przez Księżycowa Kawa » 27 stycznia 2023, o 19:58
Czy znacie tę historię? Jesteście ciekawi, jak wygląda mroczna strona Nibylandii? „Never King” to opowieść tylko dla dorosłych czytelniczek.
Od dwóch stuleci wszystkie kobiety Darling znikają w swoje osiemnaste urodziny. Czasami nie ma ich tylko przez dzień, czasami tydzień lub miesiąc. Ale zawsze wracają złamane, szalone – jak matka Winnie, Meredith Darling, która opowiada córce niestworzone historie o tajemniczej wyspie i potworze, który porwał ją w młodości, tak jak wcześniej zabrał jej matkę i babcię, a teraz planuje porwać młodą Winnie.
Dziewczyna nie wierzy w ani jedno słowo matki, nawet wtedy, gdy kobieta w dniu jej urodzin barykaduje drzwi i okna w domu. Okazuje się jednak, że wszystkie środki ostrożności na nic się nie zdają.
Bo gdy zapada noc, potwór przychodzi po Winnie. I tym razem nie wiadomo, czy będzie chciał ją oddać.
Never King Nikki St. Crowe to mroczna opowieść o Piotrusiu Panie i Wendy. Jeżeli lubisz gorące, pełne pikanterii opowieści z wątkiem enemies to lovers i bezwzględnymi, moralnie niejednoznacznymi bohaterami, spodoba ci się trylogia Vicious Lost Boys. Możesz spodziewać się nienawistnych pocałunków, walk, kłótni i wibracji, które przyprawią cię o dreszcze.
Ostrzeżenie
Ta książka zawiera sceny przemocy, opisy brutalnych i perwersyjnych praktyk seksualnych, a także elementy horroru, które mogą wywoływać niepokój. Treść książki jest fikcją literacką i nie stanowi realistycznego odzwierciedlenia tego, czym jest praktyka BDSM. Powieść ta jest przeznaczona dla dorosłych czytelników i czytelniczek.Data wydania:
2023-02-08Nie tak dawno temu rozglądając się za audiobookami, przypadkiem trafiłam na tę autorkę, nawet zdążyłam jeden przesłuchać o wampirach; nie było tak źle. Na ten tytuł trafiłam również, rozpoznaję po okładce. Nawet się zastanawiałam...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.