Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:50

Kupujemy ebooki i audiobooki: promocje i inne informacje

Zapowiedzi tygodnioweZapowiedzi wydawnicze 2024!
Kupię - sprzedam - oddam - pożyczę

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 19 maja 2017, o 11:39

głowię się nad tym i chyba spróbuje następny raz, tak samo kiedyś spróbuje Sapkowskiego. Ogarnęłam audiobooka Palmer ale porażka, komputer czyta, także znów się wzięłam za książkę Susan Howatch :bezradny:

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 19 maja 2017, o 11:59

kejti, a lubisz obyczajowe z romansem? Aleja bzów i Szczęście pachnie bzem Aleksandry Tyl jest fajne, Cygler ma dość fajne, niektóre z wątkiem kryminalnym, tylko nie wiem jak z lektorami, bo ja czytałam, na audiotece trochę ich jest i można posłuchać fragmentu audiobooka

Post przez kejti » 19 maja 2017, o 14:17

dziękuje gio, sprawdzę bo to co teraz wzięłam to NIE, NIE i jeszcze raz NIE, nie sądziłam że wybór lektora to aż taki problem :zalamka: w takim razie pani Jędryka czytała świetnie.... niestety dziś musiałam się zadowolić muzyką przy gotowaniu :ermm:

.
.

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 19 maja 2017, o 14:20

o tak przez lektora cala lekture moze trafic szlag i dodatkowo jakie nerwy...
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 19 maja 2017, o 18:20

audiobooków nie kupuję,bo nie jestem ich specjalną zwolenniczką,wolę jednak papier albo wersję elektroniczną... raczej posiłkuję się tym co znajdę w bibliotece,a tam głównie starocie albo klasyka-tego jest najwięcej...Tak,że raczej nie mam specjalnego wyboru,jeśli chodzi o lektorów...W tej chwili słucham audiobook w wykonaniu Agnieszki Grochowskiej i powiem,że mnie nie zachwyca,choć sama książka,owszem interesująca i zabawna...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 20 maja 2017, o 14:26

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 21 maja 2017, o 15:18

Ja ostatnio zaliczyłam mojego pierwszego audiobooka. Kupiłam sobie harlequina za 9,90 na próbę i nie bolało aż tak jak myślałam.
Problem miałam tylko z tym że na słuchawkach czytałam i co chwilę ktoś coś do mnie mówił.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 21 maja 2017, o 16:11

Kasiu, ja mam na to metodę: Pokazuję królewskim gestem znak, że "chwileczkę". Potem jeszcze bardziej teatralnym gestem szukam na MPtrójce przycisku stop i go wciskam, cały czas przy tym mam minę "szlag by to trafił, nawet minuty spokoju człowiek nie może mieć w tym domu". A potem warczę "Teraz! No mów!". Zwykle taka osoba (najczęściej jest to mój F.) już w połowie wyłączania robi w tył zwrot i chce zwiać z pokoju, ale nic z tego, bo najpierw musi wysłuchać mojego wykładu o tym, że teraz, jak mi już tak podle przeszkodził, to niech już powie, co tak ważnego go skłoniło do tego przeszkodzenia. Oraz zawsze przypominam o tym, że tego co mi zagadał, już nigdy w życiu nie poznam, bo cofanie o taki mały kawałek jest bardzo trudne.
Metoda działa. Efekty może nie są spektakularne, ale całkiem wyraźnie maleje częstotliwość gadania do mnie w trakcie, gdy mam w uszach słuchawki. Już się zaczyna zdarzać taka sytuacja, że mój F. tylko popatrzył na mnie i uciekł od razu.
Obrazek

Post przez Szczypta_Kasi » 21 maja 2017, o 16:35

Janko dobra metoda, ale podejrzewam że mało skuteczna przy pięciolatku i siedmiolatce ;)

Post przez Janka » 21 maja 2017, o 16:39

Oj tak, masz rację. Podejrzewam, że ani trochę się nie sprawdzi.
W takim razie mam drugą propozycję: zaczekaj jakieś 10-15 lat i wtedy spróbuj od nowa.
Obrazek

Post przez Szczypta_Kasi » 21 maja 2017, o 18:15

Hihi. Też to jest jakiś sposób :rotfl:

Post przez Agrest » 24 maja 2017, o 12:01

Dziewczyny, czy ebooki HarperCollinsa pojawiają się razem z papierem, czy trzeba czekać? :mysli:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez giovanna » 24 maja 2017, o 12:09

Razem, harlequiny historyczne koło 10 każdego miesiąca od razu wszystkie.

Post przez Janka » 24 maja 2017, o 12:18

Agreście, jeśli Ci chodzi o "Eleanor Oliphant ma się całkiem dobrze", to wydaje mi się, że na stronie HC jeszcze nie ma eBooka, ale na innych już są.
Np. na Taniej książce za 21,55 zł.
Obrazek

Post przez Agrest » 24 maja 2017, o 12:22

Dzięki! Zamiast pytać mogłam od razu sprawdzić, ale wydawało mi się, że książka ma wyjść 25... Okazuje się, że jednak 24 i rzeczywiście ebook też już jest dzisiaj :cheer:

Ja będę czytać w abonamencie Legimi, który za darmo zapewnia moja biblioteka, prawda że miło z ich strony? ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Janka » 24 maja 2017, o 12:24

Proszę bardzo. Nie ma za co.

Rzeczywiście bardzo miło.
Obrazek

Post przez kejti » 24 maja 2017, o 13:05

aż sobie zajrzę na to Legimi z ciekawości :mysli:

.
.

Ulubiona autorka/autor: N.Roberts,L.Kleypas, i wiele innych

Post przez Annik » 24 maja 2017, o 17:31

Agrest napisał(a):Ja będę czytać w abonamencie Legimi, który za darmo zapewnia moja biblioteka, prawda że miło z ich strony? ;)

Ja też ,bo mnie zachęciłyście do czytania,ale chyba wcześniej zerknę na tego Prokuratora bo zobaczyłam ,że Legimi też ma już eboka

Post przez Janka » 25 maja 2017, o 15:51

Chciałam uroczyście poinformować całe forum, że jestem genialna.
(Proszę, nie mówicie mi teraz od razu, że wcale nie, dajcie mi się chwilkę nacieszyć.)
Wcześniej miałam tylko takie skojarzenie: polska biblioteka --> polskie eBooki --> czytelnicy w Polsce.
A wczoraj wieczorem nagle spłynęło na mnie genialne objawienie, że to może zadziała też: polska biblioteka --> polskie eBooki --> Janka.

Dziękuję, Dziewczynki, za przypomnienie o tym, że biblioteki mają eBooki. Ta, do której jestem zapisana, też ma, tylko wcześniej nie widziałam związku między tą informacją a tym, że ja bym chciała je przeczytać.
Obrazek

Post przez Agrest » 25 maja 2017, o 19:16

W Gdańsku to w zasadzie ta pesymistyczna opcja jest prawdziwa, bo kod do Legimi jest na 30 dni. A kody pobiera się tylko w bibliotece stacjonarnej, więc się trzeba do niej raz na jakiś czas pofatygować. Ale kiedyś było inaczej, bo biblioteka nie współpracowała z Legimi, tylko miała własną wypożyczalnię ebooków i tam jak się raz aktywowało konto to można było korzystać bez wizyt w stacjonarnej. Tylko wybór był tam mocno ubogi, więc z dwojga złego to już wolę te kody.
Napisz później, jaki system jest w wybranej przez ciebie bibliotece ;)

Emily Byrd Starr

Post przez Janka » 25 maja 2017, o 19:29

U mnie jest ten drugi. Na pewno. Nie ma Legimi, a przynajmniej w marcu jeszcze nie było.
A czy wybór jest duży, tego nie wiem. Jak ostatnio sprawdzałam, to widziałam bardzo dużo aktualnych kryminałów i sensacji, z tym że wyszukiwałam je pod kątem zainteresowań mojej mamy, więc to nie całkiem musi się pokryć z tym, co ja bym stamtąd chciała, a nawet na pewno się nie pokryje, bo mnie w tej chwili w bibliotece najbardziej interesują polskie pisarki.
Obrazek

Post przez giovanna » 2 czerwca 2017, o 11:32

Parlament Europejski obniżył VAT na ebooki, może u nas też się coś zmieni, bo ceny ebooków zabijają :( http://swiatczytnikow.pl/nareszcie-parl ... %C3%B3w%29

Post przez giovanna » 21 czerwca 2017, o 14:23

Zauważyłam, że Prószyński wznawia w ebookach książki Judith Lennox może innymi "starymi" autorkami też się zajmą. Chętnie bym kupiła ebooki McNaught.
Nie wiem, czy w dobrym dziale, jak coś to proszę o przeniesienie :red:

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 27 czerwca 2017, o 11:31

W Audiotece pojawily sie dwie pozycje:
Stulecie winnych Grabowskiej i Tylko jeden Sekret Ahmstedt czytal ktos moze?

Obrazek Obrazek
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 czerwca 2017, o 14:01

Stulecie winnych bardzo mi się podobało. Tam jest troszkę stylizowany język ;)
Ale historia rodzinna bardzo ciekawa, mam nadzieję, że Ci się spodoba.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zapowiedzi, premiery, nowości, gdzie kupić bądź wypożyczyć