Karina32 napisał(a):U mnie również kolejne wyzwanie zaliczone:
15. Książka mającą więcej niż 500 stron. - "Od Lukova z miłością" - Mariana Zapata
Swoją drogą, bardzo fajna książka i styl autorki. Myślę, że sięgnę po więcej jej książek.
Dorotka napisał(a):Zaliczyłam pozycję numer 28 czyli Retelling wpisując "Sześć szkarłatnych żurawi" Elizabeth Lim. A swoją drogą to naprawdę fantastyczna książka i dawno nie czułam takiej frajdy z czytania jak przy tej książce.
kejti napisał(a):Dorotka napisał(a):Zaliczyłam pozycję numer 28 czyli Retelling wpisując "Sześć szkarłatnych żurawi" Elizabeth Lim. A swoją drogą to naprawdę fantastyczna książka i dawno nie czułam takiej frajdy z czytania jak przy tej książce.
a czego to retelling?
Dorotka napisał(a):kejti napisał(a):Dorotka napisał(a):Zaliczyłam pozycję numer 28 czyli Retelling wpisując "Sześć szkarłatnych żurawi" Elizabeth Lim. A swoją drogą to naprawdę fantastyczna książka i dawno nie czułam takiej frajdy z czytania jak przy tej książce.
a czego to retelling?
To jest jakby na nowo opowiedziana baśń Andersena "Dzikie łabędzie" [tu mamy żurawie] i nawiązanie do Śpiącej królewny" poprzez wątek z zesłaniem długiego snu na cesarza i jego poddanych.
kejti napisał(a):fajne to było? Przymierzam się aby coś jeszcze tej autorki przeczytać
Powrót do Wyzwania czytelnicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości