ewa.p napisał(a):Kolejny punkt zaliczony.Powrót do serii,której nie skończyłam,czyli Maggie O'Dell Alex Kavy.Książka ma tytuł Przedsmak zła i jest napisana jakiś czas po powstaniu serii,jako książka wprowadzająca.i jakkolwiek dobrze się czytało,to autorka chyba nie odrobiła własnego zadania,bo treść książki nijak się ma do wspomnień bohaterki o tych wydarzeniach..Spoiler:
Mimo nieścisłości postanowiłam przeczytać ponownie całą serię,tym razem po kolei
o proszę, fajnie że dzięki wyzwaniu wróciłaś do tego
u mnie zaliczone:
23. Książka jest poradnikiem.
"Jak mądrze kochać. Co zrobić, by nie zatracić się w uczuciach nie zrezygnować z siebie i nie cierpieć" Walter Riso
Książka jest odpowiednia dla osób które nie są pewne czy powinny ciągnąć dany związek, a także małe rady jak związek powinien wyglądać, czym powinniśmy się kierować itd. - pod tym względem polecam.
Wymęczyła mnie trochę bo są tam poruszane tematy kochanków, różnicy wieku, rozterek "być albo nie być", depresji po rozstaniu itp. Sięgając po nią, miałam nadzieje, że nakieruje mnie jak nie zrezygnować z siebie, nie poświęcać/porzucać swoich wartości życiowych/celów/hobby itd. niestety nic z tego tam nie było. Może jedną czy dwie wskazówki wezmę sobie do serca.
Także jest na samym końcu poruszony temat bycia w związku (jakikolwiek by on był) dla dzieci - psycholog odradza stanowczo, ostatnio o tym pisałyśmy w innym dziale