wiedzmaSol napisał(a):Duz, tylko że w przypadkach gdzie kolejność czytania jest inna niż kolejność cykli i jest tego sporo - Carlyle, Kenyon, lepiej byłoby zrobić według kolejności czytania a nie z notatkami. Nie będę się upierać że wszędzie, może wpiszmy to umownie jako wyjątki?
Jak u Balogh, to kwestia dwóch cykli więc notatka się sprawdzi, ale jak mamy tego więcej to pisanie eseju tłumaczącego albo pod spodem powtarzanie jeszcze raz całej twórczości w odpowiedniej kolejności według mnie jest bez sensu.
duzzza22 napisał(a):Jeśli jest kompletnie rozproszona kolejność czytania wtedy dla mnie powinna być dana chronologiczna kolejność, a poniżej zapisane najlepiej właśnie na niebiesko jaka powinna być kolejność czytania.
duzzza22 napisał(a):Nie. W autorskim jak jest teraz jest dobrze. Tam są dopisywane do cykli jeśli się pojawiają dodatkowe 'opowiadanka' dopisane później. Myślę, że nie ma sensu tego zmieniać, bo to byłaby głupota i wprowadziłaby zbyt duże zamieszanie. Jeśli o to pytasz
Resztę czyli te dodatkowe szczegóły, powiązania, dokładniejsze kolejności czytania etc. zostawmy w cyklach. Wykorzystajmy je
Janka napisał(a):duzzza22 napisał(a):Nie. W autorskim jak jest teraz jest dobrze. Tam są dopisywane do cykli jeśli się pojawiają dodatkowe 'opowiadanka' dopisane później. Myślę, że nie ma sensu tego zmieniać, bo to byłaby głupota i wprowadziłaby zbyt duże zamieszanie. Jeśli o to pytasz
Resztę czyli te dodatkowe szczegóły, powiązania, dokładniejsze kolejności czytania etc. zostawmy w cyklach. Wykorzystajmy je
Nie zrozumiałam tego.
Powiedz mi jeszcze raz, jak krowie na miedzy.
W Autorskim zawartość cykli jest zawsze chronologiczna - a w Cyklach?
Janka napisał(a):gonia napisał(a):Janko, ja pytałam o kolejność całych cykli (nie ich zawartość, bo z tym to różnie, wchodzą tam pozycje dopisane dużo później)
Goniu, przepraszam, namieszałam Wam w rozmowie.
Sama się w międzyczasie całkiem pogubiłam.
Janka napisał(a):Nie zrozumiałam tego.
Powiedz mi jeszcze raz, jak krowie na miedzy.
W Autorskim zawartość cykli jest zawsze chronologiczna - a w Cyklach?
Janka napisał(a):Nie przeszkadzajcie sobie. Nie zwracajcie na mnie uwagi.
Zapytam tylko całkiem cichutko: Co to jest PPA?
duzzza22 napisał(a):Pytanie!
Czy jak opowiadanie danego cyklu jest w jakiejś antologii i jest w cyklu zapisane to czy w omnibusie - antologii też go dodajemy/zostawiamy?
Powrót do Warsztat: Romansoholiczne Listy i Spisy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości