Teraz jest 24 listopada 2024, o 17:22

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 10 października 2015, o 07:53

Zapomniałam :smile:
Younger bardzo tajnego zabawne. Jak 40 wciela się w dwudziestokilkulatkę. Dla mnie humor inteligentny. Ciekawe zderzenie dwu pokoleń. Zabawne sytuację np jak chciała dorobić 40 to jej koleżanka 20
Spoiler:

Jak oglądniesz napisz jak ci się podobało.

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 10 października 2015, o 09:00

Ok fanko , dzięki . Coś napiszę w przyszłym tygodniu :smile:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 października 2015, o 11:08

Fanko Ty mnie chyba też na ten serial namawiałaś :P
ale mam zajęte linie i nie skombinuję na razie, ktoś chciał Bones :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez fanka76 » 11 października 2015, o 09:02

Ekh ekh :hyhy:
Ale Younger polecam .

Post przez •Sol• » 11 października 2015, o 10:58

ale będąc w pracy mam czasem możliwość ;) także może i tę Younger spróbuję, bo może być ciekawie :P

Jeszcze mam do ogarnięcia to iZombie i półtora odcinka Dziesiątego Królestwa. No i dziś nowy OUAT :bigeyes:

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 12 października 2015, o 14:39

duzzza22 napisał(a):A co jeśli to ona np. zleciła porwanie dziecka, by móc sobie spokojnie z drugim wyjechać i założyć gdzie indziej rodzinę. :hyhy: Za mało danych jak na ten moment dla mnie. Różne dziwne akcje przychodzą mi do głowy, za dużo kryminałów :hihi:

PS. Mnie ciekawi czym spowodowane było to porwanie, czy może np. Proch nie był zamieszany w jakąś sprawę i tak ktoś się na nim np. nie próbował zemścić. Czy też porwano mu syna i sprzedano jakiejś rodzinie? czy co? A może ktoś stracił dziecko i zwariował, porwał małego i traktuje jak własne dziecko?

Wszystko możliwe :mysli: nie było żadnego okupu ,malutkiego śladu. Dziecko zapadło się pod ziemię .
Co do żony ,to również może tak być . Nigdzie nie mówili ,że on ją odwiedza ,ani ona przyjeżdża z córką. W końcu wszystko by się wydało.
Mogliby założyć mu podsłuch i spróbować namierzyć, skąd dzwoni ta babka.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 13 października 2015, o 00:47

Też tak myślę, ale on chyba nie, woli rozwalać puzzle :hihi:
Zobaczymy co wymyślą :-D Za dużo teraz opcji :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez fanka76 » 16 października 2015, o 04:59

W poniedziałek oglądała 1 odcinek 6 sezonu The walking death.
Był super.Kto jeszcze i komu się podobało. Monia hop hop

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 16 października 2015, o 08:37

Obejrzałam wczoraj 1 odcinek Younger, kurcze faktycznie młodo ta aktorka wygląda po przemianie.
Spoiler:

Post przez •Sol• » 16 października 2015, o 10:24

a ja wczoraj zaliczyłam 3 odcinek 5 sezonu OUAT
:bigeyes:
ojacieżpierdzielę, szał ciał :bigeyes:

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 16 października 2015, o 10:34

Muszę w końcu 4 skończyć :zalamka:

Jedyne co teraz oglądam systematycznie to Big bang theory, Singielkę i The middle :smutny:

Post przez •Sol• » 16 października 2015, o 10:48

kończ kończ 4 też trzyma poziom ;)

a systematycznie to niczego nie oglądam. OUAT też jak się uda ;)

Post przez Duzzz » 16 października 2015, o 13:04

Też oglądam "Singielkę", ale niestety głównie online, raz może dwa obejrzałam w TV, w każdym bądź razie podoba mi się :) Dalej mnie interesuje i dalej ma coś w sobie co mnie przyciąga, może to przez tego Tomasza :evillaugh:

Ostatnio obejrzałam sobie "Gdzie pachną stokrotki" :evillaugh: Nie wiem czemu, bo to nic wielkiego, ale qrcze żałuję, że skończyli na drugim sezonie, bo to mi się naprawdę podobało. Niby głupie, ale z zagadką i jakoś tak mnie wzięło. :red: Obejrzałam wszystko co było, na tvn player można wszystko z lektorem luknąć. Wczoraj do oglądałam ostatnie odcinki :wryyy: JA CHCĘ WIĘCEJ!!!
Bohaterem głównym jest cukiernik, który potrafi obudzić/ożywić zmarłych, w ciągu minuty jeśli nie wyśle ich z powrotem na tamten świat to po tej minucie ginie ktoś inny o kim pomyśli lub też kto akurat jest w pobliżu. :wink: Wchodzi w spółkę z pewnym detektywem i razem budzą i dowiadują się od trupa kto go zabił lub też nie ;)
Nasz cukiernik budzi swoją ukochaną z dzieciństwa i poświęca dla niej innego człowieka, ona żyje, ale... osoba, która zostaje obudzona nie może go dotknąć ponownie, nie mogą się zetknąć ich skóry, bo ta osoba ponownie stanie się martwa, tym razem już na zawsze. :hyhy:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez fanka76 » 17 października 2015, o 09:59

joakar4 napisał(a):Obejrzałam wczoraj 1 odcinek Younger, kurcze faktycznie młodo ta aktorka wygląda po przemianie.
Spoiler:

Jokara
Spoiler:

Ulubiona autorka/autor: Cillian Murphy

Post przez kremlinek » 18 października 2015, o 20:23

Bardzo, ale to bardzo podoba mi się Singielka, choć na początku nic nie wskazywało, że będzie to mój ulubiony serial tej jesieni. Pierwsze odcinki trochę nudnawe, ale teraz wartka akcja, genialna matka, Elka-kumpelka (czy to aby nie o mnie? :hihi: ) i fotograf...

Ogromnym rozczarowaniem jest O mnie się nie martw...zero chemii pomiędzy głównymi bohaterami. Drugi sezon był zdecydowanie gorszy od pierwszego, a ten 3 to już tragedia...nawet na niego już nie czekam.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 24 października 2015, o 17:29

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 24 października 2015, o 18:24

aż się boję ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Duzzz » 24 października 2015, o 20:38

kremlinek napisał(a):Bardzo, ale to bardzo podoba mi się Singielka, choć na początku nic nie wskazywało, że będzie to mój ulubiony serial tej jesieni. Pierwsze odcinki trochę nudnawe, ale teraz wartka akcja, genialna matka, Elka-kumpelka (czy to aby nie o mnie? :hihi: ) i fotograf...

O widzisz, a mnie od początku zaintrygowało, dalej mnie intryguje. :-D
Kiedy ona w końcu znajdzie tego swojego jedynego ;)
A ostatnia randka z tym księgowym mnie powaliła :hihi:

kremlinek napisał(a):Ogromnym rozczarowaniem jest O mnie się nie martw...zero chemii pomiędzy głównymi bohaterami. Drugi sezon był zdecydowanie gorszy od pierwszego, a ten 3 to już tragedia...nawet na niego już nie czekam.

Dzięki drugiemu sezonowi wciągnęłam się w ten serial, obejrzałam jakiś wyrywkowy odcinek, potem kolejny, aż zachciało mi się obejrzeć od początku i tak teraz jestem na jego fali :) Został mi do nadrobienia wczorajszy odcinek, bo nie wyrobiłam się na niego :bezradny:

Dziewczynki, a jak tam Prokurator? co myślicie o ostatnim odcinku?

Post przez Lucy » 24 października 2015, o 21:18

Jak tam już zupełnie zgłupiałam. Nie wiem ,czy to jakaś podpucha w sensie ,że wynajęty dzieciak. Mówi ,to co mu każą .
Z drugiej strony ,powiedział ,że był w domu dziecka i nic nie pamięta oprócz balonów i dziewczynki. :bezradny: Wychodzi z tego ,że jeżeli było porwanie ,to nie ze strony jakiejś świrniętej kobiety ,co chciała mieć dziecko. Porwali ,żeby mu dokopać. Jestem ciekawa jaki będzie koniec.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Duzzz » 24 października 2015, o 21:50

Przyznam, że ja też zgłupiałam. Zastanawiam się czy tych balonów nie zmyślili, zrobili bardzo szczegółowy wywiad i dokopali się do takich szczegółów. :mysli:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 24 października 2015, o 21:51

Fringilla napisał(a):aż się boję ;)

dlaczego?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 25 października 2015, o 01:37

ech, że hajp mija... i będzie płasko po migracji do hollywoood obu ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: too many to list

Post przez penelope » 26 października 2015, o 23:04

Wreszcie zaczęłam 3 sezon OUAT, brawo dla mnie :D

A propos Gry o tron, widziałyście kolorowankę która w Polsce wychodzi 4 listopada? Zamówiłam sobie kilka dni temu i już nie mogę się doczekać. Dzisiaj zobaczyłam jak to wygląda w środku i jeszcze bardziej się nakręciłam.

Post przez Lucy » 30 października 2015, o 01:05

http://www.filmweb.pl/serial/Dracula-2013-661388 - lukał ktoś ?

http://www.pudelek.pl/artykul/79903/ser ... _z_biblii/ - właśnie oglądam pilota :P
Właśnie skończyłam i jest super :cheer: będzie co oglądać w styczniu.

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 30 października 2015, o 09:58

Obejrzałam serial The flash :smile:
jestem pod wrażeniem :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!