak nie kto inny jak… ogromny niebieski kosmita. I to bardzo seksowny kosmita, który uważa Georgie za swoją drugą połówkę.
Georgie i Vektal wyruszają na pomoc pozostałym dziewczynom. Po drodze odkrywają kolejne sekrety Lodowej Planety… i nieznane im wcześniej oblicza pożądania. Czy uda im się uratować uwięzione? I rozstać, gdy wspólna przygoda dobiegnie końca?

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 3 czerwca 2023, o 17:47

czytałam coś podobnego Dohner ale że coś u nas wydadzą podobnego, to jestem w szoku :ohlala:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 3 czerwca 2023, o 18:12

Ja też, pokątnie się czyta :hyhy: , ale jestem ciekawa jak się sprzeda?
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 3 czerwca 2023, o 21:52

O nowa Sparks. :O
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 3 czerwca 2023, o 22:00

Ruby Dixon znam z cyklu o smokach i dlatego zainteresowałam się tym, ale nie mam wszystkich części; jestem za.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Nocny Anioł » 4 czerwca 2023, o 11:29

O matko :evillaugh: czytałam cos podobnego o smokach
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 5 czerwca 2023, o 20:18

Podobne do czego?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 6 czerwca 2023, o 10:52

No wreszcie klasyka, i to taka młodsza :rotfl:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Nocny Anioł » 6 czerwca 2023, o 11:33

Księżycowa Kawa napisał(a):Podobne do czego?

Do tej książki o kosmitach
Obrazek

Post przez Liberty » 6 czerwca 2023, o 20:27

Nie bez powodu ta seria Ruby Dixon jest popularna. Paradoksalnie czyta się bardzo dobrze mimo absurdalności niektórych pomysłów :P Ładna okładka.

Post przez aleqsia » 12 czerwca 2023, o 18:52

Po godzinach na Milagro Street
Angelina M. Lopez
Wydawnictwo Kobiece 27.07

Obrazek

Alex Torres, żywiołowa barmanka o wybuchowym charakterze, rzuca pracę w Chicago i wraca do rodzinnej miejscowości. Zamierza wraz z siostrami odkupić rodzinny bar od starzejącej się babci, a tym samym zapewnić jej wsparcie finansowe i spokojną emeryturę. Jednocześnie Alex ma ambitne plany związane z tchnięciem w to miejsce nowego życia – pragnie przemienić je w atrakcyjny lokal przynoszący zyski, w którym mogłaby wreszcie zawodowo rozwinąć skrzydła.

Jeremiah Post to przystojny, ale spokojny i powściągliwy profesor pracujący na uniwersytecie. Mężczyzna nigdy nie był blisko z własną bogatą, ale dysfunkcyjną rodziną. Kiedy wprowadzał się do mieszkania nad barem należącym do Torresów, nawet nie przypuszczał, że to właśnie tu odnajdzie swoje miejsce na ziemi. Uroczy i dobrze wychowany profesor z miejsca podbił serca gospodyni i jej krewnych i stał się przybranym członkiem rodziny.

Ze względu na historyczną wartość budynku Jeremiah chce odkupić lokal od babci Alex i przekształcić go w muzeum dokumentujące historię latynoskiej społeczności. Nagły przyjazd Alex rujnuje jednak jego plany. Mężczyzna nie wierzy, że kobieta ma na sercu dobro swojej rodziny i lokalnej społeczności.

Zmuszona do zamieszkania pod jednym dachem para rozpoczyna zajadłą rywalizację. Pragnąć chronić Torresów, Jeremiah przeciwstawia się charyzmatycznej barmance. Kiedy jednak dawny wróg Alex okaże się trzecim kupcem, który nie przyjmie do wiadomości odmowy, Alex i Jeremiah połączą siły – i swoje zupełnie odmienne talenty – by ocalić swój dom.

W tej zmysłowej powieści Lopez łączy gorący romans z rozważaniami na temat dziedzictwa, historii oraz przynależności do imigranckiej społeczności. Mimo poruszenia poważnych tematów Po godzinach na Milagro Street ma również wszystko to, czego pragniemy od idealnej powieści romantycznej: silną, inspirującą kobiecą postać, nieodpartą chemię między głównymi bohaterami, wielką, hałaśliwą i niezwykle lojalną rodzinę, pożądanie, tajemnice z przeszłości i wiele, wiele więcej!

Doktor Love
Leisa Rayven
Wydawnictwo: NieZwykłe 6.07.2023
Cykl: Masters of Love (tom 3)

Obrazek

Trzeci tom seksownej serii „Masters of Love”!

Kompletnie do siebie nie pasują. A może wręcz przeciwnie?

Toby Jenner to ekspert od dobierania ludzi w pary, a przynajmniej aplikacja, którą wymyślił, jest w tym perfekcyjna. W końcu, żeby ją stworzyć, mężczyzna przeanalizował tysiące związków. Wydawać by się mogło, że ktoś, kto stoi za takim narzędziem, będzie wiedział wszystko o cechach sprawiających, że ludzie mogą idealnie się z sobą połączyć, prawda?

Toby właśnie nie jest już tego taki pewien, ponieważ kobieta, do której ewidentnie coś go przyciąga, według aplikacji wydaje się kompletnie do niego nie pasować. Algorytm mówi, że z pewnością nie stworzą udanej relacji. Dlatego Toby uważa, że powinien sobie odpuścić tę dziewczynę.

Tylko dlaczego tak trudno mu zaakceptować fakt, że Joanna spotyka się z innymi facetami, którym aplikacja daje więcej szans na szczęśliwy związek z nią? Najgorsze jest jednak to, co czuje Toby, kiedy Joanna znajduje się obok niego. A co, jeżeli mają ten jeden procent szans?

The End and Then
Hannah Bird
Wydawnictwo: Ale! 12.07

Obrazek

Wyobraź sobie, że życie, które znasz, dobiega końca. Co robisz dalej?

Właśnie to próbuje ustalić Eden Ross.

Zaczyna od spakowania resztek swojego dawnego życia i przeprowadzki do malowniczego miasteczka w Kolorado, gdzie wraz z przyjaciółką ma prowadzić bar. Ale praca to za mało, by zapomnieć o demonach przeszłości.

Z dala od swoich najbliższych próbuje skupić się na nowych zna - jomościach – zgranej grupie zaskakująco życzliwych sąsiadów. Wśród nich jest Chase Taylor, charyzmatyczny miłośnik przyrody i górskich wędrówek, którego mimo usilnych starań nie udaje jej się utrzymać na dystans. Jednak zbytnia bliskość grozi tym, że Chase pozna jej przeszłość, a tego Eden chce uniknąć.

Kiedy otrzymuje nieoczekiwaną wiadomość, musi podjąć decyzję, która odmieni jej życie. Tylko dzięki temu będzie mogła ruszyć dalej.

My Summer In Seoul
Rachel Van Dyken
Wydawnictwo: Znak 24.07

Obrazek

MIŁOŚĆ W ŚWIECIE K-POPU

To miało być cudowne lato. Grace nie wiedziała jednak, że wakacje rodem z koreańskiej dramy wywrócą jej życie do góry nogami.

Grace leci do Korei i rozpoczyna staż w wytwórni płytowej wujka. Jej zadaniem ma być opieka nad najsławniejszym zespołem k-popowym. Początkowo nie potrafi się odnaleźć w obcym kraju i nowej roli. Na zespół nie ma co liczyć – wszyscy jej nie cierpią. Zwłaszcza zbuntowany Lucas, który robi wszystko, by uprzykrzyć jej życie. Tylko Rae jest niezwykle pomocny i… piekielnie uroczy.

Zbliża się dzień wielkiego comebacku zespołu i napięcie zaczyna rosnąć. Także pomiędzy Grace i Lucasem. Czy niechęć między nimi przerodzi się w głębsze uczucie? A może szczęście czeka na Grace z kimś innym?

Post przez aleqsia » 20 czerwca 2023, o 21:18

Cygański diabeł
Melisa Bel
Wydawnictwo: MELISA BEL 30.06
Cykl: Co za para! (tom 3)

Obrazek

Sara Stewart nie ma łatwego życia. Zależna od swego brutalnego kuzyna liczy dni, kiedy wreszcie się od niego uwolni. Sprawa jednak się komplikuje, gdy ten oznajmia jej, że zamierza się z nią ożenić.

Gdy któregoś dnia omal nie pozbawia jej cnoty, dziewczynie z trudem udaje się uciec. Ma już dość bezsilności, prosi więc o pomoc zawodowego pięściarza Marcusa Huntera, znanego jako Czarny Diabeł.

Choć Marcus uczy samoobrony tylko mężczyzn, pod wpływem chwili zgadza się trenować Sarę.
Co sprawiło, że ten znudzony życiem, cyniczny człowiek złamał zasady, którymi się od zawsze kierował?
Czy była to odwaga i determinacja, które ujrzał na twarzy dziewczyny?

A może chodziło o niezwykłe przyciąganie, które poczuł, gdy tylko jego ciemne oczy spotkały się z fiołkowym spojrzeniem Sary…?

Post przez gosiurka » 20 czerwca 2023, o 21:35

Już jest na Legimi. Ciekawa jestem czy warto poczytać.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez Nocny Anioł » 21 czerwca 2023, o 07:41

Czytał ktoś wcześniejsze części ?
Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 28 czerwca 2023, o 07:12

Obrazek

Colliding Lies
Martyna Keller

Premiera: 28.06.2023

Autorka serii „Winter Love”.

Marigold Harding, przyjeżdżając do Nowego Jorku, miała jeden cel – zacząć wszystko od nowa.

Była przekonana, że studencka codzienność ułatwi jej zapomnienie o trudnej przeszłości. Pragnęła również zmienić otoczenie, choć to, w którym się znalazła, wcale nie było bezpieczne.

W końcu nowojorski Bronx jest uważany za mroczne miejsce i najlepiej się do niego nie zapuszczać, zwłaszcza po zmroku. Dziewczyna szybko przekonuje się, że te opinie nie są wyssane z palca.

Już pierwszej nocy na Bronksie poznaje Willarda Covingtona – ucieleśnienie wszystkiego, czego w tym miejscu należy się bać. Chłopak ma tatuaże, handluje narkotykami i jest wyjątkowo nieprzyjemny… szczególnie dla niej. Wydaje się, że absolutnie nic nie zdoła ich połączyć. Ale czy na pewno?

Obrazek

Binding 13
Chloe Walsh

Premiera: 29.06.2023

„Jak ja chorowałam na książki tej autorki! Potrafi pisać o życiu nastolatków jak mało kto. W końcu jej książki pojawią się w Polsce”.

Gorące Book Story

Dla fanów powieści Penelope Douglas i A.E Murphy.

Shannon Lynch ma nadzieję, że rozpoczęcie nauki w nowej szkole stanie się dla niej początkiem lepszego życia: bez dręczenia przez rówieśników, bez koszmarów w rodzinnym domu, bez strachu, bólu i krwi. W nowym miejscu dziewczyna zrobi wszystko, żeby stać się po prostu niewidzialną.

Niestety już pierwszego dnia w prestiżowej placówce Shannon wpada na gwiazdę rugby, Johnny’ego Kavanagha. Chłopak jest jednym z najbardziej znanych sportowców w szkole, dziewczyny błagają o jego uwagę i wydaje się, że jego życie to niekończące się pasmo sukcesów.

Tej dwójki pozornie nic nie łączy, a jednak nawiązują zobowiązującą więź. Shannon będzie potrzebowała ochrony. A czego będzie potrzebował Johnny?

Obrazek

Premiera: 11.07.2023

Kontynuacja historii Elisabeth i Nathaniela z powieści Magia cierni.

Elisabeth Scrivener nareszcie zaczyna odnajdywać się w swoim nowym życiu u boku czarownika Nathaniela Thorna. Powrót ich demonicznego towarzysza, Silasa, zwrócił w ich stronę uwagę wścibskich reporterów żądnych plotek o najpotężniejszym czarowniku w mieście i bibliotekarce, która skradła jego serce.

Dodatkowo na Dworze Thornów zaklęcia ochronne stworzone, by zapewniać mu bezpieczeństwo, aktywują się i więżą jego mieszkańców. Dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt, że stało się to akurat wtedy, gdy Nathaniel i Elisabeth zaczynali się do siebie zbliżać.

Pozbawieni dostępu do świata zewnętrznego Elisabeth, Nathaniel i Silas – wraz z Mercy, nową pokojówką – muszą współpracować, by odkryć źródło magii odpowiedzialnej za nieprawidłowe działanie zaklęć. Czas nagli, bowiem muszą to zrobić przed dniem Balu Zimowego Przesilenia, który ma się odbyć w ich posiadłości. To wyjątkowo trudne zadanie, gdy komnaty dworu skrywają mnóstwo sekretów, a jedyne, co zaprząta myśli Elisabeth, to usta Nathaniela.

Obrazek

Premiera: 19.07.2023

Arabella Vargas żyje w strachu przed ojcem tyranem. Więc kiedy ten mówi jej, że poślubi wybranego przez niego kandydata, kobieta wie, że nie ma żadnego wyboru. Nigdy nie ośmieliłaby się przeciwstawić rodzicowi.

Jej przyszły małżonek to Cameron Salford, który w krótkim czasie stał się jednym z najbardziej wpływowych biznesmenów w Liverpoolu. Jednak o samym Cameronie niewiele wiadomo. Mężczyzna jest tajemniczy i niedostępny.

Arabella wyjdzie za Camerona, ale to nie znaczy, że go pokocha. Do tego nikt nie może jej zmusić. Jednak kobieta nie ma pojęcia, że dla niego to również nie jest wymarzony układ, a kieruje nim jedynie żądza zemsty na jej ojcu.

Obrazek

Premiera: 20.07.2023

Drake i Hunter pracują razem i są najlepszymi przyjaciółmi. Właśnie wyjeżdżają służbowo, jednak zamierzają połączyć obowiązki z krótkimi wakacjami. Wraz z nimi w podróż wybiera się Isabel, żona Huntera.

Drake jest wyzwolonym facetem. Spotyka się z wieloma kobietami i nie planuje związać się z żadną z nich. Ale nawet takiego mężczyznę jak Drake’a szokuje prośba przyjaciela. Hunter chce, aby kumpel przespał się z jego żoną, kiedy on będzie na to patrzył.

Kiedy wszyscy troje wejdą w ten układ, nie będzie już odwrotu. Jednak Hunter nie ma pojęcia, jak wiele Drake jest w stanie dla niego zrobić i co nim kieruje.
Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 10 lipca 2023, o 17:32

Obrazek
Ojciec Daisy Bowman ma już dosyć: jego córka miała trzy sezony, żeby znaleźć sobie męża, i dotąd jej się nie udało. Senior rodu stawia dziewczynie ultimatum: albo wybierze kogoś do końca trwającego cyklu towarzyskiego, albo on zmusi ją do poślubienia swojego protegowanego – bezwzględnego, ponurego Matthew Swifta. Daisy nie zamierza się poddać; by uniknąć zaaranżowanego przez rodzica małżeństwa, postanawia wyjść za pierwszego lepszego kandydata.
Na drodze dziewczyny staje jednak Matthew i zmysłowy ogień, który wybucha między nimi bez ostrzeżenia w trakcie spotkania po latach. Z czasem dziewczyna zaczyna zdawać sobie sprawę, że to Swift może okazać się mężczyzną jej snów. Tylko czy panna Bowman będzie skłonna się do tego przyznać?
W końcu Daisy postanawia ulec rodzącym się uczuciom. Jednak właśnie wtedy na jaw wychodzi skandaliczna tajemnica, która może zniszczyć zarówno Matthew Swifta, jak i łączącą ich więź…

17.08.2023

Obrazek

Rok 1879. Dwudziestopięcioletnia Annabelle jest ubogą córką duchownego. Od śmierci ojca, wątpliwą opiekę roztacza nad nią kuzyn Gilbert. W jego domu pełni rolę służącej. Annabelle może brakować pieniędzy i pozycji, ale na pewno nie wiedzy czy inteligencji – ojciec zaszczepił w niej miłość do kultury i literatury antycznej, a dziewczyna biegle włada starożytną greką, łaciną i francuskim. Dzięki rozległej wiedzy oraz stypendium od National Society for Women’s Suffrage otrzymała miejsce na Uniwersytecie w Oxfordzie, który właśnie otworzył swoje podwoje dla kobiet. To dopiero początek jej nowego życia...

Powieść Evie Dunmore to historia zakazanej miłości między błyskotliwą sufrażystką i jej sztywnym księciem, mężczyzną, który dowodzi, że ogień płonie najgoręcej skryty pod lodem.

26.07.2023

Obrazek

Sophie, zdruzgotana po śmieci matki, pragnie uciec z pustego domu pełnego wspomnień i życia, które nie układa się tak, jak sobie wyobrażała.

Kiedy odkrywa, że jeden z obrazów jej matki może znajdować się w Metoni, w Grecji, zyskuje idealną wymówkę, aby na moment uwolnić się od swojego życia, i wyrusza na misję poszukiwawczą. Nie zdaje sobie sprawy, co ją czeka w tym idyllicznym miasteczku.

Sophie nie tylko odkrywa tajemnice swojej matki, lecz także znajduje niespodziewany romans, a jeśli tylko zaryzykuje, również szansę na szczęście…

Czy podążanie śladami matki pozwoli Sophie odkryć własne przeznaczenie?

19.07.2023

Obrazek

Pojmana przez Armię Czwartego Królestwa, Auren stała się kartą przetargową. Mogła okazać się wodą, która zagasi płomień, albo iskrą, od której zacznie się wojenna pożoga.

Głównym powodem jej obaw i lęków był teraz on – marszałek Rip, brutalny i bezwzględny na polu bitwy. Tylko ona wie, kim jest naprawdę.

To Fae, członek rasy zdrajców i morderców. Sprawców spustoszenia Orei i zagłady Siódmego Królestwa. Rip nosi w sobie potężną moc, a spojrzenie jego czarnych źrenic zniewala. Auren czuje, jakby ją schwytano i spętano. Nie mieszka już w klatce, ale nie znaczy to, że jest wolna.

Stała się złoconym pionkiem w rozgrywce pomiędzy królami i ich armiami. Czy potrafi poruszać się w tej grze zręczniej niż oni?

„Glint”to druga część Sagi o złotej niewolnicy. Wcześniej ukazała się „Gild”.

12.07.2023
Obrazek

Post przez kejti » 16 lipca 2023, o 12:57

ładna okładka Kleypas :smile:

.
.

Post przez Nocny Anioł » 27 lipca 2023, o 09:05

Obrazek

Premiera: 17.08.2023

Autorka serii „Bracia Miles”!

Tully Pocket ma problem. Mężczyzna jej marzeń właśnie poprosił ją o rękę, a ona kompletnie nie wie, co mu odpowiedzieć. Jest idealny, kochający, jest wszystkim, o czym mogłaby marzyć każda kobieta, a jednak Tully nie jest gotowa, żeby zostać jego żoną.

Niedoszła narzeczona obiecuje mężczyźnie, że jeżeli pozwoli jej na dwanaście miesięcy przerwy, później zostanie najlepszą żoną, jaką świat widział. Potrzebuje tylko czasu, żeby poukładać swoje sprawy i zrozumieć siebie.

Tymczasem jest też ten facet z siłowni, Brock Marx. Seksowny, władczy i niesamowicie gorący. Czy Tully tego chce, czy nie, ten mężczyzna sprawia, że ona nie może przestać o nim myśleć.

Tymczasem niedługo minie dwanaście miesięcy…

Obrazek

Pan Carter
Lena M. Bielska

Premiera: 16.08.2023

Cade skrywa więcej, niż się wydaje…

Cade Carter ma w życiu tylko jeden cel – zadbać o dobro i bezpieczeństwo swojej córki, Mackenzie. Gdyby zaistniała taka potrzeba, zszedłby dla niej nawet do piekła. Jednakże myśli mężczyzny zaprząta również pewna młoda kobieta poznana w serwisie streamingowym. Kobieta, której zdecydowanie nie powinien pragnąć.

Phoenix Pearce wbrew pozorom wcale nie ma wszystkiego, o czym tylko zamarzy. Dziewczyna od dłuższego czasu próbuje się wydostać z kłopotów. Niestety praca jako camgirl niewystarczająco jej w tym pomaga. Kiedy więc Cade proponuje jej zostanie opiekunką jego córki i wprowadzenie się do jego domu, ta się zgadza.

Czy Carter będzie umiał trzymać się od niej z daleka, czy może wciągnie ją do świata pełnego mroku i niemoralnych fantazji? A przede wszystkim – czy Phoenix wyzna mu swoje tajemnice, zanim jej przeszłość zagrozi Mackenzie?

Obrazek

Premiera:15.08.2023

Romans fantasy pełen kłamstw, zdrad i fałszywej miłości.

Prawdziwa uczta dla fanów Sarah J. Maas, Mary E. Pearson oraz Lexi Ryan.

Uwolnij wrony, Fallon, a uczynią cię królową.

Dopóki wyrocznia nie przepowiedziała mi pełnienia królewskiej roli w przyszłości, nawet sobie nie wyobrażałam, że mogłabym wybić się ponad mój stan, który został wyznaczony przez zaokrąglone uszy. W końcu kimże jestem: pozbawioną magicznej mocy półkrwi Fae, kochaną przez potwory i pogardzaną przez każdego Fae czystej krwi. No może z wyjątkiem jednego…

Od naszego pierwszego pocałunku moje serce należało do Dantego Regio, księcia Luce. Jeśli zebranie żelaznych statuetek miałoby mi pomóc w pozbawieniu korony obecnego władcy i oddaniu jej jego bratu, który rządziłby ze mną u boku, to jestem gotowa wyruszyć na poszukiwanie skarbu.

Gdyby tylko wyrocznia ostrzegła mnie, że w ten sposób uwolnię skrzydlatego demona.

I że stanę się jego obsesją.

Obrazek

Mariana Zapata

Premiera: 10.08.2023

Rewelacyjny romans legendarnej Mariany Zapaty!

Diana Casillas myślała, że po wszystkim, co przeżyła, nic nie może jej zaskoczyć, a jednak się myliła. Kiedy pod jej domem dochodzi do bójki, kobieta wbrew rozsądkowi decyduje się ruszyć nieznajomemu na ratunek, mimo że ma dwóch małych chłopców pod opieką.

Okazuje się, że mężczyzna jest bratem jej bardzo niemiłego sąsiada, który na jej poświęcenie reaguje tylko nieprzyjemnymi odzywkami.

Jednak nie ma pojęcia, na jaką twardą sztukę trafił. W końcu mimo młodego wieku Diana, musiała szybko zostać matką dla dwójki dzieci swojego brata i to w najgorszych możliwych okolicznościach. Jakby tego było mało, mieszka z nimi również ich wielki pies.

Dla niej nic nie jest trudne. Nawet rozmowa ze złośliwym, chociaż bardzo seksownym sąsiadem.

Obrazek

12.09.2023
Nowe wydanie piątego tomu serii „Wallflowers” autorstwa amerykańskiej królowej romansu.

Nadchodzą Święta Bożego Narodzenia. Z Ameryki do Londynu przybywa przystojny Rafe Bowman. Mężczyzna ma w stolicy Anglii spotkać się z Natalie Blanford, uroczą, grzeczną córką pary brytyjskich arystokratów, którą mógłby poślubić… Mógłby, bo na przeszkodzie stoją jego szokujące maniery i reputacja hulaki.
Rafe zostaje zmuszony do odbycia przyspieszonego kursu reguł londyńskiego życia. Zdobycie ręki pięknej panny okazuje się jednak dużo trudniejsze, niż przypuszczał. Mężczyzna przyzwyczajony do dostawania wszystkiego, czego pragnie, musi dać się okiełznać… co okazuje się szczególnie trudne, gdy na jego drodze staje niezwykła Hannah Appleton, kuzynka potencjalnej narzeczonej.

Lisa Kleypas (ur. 1964) – amerykańska pisarka, której romanse stały się bestsellerami na całym świecie. Tworzy opowieści historyczne i współczesne, a grono ich wiernych czytelniczek powiększa się z każdą nową książką. Mieszka w stanie Waszyngton wraz z mężem i dwójką dzieci.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Laurens/Krentz/Quick/Castle/McNaught

Post przez Agusia » 27 lipca 2023, o 09:25

Nocny Anioł napisał(a):Czytał ktoś wcześniejsze części ?

Jeśli chodzi o Melisę Bel to całkiem przyjemnie się czyta. Nic bardzo porywającego, ale jak będzie kolejny tom to też pewnie przeczytam.

Post przez gosiurka » 27 lipca 2023, o 10:01

Aniołku pokazałaś moją listę zakupów w empiku :hihi:

Post przez Nocny Anioł » 27 lipca 2023, o 10:21

Agusia napisał(a):
Nocny Anioł napisał(a):Czytał ktoś wcześniejsze części ?

Jeśli chodzi o Melisę Bel to całkiem przyjemnie się czyta. Nic bardzo porywającego, ale jak będzie kolejny tom to też pewnie przeczytam.

Dzieki, chyba sobie kupię

gosiurka napisał(a):Aniołku pokazałaś moją listę zakupów w empiku :hihi:

Przepraszam :evillaugh:
Obrazek

Post przez aleqsia » 30 lipca 2023, o 13:13

Kochaj i pisz
Denise Hunter
Dreams wrzesień

Obrazek

Sadie Goodwin, kiepsko sprzedająca się pisarka, dostaje ostatnią szansę, by uratować karierę i kontrakt z wydawcą. W tym celu musi jednak zerwać z ulubionym gatunkiem i napisać romans. Aby znaleźć natchnienie, sama czyta powieści o miłości i przyjmuje zaproszenie od przyjaciółki do jej domku nad oceanem.

Nowe miejsce obfituje w nowe znajomości i pogawędki o literaturze, jednak problemem pozostaje wiecznie niezadowolony sąsiad Sam Ford. Nie podoba mu się obecność Sadie, a jeszcze bardziej jej plenerowa biblioteczka zorganizowana dla plażowiczów przy ich domu.

Kiedy jednak pisarka odkrywa w pozostawionej niedawno książce pierścionek, wydaje się, że Sam mógłby być pomocny w odnalezieniu właściciela i uratowaniu czyichś zaręczyn. A może nawet pasowałby na bohatera jej powieści…

Syrena z błękitnej toni
Kerrelyn Sparks
Skarpa Warszawska 23.08

Obrazek

Cztery siostry zostały królowymi. Ostatnia… wykuje własną ścieżkę… Wychowana na przesiąkniętą magią Wyspie Księżyca, Maeve jest przyzwyczajona do niezwykłych mocy – i tego, jak napędzają one politykę jej świata. Kiedy odkrywa jednak, że potrafi dowolnie zmieniać kształt, wie, że nie zatrzyma dla siebie tej informacji na długo. Brody, enigmatyczny i niezwykle irytujący zmiennokształtny szpieg zawsze znajdował czas dla Maeve. Minęły jednak dwa miesiące odkąd go widziała i chociaż nikt inny nie wierzy, że Brody jest w niebezpieczeństwie, Maeve jest przekonana, że musi go uratować sama. Brody, przeklęty jako chłopiec przez Morską Wiedźmę może spędzić tylko dwie godziny dziennie w swojej ludzkiej postaci. By odzyskać wolność musi przybrać straszną postać. A kiedy Maeve dowie się, co za tym stoi, rozpęta burzę jak żadna inna… Autorka książki „W objęciach magii. Miłość od elfiego wejrzenia“ zabiera nas tym razem do świata syren i niezbadanych głębin!

Okno skąpane w mroku
Rachel Gillig
Wydawnictwo: Nowe Strony 12.09
Cykl: Tajemnice Króla Shepherda (tom 1)

Obrazek

Elspeth potrzebuje potwora. Potwora, którym być może jest ona sama.

Łut szczęścia nie wystarczy Elspeth Spindle do uchronienia się przed niebezpieczeństwami spowitego mgłą Blunder. Dziewczyna potrzebuje potwora, którego nazywa Koszmarem. Ten starożytny duch uwięziony w jej umyśle broni jej i chroni wszystkich jej sekretów.

Jednak nic nie przychodzi za darmo. Zwłaszcza magia ma swoją cenę.

Pewnego dnia Elspeth napotyka na leśnej drodze tajemniczego rozbójnika. Wtedy jej życie wywraca się do góry nogami. Wrzucona w świat cieni i kłamstw, dołącza do grupy mającej na celu wyzwolenie królestwa Blunder spod zatruwającej go mrocznej magii. A rozbójnik? Tak się składa, że jest siostrzeńcem samego króla, kapitanem groźnych wojowników w Blunder… i zdrajcą.

Razem muszą zebrać dwanaście Kart Opatrzności – klucz do zdobycia lekarstwa przeciwko magicznej infekcji. Jednak stawka z każdą chwilą rośnie, a wzajemne przyciąganie Elspeth i kapitana jest coraz trudniejsze do odparcia. W dodatku dziewczyna musi stawić czoła swojemu najmroczniejszemu sekretowi: Koszmar powoli przejmuje kontrolę nad jej umysłem. A ona może nie być w stanie go powstrzymać.

W tym roku święta pachną tobą
Anna Langner
Niegrzeczne książki 25.10

Obrazek

„W tym roku święta pachną tobą” to klimatyczny świąteczny romans pióra polskiej mistrzyni gatunku – Anny Langner. W wigilijny wieczór zajrzyj przez okno pewnej mazurskiej posiadłości i poznaj historię pełną sekretów i głęboko skrywanych uczuć.

Kalina być może właśnie stanęła przed życiową szansą. Marianna Zakrzewska – słynna aktorka, mająca reputację wyjątkowo ekscentrycznej – chce, by to właśnie ona napisała jej biografię. Czy może istnieć lepsze zrządzenie losu dla początkującej pisarki?

Dziewczyna oczywiście się zgadza, nawet jeśli w tym celu będzie musiała spędzić kilka grudniowych tygodni w mazurskiej posiadłości kobiety. W końcu wspomnienia pani Marianny są długie i zawiłe, a jej dom pełen starych listów i zdjęć, tak potrzebnych podczas zbierania materiałów do książki. Być może praca przebiegałaby spokojnie i bez zakłóceń, gdyby nie okazało się, że w posiadłości mieszka jeszcze bratanek pani Marianny – Tomasz. Jakby tego było mało, mężczyzna ma wobec młodej pisarki pewne plany…

Kiedy okolice posiadłości pokrywa gruba warstwa śniegu i odcina jej mieszkańców od świata, Kalina uświadamia sobie, że nie wróci na Boże Narodzenie do domu. Gdy w wigilijny wieczór cichą mazurską wieś spowije śnieg, a mieszkańcy dworku zasiądą do uroczystej kolacji, wszystkie ich tajemnice zaczną wychodzić na jaw, a głęboko skrywane uczucia zerwą się z uwięzi.

„W tym roku święta pachną tobą” to propozycja dla wszystkich miłośniczek romantycznych świątecznych historii. Nie zabraknie tu nutki pikanterii oraz ulubionych motywów – zakazanego uczucia, slow burn, hate to love.

Sztorm
Daria Kaszubowska
Wydawnictwo FLOW 23.08
Cykl: Saga kaszubska (tom 1)

Obrazek

Kaszuby, 1914 rok. Pierwsza wojna światowa odciska piętno na rodzeństwie Stoltmanów. Janek, Anton i Bruno walczą przeciwko sobie we wrogich armiach. W tym czasie najmłodszy z braci, Piotr, który robi karierę jako gdański prawnik, decyduje się zaryzykować swoją pozycję, by budzić w społeczeństwie kaszubskim ducha patriotyzmu. W rodzinnej wiosce, podzielonej między zwolenników Niemiec a Polski, dochodzi do brutalnego morderstwa. Te przełomowe wydarzenia sprawią, że nic już nie będzie wyglądało jak dawniej…

Daria Kaszubowska snuje swoją sagę w rytmie muskanych powiewem wiatru łanów zboża. Odmalowuje wielobarwny niczym ukwiecona łąka obraz krainy, w której sielska sceneria staje się tłem wielu dramatów. Jej słowa zapisują się w sercach czytelników niczym kaszubski haft, budząc uznanie i szacunek wobec ludzi, którzy z miłości do swojej małej ojczyzny gotowi byli dokonać wielkich czynów.

Zgasłe dusze
Nicole Fiorina
Niegrzeczne książki 25.10
Tajemnice Weeping Hollow t. 1

Obrazek

Zanurz się w tajemniczym świecie Weeping Hollow. Poznaj historię zakazanej miłości,
pełną pogańskiej magii, sekretów i mroku.

Weeping Hollow skrywa nie tylko mroczne tradycje i przerażające przesądy. Wkrótce po urodzeniu Fallon Grimaldi zostaje zabrana z domu rodzinnego. Dwadzieścia cztery lata później wraca do miasteczka, aby zaopiekować się ostatnim żyjącym krewnym. Historie o tym miejscu, które dotąd znała jedynie z opowieści, zdają się być zbyt niepokojące, by mogły być prawdziwe. W Weeping Hollow władzę sprawuje zgromadzenie starszyzny, a obcy nie są mile widziani. Jednak Fallon z determinacją pragnie poznać prawdę o swoim pochodzeniu, nie zważając na żadne przeszkody.
Nazwisko Blackwell oznacza ciemność i śmierć, a na Julianie od setek lat ciąży klątwa. Gdy Fallon spotyka mężczyznę, nie potrafi wytłumaczyć nieodpartej siły przyciągającej ich do siebie, jakby spotkali się już wcześniej.

Wszystko się zmienia, gdy miasteczkiem wstrząsa seria tajemniczych morderstw, a życie Fallon jest zagrożone.

Jaką mroczną tajemnice z przeszłości skrywa Weeping Hollow? Czy uczucie, które łączy dwójkę pozornie obcych sobie ludzi, może przełamać przekleństwo, które dręczy mieszkańców od wieków?

Prastara klątwa. Zakazana miłość. I mrożąca krew w żyłach opowieść. „Zgasłe dusze”, pierwszy tom serii Tajemnice Weeping Hollow autorstwa Nicole Fioriny to pełna intensywnych uczuć, niepokojąca i wciągająca historia, od której nie będziecie umiały się oderwać.

Mój współlokator jest wampirem
Jenna Levine
Wydawnictwo Kobiece 11.10

Obrazek

Kto powiedział, że starego wampira nie da się nauczyć nowych sztuczek? Cassie Greenberg uwielbia być artystką, ale nie jest to najłatwiejszy sposób, aby samodzielnie się utrzymywać. Właśnie grozi jej kolejna eksmisja i gdyby nie spowodowana tym desperacja, dziewczyna na pewno przykładałaby większą wagę do wszystkich czerwonych flag powiewających tuż przed jej nosem. Mieszkanie, które wystawiono do wynajęcia we wspaniałej dzielnicy Chicago, wydaje się zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Cassie wie, że musi być jakiś haczyk — tylko ktoś, kto ma sekret do ukrycia, wynajmie pokój za taką cenę. Nie ma jednak dużego wyboru, jeśli chce zdobyć jakikolwiek dach nad głową.
Rzeczywiście jej nowy współlokator Frederick J. Fitzwilliam jest daleki od normalności. Śpi całymi dniami, nocami robi interesy i zachowuje się, jakby wyszedł prosto z kart romansu z czasów regencji. W mieszkaniu zostawia dla Cassie bardzo dziwne notatki, interesuje się jej pracami i pyta o jej dzień. I wygląda obłędnie bez koszuli, w tych rzadkich momentach, kiedy oboje są w domu i nie śpią. Ale gdy Cassie znajduje w lodówce worki z krwią, których na pewno nie było tam wcześniej, Frederick musi wyznać prawdę...

Przystojny nowy współlokator Cassie jest wampirem. I ma dla niej propozycję.

Zatop zęby w tym uroczym i przezabawnym romansie! „Mój współlokator jest wampirem” to niebanalna historia miłosna, dzięki której krew zacznie szybciej krążyć ci w żyłach. Powieść przypadnie do gustu czytelnikom, którzy lubią historie łączące romans, elementy nadprzyrodzone i nutkę humoru.

Coś na osłodę
Kristen Callihan
Wydawnictwo: Muza 16.08

Obrazek

Czarujący, emocjonalny romans o odnajdowaniu nowej drogi i nieoczekiwanej miłości, autorstwa bestsellerowej Kristen Callihan

Emma była sławna, a fani szaleli na jej puncie. Ale to już przeszłość. Jej życie właśnie stanęło na głowie. Świat zna ją jako księżniczkę Anyę, postać z popularnego serialu, która niespodziewanie zostaje zabita. Dziewczyna straciła rolę życia. Na domiar złego Emma znajduje swojego chłopaka w łóżku z inną. Potrzebuje przerwy. Bezpieczną przystań odnajduje w Rosemont, urzekającej posiadłości w Kalifornii, która ma jej zapewnić spokój i odpoczynek.

Tam poznaje równie urzekającego wnuka właścicielki, byłego hokeistę i pustelnika Luciana Osmonda, w którego oczach Emma dostrzega odbicie własnego bólu i pożądania.

Lucian, na ogół czarujący, ale niekiedy również tajemniczy i ponury, otacza się murem, podobnie jak Emma. Choć coraz bardziej ich do siebie ciągnie, wolą się unikać.

Jednak po spontanicznym wspólnym pluskaniu się nago w basenie i pysznych, domowych wypiekach Luciana, które on dostarcza pod jej drzwi, Emma znowu ma ochotę rozsmakować się w życiu…

Próba utrzymania dystansu kończy się umocnieniem więzi. Może się bowiem okazać, że chociaż oddzielnie cierpią, gdy są razem – wzajemnie się dopełniają.

Post przez Nocny Anioł » 30 lipca 2023, o 14:48

Cztery książki mnie zainteresowały
Obrazek

Post przez kejti » 30 lipca 2023, o 15:27

Ciekawe z tym wampirem, może być zabawne.
Które Aniołku?

.
.

Post przez Nocny Anioł » 30 lipca 2023, o 15:47

Sparks, wampir, Kochaj i pisz, Coś na osłodę
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć