przeglądałam jakiś ff po angielsku i one chyba naprawdę są pisane takim przystępnym językiem. Przystępniejszym niż książki.Liberty napisał(a):I chyba poszło mi szybciej niż gdybym zrobiła to na kursie czy coś podobnego.
Liberty napisał(a):jak zostaje opiekunem lub przewodnikiem/nauczycielem.
Liberty napisał(a): Mirriel nigdy nie było przyjaznym miejscem.
już nic nie mówięKatiaBlue napisał(a):Cicho, nie psuj nadziei
no rewelacja. Nic tylko czytaćPapaveryna napisał(a):Sol, w Układach są nawet małżeństwem z Ginny, bo to jakoś 10 lat po wojnie się dzieje
nie to nie ja nie czytałam tego, i chyba nawet nie przeglądałam. No chyba że mam sklerozę gorszą niż myślęPapaveryna napisał(a):W Za młodych rodzicach chyba nie są, ale Ty chyba pisałaś, że czytałaś te przetłumaczone rozdziały tego.
Ale w Roku... z tego co patrzyłam Harry'emu zmieniają imię
pocieszyłaś ale kurczę czemu one mają tak wysoko te nosy zadarte...
po naszym forum nie umiem się przyzwyczaić że fora to raczej mało przyjazne miejsca
Liberty napisał(a):Kawo, to może zrób powtórkę?
Papaveryna napisał(a):Serio, muszę zacząć ćwiczyć się w angielskim Tyle, że jak kiedyś może coś wreszcie ruszy w tej materii, to już nie będę miała chęci na ficki
coś gdzieś widziałam Sherlock nie?Liberty napisał(a):A z ciekawostek - Toroj nadal pisze ff, tylko do innego fandomu i zamieszcza na AO3
Papaveryna napisał(a):A dziękować. Czekam aż mi ta głupawka przejdzie i wrócę do swoich zwyczajnych avków
Papaveryna napisał(a):Tak, "Układy" to jest ten prawniczy, o którym Ci opowiadałam. Jest jeszcze faktycznie coś takiego jak "Układ", ale to było durne i przeczytałam tylko kawałeczek
Papaveryna napisał(a):Mam nadzieję, że chęci Ci wrócą, mogłabyś coś jeszcze poczytać. Choć pewnie jesteś bardziej wybredna niż ja
Liberty napisał(a):Duzz, ja to się zdziwiłam że czytasz ff po polsku;). U nas tego raz że mało, dwa że kiepskie (z nielicznymi wyjątkami).
wiedzmaSol napisał(a):było za mało Ginny w książce, nie poznajemy jej, nie wiemy co w niej siedzi. I dlatego też ja tak piszczę na ten pairing, bo Ginny kojarzę jako dzieciaka. Nie pomaga też filmowa Ginny która ma taką urodę że mnie otrząsa. Znaczy w filmie bo prywatnie zrobiła się fajna.
duzzza22 napisał(a):W każdym bądź razie dodaj obojgu po 10 lat i nie będziesz wiedziała między nimi już takiej wiekowej przepaści, a wiem co mówię.
Papaveryna napisał(a):Weeeź, Potter to ma jakąś krzywą japę i dziwne brwi Ale chyba nic nie przebije Pattisona. Ten to jak jakaś kukła z muzeum figur woskowych wyglądał
duzzza22 napisał(a):Liberty napisał(a):Duzz, ja to się zdziwiłam że czytasz ff po polsku;). U nas tego raz że mało, dwa że kiepskie (z nielicznymi wyjątkami).
Kochana, ja jestem zdziwiona, że w ogóle ff czytam. Kompletnie wydaje mi się, że to była nie moja bajka. Zawsze byłam sceptycznie do tego nastawiona, jeszcze zresztą się do końca nie przekonałam do nich, ale jestem na dobrej drodze
Na razie interesuje mnie paring Snape i Hermiona, jeśli znasz coś ciekawego to ja bardzo chętnie poczytam Albo jakieś wskazówki dla laika gdzie mogę tego więcej znaleźć?
Papaveryna napisał(a):Gorzej wyglądał w części 4, był jakiś taki 'rozkudlony'
Bombelek napisał(a):Papaveryna napisał(a):Gorzej wyglądał w części 4, był jakiś taki 'rozkudlony'
Bo wtedy akurat taka moda była. Pamiętam, że wszyscy moi koledzy mieli półdługie włosy, a niektórzy do tego "artystyczny nieład"
Malfoy do 6 w ogóle wyglądał jakby go albo krowa wylizała albo jakby przyćpał. A w 6... No szałPapaveryna napisał(a):W 5 za to Malfoy był dziwny i pokrzywiony na gębie.
Liberty napisał(a):Wg mnie dobre są Kreatury: https://www.fanfiction.net/s/3814832/1/ ... -Creatures
bo nie ma nic po polsku przynajmniej u mnie to powód, nie poczułam jakoś zewu do czytania tego w rodzimym języku więc tym bardziej ciężko mi sięgnąć w oryginaleLiberty napisał(a):Jestem np, zdziwiona tym, że mimo popularności OUAT na forum nikt nie wspomina fików do tego
Bombelek napisał(a):Papaveryna napisał(a):Gorzej wyglądał w części 4, był jakiś taki 'rozkudlony'
Bo wtedy akurat taka moda była. Pamiętam, że wszyscy moi koledzy mieli półdługie włosy, a niektórzy do tego "artystyczny nieład"
powinien mieć długie włosy, ale Daniel ma klapnięte i układające się a Harry książkowy to miał bałagan i wszystko sterczałoLiberty napisał(a):Ale przecież Harry powinien mieć potargane włosy. Właściwie dopiero wtedy miał fryzurę zgodną z książkową A Hermiona jako takie miała chyba tylko w pierwszym filmie, później przestali się przejmować, że się nie zgadza.
a jednak coś jest po polsku! Patrz nie wiedziałamLiberty napisał(a):Coś się w fandomie zawsze znajdzie: https://www.fanfiction.net/tv/Once-Upon ... n=13&r=103
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości