Papaveryna napisał(a):Mam nadzieję, że 'Smocza panna młoda' Cię wciągnie, to mi może powiesz co tam dalej się wydarzyło:hihi: Ciekawi mnie czy będzie dalej tłumaczone. Niby ostatnia aktualizacja z 4 sierpnia, więc jeszcze tak dużo czasu nie minęło, żeby stracić nadzieję;)
Smocza dalej w trakcie. Jeszcze nie doczytałam, trafiłam na mało interesujący fragment o kacu Harry'ego, Rona i Ginny, gdzie Harry nie mógł sobie poradzić poprzedniego wieczoru z jakąś dziewczyną w bardziej intymnych relacjach
Jakoś mnie to nie dziwi i do niego mi pasuje.
Bo to chyba było właśnie w smoczej
Papaveryna napisał(a):Weeeź, Potter to ma jakąś krzywą japę i dziwne brwi:hihi: Ale chyba nic nie przebije Pattisona. Ten to jak jakaś kukła z muzeum figur woskowych wyglądał:evillaugh:
Masakra
Okropny jest i chyba wolałam nie wiedzieć, że to jednak Pattinson grał Cedrika. Przypominam sobie, że jak pierwszy raz widziałam czarę to on mi też nie grał, coś był nie tak w nim.
Papaveryna napisał(a):6.
Cudowna Parodia Bliskości - przetłumaczone na razie 12 rozdziałów na 25 (?). Nie wiem czy będzie więcej. Powojenne. Draco ma synka, a Hermiona jest nauczycielką. Bardzo przyjemne, można się pośmiać. Ale jak dla mnie trochę za mało ff w ff, to taki bardziej romans/hq. Ale i tak fajne. Duz czytała w oryginale i jej się podobało
Rzeczywiście z tego bardziej wersja romansowa a mniej
magiczna.
Autorka zgarnęła za to jakieś nagrody i kilka nominacji miała.
Dla mnie to była bardzo przyjemna lektura. Synek był uroczy.
Hermiona z Draco się fajnie dotarli i byli bardzo dobrym małżeństwem.
Liberty napisał(a):Ha! Bo z ff to jest tak że najpierw musi się spodobać oryginał i tak wciągnąć, że chce się więcej. Wiec może wcześniej nie trafiłaś na nic do czego byś chciała czytać ff. Jestem np, zdziwiona tym, że mimo popularności OUAT na forum nikt nie wspomina fików do tego
To jest bardzo prawdopodobne. Hmm chyba tez tak naprawdę nie zdawałam sobie sprawy na jaką skalę fikcja fanowska się rozwinęła
Nawet jak czytałam Potter to nigdy nie pomyślałam by wyszukać coś do niego podobnego etc.
Super kochana
Ślicznie dziękuję