Teraz jest 22 listopada 2024, o 11:30

Diana Palmer

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 25 października 2015, o 16:44

Słyszałam, ale niespecjalnie mnie ta argumentacja przekonuje i trudno mi uwierzyć, że tam do niczego nie dochodziło…
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 25 października 2015, o 16:49

Kawo, ale właśnie taka jest Palmerka :P

Duzz mi chodziło o zakończenie, że stosunkowo szybko jej wybaczył, jak się dowiedział prawdy, w innych książkach trochę to trwało :wink:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 25 października 2015, o 16:50

Dawno żadna powieść Diany nie wzbudziła takiej dyskusji :D
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez gosiurka » 25 października 2015, o 16:52

Lev bo wreszcie wydali coś z lepszych jej książek, choć jeszcze brakuje parę perełek :roll:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez Levanda » 25 października 2015, o 17:17

Tak. Callaghan! :moe:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 25 października 2015, o 18:11

Księżycowa Kawa napisał(a):Słyszałam, ale niespecjalnie mnie ta argumentacja przekonuje i trudno mi uwierzyć, że tam do niczego nie dochodziło…

To tylko fakty. Czytałam wszystko co u nas dotychczas wydali i nie mogę sobie przypomnieć moich jakiś większych obaw o to, że on ja z jakąś inną zdradzał. Może całował się z inną, a i owszem, ale to też chyba najczęściej w obecności bohaterki by tą wkurzyć, podręczyć.
W Snach na jawie jest nawet coś, że on ze swoją narzeczoną gdzieś tam jedzie, ale potem jest wyjaśnione, że oni nic tam takiego nie robili. Z tego co sobie przypominam podobnie jest w innych książkach mogą się całować, przytulać, ale do właściwych akcji nie dochodzi, bo on nie potrafi się przemóc, wyjaśnione jest też czy on jednak to zrobił czy nie, często przy oznajmianiu miłości wyskakują z tym, że nie mógł być z tą, bo tak ją bezgranicznie kocha :hihi: I ileż to on nie żyje w celibacie przez nią :wink:
W tej książce też jest kłótnia byłych i wydaj mi się, że to jest jakoś po kolacji więc zanim do czegokolwiek dochodzi eks narzeczona zabiera fraki i znika ;) Mówię tu o "Zaopiekuj się mną" :wink:
Ale jeśli chodzi o Palmer jestem nieobiektywna, mam różowe okulary i nie wierzę by zdradę faktyczną mogłaby zaserwować. Insynuować coś i może, ale faktycznej nie. Gdyby tak było pewnie dawno już bym zaprzestała jej czytania ;)
A pamiętacie słynnego górskiego dziewica, co ta piosenkarka z jakiegoś słynnego zespołu przyjeżdża w góry by odpocząć, a on nawet ma syna :hihi:

gosiurka napisał(a):Duzz mi chodziło o zakończenie, że stosunkowo szybko jej wybaczył, jak się dowiedział prawdy, w innych książkach trochę to trwało :wink:

Summą summarum to oni oboje sobie nawzajem szybko wybaczają ;) Ona ma mu też co wybaczać, jak się w stosunku do niej zachował, a on wiadomo. ;)
Ten bohater był troszkę bardziej taki rozlazły jeśli można tak powiedzieć, nie był taki muczo maczo jak większość bohaterów u Palmer, więc nawet to mi wybaczanie do niego pasowało ;) Tyle, że jego kajanie już nie, wolałabym, żeby jednak było go troszkę więcej, żeby go bohaterka troszkę przeciągnęła. :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 25 października 2015, o 20:06

Tak, wiem, że to Palmer, ale nie mam najlepszego zdania o jej bohaterach i nie wzbudzają mojego zaufania nieważne, co potem mówią i twierdzą. Po prostu Palmer nie pisze wystarczająco przekonująco :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Duzzz » 25 października 2015, o 20:14

Jak to mówią dla każdego coś innego. :-D Palmer się lubi lub nie. Jej absurdalność trzeba traktować z przymrużeniem oka :-D

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Levanda » 25 października 2015, o 20:18

Jej absurdalność upiększa nam życie. Ja się dowiedziałam np. że w Teksasie są setki bogatych ranczeró-biznesmenów oraz dziesiątki najemników. Też bogatych :evillaugh:

Post przez gosiurka » 25 października 2015, o 20:38

i mopowate dziewice, nawet mężatki :evillaugh:

Post przez Duzzz » 25 października 2015, o 22:17

Bo przecież jak nie miała
Spoiler:
to jest dziewicza :evillaugh:

A jakie wielkie musi być to miasteczko Jacobsville, tylu już tam ich pomieściła, z tyloma hektarami :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: too many to list

Post przez penelope » 26 października 2015, o 01:46

Levanda napisał(a):Też przeczytałam :) Jest ok.

Powtarzam sobie książki o Corriganie i Callaghanie Hart. To dwaj z pięciu braci, akurat o nich na polski nic nie przetłumaczono. Pojawiły się u nas historie Simona, Reya i Leo, czyli części 3,4 i 5. Pominięto część 1 i 2, czyli najlepsze! (aj Callaghan :bigeyes: )

Czytają zauważyłam błędy, na które wcześniej nie zwróciłam uwagi. Diana się zaplątała. Nie pierwszy raz.

co za błędy? :D dawno nie czytałam więc nie pamiętam.

tak, Callaghan :red: :lovju: :bigeyes:

Levanda napisał(a):Jej absurdalność upiększa nam życie. Ja się dowiedziałam np. że w Teksasie są setki bogatych ranczeró-biznesmenów oraz dziesiątki najemników. Też bogatych :evillaugh:

a połowa tych ranczerów produkuje ekologiczną super wołowinę dla Japończyków :D w samym Jacobsville mieszka pewnie 75 ze 100 najbogatszych Amerykańców :D

ale i tak nic nie pobije mafioso szyjącego kołdry/narzuty :hahaha: :wryyy: :evillaugh:

Post przez Levanda » 26 października 2015, o 15:03

Penelopo - wiek bohaterów się nie zgadza.

W pierwszej części Corrigan mówi, że Cag ma 38 lat. W drugiej części dowiadujemy się, że Corrigan i Dorrie są małżeństwem od 1,5 roku, a Cag obchodzi właśni 38 urodziny.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 30 października 2015, o 21:17

promocja :hyhy:
Obrazek
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Levanda » 13 stycznia 2016, o 20:56

Do dziś nie udało mi się zdobyć Untamed :wryyy: Ta powieść jest generalnie droga, a przy obecny kursie dolara wychodzi 80-100zł Przyjdzie mi poczekać :( A tu już nowa książka w sprzedaży i kolejna zapowiedziana. I co tu robić?

Post przez Lilia ❀ » 13 stycznia 2016, o 21:37

Przez cały grudzień była najtańsza w historii - $8,99. Teraz $9,99. Ogólnie kosztuje $14,99

Post przez Agrest » 13 stycznia 2016, o 21:48

I co tu robić?

Poczekać do maja na paperbacka.
http://www.bookdepository.com/Untamed-D ... 0373789405
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 13 stycznia 2016, o 23:09

J Diany Palmer przeczytałam tylko "Papierową różę" i nie mogę się zmusić, żeby dalej ją czytać. Dziewczyny powiedzcie jest lepiej coś w innych tytułach?

Post przez Levanda » 14 stycznia 2016, o 10:44

Lilia napisał(a):Przez cały grudzień była najtańsza w historii - $8,99. Teraz $9,99. Ogólnie kosztuje $14,99

Jakoś to przegapiłam. Jak ostatnio sprawdzałam ceny to było około 28$. :(

Agrest napisał(a):
I co tu robić?

Tak! To jest dobra myśl <bravo>

A google books działa legalnie? Bo tam znalazłam bezpłatny fragment Wyoming rugged, ale nie chcę piracić.

Post przez Lilia ❀ » 14 stycznia 2016, o 14:26

Post przez Księżycowa Kawa » 14 stycznia 2016, o 20:18

Szczypta_Kasi napisał(a):J Diany Palmer przeczytałam tylko "Papierową różę" i nie mogę się zmusić, żeby dalej ją czytać. Dziewczyny powiedzcie jest lepiej coś w innych tytułach?

Tego akurat nie czytałam, ale pozostałe zapewne będą podobne albo gorsze. Nie pamiętam dlaczego, ale zdaje mi się, że nawet podobała „Gra pozorów” i cos jeszcze z powodu natężenia absurdów :lol:
Denis Diderot

*
*

Post przez Levanda » 14 stycznia 2016, o 20:53

Ulubiona autorka/autor: too many to list

Post przez penelope » 14 stycznia 2016, o 21:14

Levanda napisał(a):
Lilia napisał(a):Przez cały grudzień była najtańsza w historii - $8,99. Teraz $9,99. Ogólnie kosztuje $14,99

Jakoś to przegapiłam. Jak ostatnio sprawdzałam ceny to było około 28$. :(

Agrest napisał(a):
I co tu robić?

Tak! To jest dobra myśl <bravo>

A google books działa legalnie? Bo tam znalazłam bezpłatny fragment Wyoming rugged, ale nie chcę piracić.

Legalnie, legalnie. Kupiłam u nich kilka książek, czasem nawet dają książki za darmo, ale to chyba tylko jakieś poradnikowe.
Lubię w google books to, że dają wcale nie taki mały fragment, żeby zdecydować czy chce się coś kupić mając coś więcej niż opis. Jedyny minus jest taki, że normalnie się tych książek ściągnąć nie da. Trzeba kombinować.

Post przez Levanda » 15 stycznia 2016, o 09:07

Przeczytałam fragment Wyoing Rugged na google books i jawi mi się tu klasyczna Palmer :)

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 15 stycznia 2016, o 15:57

Chyba jednak muszę przeczytać inne pozycje z dorobku Palmer. "Papierowa róż" nie do końca pasuje do schematu :smile:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do P - Q