Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:13

Jennifer L. Armentrout => J. Lynn

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 3 stycznia 2017, o 20:04

Sol, moim zdaniem, i pewnie będę w tym sama, ale Bądź ze mną słabe było, naprawdę wszystko podanie w mało strawny sposób... tyle dramatów - toksyczne związki, nieradzenie sobie ze śmiercią kogoś bliskiego - za dużo tego... a najważniejsza kwestia bohaterowie do bani...ona napalona panienka latająca za nim, on uciekający od związków, bo coś tam się kiedyś wydarzyło... Tess i Jase sprawili, że odechciało mi się poznawać inne książki pani autorki ;)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 5 stycznia 2017, o 00:20

•Sol• napisał(a):Kawo, też się dziwię, ale wiesz jak to jest jak nie po drodze ciągle ;) może kupię papier sobie to szybciej pójdzie ;)

To również mi pomogło, ale zabrakło mi któreś części.

Papaveryna napisał(a):Po prostu nie odebrałam tego jako czegoś specjalnego. Trochę męczyłam, szczerze mówiąc. Avery była irytująca, Cam zbyt ideolo. Także kolejnych w planach nie mam na ten moment na pewno ;)

Jeśli Cię to pocieszy, następny już nie był idealny :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 5 stycznia 2017, o 08:09

Raczej nie pocieszy :lol:
Nie chcę, żeby bohater był jakimś wstrętnym osłem, ale zbyt kryształowy także nie do końca mi pasuje :P

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 5 stycznia 2017, o 13:35

mam teraz dylemat czy brać się za to Bądź ze mną czy przeskoczyć :P
patrząc po jego cenach i dostępności to kolejny rarytas...
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 5 stycznia 2017, o 13:39

Badz ze mna wywarlo na mnie takie samo wrazenie jak na tobie rewelo, ale pierwsza czesc to dla mnie ikona NA
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Post przez Księżycowa Kawa » 12 stycznia 2017, o 01:53

Obrazek

A bloody path has been chosen…

The war against the Titans continues, and they remain determined to wreak havoc on the world, but Seth has become something all gods fear. Now the most dangerous, most absolute power no longer resides in those who have been freed from their tombs.

The Great War fought by the few is coming…

All may doubt and fear what Seth has become. All except the one woman who might be his final chance at redemption. Josie will do anything to prove that Seth is on their side, but fate has a nasty way of changing lives, of changing people.

In the end, the sun will fall…

The only way they can save the future and save themselves is by facing the unknown together. It will take more than trust and faith. It will take love and the kind of strength not easily broken. No matter what, their lives will never be the same.

For what the gods have feared has come to pass. The end of the old is here and the beginning of the new has been ushered in…

Expected publication: March 20th 2017 by Jennifer L. Armentrout
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Księżycowa Kawa » 28 lutego 2017, o 02:51

Obrazek

In New York Times bestselling author Jennifer L. Armentrout’s gripping new novel, a young woman comes home to reclaim her life—even as a murderer plots to end it. . .

It’s been ten years since Sasha Keaton left her West Virginia hometown . . . since she escaped the twisted serial killer known as the Groom. Returning to help run her family inn means being whole again, except for one missing piece. The piece that falls into place when Sasha’s threatened—and FBI agent Cole Landis vows to protect her the way he couldn’t a decade ago.

First one woman disappears; then another, and all the while, disturbing calling cards are left for the sole survivor of the Groom’s reign of terror. Cole’s never forgiven himself for not being there when Sasha was taken, but he intends to make up for it now . . . because under the quirky sexiness Cole first fell for is a steely strength that only makes him love Sasha more.

But someone is watching. Waiting. And Sasha’s first mistake could be her last.

Expected publication: February 28th 2017 by William Morrow
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 23 marca 2017, o 03:38

Obrazek

Dla niektórych cisza jest bronią, ale Mallory „Myszce” Dodge służy ona jako pancerz ochronny. W dzieciństwie nauczyła się, że lepiej jest zachować milczenie. I choć minęły już cztery lata od kiedy jej koszmar się skończył, dziewczyna zaczyna się martwić, że strach będzie ją paraliżował do końca życia.
Teraz, po latach indywidualnego nauczania pod troskliwym okiem przybranych rodziców, Mallory musi się zmierzyć z nowym wyzwaniem – ostatnią klasą w publicznej szkole średniej. Żaden ze scenariuszy, które sobie stworzyła, nie zakładał, że pierwszego dnia nauki wpadnie na Ridera Starka, niewidzianego od lat przyjaciela i opiekuna.
Dziewczyna uświadamia sobie, że ich więź przetrwała. Okazuje się jednak, że nie tylko Mallory zmaga się z demonami przeszłości. Widząc, że życie wymyka się Riderowi spod kontroli, staje ona w obliczu wyboru pomiędzy dalszym milczeniem, a walką o kogoś, kogo kocha, o życie, jakiego pragnie, i prawdę, która musi zostać ujawniona.

Data wydania 11 kwietnia 2017

Pomimo okładki ciekawi mnie to :mysli:
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 23 marca 2017, o 10:17

Czemu pomimo okładki?
Mi się ona nawet podoba :)

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 23 marca 2017, o 11:06

wyglad swietnie, morze spokoju?
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 23 marca 2017, o 11:18

Miałam podobne skojarzenie ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 23 marca 2017, o 18:08

Akurat do mnie ta okładka nie przemawia, wydaje się dość bezsensowna.

tully napisał(a):wyglad swietnie, morze spokoju?

Raczej na to się nastawiaj, bo Armentrout pisze inaczej, często dość pobieżnie.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Nie mam jednej ulubionej : )

Post przez Jutrzenka » 9 lipca 2017, o 16:40

Przeczytałam "Ognisty pocałunek" Jennifer L. Armentrout. Kilka osób na Forum wspominało, że nie ocenia zbyt dobrze tej książki, a ja muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobała. Jestem więc dowodem na to, że autentycznie gusta są różne :mrgreen: Tym, co najbardziej mi się podobało był wątek romantyczny - jego największą ozdobą było dwóch świetnych chłopaków. Spodziewałam się, że demoniczny Roth będzie dość przytłaczającą postacią, a tu takie zaskoczenie - był taki luzacki, zabawny i...opiekuńczy. Moim ulubieńcem jest jednak strażnik Zayne - bardzo urocza i subtelna postać. Layla - główna bohaterka, również okazała się sympatyczną osobą. Sam wątek fantasy nie jest zły, ale nie przykuł mocniej mojej uwagi. Wątek romantyczny był w tej kwestii bezkonkurencyjny. Za jakiś czas planuję przeczytać dalsze losy tej trójki, ale na razie idę czytać "Love Me Never" Sary Wolf ;)

Obrazek

Jutrzenka :zawstydzony: :roll:

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer, Judith McNaught, Lisa Kleypas, SEP

Post przez Ancymonek » 9 lipca 2017, o 18:26

Jutrzenko mi się też podobał Ognisty pocałunek :)

Ale jak dla mnie Roth jest faworytem :P zbieram się w sobie od dłuższego czasu żeby przeczytać pozostałe części :D
"(...)Jeżeli książki, to te, które można unieść w pamięci(...)"

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 9 lipca 2017, o 18:30

Roth. :bigeyes: nie lubiłam Zayne'a. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Ancymonek » 9 lipca 2017, o 18:33

Mnie też Zayne wkurzał :paluszki: Lia :D

Za to Roth, nonono :bigeyes:

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 9 lipca 2017, o 20:44

Ja przeczytałam jeszcze drugą część i chyba to ona na całość odbioru bardziej rzutuje. Po pierwszej części było nawet ok, ale ta druga mnie mocno zawiodła przez co na historię tego trójkąta spojrzałam bardziej krzywo.
I ja zdecydowanie jestem team Roth

Post przez Ancymonek » 9 lipca 2017, o 20:52

Kasiu aż mam ochotę poprosić Cię o mały spojler, bo ciekawa jestem co masz na myśli, ale się powstrzymam :)

Post przez Szczypta_Kasi » 10 lipca 2017, o 08:56

Denerwowało mnie skakanie Layli między chłopakami. Raz jeden raz drugi i w ogóle bez sensu motywy zmiany decyzji.

Post przez Ancymonek » 10 lipca 2017, o 09:40

Kurde bele, to nie wiem czy mi się spodoba. Jak lubię i to bardzo motyw "ich dwóch, ona jedna", to jeśli dziewczyna sama nie wie czego chce i zmienia decyzję co 5 minut, to takie coś mnie bardzaj wkurza niż zachęca :disgust:

Post przez Księżycowa Kawa » 10 lipca 2017, o 12:19

A mnie ciekawi, jak to się skończy – wątek paranormalny – i nawet miałam się brać za trzecią część, jak tylko się ukaże.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 lipca 2017, o 14:26

Też jestem team Roth :-D
I pierwsza część mi się podobała, ale druga już mniej i trzecia jest ok. :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Szczypta_Kasi » 10 lipca 2017, o 14:32

To może zdecyduję się kiedyś na tą trzecią część, żeby sobie wrażenie po "Arktycznym dotyku" poprawić.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 lipca 2017, o 14:57

Zerknij, może Ci się spodoba. :) Nie jest tak źle na koniec :lol:
W końcu się na coś decyduje :lol:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Ancymonek » 10 lipca 2017, o 15:18

Jeśli się na coś w końcu decyduje, to może się wezmę za dalsze części :D jak mnie druga część zirytuje to wiem przynajmniej, że trzecia kończy się z jakimś sensem :P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do A