Przyszła pora i na mnie
Ulubione autorki/autorzy:•
Nora Roberts – Sama nie wiem czemu, może dlatego, że gdy czytać romanse zaczęłam to pochłaniałam jej książki hurtowo;
•
Diana Palmer – Lubię jej schematy, ranczerów, agentów FBI i innych rządowych agencji, to jak miesza wątki kryminalne;
•
Julie Garwood – Za przezabawne sytuacje, za silne kobiety, które okręcają sobie mężczyzn wokół paluszka, za historyki;
•
Amanda Quick – I jej inne pseudonimy, ogólnie jej twórczość;
•
Susan Elizabeth Phillips - Za jej bohaterów, za to, że wycisnęła ze mnie łzy;
•
Kerrelyn Sparks – Za mojego ukochanego Angusa, za Szkotów, za pikantne scenki, za wampirów, za to jak potrafi mnie wciągnąć w akcję, że kończąc jeden tom muszę ruszyć kolejny;
•
Linda Howard – Ukradła moje serce książką
„Mr Perfect”;
•
Paulo Coelho – Lubię go za przesłania płynące z jego twórczości;
Ulubione książki:•
Odrobina marzeń –
Susan Elizabeth Phillips – Wycisnęła ze mnie łzy, wracam do niej ciągle;
•
Arena –
Susan Elizabeth Phillips – Cudne sploty akcji, przemiana bohaterki i te zwierzęta i cyrk;
•
Angielka –
Julie Garwood – Jakże mogłabym się oprzeć, silny mężczyzna, kobieta pokonująca swój strach i pokazująca na co ja stać, odwagę, zadziorność, Szkot;
•
Tajemnica –
Julie Garwood – Kolejna książka gdzie ukazana jest kobieta, która oplata sobie mężczyznę wokół paluszka, zadziorność, umiejętności nabyte, Szkot, cudne zabawne scenki;
•
Wampiry wolą szatynki –
Kerrelyn Sparks – Cóż wiedziałam po tytule, że książka mnie zauroczy, ale nie wiedziałam, że zakocham się w głównym bohaterze Angusie;
•
Mr Perfect –
Linda Howard – Książka porwała mnie, lubię w niej sceny erotyczne, jest zabawna, dowcipna;
Ulubione filmy:•
Erin Brockovich – Julia Roberts i jej genialna rola, oczywiście jeszcze oscarowa;
•
Uciekająca Panna Młoda – Głównie przez aktorów;
•
Pretty Woman – Mój pierwszy film jaki oglądałama z Julią Roberts, klasyk
•
Nothing Hill – Hugh Grant, ależ się kiedyś w nim kochałam
•
Prosto w serce – Chyba lubię go głównie za piosenkę i Hugh
•
Dwa tygodnie na miłość – Sandra Bullock i Grant, lubię
•
Wielki Mike – Bardzo mi się podobał
•
Narzeczony mimo woli – Ryan Reynolds, którego ubóstwiam
•
Pamiętnik – Chyba wiadomo dlaczego
Jest mnóstwo filmów, które lubię i do których wracam, lubię komedię, komedię romantyczną, romans, dramat, thriller, animowane, biograficzne, muzyczne(taneczne, musical, śpiew). Jest tego dużo wiec trudno jest wymienić od tak.
Ulubione seriale:•
Dr. House – Lubię doktorka, chociażby za jego teksty, czasem dowali, ale czasem można się śmiać, i te łamigłówki;
•
Chirurdzy – Tu chyba tylko pierwsze serie potem już nie, za dużo plątaniny;
•
Gotowe na wszystko – Oglądałam tylko do końca 6 serii i uważam, że chyba nic więcej nie straciłam;
•
Kości – Uwielbiam seriale kryminalne, te kości odnajdywane po jakimś czasie, sceny gdzie oni te doświadczenia przeprowadzają albo stan w jakim się znajdują i co odkrywają, no lubię;
•
CSI – Tu mamy kilka różnych miast, jedne lubię mniej drugie bardziej, ale i tak oglądam nałogowo;
•
Niania – Za to, że zawsze mnie śmieszy;
Więcej niestety nie oglądam. Na dzień dzisiejszy jedyni włączam TV, żeby obejrzeć CSI lub Kości, nic więcej niestety.
Ulubiona muzyka:Z muzyką kłopot wielki, bo chyba wszystkiego po trochu lubię. W zależności od mojego humoru, nastroju lub tego co np. w danym momencie robie. Jak sprzątam wybieram muzykę rytmiczną, jak gotuję coś tanecznego, a jak się ubieram maluję spokojne klimaty. Lubię starsze utwory, starszych wykonawców, bo mam wielki szacunek dla ich twórczości i świadomość tego, że te kawałki będą i będą co jakiś czas odgrzewane.
Nie lubię/Nie przepadam za:•
Danielle Steel – Nie pytajcie dlaczego, ale jej nie trawię, chociaż ostatnio w bibliotece pani powiedziała mi, że ona też nie lubi jej, ale znalazła w jej twórczości jedną, która ją urzekła, więc może kiedyś ją przeczytam;
•
Liz Ireland – Czytałam dwie książki jej i ani jedna mi się nie spodobała, nazwałam je poziomem poniżej podłogi;
• Kiepskich zakończeń;
• Za szejkami, chociaż od czasu do czasu czytam coś z nim, ale jakoś zawsze staram się ich omijać;
• Wojennych, jakieś lekkie wspomnienie ok, ale nic więcej;
Lubię jak jest:• Szczęśliwe zakończenie;
• Gdy bohaterowie walczą z przeciwnościami;
• Silne charaktery, osobowości bohaterów;
• Zabawne sceny, dowcipne riposty, cięty humor;
• Kryminalne wątki, mieszanie agencji rządowych itp.;
• Lubię wątki magii, paranormal;