ano, potrafią zaimponowaćI dodatkowo angielskie i amerykańskie okładki często mają wstawki w kolorach metalik, a ja jestem sroczka i lubię jak coś się świeci.
Wiedźma Ple Ple napisał(a):a jak rozwiązany jest upływ czasu ...? ona nie ma tempa jak Roberts ... zatrzymała się w latach 90-tych?
Liberty napisał(a):Zatrzymała się. Tempo jak u Roberts
Agrest napisał(a):To chyba też w jak w Bondzie
Wiedźma Ple Ple napisał(a):cóż, 18 książek .. hm ..
Janka napisał(a):Wiedźma Ple Ple napisał(a):a jak rozwiązany jest upływ czasu ...? ona nie ma tempa jak Roberts ... zatrzymała się w latach 90-tych?Liberty napisał(a):Zatrzymała się. Tempo jak u Roberts
Nie wiem, jak jest u Roberts, ale Evanovich się nigdzie nie zatrzymała. Lata normalnie lecą, akcja toczy się współcześnie, bohaterowie korzystają z nowoczesnych zdobyczy techniki i wszystko pasuje do czasu pisania konkretnej książki.
Jedyne, co się w tych książkach nie zmienia, to wiek bohaterów, łącznie ze zwierzątkami. Nie starzeją się wcale.
Liberty napisał(a):Wg mnie aż tak ta technika nie jest u niej widoczna. Zatrzymałam się na części 14 i jakoś nie zauważyłam żeby techniczne nowinki nas przytłoczyły. Pierwsza część wyszła w 1994 roku - kamery, komputery i komórki już istniały. Firma Rangera ma dość zaawansowane zabawki ale biorąc pod uwagę jaki zawód wykonuje jest to dość prawdopodobne. Nie znam się na samochodach, więc nie powiem czy marki, które pojawiają się w książce to jakieś nowości.
Natomiast Stephanie nadal jest troszeczkę do tyłu i technicznie i stylistycznie. Wg mnie książki nadal trzymają klimat lat 90-tych.
Liberty napisał(a):Czyli jak u Roberts. Ponad 30 tomów, czas akcji to jak na razie 2 lata czyli Eve z 30 postarzała się do 32, a jedyny postęp jaki się odbywa to postęp emocjonalny bohaterów.
Wiedźma Ple Ple napisał(a):w co?Ogromną metamorfozę przechodzi w kolejnych książkach Ranger, który zmienia się nie do poznania. Jego rozwój ma ogromny wpływ na atmosferę i odbiór powieści.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości