Teraz jest 24 listopada 2024, o 21:47

Forumowy poradnik związkowy

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Post przez pinksss » 9 lutego 2009, o 16:09

zmyślają aż się kurzy, nie? Obrazek

Post przez Dorotka » 9 lutego 2009, o 16:49

I to jak. Obrazek

Post przez pinksss » 9 lutego 2009, o 17:04

co zrobić, jak nie można w realu to trzeba nadrobić wyobraźnią Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 9 lutego 2009, o 18:58

plotkarstwo jest maksymalne - chyba dlatego tak się wyciaga wszelkie plotkarstwo kobietom, aby odciągnąc uwagę "to wcale nie my" Obrazek

ale wiecie co? fajnie może było... ale sądzę, że to "równouprawnienie" to ma raczej inny wymiar, a niegdysiejsze "dobre wychowanie" to mit w znacznym stopniu Obrazek

tu chodzi o niewymienność "forsa za usługę" czyli płacenie za towarzystwo. to zawsze cienka granica była (co chocby Maleńczuk, cham jeden, jako przedstawiciel pokolenia dojrzałego - czyli pamięta co pamięta Obrazek ostatnio opisał... i nie łudźmy się, nie on jeden uważa,że się wokół forsy relacje kręcą i to nie od dziś Obrazek

jest takie "stare" powiedzenie "kochajmy się jak bracia, liczmy się jak... urząd skarbowy" Obrazek

zanik manier? wytłumaczcie mi logikę "płacę i wtedy mogę ewentalnie podać płaszcz"?

oj, chyba maniery zawsze tanio szły...

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 10 lutego 2009, o 02:18

Z tym plotkowaniem, to zdecydowanie panowie przodują. Najwięksi plotkarze to mężczyźni - tak przynajmniej moje doświadczenie pokazuje. Kiedyś byłam tym odkryciem zaszokowana, bo utarło się, że jak gaduała to kobieta. Na razie żadnego kumpla na fantazjowaniu nie przyłapałam, ale faktycznie, jak chcę ploteczek posłuchać to idę do kolegów. Nie wiem skąd oni czerpią te info, ale są lepsi od "Panoramy" Obrazek Zaczęłam bardzo uważać co przy nich mówię i robię, bo wiem, że pójdzie dalej w świat z prędkością światła Obrazek

Post przez Kat » 11 lutego 2009, o 23:26

dzisiaj ciezko sie zorientowac, kto za co placi. bo ogolnie wedlug starszych zasad to powinnien facet placic, ale ja rowniez jestem za tym, by placic za siebie. przynajmniej wtedy moge wziac to co chce i nie musze sie ogladac na jego portfel.

Post przez Anielica » 11 lutego 2009, o 23:39

Niby racja, Kat, ale mimo wszystko jeżeli facet mnie gdzies zaprasza albo on proponuje spotkanie, to on ma płacić. A jeżeli to jest mój facet, to byłabym cięzko obrażona, gdybym musiała płacić za siebie (no chyba, że naprawdę byłoby u niego z kasą licho to inna kwestia). Co innego, jeżeli widzę się z kimś, kto nie próbuje mnie poderwać tylko jest zwykłym kumplem, to co innego. Ale i tak raczej mile jest u nie widziane, jeżeli facet chętnie płaci za kobietę i wręcz uważa to za sprawę dla siebie honorową. (niestety takich panów jest coraz mniej)

Post przez Kat » 11 lutego 2009, o 23:57

to sie zgodze. jesli zaprasza - to placi. chyba ze ustalenie jest inne. ale zawsze lepiej miec gotowke przy sobie. facetom ufac nie mozna...

Post przez Annette » 12 lutego 2009, o 00:02

Głupia sytuacja w sumie. Jeżeli jest się na randce, to kwestia płacenia wychodzi dopiero pod koniec i faktycznie nie wiadomo jak się zachować.

Post przez Lena 872 » 12 lutego 2009, o 00:46

jeżeli facet jest spoko to się można dogadać, gorzej jak jakiś przymuł wtedy może zrobić się nie przyjemnie

Post przez Anielica » 12 lutego 2009, o 00:53

NIe, ja naprawde Was nie rozumie. Jeżeli jest sie na randce, to płaci facet. Jeżeli facet nie ma zamiaru płacić to w tym momencie zostają pokazane mu drzwi (i to w najlepszym wypadku). Jeżeli to nie jest randka to co innego. Wogóle nie rozumiem tego całego "ustalania"... Jakie kurka ustalania??? Owszem, fajnie jest płacić za siebie, ale bez przesady. Facet powinien: przepuszczać kobietę w drzwiach, ustępować miejsca i inne podobne. Tego zwykłe dobre wychowanie wymaga. To może się wydawać staromodna głupotą, ale jeżeli facet tego nie potrafi to przykro mi, ale dla mnie jest to oznaka braku szacunku. A jeżeli jeszcze na RANDCE on wogóle dopuszcza myśl o jakichkolwiek ustaleniach odnośnie tego, kto płaci... Ba, że on wogóle dopuszcza myśl, że ja mogłabym płacić, to u mnie facet jest spalony na pełnej linii.

Post przez Dorotka » 12 lutego 2009, o 02:46

Dobrze gada! Dać jej wódki. Obrazek

Facet, który zaprosilby mnie do knajpy [bez względu na to, czy na małe lody czy też na wystawny obiad], a potem chociażby mi zasugerował, że powinniśmy podzielić się kosztami, byłby spalony na amen. Z kimś takim nie umówiłabym się drugi raz, nawet gdyby był nie wiem jak przystojny. I nie dlatego, że jestem skąpa, bo nie jestem, ale dla zasady. Bo jeśli my nie będziemy się cenić, to oni nie docenią nas tym bardziej. A jeśli chłopaka nie stać na wystawną kolację, to niech zafunduje zwyklego hot doga, ważne jednak, żeby to on sięgnął po portfel.

I nie zapominajmy jeszcze o jednej rzeczy, że nam taka randka [bo o randkę tu głównie chodzi] kojarzy się z romantycznymi uniesieniami, trzymaniem się za rączki, pocałunkami w świetle księżyca Obrazek , a faceci kombinują tylko, jak szybko zaciągnąć nas do łóżka. Obrazek My o miłosci, a oni o dupie. Obrazek

Post przez Annette » 12 lutego 2009, o 20:57

I to właśnie główna różnica między mężczyznami a kobietami Obrazek

Chociaż wyjątki też się zdarzają Obrazek

Post przez Alfinka26 » 12 lutego 2009, o 21:05

tych wyjątkow bardzo niewiele Obrazek

zgadzam sie w 100% z Anielica

- jak randka to facet płaci i już

Post przez Kat » 12 lutego 2009, o 22:13

ja takiego debila tez bym odeslala z kwitkiem, ale jestem realistka - i wiem ze po facetach nie mozna sie spodziewac niczego dobrego. dlatego mialabym swoja kase. a gdyby mi facet rzucil ze dzielimy po polowie i to na randce, to by nie wyszedl z niej calo...

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 12 lutego 2009, o 22:38

fajnie jest popatrzec na różnice w podejściu Obrazek

i zmiany Obrazek

Post przez Annette » 13 lutego 2009, o 18:35

Kat, a gdyby zauroczył Cię swoimi boskimi oczami? Byłabyś tak w nie zapatrzona, że nie myślałabyś o tym, żeby go... pobić Obrazek

Post przez Anielica » 13 lutego 2009, o 19:16

Podejrzewam, że by mu te piękne oczy wcale nie pomogły... Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 13 lutego 2009, o 20:31

A raczej po spotkaniu nie byłyby już tak piękne Obrazek

Post przez Lena 872 » 13 lutego 2009, o 21:58

pernamenty makijaż by chłopak posiadał w jakże modnych ostatnio odcieniach fioletu Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 13 lutego 2009, o 22:34

<span style="font-size: 18px; line-height: normal"> Idealna Dziewczyna dla każdego faceta</span>

Atakujące zewsząd pękate i wściekle czerwone serduszka oraz rumiane amorki nieubłaganie przypominają o walentynkach. Jeśli jednak należysz do osób, a dokładnie mężczyzn, którzy nie mają co liczyć na buziaki i czułe słówka w Święto Zakochanych, powinieneś zainteresować się Dziewczyną Idealną, czyli walentynkową aplikacją na iPhone 'a kosztuje tylko 99 centów, na pewno będzie cieszył się wzięciem. I jako przedstawicielka przybyszek z Wenus sugeruję, by twórcy Dziewczyny Idealnej szybko stworzyli do kompletu Faceta Idealnego. Naprawdę, niektóre rzeczy ("Skarbie, kup wszystkie trzy pary butów", " Napij się wina, a ja zrobię kolacje", "Idź na ploty/do klubu z przyjaciółkami, odbiorę Cię rano") czasem trudno usłyszeć.

Więcej informacji o programie na http://www.perfectgirlworld.com/

Post przez Kat » 13 lutego 2009, o 23:41

dzieki dziewczyny... ladne macie o mnie zdanie...

ojjj ja nie bede idealna dziewczyna Obrazek nie ma na to szans Obrazek

Post przez Anielica » 13 lutego 2009, o 23:49

Kat, no przeciez święta prawda Obrazek Ty facetowi zrobisz make-up a ja na przykład (lub inna zainteresowana dziewczyna) postaram się, żeby długo siadać okrakiem nie mógł (a może i dożywotnio?).

Post przez Lena 872 » 14 lutego 2009, o 00:30

a gdzie ten Idealny?? bardzo by mi się przydał Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 15 lutego 2009, o 23:43

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Zemsta doskonała - bo to ZŁA kobieta była...</span>

Zobacz, jak facet załatwił swoją niewierną żonkę, która zdradziła go z żonatym szefem! NA ŻYWO w radio!

http://www.smog.pl/txt_gfx_audio/24089/zemsta_doskonala_bo_to_zla_kobieta_byla/

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym