Księżycowa Kawa napisał(a):Niewątpliwie „Rock Addiction” ma rewelacyjny początek, reszta jednak już nie robi takiego wrażenia. Niby w ostatecznym rozrachunku jest logicznie oraz składnie i pojawia się wszystko, co powinno, lecz przy tym jednocześnie nie mogę się pozbyć wrażenia, że jednak zabrakło jakieś warstwy – sama nie wiem, nie potrafię tego określić. W konstrukcji fabuły było coś chwiejnego, tak jakby opowieść się miała posypać, a mimo to się broni. Dlatego ostatecznie zapisuje się na plus. Jakoś nie czuję tego tytułu. Historie Singh w otoczce paranormalnej wydają się prawdziwsze i głębsze.
Tak czy owak, Fox okazuje się jednym z tych facetów, którzy lubią sobie komplikować życie. Wprawdzie od razu wie, czego chce i potrafi docenić prawdziwą okazję, która mu się trafia, lecz zamiast odpowiednio zasugerować Molly, o co mu chodzi, ten kombinuje i dokłada sobie dodatkowe komplikacja. Z drugiej strony w związku z pokręcona przeszłością nie za bardzo orientuje się, jak podejść do budowania związku i radzi sobie, jak może i przede wszystkim nie zamierza się wycofywać, napotkawszy przeszkody. No i miał za swoje. W Molly przeszkadzało mi trochę to, że była typem bohaterki, która momentalnie zakładała, że cała ich znajomość, choć dopiero co się rozpoczęła, skończy ze złamanym sercem. Jej obawy miały nawet sens, nie przeczę, ale mogłaby nie wyskakiwać z tym tak od razu, ani nie koncentrować się na tym aż tak bardzo. Wydaje mi się przy tym, że Singh za bardzo skupiła się na jednym problemie – cienie sławy. I niby romansowo było całkiem w porządku, lecz cały czas odnosiłam wrażenie, że czegoś mi brakuje, lecz nadal nie potrafię tego określić i historia jej przyjaciółki wydaje się ciekawsza – w każdym razie ma potencjał.
The Psy-Changeling world has undergone a staggering transformation and now stands at a crossroads. The Trinity Accord promises a new era of cooperation between disparate races and groups. It is a beacon of hope held together by many hands: Old enemies. New allies. Wary loners.
But a century of distrust and suspicion can’t be so easily forgotten and threatens to shatter Trinity from within at any moment. As rival members vie for dominance, chaos and evil gather in the shadows and a kidnapped woman’s cry for help washes up in San Francisco, while the Consortium turns its murderous gaze toward a child who is the embodiment of change, of love, of piercing hope: A child who is both Psy…and changeling.
To find the lost, protect the vulnerable—and save Trinity—no one can stand alone. This is a time of loyalty across divisions, of bonds woven into the heart and the soul, of heroes known and unknown standing back to back and holding the line. But is an allegiance of honor even possible with traitors lurking in their midst?
phantera onca napisał(a):Tak Ten Archanioł umie dosadnie powiedzieć o co mu chodzi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość