Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:15

2023: Zapowiedzi wydawnicze

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 8 maja 2023, o 14:04

Jak ja się cieszę :bigeyes:

31.05
Obrazek

Drugi tom historii Aubree Sullivan i Axela Murphy’ego z Black Roses.

Mogłoby się wydawać, że Axel Murphy i Aubree Sullivan są częściami zupełnie innych układanek. A jednak tych dwoje niespodziewanie połączyło bardzo silne uczucie wywracające ich światy do góry nogami.

Wszystko przebiega tak dobrze, że niemal przypomina sen, z którego Aubree nigdy nie chciałaby się obudzić. Ale – jak wiadomo – nigdy nic w życiu nie jest idealne.

Są ludzie, którym bardzo nie podoba się szczęście tej dwójki. Były narzeczony Aubree, jednocześnie brat Axela, nie ma zamiaru zgodzić się na ich relację i zrobi wszystko, żeby rozdzielić parę. Czy mu się to uda?

01.czerwca
Obrazek

Niezwykle wyczekiwana kontynuacja historii Aidena i Elsy.

Aiden nie może w to uwierzyć, ojciec Elsy wrócił po dziesięciu latach i chce mu ją odebrać. Mężczyzna podobno nie żyje, a jednak stoi przed nimi cały i zdrowy, pragnąc bawić się w dobrego tatusia. Aiden nie zamierza na to pozwolić.

Jednak czy ma cokolwiek do powiedzenia? Szczególnie teraz, kiedy związał się z inną dziewczyną. Taki jest plan, a Aiden nie ma nic do powiedzenia.

Wydaje się, że chłopak nie posiada w ręku już żadnych mocnych kart, żeby przekonać Elsę, że ona należy do niego.

Ale dziewczyna powinna wiedzieć, że od kogoś takiego jak on nie można po prostu odejść. Będzie ją miał i to na swoich warunkach.

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 8 maja 2023, o 16:18

Polecasz, warto??

Obrazek
Premiera: 23.05.2023
Trzeci tom pełnego pikanterii, rozkosznie mrocznego retellingu Pięknej i Bestii!

Nigdy nie zaprzedawaj duszy Królowi Demonów.

Finley, chcąc ocalić wszystkich, na których jej zależało, musi dokończyć misję zaczętą przez Nyfaina i doprowadzić do własnej zguby.

Zawarła układ z najbardziej podstępną istotą na świecie, przez co lochy stały się jej nowym domem. Jednak Finley nie zamierza odpuścić. Zniszczenie Doliona będzie jej najwyższym celem.

Jedyne, co musi zrobić, to uciec z Królestwa Demonów i wrócić do Złotego smoczego księcia. Najlepiej zachowując przy tym życie

Obrazek
Premiera: 25.05.2023
Mistrzyni romansów slow-burn powraca z zupełnie wyjątkową historią!

Gracie nigdy by się nie spodziewała, że w swoim ogródku znajdzie półnagiego, niesamowicie seksownego mężczyznę, wydającego się dosłownie nie z tej ziemi. Pewnie ta sytuacja mogłaby wielu wydawać się spełnieniem marzeń, ale dla niej oznaczała głównie kłopoty.

Może dlatego, że ten półnagi nieznajomy okazał się zrzędliwy i gburowaty, czym skutecznie odwracał uwagę od swojej nieziemskiej aparycji. I jakby tego było mało, wcale nie zamierzał opuszczać domu Gracie. Niestety...

Obrazek
Premiera: 25.05.2023
Kontynuacja historii Tate i Jareda z powieści Dręczyciel!

Wszyscy wiedzieli, jak wielką nienawiścią Jared darzył Tatum w szkole średniej. Zamienił jej życie w prawdziwe piekło, a jednak przecież później się dogadali. Zostali parą. Stali się nierozłączni.

A mimo tego dwa lata później nie są już razem.

Jared jest teraz znanym kierowcą wyścigowym i rzadko odwiedza rodzinne strony. Sytuacja się zmienia, kiedy na prośbę matki postanawia wrócić. Przecież zapewniła go, że Tatum nie ma w mieście. Nie chciał już nigdy więcej widzieć byłej dziewczyny.

Ani ona, ani on nie byli przygotowani na to spotkanie, podczas którego nienawiść wisiała w powietrzu, gęsta jak chmura gradowa, ale było coś jeszcze… Pożądanie.

Jednak Tatum ma teraz chłopaka, a Jared to dla niej tylko wspomnienie. Ona już nie jest tamtą dziewczyną sprzed lat i nigdy nie będzie.

Obrazek
Premiera: 30.05.2023
Połączenie retellingu Kopciuszka z Piękną i Bestią

Królestwem Lagorii przed laty wstrząsnęła treść straszliwej przepowiedni – książę Rakshan będzie chciał zabić Aruna, brata bliźniaka. Gdy proroctwo nieomal się wypełnia, niedoszły bratobójca zostaje na zawsze zamknięty w więzieniu, którego nie zdoła sforsować nawet własną potężną magią. Jednak książę nadal potrafi dręczyć lagorski lud za pomocą skrzydlatych potworów, zyskując miano Bestii – najbardziej znienawidzonego człowieka w kraju.

Natia została znaleziona w lesie jako niemowlę i przygarnięta przez rodzinę Waldorffów. Gdy dziewczyna podrosła, z każdym dniem coraz bardziej ma dość życia służącej. Marzy, by rozpocząć naukę krawiectwa w stolicy i odmienić swój los. Problem w tym, że gdy nadarza się taka okazja, młoda dziewczyna staje przed trudnym wyborem, który może sprowadzić na nią śmiertelne niebezpieczeństwo.

Natia musi wejść w posiadanie unikatowego noża w trakcie wyprawianego przez księcia Aruna hucznego balu, na który zostały zaproszone jej przyszywane siostry i matka.

Jak ma to zrobić bez zaproszenia?

W całym tym zamieszaniu Natia nie ma pojęcia, że stała się celem zemsty, którą książę Rakshan planuje z ukrycia.
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 8 maja 2023, o 20:27

Ja polecam :hihi: Bardzo dobrze się przy tym pracowało :-D

Zdecydowanie "Królestwo w ruinach" i może "Klątwa cierni" hmmm
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Post przez gosiurka » 8 maja 2023, o 21:50

Moje polecam bardzo, obie będę czytać jak tylko dostanę. Najpierw od Karoliny, a potem od Kent zrobię powtórkę pierwszego tomu, a potem wciągnę następne dwa :bigeyes: :bigeyes:

I mam nadzieję na kolejne tomy, wiem o kim będą następne dwa tomy i jestem mocno zainteresowana o co tam chodzi, co za tajemnice się rozwiążą, ale będę czekała aż oba wyjdą zanim zacznę czytać, bo wiem jak autorka lubi mocne zakończenia w trakcie serii :krzyczy:

Na Zapatę czekam kiedy się pojawi i ładuję do koszyka, i jestem zaciekawiona Klątwą cierni.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 9 maja 2023, o 12:00

Nowa Zapata. :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Karina32 » 9 maja 2023, o 12:06

Zapata brzmi fajnie, ale ta okładka jest koszmarkiem jak dla mnie :nonono:

Post przez Nocny Anioł » 9 maja 2023, o 13:40

Przypominam że mamy nowy dział z propozycjami okładek 2023, az sie prosi.....

Obrazek

Urocza, seksowna i przezabawna komedia romantyczna

Nieoczekiwana i nieco pikantna wiadomość, jaką Olivia otrzymuje od nieznanego nadawcy, rozpoczyna czarujący flirt z nieznajomym, który pomylił numer. Błyskotliwy, zabawny i pełen zrozumienia anonimowy mężczyzna szybko zostaje powiernikiem i przyjacielem Liv. Jednak pewnego dnia z tajemniczych powodów Pan Zły Numer milknie…

Colin zawsze uważał Olivię za irytującą młodszą siostrę swojego współlokatora. Ale kiedy dziewczyna wprowadza się do wynajmowanego przez nich mieszkania, Colin odkrywa, że nie jest już taka denerwująca. Uznaje ją wręcz za całkiem interesującą. Mężczyzna za wszelką cenę chce zachować dystans, jednak z każdym dniem przychodzi mu to coraz trudniej. Zwłaszcza gdy odkrywa, że to Olivia jest dziewczyną, z którą potajemnie wymienia wiadomości. Teraz Pan Zły Numer musi podjąć decyzję. Czy powinien zakończyć ich SMS-ową relację, zanim zrobi się bałagan? Czy może powinien jeszcze bardziej podkręcić atmosferę?
17.05.2023
Obrazek

Post przez gosiurka » 9 maja 2023, o 16:08

Karina32 napisał(a):Zapata brzmi fajnie, ale ta okładka jest koszmarkiem jak dla mnie :nonono:

Niestety :wstyd:

Post przez kejti » 13 maja 2023, o 20:09

Karina32 napisał(a):Zapata brzmi fajnie, ale ta okładka jest koszmarkiem jak dla mnie :nonono:

prawda :ermm: także czekam :D

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez Nocny Anioł » 16 maja 2023, o 14:20

Obrazek

Premiera: 14.06.2023

Siedemnastoletnia Aithne Smith dorastała w bardzo brutalnym świecie, którego zasady wpajano jej, od kiedy była mała. Rodzice dziewczyny szkolili ją na zabójcę, aby kiedy dorośnie, mogła pomagać im w wykonywaniu niebezpiecznych zadań. To ukształtowało jej osobowość i pozbawiło uczuć.

Kiedy na jednym z ognisk Luke O’Kelly zauważa Aithne, postanawia uczynić z niej swoją kolejną ofiarę. W chłopaku czai się mrok, a jego największą życiową pasją jest niszczenie ludzi. Myśli, że z nowo poznaną dziewczyną wszystko pójdzie mu łatwo, jak zawsze.

Jednak nie ma pojęcia, kim tak naprawdę jest Aithne Smith. Nie zdaje sobie sprawy, że można o niej powiedzieć wiele, ale na pewno nie to, że jest słaba albo że będzie czyjąś ofiarą. Dziewczyna jest równie niebezpieczna jak chłopak, który ją sobie upatrzył.

Książka zawiera opisy nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia.

Obrazek

Premiera: 13.06.2023

Dwa królestwa.

Tylko ona może je uratować.

Wyczerpała się moc magicznej herbaty. Alli ma szeroko otwarte oczy i uświadamia sobie, że los obu królestw fae spoczywa na jej barkach.

Przerażony lud chce wiedzieć, co się dzieje. Pogłoski przekazywane szeptem rozchodzą się zarówno wśród Seelie, jak i Unseelie, a macocha Alli pragnie przejąć tron z zaskakujących powodów. To jednak najmniejsze ze zmartwień dziewczyny.

Rubezahl powrócił dużo wcześniej, niż się spodziewała. Miejsce ostatecznej bitwy zostało wybrane i właśnie tam spotkają się dwie armie, jednak siły, których dziewczyna nie jest w stanie pojąć, również muszą zostać wzięte pod uwagę. Pradawne moce domagają się swego.

Alli nie ma innej możliwości, jak rozszyfrować zagadkę, by ocalić ukochanego mężczyznę.

Obrazek

06.06.2023
Nowe wydanie trzeciego tomu serii „Wallflowers” autorstwa amerykańskiej królowej romansu.

Evangeline Jenner będzie bogata – po śmierci ojca ma odziedziczyć wielki majątek, na który jednak czyhają jej bezwzględni krewni. Zdesperowana młoda kobieta postanawia zaproponować małżeństwo i fortunę Sebastianowi St. Vincentowi – największemu londyńskiemu hulace – w zamian prosząc o zapewnienie jej bezpieczeństwa. Pomysł może wydawać się koszmarny – reputacja arystokraty jest tak fatalna, że nawet najkrótsze spotkanie z nim może narazić na szwank dobre imię każdej szanującej się panny. Jednakże przyciąganie między nimi wydaje się wynagradzać wszelkie różnice charakteru.
Nieufna Evangeline ma dla przyszłego męża jeden warunek: przez pierwsze trzy miesiące po ślubie Sebastian nie będzie miał wstępu do jej łoża. Pożądanie między partnerami rośnie z każdą chwilą, a mężczyzna coraz bardziej zaczyna doceniać siłę ukrytą w głębi duszy jego nowo poślubionej żony.
Evangeline zaczyna jednak grozić niebezpieczeństwo ze strony wrogów z przeszłości. Czy Sebastianowi uda się ją ochronić?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 17 maja 2023, o 20:10

Owszem, ale okładka „Kulti” jest znacznie gorsza.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez kejti » 18 maja 2023, o 14:09

to już chyba wole okładkę "Kulti" :hihi:

.
.

Post przez Karina32 » 18 maja 2023, o 15:02

Zdecydowanie. Ta mi się kojarzy z jakimś komiksowym superbohaterem :hihi:

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 18 maja 2023, o 17:50

Riley Thorn i martwy sąsiad
Lucy Score
Wydawnictwo: Editio 28.06.2023
Cykl: Riley Thorne (tom 1)

Obrazek

W przypadku Riley Thorn nic nie było zwyczajne i proste. Były mąż użył wszystkich swoich wpływów, aby pozostawić ją bez grosza, upokorzoną. Straciła pracę, którą lubiła. Przeprowadziła się do starej kamienicy, zamieszkanej przez grupę dość specyficznych emerytów. A do tego słyszała rzeczy, których normalni ludzie nie słyszą. Na przykład cudze myśli albo głosy zmarłych osób. Jej zwariowana matka uważała to za przejaw zdolności jasnowidzenia, jednak Riley bardzo chętnie pozbyłaby się tego „daru”. Nie potrzebowała dodatkowych komplikacji. A właśnie w jej życiu pojawiła się kolejna — tym razem przybrała postać niewiarygodnie seksownego przystojniaka.

Tajemniczy przystojniak nazywał się Nick Santiago i był prywatnym detektywem. Nie znosił biurokracji i zbędnych procedur, za to lubił zagadki kryminalne i piękne kobiety. Na śliczną Riley natknął się przypadkowo, gdy szukał jej sąsiada w ramach standardowego zlecenia. Dziwnym trafem niedługo potem sąsiad został zamordowany, a Riley stała się główną podejrzaną.

Nick nie uwierzył w winę dziewczyny. Postanowił sam odnaleźć prawdziwego sprawcę. W rozwiązaniu zagadki nie pomagały mu jednak ani uroda Riley, ani jej zaskakujące zdolności. Jakby tego było mało, sprawa zaczęła się komplikować, a obok kobiety pojawił się dziwny nieznajomy. Morderca się wymykał.

Pióro
Olivia Wildenstein
Wydawnictwo Papierówka 31.05
Cykl: Aniołowie Elizjum (tom 1)

Obrazek

"To miała być szybka misja. Jednak jedynym, co nadeszło szybko, okazała się moja porażka".

Mając zaledwie miesiąc na zarobienie brakujących piór, dwudziestoletnia Leigh wyrusza do Paryża, by zająć się swoim nowym projektem: nawróceniem dwudziestopięcioletniego Jaroda Adlera, szefa paryskiej mafii i najgorszego rodzaju grzesznika – Potrójnego.
Jeżeli uda jej się skłonić Jaroda do jednego dobrego uczynku, otrzyma setkę piór. Dzięki temu skompletuje swoje skrzydła i będzie mogła wstąpić do Elizjum, krainy aniołów.
Jarod okazuje się absolutnie niezainteresowany perspektywą powrotu na właściwą drogę, czego Leigh mogła się spodziewać. Nie przewidziała jednak, że mroczny urok mężczyzny będzie kosztował ją pióra ani że podczas walki o duszę grzesznika napotka inną przeszkodę niż jego opór: tajemnicę skrywaną przez jej własny rodzaj.

Nareszcie moja
Lucy Score
Wydawnictwo: Editio 6.06
Cykl: Miasteczko Benevolence (tom 2)

Obrazek

Aldo Moretta był bohaterem. Odwagi z pewnością mu nie brakowało. Nie tylko stworzył w swoim mieście świetnie prosperującą firmę i zadbał o rodzinę i przyjaciół, ale także walczył z bronią w ręku za ojczyznę. Za to był gotów oddać życie. Los jednak zażądał od niego większej ofiary. Z ostatniej misji wojskowej Aldo wrócił do domu złamany i okaleczony. Udało mu się jakoś pozbierać, powoli wracał do życia. I tylko wciąż był samotny.

Gloria Parker o mało nie zginęła z powodu... miłości. Glenn Diller pił, bił i upajał się jej bólem. Wyrwanie się z tego koszmarnego związku było dla dziewczyny ostatnią szansą. W końcu jej się udało, mogła powoli odbudowywać swoje życie. Krok po kroku starała się odzyskiwać godność. Nie mogła jednak zapomnieć dziesięcioletniego pasma cierpień i upokorzeń, wstyd nie opuszczał jej ani na chwilę. I wciąż była sama.

W małym mieście, takim jak Benevolence, ludzie się znają i wiedzą o sobie wszystko. Być może niektórzy widzieli, że dla Aldo Gloria była kimś wyjątkowym, a ona sama widziała w nim kogoś, komu może zaufać. Tyle że on był okaleczonym bohaterem, ona zaś — nieszczęśliwą ofiarą. On nie wiedział, czy jeszcze jest godny prawdziwej miłości, ona nie miała pewności, czy potrafi znowu się zakochać. Każde z nich pozostawiło za sobą straszną przeszłość, ale oboje pragnęli zaznać szczęścia. Razem.

Tylko jak odnaleźć sposób, aby uleczyć swoje rany i uwierzyć, że prawdziwa miłość naprawdę istnieje?
Jak mocno można kochać w małym Benevolence?

Podniebny taniec
Nora Roberts
Wydawnictwo: Świat Książki 14.06
Cykl: Wyspa trzech sióstr (tom 1)

Obrazek

Magiczna saga „Wyspa Trzech Sióstr”, autorki bestsellerów New York Timesa, po mistrzowsku przywołuje osobliwy urok Nowej Anglii. To historie o silnych przyjaźniach, utraconych miłościach i kochankach, legendach i tęsknotach. Trzy zalęknione czarownice, uciekając przed prześladowaniami, znalazły kryjówkę u wybrzeży Massachusetts – gdzie stworzyły czarodziejską Wyspę Trzech Sióstr. Chociaż zyskały na niej spokój, wszystkie zawarły fatalne związki. Teraz Nell, Ripley i Mia muszą ocalić urokliwą wyspę przed dawną klątwą. W pierwszym tomie Nell Channing przybywa na Wyspę Trzech Sióstr i sądzi, że w końcu uciekła przed brutalnością męża. Pogodne, słoneczne dni, a także troskliwa opieka nowych przyjaciół pomagają jej rozpocząć bezpieczne życie. Zaloty szeryfa Zacka Todda sprawiają, że przyszłość Nell zaczyna wydawać się różowa. Ale na horyzoncie pojawia się zagrożenie. Czy Nell odnajdzie w sobie moc, która pozwoli jej pokonać zło i odkryć miłość?
Uwielbiana przez polskie czytelniczki Nora Roberts to autorka ponad dwustu powieści, nieodmiennie zajmujących pierwsze miejsce na listach bestsellerów „New York Timesa”, sprzedanych w ponad pięciuset milionach egzemplarzy. Nora Roberts należy obecnie do najpopularniejszych powieściopisarek. Washington Post Book World

Last Resort
K. Bromberg
Wydawnictwo Luna 14.06
Cykl: S.I.N. (tom 1)

Obrazek

Miałam go już nigdy więcej nie spotkać.

Poznaliśmy się w nocnym klubie. Zaczął mnie podrywać przy barze, a ja wprost nie mogłam oderwać od niego wzroku. Obłędnie przystojny, irytująco arogancki, ale pociągający jak diabli. Przy nim udało mi się nawet zapomnieć, że zaledwie parę godzin wcześniej rozstałam się z chłopakiem, i pozwoliłam sobie na chwilowe szaleństwo. Drinki z pewnością mi to ułatwiły…

Na jedną upojną noc.

Bez imion. Bez nazwisk.
Bez zobowiązań. Bez dalszego ciągu.
Najlepszy seks w moim życiu – ale to wszystko.
Takie przygodne znajomości nie są w moim stylu.

Następnego ranka przychodzę do pracy na stresującą rozmowę z naszym nowym klientem. I kogo widzą moje podkrążone, niewyspane oczy? Jego. A raczej trzech facetów, którzy wyglądają jak on. Trojaczki. W ramionach którego z nich wczoraj krzyczałam z rozkoszy?

I tak oto wylądowałam w tym rajskim miejscu, na Wyspach Dziewiczych, jako konsultantka firmy S.I.N., u boku jednego z braci, Callahana Sharpe'a. Moim zadaniem jest pomóc mu spełnić obietnicę, którą dał swojemu umierającemu ojcu – uratować przynoszący straty kurort i zająć się jego całkowitą metamorfozą. To trudny projekt, ale jeszcze trudniejsze jest trzymanie się zasady: nie sypiaj ze swoim szefem, bo masz zbyt wiele do stracenia…
Pierwsza część serii romansów o braciach Sharpe autorki bestsellerów „New York Timesa

Morderstwo w księgarni
Merryn Allingham
Wydawnictwo: MANDO 14.06
Cykl: Flora Steele (tom 1)

Obrazek

Poznaj Florę Steele – przebojową właścicielkę księgarni, rowerzystkę, marzycielkę po uszy zakochaną w książkach!

Pewnego ranka Flora otwiera swoją księgarnię i wśród regałów znajduje ciało młodego mężczyzny. Jak został zabity? Kim jest? I co teraz będzie z jej ukochanym miejscem?

Zdeterminowana, by ocalić reputację księgarni i rozwiązać kłopotliwą zagadkę, prosi o pomoc przystojnego Jacka Carringtona – autora kryminałów, samotnika i jej najbardziej niezawodnego klienta.
Nieprawdopodobny duet stanie na głowie, by odkryć prawdę, choć oboje czują, że w Abbeymead dzieje się coś złego. Sprawy jeszcze bardziej się komplikują, gdy nagle umiera jeden z mieszkańców wioski, pozornie nieszkodliwy starszy pan. Czy te dwa zgony są ze sobą powiązane?
Nieco nerwowa właścicielka miejscowej cukierni, aspirująca modelka z obsesją na punkcie pieniędzy czy budząca grozę menadżerka hotelu… Okazuje się, że w sennej angielskiej wiosce sekrety czają się niemal na każdym zakręcie.

I nadejdzie lato
Elin Hilderbrand
Wydawnictwo: Poradnia K 14.06

Obrazek

ELIN HILDERBRAND – KRÓLOWA LETNICH POWIEŚCI

Dwadzieścia osiem lat zakazanej namiętności, dwadzieścia osiem lat ukrywania tajemnic

Mallory Blessing prosi dorosłego syna, by zadzwonił do osoby, której numer odnajdzie na karteczce ukrytej w jej biurku. Chłopak nie wie, czego się spodziewać, a już na pewno nie przypuszcza, że telefon odbierze sam Jake McCloud.
To przecież niemożliwe! Jak oni mieliby się poznać: nauczycielka angielskiego z wyspy Nantucket i mąż słynnej polityczki ubiegającej się o fotel prezydencki?
Wróćmy do końcówki lata 1993 roku. Mallory właśnie odziedziczyła dom po ciotce na Nantucket i organizuje wieczór kawalerski swojego brata. Na imprezę Cooper przyprowadza Jake’a, przyjaciela z college’u, o którym dziewczyna wielokrotnie słyszała. Mallory i Jake są sobą odurzeni i od tego letniego weekendu spotykają się co roku o tej samej porze. W tajemnicy przed światem i wbrew wszelkim zasadom.
Mimo różnych kolei losu, ślubów, narodzin i dorastania dzieci, ich skrywany romans trwa prawie trzy dekady, komplikując i wzbogacając życie dwojga kochanków i ich bliskich.
Aż nadchodzi lato inne od poprzednich…

Haunting Adeline
H.D. Carlton
Wydawnictwo: NieZwykłe 08.06
Cykl: Cat and Mouse Duet (tom 1)

Obrazek

Książka zawiera opisy przemocy, w tym seksualnej, oraz drastyczne sceny.
Manipulatorka
Potrafię manipulować emocjami każdego, kto mi na to pozwoli. Potrafię sprawić, żeby cierpiał, płakał lub się śmiał. Ale moje słowa nie wpływają na NIEGO…
Szczególnie kiedy błagam go, żeby odszedł.
Jednak on zawsze tam jest. Czeka, patrzy, obserwuje.
A ja nie mogę odwrócić wzroku, nie potrafię. Zwłaszcza gdy chcę, żeby podszedł bliżej.

Cień
Nie miałem zamiaru się zakochać. Jednak teraz, kiedy to się stało, nie potrafię trzymać się od niej z daleka. Uwielbiam jej uśmiech, jej oczy, sposób, w jaki się porusza. Sposób, w jaki się rozbiera. Będę ją obserwował i czekał, aż w końcu będzie należała tylko do mnie.
A wtedy już nigdy nie pozwolę jej odejść.
Nawet kiedy zacznie mnie o to błagać.

Post przez Karina32 » 19 maja 2023, o 07:02

Może "Pióro" i to "Haunting Adeline", ale to podobno hardcore, więc będzie trzeba mieć odpowiedni nastrój.

Post przez Nocny Anioł » 19 maja 2023, o 11:21

Pióro i Last Resort, uśmiałam się już na samym opisie.
Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 23 maja 2023, o 19:23

Obrazek

Falls Boys
Penelope Douglas

Premiera: 15.06.2023

Dzieci bohaterów serii „Fall Away” są już nastolatkami. Teraz pora na ich historię!

Aro Marquez nie jest grzeczną dziewczynką, a kłopoty to jej specjalność. Nic nie denerwuje jej jednak tak bardzo, jak widok perfekcyjnych, uprzywilejowanych dzieciaków z bogatych domów, które nie mają pojęcia, czym jest głód i strach. Wszystko, czego zapragną, otrzymują podane na tacy.

Dziewczyna uważa, że dokładnie taki jest Hawken Trent. Grzeczny, poukładany i pewnie jest prawiczkiem. Hawken może mówić, że ona jest kryminalistką, ale nie stanie na jej drodze. Co to, to nie.

Jednak Aro nie ma pojęcia, że ona i Hawken wcale tak mocno się od siebie nie różnią. Można powiedzieć o nim wiele rzeczy, ale na pewno nie to, że jest grzeczny…

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej szesnastego roku życia.
Obrazek

Post przez Liberty » 24 maja 2023, o 19:22

HD Carlton? :shock: :shock: :shock: Bez cenzury? Bo kiedyś by u nas ocenzurowano :hyhy: :hyhy: :hyhy:
A poza tym widziałam w zapowiedziach Tessę Bailey? Bardzo lubię i wybaczam bycie "problematyczną". A właściwie nie tyle wybaczam co nie chcę wiedzieć co nabroiła i pomaga mi w tym brak tiktoka. Jeśli ktoś jest zainteresowany to uprzedzam, że okładki są zwodnicze. Sugerują rom com a tam jest sporo :heat: :heat: :heat:

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 1 czerwca 2023, o 15:38

Zapowiedź od Skarpy Warszawskiej :hyhy: tylko opis marny, nic o książce się nie dowiadujemy

Sparks Kerrelyn
Miłość od elfiego wejrzenia
Cykl W objęciach magii t. 1
28.06.2023

Obrazek

Zabawna historia łącząca romans z fantasy, autorstwa Kerrelyn Sparks, bestsellerowej autorki według New York Times i USA TODAY.

Pięć dziewczynek wychowanych w izolacji na owianej magią Wyspie, wyrasta na dorosłe kobiety, które postanawiają wyraźnie zaznaczyć swoje miejsce na świecie – i być może zmienić go na zawsze! Sorcha wiedziała, że opuszczenie bezpiecznych terenów królestwa i pertraktowanie z elfami to niepewna, ale jednak konieczna misja. Pomimo uporu, honoru i buntu u progu wojny z wrogiem, między kobietą, a jej oprawcą zaczyna płonąć uczucie, którego żadne z nich się nie spodziewało. I sami już nie wiedzą czy chcą nadal tkwić w nienawiści, czy jednak się pocałować…

„Niezwykła chemia między bohaterami, zabawne poczucie humoru, przygody i groźba nadchodzącego niebezpieczeństwa sprawiają, że chce się przewracać kolejne strony. Czytelnicy będą zachwyceni tym dynamicznym romansem fantasy!” – Publishers Weekly „Tworzenie przez Sparks odrębnych królestw i fantastycznych ras, jest najmocniejszą częścią tej serii. Prawdziwa przygodowa igraszka fantasy!” – Kirkus Reviews

Post przez Nocny Anioł » 1 czerwca 2023, o 15:57

Wszystko tej Pani chcę
Obrazek

Post przez gosiurka » 1 czerwca 2023, o 19:47

Ja też :bigeyes:

Post przez Karina32 » 2 czerwca 2023, o 07:07

Ooo, biorę :-D

Post przez Nocny Anioł » 2 czerwca 2023, o 07:09

Jedno mnie tylko na tej okładce ciekawi, przekręcenie nadgarstka tego Pana
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 2 czerwca 2023, o 11:45

No patrzę i patrzę... :ohlala:
Liberty napisał(a):A poza tym widziałam w zapowiedziach Tessę Bailey? Bardzo lubię i wybaczam bycie "problematyczną". A właściwie nie tyle wybaczam co nie chcę wiedzieć co nabroiła i pomaga mi w tym brak tiktoka. Jeśli ktoś jest zainteresowany to uprzedzam, że okładki są zwodnicze. Sugerują rom com a tam jest sporo :heat: :heat: :heat:

O rany... znaczy: co znowu, bo jakoś nie widzę w działach plotkowych :niepewny:
(ale mnie ostatnio inby omijają, ostatnia zarejestrowana to ta o kolorowanki :lol:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez kejti » 3 czerwca 2023, o 12:09

aleqsia napisał(a):Zapowiedź od Skarpy Warszawskiej :hyhy: tylko opis marny, nic o książce się nie dowiadujemy

Sparks Kerrelyn
Miłość od elfiego wejrzenia
Cykl W objęciach magii t. 1
28.06.2023

Obrazek

Zabawna historia łącząca romans z fantasy, autorstwa Kerrelyn Sparks, bestsellerowej autorki według New York Times i USA TODAY.

Pięć dziewczynek wychowanych w izolacji na owianej magią Wyspie, wyrasta na dorosłe kobiety, które postanawiają wyraźnie zaznaczyć swoje miejsce na świecie – i być może zmienić go na zawsze! Sorcha wiedziała, że opuszczenie bezpiecznych terenów królestwa i pertraktowanie z elfami to niepewna, ale jednak konieczna misja. Pomimo uporu, honoru i buntu u progu wojny z wrogiem, między kobietą, a jej oprawcą zaczyna płonąć uczucie, którego żadne z nich się nie spodziewało. I sami już nie wiedzą czy chcą nadal tkwić w nienawiści, czy jednak się pocałować…

„Niezwykła chemia między bohaterami, zabawne poczucie humoru, przygody i groźba nadchodzącego niebezpieczeństwa sprawiają, że chce się przewracać kolejne strony. Czytelnicy będą zachwyceni tym dynamicznym romansem fantasy!” – Publishers Weekly „Tworzenie przez Sparks odrębnych królestw i fantastycznych ras, jest najmocniejszą częścią tej serii. Prawdziwa przygodowa igraszka fantasy!” – Kirkus Reviews

:shock: :shock: :shock: jestem w szoku! czekam koniecznie!!

.
.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć