wiedzmaSol napisał(a):a czekolada i śledzie to że razem na wespół?
Raz mi się zdarzyło, a raz z dżemem
Lubie śledzie.
wiedzmaSol napisał(a):a czekolada i śledzie to że razem na wespół?
Lorelei napisał(a):Ale raz widziałam chłopaka kuzynki jak jadł chleb z nutellą i kiełbasą pokrojoną w plastry i położoną na tym chlebie
Janka napisał(a):Pani Janet Evanovich je chleb z nutellą i olivkami, albo z nutellą i czipsami,
Janka napisał(a):Też Was I ❤ Uduzzza22 napisał(a):Musisz F. poprosić by Ci zrobił
Janka napisał(a):Ewo, ślicznie dziękuję, brzmi fantastycznie.
Niestety to nie wszystko, bo muszę jeszcze zapytać o przyprawy. Tylko sól i pieprz? Czy coś jeszcze?
Oraz o zieleninę, bo też lubię. Pietruszka zielona, koperek albo szczypiorek - rozumiem, że nie mieszać, tylko wybrać jedno z nich?
Bardzo lubię jajka faszerowane, a te kotlety mają dużo wspólnego. Myślę, że przy jedzeniu będę zachwycona.
duzzza22 napisał(a):Nie.
Zrobiłam to z 7 jajek na twardo i jednego na surowo.
Wcześniej dusiłam/podsmażałam paprykę, pieczarki i cebulkę na patelni, poczekałam aż z nich woda i sok odparują, dodałam to do jajek, konsystencja nie była zbita ani tym bardziej rzadka więc dosypałam jeszcze zielenizny(pietruszki, koperku, oregano i chyba wpadło mi w ręce kilka listków szałwii) i oczywiście przypraw. Potem już łyżką i na rękę formowałam kulki i do mąki i jeszcze poprawka kulki
Jakby wychodziło Ci rzadkie to myślę, że pewnie wystarczy dogotować jajko na twardo, zetrzeć je i masa powinna być mniej rzadka. Albo właśnie sypnąć troszkę mąki.
Ja raczej bułki unikam do kotletów etc. to po pierwsze, a po drugi najczęściej jej po prostu nie mam więc muszę sobie bez niej radzić. Skoro mi się udało to i ty sobie poradzisz.
PS. Dobrze rozgrzej patelnię i nalej więcej oleju, żeby od razu jak wrzucisz kotlecik wiązało i będzie ok.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość