Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:32

2023: Zapowiedzi wydawnicze

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 21 lutego 2023, o 11:20

Nooo czytaj :D choć serio - tam aż chlapie :evillaugh:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 21 lutego 2023, o 19:35

Kilka zapowiedzi mnie nawet ciekawi, ale na nic się nie nastawiam. Mam wrażenie, że odkąd tak dużo wszystkiego wychodzi, to tym bardziej nie mam co czytać. Jakieś to wszystko takie nieudolne :zalamka:

Post przez •Sol• » 21 lutego 2023, o 19:54

Fakt, jest zalew, ja przestałam nadążać. I też mało mnie ciekawi, gdy już patrzę w te zapowiedzi...

Ulubiona autorka/autor: J.Ward, L.Howard, K.Ashley, Krentz/Quick, S.Brown

Post przez aleqsia » 22 lutego 2023, o 19:36

Mnie przeraża ilość wydawanych ostatnimi czasy książek, tego tygodniowo wychodzi po kilka, kilkanaście. Odkładam na półkę do przeczytania i ten stos ciągle rośnie pomimo niewyciągania "nosa" z książek :ermm: to jest nie doprzerobienia...

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 22 lutego 2023, o 21:20

W przypadku obcojęzycznych i tak jest dobrze, bo jakoś już przefiltrowane. A i relatywnie mniejsza liczba polskojęzycznych, bo tez populacja czytelniczo-pisząca nieporównywalna liczbowo :D

(to jest nie do ogarnięcia nawet dla pracowników branży na poziomie czysto informacyjnym gdzieś od 2012... dziś nie mamy recenzentów i redaktorów, że o autorkach nie wspomnę, którzy faktycznie znają w pełni rynek - fizycznie niemożliwe. a kiedyś można było; tym bardziej, że trzeba dołożyć uczestniczenie w socjalnej stronie - wszystkie booktoki i reszta)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 23 lutego 2023, o 20:21

Tak, nie do ogarnięcia to...

Ten tytuł Lauren Asher akurat szukałam, bo mam drugi tom i korci mnie, aby sprawdzić, za tym się kryje. Kiedyś coś zaliczyłam Lucy Score i było na tyle w porządku, że miałam sięgnąć po następne...
Cykl White Monarch znam, w sumie nie najgorszy, ale bohaterka była irytująca.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 24 lutego 2023, o 09:02

Obrazek

Nowe wydanie drugiego tomu serii "Wallflowers" autorstwa amerykańskiej królowej romansu.

Piękna i dumna ze swojej niezależności Lilian Bowman szybko pojmuje, że jej amerykańskie maniery nie przystają do zasad panujących w londyńskim towarzystwie. Na szczęście żadne upokorzenie nie osłabi jej silnej woli - żadne, oprócz dezaprobaty potężnego i aroganckiego lorda Marcusa Westcliffa. Mężczyzna znany ze swej lodowatej wyniosłości poczuł do niej niechęć, i to od pierwszego wejrzenia… Jednak nie bez powodu mówią, że od nienawiść od miłości tylko jeden krok.
Wystarczy jedno popołudnie, by obydwoje zdali sobie sprawę z łączącej ich namiętności. Z czasem Lilian dowiaduje się coraz więcej o tym, co kryje się pod chłodną maską Westcliffa.
Czy angielski lord zdecyduje się poślubić kobietę nie z jego sfery? Czy i tym razem miłość zwycięży wszystkie przeszkody?

06.04.2023
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Post przez kejti » 25 lutego 2023, o 10:36

aleqsia napisał(a):Mnie przeraża ilość wydawanych ostatnimi czasy książek, tego tygodniowo wychodzi po kilka, kilkanaście. Odkładam na półkę do przeczytania i ten stos ciągle rośnie pomimo niewyciągania "nosa" z książek :ermm: to jest nie doprzerobienia...

to prawda niestety, dlatego ja już przestałam dodawać i takie bardziej pewniaki próbuje. Jeszcze rok temu pozbyłam się tego i owego i znów planuje przetrząsnąć półki z "chcę przeczytać" :zalamka:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Post przez •Sol• » 25 lutego 2023, o 14:40

Fringilla napisał(a):W przypadku obcojęzycznych i tak jest dobrze, bo jakoś już przefiltrowane. A i relatywnie mniejsza liczba polskojęzycznych, bo tez populacja czytelniczo-pisząca nieporównywalna liczbowo :D

(to jest nie do ogarnięcia nawet dla pracowników branży na poziomie czysto informacyjnym gdzieś od 2012... dziś nie mamy recenzentów i redaktorów, że o autorkach nie wspomnę, którzy faktycznie znają w pełni rynek - fizycznie niemożliwe. a kiedyś można było; tym bardziej, że trzeba dołożyć uczestniczenie w socjalnej stronie - wszystkie booktoki i reszta)

Czy ja wiem... Często książki są brane, bo są popularne albo kontrowersyjne. Nie do końca filtrem jest jakość, a częściej dochodowość pozycji.
A że mniej u nas wydawane, to się zgadzam, nie da się nawet próbować dorównywać w liczbie wydanych takim Stanom. Choć i tak wychodzi coraz więcej i teoretycznie powinno być łatwiej coś dla siebie znaleźć.
Ale jak wiemy od osiołka, od nadmiaru opcji może się zakręcić w głowie ;)

Post przez Nocny Anioł » 3 marca 2023, o 09:37

Obrazek
Ich miłość może rozpętać wojnę między wampirami a magami…

Aurora Leal to córka Najwyższej Czarownicy. Jej przeznaczeniem jest przejęcie tej roli w przyszłości. W magicznym świecie jest niemal księżniczką, dlatego spodziewa się, że wybór małżonka nie będzie należał do niej. Jest jednak wstrząśnięta, gdy jej ręka zostaje obiecana mężczyźnie, którego nie znosi. Zrozpaczona, pozwala sobie na akt buntu i spędzenie nocy w ramionach przypadkowo spotkanego wampira.

Saxon przez blisko pięćset lat życia wypracował sobie opinię dzikiego i impulsywnego. Nikt nie był dotąd w stanie okiełznać jego natury. Wszystko się zmienia, gdy na jego drodze staje pewna butna czarownica.
To, co miało być tylko jednorazową przygodą, kończy się dla nich dwojga połączeniem dusz na wieczność. Saxon ma od tej pory tylko dwa wyjścia. Albo znajdzie sposób na przełamanie więzi łączącej go z czarownicą, albo Aurora zostanie wdową, jeszcze zanim powie sakramentalne „tak”, co z pewnością zapoczątkuje wojnę między wampirami a magami…

„Błękitna krew. Tom 2. Blueblood Vampires” ponownie wciągnie czytelniczki i czytelników w świat wampirów, magii i niebezpieczeństw. To pełna emocji i namiętności historia idealna dla wszystkich, którzy kochają romantasy!

22.03.2023

Obrazek
Porwał ją. Podciął jej skrzydła i zamknął w klatce. Ale czy to wystarczy, aby okiełznać Sparrow?

Troy Brennan jest prawdziwym potworem. Tyle na jego temat wiedziała Sparrow. Był synem największego gangstera w mieście. Swoją reputacją wyprzedził nawet bezwzględnego ojca. Wszyscy mieszkańcy Bostonu wiedzieli jedno – jeżeli chcesz żyć, to najlepiej z nim nie zadzieraj.

Sparrow nigdy nie pomyślała, że pewnego dnia zostanie porwana i zmuszona do ślubu. A zwłaszcza że jej przyszłym mężem zostanie nie kto inny, jak właśnie potwór z Bostonu, „Magik” o stalowoniebieskich oczach – Troy Brennan.

Nikt nie wie, co kierowało mężczyzną, który na swoją żonę wybrał dziewczynę niezwiązaną ze światem mafijnym. I choć to jedno wydarzenie przekreśliło wszystkie marzenia Sparrow, nie ugasiło jej gorącego temperamentu i ducha walki.

Czy uda się jej odzyskać wolność w tym nowym dla niej świecie? A może koszmar, w którym się zanurzyła, zamieni się jeszcze w bajkę?

„Sparrow” to kolejna powieść autorstwa uwielbianej przez czytelniczki na całym świecie L. J. Shen. Porachunki mafijne, sekrety, trudna przeszłość i niebezpieczne przyciągnie. Ta opowieść spodoba się wszystkim fankom autorki, jak również tym, dla których będzie to pierwsze spotkanie z jej twórczością.

22.03.2023
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Julia Quinn, Mary Balogh, Lisa Kleypas

Post przez kahahaha » 3 marca 2023, o 09:44

Kleypas :lovju:

a reszta nie wiem, mam tyle rzeczy do nadrobienia, że na nowości nie patrzę :facepalm:

Ulubiona autorka/autor: austen/quinn/lindsey/sep/cabot

Post przez izkaa12 » 3 marca 2023, o 13:06

Nocny Anioł napisał(a):Obrazek

Nowe wydanie drugiego tomu serii "Wallflowers" autorstwa amerykańskiej królowej romansu.

Piękna i dumna ze swojej niezależności Lilian Bowman szybko pojmuje, że jej amerykańskie maniery nie przystają do zasad panujących w londyńskim towarzystwie. Na szczęście żadne upokorzenie nie osłabi jej silnej woli - żadne, oprócz dezaprobaty potężnego i aroganckiego lorda Marcusa Westcliffa. Mężczyzna znany ze swej lodowatej wyniosłości poczuł do niej niechęć, i to od pierwszego wejrzenia… Jednak nie bez powodu mówią, że od nienawiść od miłości tylko jeden krok.
Wystarczy jedno popołudnie, by obydwoje zdali sobie sprawę z łączącej ich namiętności. Z czasem Lilian dowiaduje się coraz więcej o tym, co kryje się pod chłodną maską Westcliffa.
Czy angielski lord zdecyduje się poślubić kobietę nie z jego sfery? Czy i tym razem miłość zwycięży wszystkie przeszkody?

06.04.2023

kuuurde, a ja kilka miesięcy temu na aukcji mocno przepłaciłam za książkę z tej serii, a oni teraz wznowienie robią :zalamka: szkoda, że wydawnictwo nie odpisywało na wiadomości z pytaniem czy planują wznowienie :cry:
Is it possible for home to be a person and not a place?

lubimy czytać

Post przez aleqsia » 3 marca 2023, o 16:14

Zapowiedzieli wznowienie całego cyklu Wallflowers

Post przez Nocny Anioł » 4 marca 2023, o 07:35

Szkoda ze nie wznawiają Rodziny Hathaway , kupno tych książek graniczy z cudem. Ja się zastanawiam czy nie kupować tych wszystkich książek po dwie, interes życia za jakiś czas , książki z 2016 na allegro po 150 zł
Obrazek

Post przez kejti » 4 marca 2023, o 12:19

ponoć Sparrow Shen świetne, ktoś mi kiedyś bardzo polecał :P

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 4 marca 2023, o 16:21

O nowa Shen. :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Księżycowa Kawa » 4 marca 2023, o 19:51

Shen zwykle nadaje się do czytania, czasem nawet bardzo.

Nocny Anioł napisał(a):Szkoda ze nie wznawiają Rodziny Hathaway , kupno tych książek graniczy z cudem. Ja się zastanawiam czy nie kupować tych wszystkich książek po dwie, interes życia za jakiś czas , książki z 2016 na allegro po 150 zł

To dobry pomysł, tylko nie wiadomo, jakie książki będą rzadkie...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Nocny Anioł » 5 marca 2023, o 11:37

To jest ryzyko, ale w razie czego można wspomagać biblioteki
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 5 marca 2023, o 20:14

I w międzyczasie trzeba mieć miejsce, gdzie to przechowywać :wink:
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 5 marca 2023, o 23:37

Jestem ciekawa, kiedy niewznawiana klasyka przestaje być klasyką - sądzę, że większość DaCapo dziś spadło cenowo mimo niewznawiania...

•Sol• napisał(a):Czy ja wiem... Często książki są brane, bo są popularne albo kontrowersyjne. Nie do końca filtrem jest jakość, a częściej dochodowość pozycji.

Bynajmniej nie twierdziłam, że filtr jest jakościowy ;) ale jednak jakiś jest i tu akurat, co fajne do obserwacji, ostajemy raczej "rzeczy, które na pewno sporej liczbie osób podeszły, nawet jeśli jest to efekt mocno kształtowany wyskakiwaniem nawet z lodówki czyli lubimy to, co nasi znajomi".

To też oznacza, że jako czytelniczki nie mamy za bardzo do czynienia z fazą testowania odbiorcy - co się teraz może nam spodobać dla odmiany - i eksperymentowania... Znaczy: mamy z tym do czynienia tylko w polskojęzycznej literaturze.

Po latach odszczekuję wszystko, co złego powiedziałam na polskie autorki nie potrafiące dobrze konstruować opowieści, w szczególności debiutujące - sądzę, że a) musimy mieć przestrzeń na eksperymentowanie i docieranie jakościowe talentu oraz b) pomstowanie i tak nic nie dało, źródło problemów z warsztatem leży gdzie indziej :lol: a sprawy, które mnie faktycznie irytują w polskich książkach są innej natury.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Nocny Anioł » 6 marca 2023, o 07:38

Księżycowa Kawa napisał(a):I w międzyczasie trzeba mieć miejsce, gdzie to przechowywać :wink:

Tutaj akurat nie mam problemu, na szczęście

Fringilla napisał(a):Jestem ciekawa, kiedy niewznawiana klasyka przestaje być klasyką - sądzę, że większość DaCapo dziś spadło cenowo mimo niewznawiania...

Coś w tym jest, mam warzenie ze popyt w pewnym momencie spada, rynek się nasyca. Z drugiej strony mam wrażenie że stan wielu tych książek spada, kilka razy chciałam coś kupić i jedyne opcje były pobibloteczne, a ich stan pozostawał wiele do życzenia. Są tez takie książki które już znikają i nikt ich nie chce sprzedać.
Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 21 marca 2023, o 16:17

Obrazek

Premiera: 16.03.2023

Pierwsza książka autorki, w której bohaterkami są dwie dziewczyny!

Clay Collins nienawidzi Olivii Jeager.

Za wszystko.

Za to, z jakiej rodziny pochodzi, za to, że zawsze jest spokojna i poukładana.

Uwielbia ją dręczyć, sprawiać, żeby dziewczyna zrozumiała, jaka jest jej pozycja w szkole: na samym dnie.

Clay nienawidzi Olivii za to, że wydaje się znać jej najgłębiej skrywaną tajemnicę, a najbardziej nie znosi jej za zakazane, złe uczucia, które w niej wzbudza.

Oliviia Jeager nie wstydzi się tego, kim jest ani z jakiej rodziny pochodzi. Marzy tylko o skończeniu szkoły i rozpoczęciu kariery sportowej. Wiele osób uważa, że powinna nosić dłuższe spódnice i rzadziej malować się czerwoną szminką, ale Olivię to nie obchodzi.

Clay Collins – ta popularna, nadęta księżniczka – może próbować uprzykrzać Olivii życie. Myśli, że jest lepsza od niej, ponieważ pochodzi z zamożnej rodziny i w szkole ustawia wszystkich, tak jak chce. Ale Olivia wie coś o tej księżniczce. Coś, o czym wiedzą tylko one dwie, od czasu, kiedy ich usta się spotkały i poczuły, że nie ma już odwrotu.

Obrazek

Premiera: 11.04.2023

Rewelacyjna seria fantasy autorki A Curse So Dark and Lonely.

Kontynuacja losów Tessy i Corricka z powieści Na przekór nocy.

Aby ocalić ojczyznę, muszą wyruszyć w niebezpieczną podróż.

Królestwo Kandali o włos uniknęło katastrofy, ale wciąż tlą się iskry buntu. Podczas gdy król Harristan szuka nowego sposobu sprawowania rządów, Tessa i książę Corrick starają się stworzyć nić porozumienia między dworem a buntownikami.

Jednak konsulowie kontrolujący dostawy Księżycowego Kwiatu nie mają zamiaru się ugiąć. Corrick wie, że musi znaleźć nowe źródło składnika ratującego życie eliksiru.

Gdy z sąsiedniego królestwa Ostriarii przybywa emisariusz z intrygująca ofertą, Tessa i Corrick wyruszają w podróż w nieznane. Podczas wyprawy starają się naprawić swoje relacje.

To może być ich jedyna szansa na utrzymanie pokoju i ocalenie ludu Kandali. Ale kiedy okazuje się, że nikt nie jest tym, za kogo się podawał, podróż do Osatriarii może stać się śmiertelnym zagrożeniem…

Obrazek

Premiera: 13.04.2023

Trzeci tom emocjonalnej serii autorki „Elements. Żywioły” i Kochając pana Danielsa!

Stella Rose Mitchell wierzy, że miłość jak z bajki istnieje naprawdę. Piękny, cudowny mężczyzna stanie na jej drodze i zostanie jej księciem, a potem będą żyli długo i szczęśliwie.

Damian Blackstone jest przystojny, ale nie ma w sobie nic z bajkowego księcia. Bardziej przypomina bestię, przynajmniej wewnętrznie. Kiedy Stella go spotyka, nie może uwierzyć, że istnieje ktoś tak wredny i nieprzyjemny jak on. W dodatku mężczyzna czegoś od niej chce.

I zdarza się coś, czego Stella za nic by sobie nie życzyła: musi poślubić tego człowieka. Kobieta w końcu traci nadzieję na spełnienie marzeń. Już wie, że miłość zdarza się tylko w bajkach i nie ma nic wspólnego z prawdziwym życiem.

Mężczyzna, z którym wkrótce Stella zamieszka, jest dokładnie taki, jak myślała. Wredny, zimny, patrzący na nią z góry, jakby przeszkadzała mu oddychać. Jednak bywają też momenty, kiedy kobieta widzi w swojej bestii coś zupełnie innego…

Obrazek

PRemiera: 13.04.2023

Trzeci tom serii „Mr” legendarnej zagranicznej autorki!

Poznała go w kawiarni, gdzie pracowała jako baristka. Gdy tylko go zobaczyła, wiedziała jedno: ten mężczyzna był najseksowniejszym facetem, jakiego kiedykolwiek w życiu spotkała.

Był nieziemsko przystojny, starszy od niej i skrywający w spojrzeniu coś takiego, co mogła określić tylko w jeden sposób – mrok.

Dowiedziała się, że nieznajomy nazywa się Sebastian Garcia. Mężczyzna ewidentnie nie lubił kawy, którą mu przygotowywała, jednak każdego dnia wracał po następną. A może wcale nie chodziło o kawę?

Pewnego dnia spotkali się poza kawiarnią. April szybko zrozumiała, że ten mrok, który dostrzegła w jego spojrzeniu, to nie przypadek – jego dusza była czarna jak noc.
Obrazek

Post przez Liberty » 26 marca 2023, o 14:07

Widzę, że wbrew inflacji, wydawnictwa nas rozpieszczają. I wydają rzeczy, których myślałam że u nas nie zobaczę: Syrena Tiffany Reisz (nie wiem czy nie za późno to wydanie, mam wrażenie, że zginie na rynku; no i fatalna okładka, oryginalna jest piękna) i Magnolia Parks Jessy Hastings (nie czytałam ale sporo słyszałam :ohlala: ), The Flock Kate Stewart :shock:

Post przez aleqsia » 27 marca 2023, o 19:39

A Syrena taka kontrowersyjna?
To prawda, bardzo dużo książek wychodzi

Pożoga
Ilona Andrews
Wydawnictwo: Fabryka Słów 2.06.2023 r.
Cykl: Ukryte dziedzictwo (tom 3)

Obrazek Obrazek

Jak wykiwać Hollywood
Ava WIlder
Flow Books 14.06

Obrazek

Idealna lektura dla miłośników Beach Read i The Love Hypothesis!

Kiedy Grey Brooks kończy zdjęcia do opery mydlanej dla nastolatków, czuje, że jej kariera zaczyna wyhamowywać. Wtedy dostaje od swojej agentki niecodzienną propozycję – wejście w udawany związek z Ethanem Atkinsem. Sporo starszy Ethan po głośnym rozwodzie i śmierci najlepszego przyjaciela również wypadł z rankingu najbardziej pożądanych hollywoodzkich aktorów. Udawana relacja z młodszą od siebie gwiazdą może być dla niego przepustką do powrotu na szczyt.

Choć początkowo ich znajomość daleka jest od gorącego romansu, z czasem zaczyna nabierać rumieńców.
Czy zdolności aktorskie Grey i Ethana są na tyle dobre, że uda im się przekonać media o swoim płomiennym romansie?
Czy po latach grania według niesprawiedliwych reguł bezwzględnej branży filmowej będą w stanie otworzyć się na prawdziwe uczucia?
Czy udawany związek okaże się dla tych dwóch zupełnie różnych osobowości czymś więcej niż tylko pijarową zagrywką?
Jak wykiwać Hollywood jest jak twoja ulubiona komedia romantyczna, przy której wypłakujesz oczy ze wzruszenia i zaśmiewasz się rozpuku!

Letnia propozycja
Vi Keeland
Wydawnictwo: Niegrzeczne książki 17.05

Obrazek

Wystarczy jedno lato, aby się zakochać. Ile czasu potrzeba, by zapomnieć?

To była najbardziej szalona randka w ciemno w życiu Georgii. Jej partner to ideał – przystojny, seksowny, czarujący… W dodatku naprawdę dobrze im się rozmawiało. To znaczy do czasu, aż pojawił się mężczyzna, z którym Georgia rzeczywiście była umówiona, a Max okazał się oszustem, gotowym zrobić wszystko, żeby tylko spędzić z nią choć kilka minut. Mimo niezwykłego początku znajomości Georgia decyduje się znowu spotkać z Maksem na meczu hokejowym, na który ją zaprosił. Nie wiedziała tylko, że kiedy ona będzie obserwować rozgrywkę z trybun, mężczyzna będzie największą gwiazdą meczu – na lodzie.

Max okazał się wszystkim, czego Georgia w tym czasie potrzebowała, a co najważniejsze – był w pobliżu tylko przez kilka miesięcy, ponieważ podpisał kontrakt z nowym zespołem w Los Angeles. Zaproponował Georgii pewien układ – spędzą razem lato, świetnie się bawiąc i nie myśląc o przyszłości. Skoro ich związek miał wyznaczoną datę ważności, sprawy nie mogły stać się zbyt poważne… Prawda?

Różnica między kimś a kimkolwiek
Aly Martinez
Wydawnictwo Papierówka
Cykl: Różnica (tom 1)

Obrazek

Świat nic ci nie jest winien.
Dopiero utrata kobiety, którą kochałem, i zmierzenie się z obezwładniającym zadaniem, jakim było życie bez niej, sprawiły, że naprawdę to zrozumiałem.
Trawiony żalem i bolesnymi wspomnieniami pogodziłem się z samotnością, dopóki nie wtargnęła w mój świat dziewczyna ocalała z tej samej katastrofy lotniczej, która zabrała mi narzeczoną.
Remi Grey była ucieleśnieniem chaosu, słońcem, ogniem i wolnością. Z nią w swoich ramionach zacząłem wierzyć, że los ma wobec mnie inne plany.
Jednak gdy zaczęły wychodzić na jaw tajemnice przeszłości, nabrałem przekonania, że już na samym początku pisane było mi ją stracić.
Świat nic ci nie jest winien.
Ale dla Remi zaryzykowałbym wszystko. Bez względu na koszty.

Post przez Liberty » 27 marca 2023, o 21:21

aleqsia napisał(a):A Syrena taka kontrowersyjna?

Cóż, jeszcze przed covidem myślałam że u nas nigdy nie wyjdzie. Sama Syrena to właściwie łagodny wstęp do tego co jest dalej w serii (jeśli wydadzą u nas to naprawdę będę w szoku), nie ma jakiś szalonych scen ale z powodu powiedzmy profesji jednego z bohaterów (nie chcę zdradzać, bo jeśli ktoś nie zna a chce przeczytać to zepsuję mu niespodziankę) to jest to kontrowersyjna książka. To nie jest typowy romans. Tu wszystko jest nietypowe, dla wielu ludzi nie do przyjęcia jest takie podejście do związków wszelakich, więc i książki też będą odrzucać. Ja osobiście bardzo cenię.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć