Teraz jest 23 listopada 2024, o 08:51

Fanfiki i opowiadania autorskie

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 11 września 2015, o 17:24

ja to sobie umiem dopowiedzieć nie wiesz jeszcze? ;)
blogi z analizami pojawiły się na mojej drodze może ze dwa. I zawsze Dramione. A Dramione solo mnie nie rusza, musi być fajny Potter ;) albo humor jak w Szczurze ;) no w Szczurze w sumie nawet Dramione nie było ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 11 września 2015, o 17:27

KatiaBlue napisał(a):Ale to bardzo ciekawe. Powinni to zgłosić do Animalsów czy gdzieś

O Boże :evillaugh: Teraz mnie położyłaś :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 11 września 2015, o 17:43

Aż tak :D Ja to czasem jak coś palnę

Tak! Tak! Ja po prostu wiedziałam, że coś jest nie tak :D
http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2015/09/21 ... 1c1b13.jpg
Ostatnio edytowano 11 września 2015, o 17:48 przez KatiaBlue, łącznie edytowano 1 raz

Post przez Liberty » 11 września 2015, o 17:48

KatiaBlue napisał(a):Ja również nie jestem ciekawa żadnego Drarry. Raczej mnie to brzydzi...

wiedzmaSol napisał(a):zdecydowanie. A jeszcze jest coś takiego jak Snarry - co brzydzi mnie chyba jeszcze bardziej :P

Nawet nie wiecie co tracicie :P Jedne z najlepszych ff to właśnie Snarry i Drrary.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 11 września 2015, o 17:52

KatiaBlue napisał(a):
Papaveryna napisał(a):Widocznie jesteś dziwakiem :-D A reszta ludzkości nie widzi nic złego w Harrym i Ginny, na przykład ja :mrgreen:
No i jeszcze jest frakcja, która uwielbia łączyć Pottera z Malfoyem, co już mnie mocniej boli, choć musiałam znosić w dwóch SS-HG :ermm:

Dobrze prawisz, Very :D

I ja przyklaskuję :mrgreen: Harry i Ginny to nie taki zły paring, ale mogło być ich relacji więcej w książce ;)
Papaveryna napisał(a):Znowu przypomniał mi się blog z analizami, gdzie rozkładane na czynniki pierwsze było opowiadanko, w którym Snape zgwałcił Harry'ego i Harry miał mieć małe Snapeiątko :evillaugh:

Pamiętam to! To chyba było to z dziurą czy jakoś tak :evillaugh: masakra :evillaugh:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Papaveryna » 11 września 2015, o 18:08

Ta Dziura to była typowa parodia i to było superowe :evillaugh: A to z analiz chyba ktoś sobie na serio napisał :hyhy: :ohlala:

Post przez Duzzz » 11 września 2015, o 18:11

Nie no nie wierzę :evillaugh: Jakie trzeba mieć fantazje, żeby coś takiego na serio napisać :missdoubt:
Tamto było w swojej głupocie zabawne, parodia niezła :rotfl:

Very, wiesz, że pomimo tego iż nie czytam teraz ff i hp to przez Ciebie i tak zaczynam lubić Draco, normalnie świat się wali :evillaugh:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Papaveryna » 11 września 2015, o 18:24

Ojej, to chyba dobrze :red: Ma się tę siłę przebicia :-D
Ja sama jeszcze niedawno napalona byłam wyłącznie na Snape'a , a Dracona omijałam szerokim łukiem. Ale już w 'Bez cukru' Malfoy miał coś w sobie chociaż był z Ginny :hihi: Potem przeczytałam Szczura Skocznego i już nie dało się inaczej. A teraz jeszcze dodatkowo podziałał na mnie 6 film o Potterze :happy1:
Mam nadzieję, że 'Układy' zostaną dokończone. To by mogło Tobie przypaść do gustu, myślę :-D

Nie wiem po co ludzie takie bzdury wymyślają. Zresztą ciężko jest coś znaleźć, bo cała masa zachwytów tyczy się np Drarry. A ja jednak idę określonym schematem i poza HG - SS i HG - DM jako główny wątek romansowy innych raczej nie tykam. Do par drugoplanowych już nie mam takich zastrzeżeń, ale też bym wolała, żeby nie było jednak slashu :giveup:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 11 września 2015, o 18:36

Liberty napisał(a):
KatiaBlue napisał(a):Ja również nie jestem ciekawa żadnego Drarry. Raczej mnie to brzydzi...

wiedzmaSol napisał(a):zdecydowanie. A jeszcze jest coś takiego jak Snarry - co brzydzi mnie chyba jeszcze bardziej :P

Nawet nie wiecie co tracicie :P Jedne z najlepszych ff to właśnie Snarry i Drrary.

Zgadzam się. ;) niektóre Severitusy też są dobre. :)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Liberty » 11 września 2015, o 18:39

Np. taki Rok jak żaden inny, który nadal jest kontynuowany :shock:

Post przez Duzzz » 11 września 2015, o 23:04

Papaveryna napisał(a):Ojej, to chyba dobrze :red: Ma się tę siłę przebicia :-D

Masz za.. avki :evillaugh:

Papaveryna napisał(a):Ja sama jeszcze niedawno napalona byłam wyłącznie na Snape'a , a Dracona omijałam szerokim łukiem. Ale już w 'Bez cukru' Malfoy miał coś w sobie chociaż był z Ginny :hihi: Potem przeczytałam Szczura Skocznego i już nie dało się inaczej. A teraz jeszcze dodatkowo podziałał na mnie 6 film o Potterze :happy1:

W końcu za jedno i drugie się będę musiała wziąć ;) Ale na razie u mnie Snape znaczącą przewagą wygrywa, Draco zaczynam tolerować, a co dalej zobaczymy.
Jakoś Ginny i Draco razem mi nie pasują, on by ją zaszczuł, zjadł na śniadanie i jeszcze biedna by zeszła na śniadanie. :evillaugh: Utkwiło mi w pamięci :red: Jak Voldemop i pomidorki :evillaugh:

Papaveryna napisał(a):Mam nadzieję, że 'Układy' zostaną dokończone. To by mogło Tobie przypaść do gustu, myślę :-D

A co tam ciekawego jest. To jest to prawnicze, czy to był 'Układ', mylą mi się oba :bezradny:

Papaveryna napisał(a):Nie wiem po co ludzie takie bzdury wymyślają. Zresztą ciężko jest coś znaleźć, bo cała masa zachwytów tyczy się np Drarry. A ja jednak idę określonym schematem i poza HG - SS i HG - DM jako główny wątek romansowy innych raczej nie tykam. Do par drugoplanowych już nie mam takich zastrzeżeń, ale też bym wolała, żeby nie było jednak slashu :giveup:

O drugoplanowych parach homoseksualnych, czytałam kilka współczesnych i jeśli nie ma większego zagłębiania się w ich relacje(czyt. cielesne) to nie mam z tym również problemu. :lol:
Chyba gorszą bolączką są niepokończone historie, widziałam mnóstwo jak szukałam na początku paringu HG SS :wink: Powinnam chyba była od razu szukać angielskich, może tam byłoby więcej skończonych.

PS. A co do forum mirriel, to dopiero po kontakcie z administratorem, aktywowali mi konto, no i musiałam kilka dni poczekać, nie wiem czy przez to nie spadł mi zachwyt nad ff. :facepalm:

Post przez Papaveryna » 11 września 2015, o 23:37

A dziękować :-D Czekam aż mi ta głupawka przejdzie i wrócę do swoich zwyczajnych avków :P

W "Bez cukru" Ginny była taka niezdecydowana, co mnie irytowało, a on nie był taki straszny. Myślę, że by nie zeszła, ale raczej nie planuję czytać jakichś odrębnych historii o nich obojgu razem. Mam już swój schemat i nie ma bata :evillaugh:

Tak, "Układy" to jest ten prawniczy, o którym Ci opowiadałam :-D Jest jeszcze faktycznie coś takiego jak "Układ", ale to było durne i przeczytałam tylko kawałeczek :P

A pomidorki to z "Bez cukru" chyba były :evillaugh:

Mam nadzieję, że chęci Ci wrócą, mogłabyś coś jeszcze poczytać. Choć pewnie jesteś bardziej wybredna niż ja :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 11 września 2015, o 23:43

Liberty napisał(a):Np. taki Rok jak żaden inny, który nadal jest kontynuowany :shock:

Nawet nad tym ostatnio się zastanawiałam – w końcu trzeba będzie tam zajrzeć. Tylko gdzie ja wtedy skończyłam hmmm
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Liberty » 12 września 2015, o 13:10

Duzz, ja to się zdziwiłam że czytasz ff po polsku ;). U nas tego raz że mało, dwa że kiepskie (z nielicznymi wyjątkami).

Kawo, to może zrób powtórkę? ;)

Post przez Papaveryna » 12 września 2015, o 13:33

Liberty napisał(a): U nas tego raz że mało, dwa że kiepskie (z nielicznymi wyjątkami).

Ech, nie brzmi to pocieszająco :P
Serio, muszę zacząć ćwiczyć się w angielskim :ohlala: Tyle, że jak kiedyś może coś wreszcie ruszy w tej materii, to już nie będę miała chęci na ficki :zalamka:

Pomęczyłam dramione na jakimś blogu :zalamka: Błeeee :zalamka:

Post przez KatiaBlue » 12 września 2015, o 13:37

A co to za Dramione ? Pytam, zeby się wystrzegać

Post przez •Sol• » 12 września 2015, o 13:37

KatiaBlue napisał(a):Tak! Tak! Ja po prostu wiedziałam, że coś jest nie tak :D

Katiu, rety przecież to takie oczywiste, a nie wiedziałam. Dzięki za oświecenie!;) :hihi:
Liberty napisał(a):Nawet nie wiecie co tracicie :P Jedne z najlepszych ff to właśnie Snarry i Drrary.

może i tracimy, ale... Ble. Nie po prostu dla mnie to jest nie do przełknięcia ;) gdyby taki był zamysł od początku to ok mogłabym czytać, ale zmiana orientacji mnie zwyczajnie obrzydza ;)
duzzza22 napisał(a):I ja przyklaskuję :mrgreen: Harry i Ginny to nie taki zły paring, ale mogło być ich relacji więcej w książce;)

było za mało Ginny w książce, nie poznajemy jej, nie wiemy co w niej siedzi. I dlatego też ja tak piszczę na ten pairing, bo Ginny kojarzę jako dzieciaka. Nie pomaga też filmowa Ginny która ma taką urodę że mnie otrząsa. Znaczy w filmie bo prywatnie zrobiła się fajna.
duzzza22 napisał(a):zaczynam lubić Draco, normalnie świat się wali :evillaugh:
też mi się tak zrobiło... Źle jest, oj źle :evillaugh:
Papaveryna napisał(a):Potem przeczytałam Szczura Skocznego i już nie dało się inaczej. A teraz jeszcze dodatkowo podziałał na mnie 6 film o Potterze :happy1:
i jeszcze nie zapominaj o tym ficku co wszyscy piękni ładni i same seksy :P tam też on jest mega ;)

i Dramione mogę czytać, ale jeśli jest jeszcze jakaś para, Harry plus ktoś. Ale fajny Harry ;) wiem że Wam to generalnie dynda, ale ja go lubię :P
LiaMort napisał(a):niektóre Severitusy też są dobre.:)
próbowałam, nie mogę. Może jeszcze Snape jako opiekun bym przełknęła, ale w fajnym romansowym, ale gdy on się okazuje ojcem Harry'ego.... Nie ma opcji.
duzzza22 napisał(a): A co do forum mirriel, to dopiero po kontakcie z administratorem, aktywowali mi konto, no i musiałam kilka dni poczekać, nie wiem czy przez to nie spadł mi zachwyt nad ff. :facepalm:

mnie też siadło, ale dlatego że mi te.... wykasowały połowę postów. Postów z komentarzem, dłuższym niż dwa zdania, z sensem i bez słów obelżywych.
Napisałam do moderatorki zażalenie i się więcej nie zalogowałam. Zrobiło mi się tak przykro że mam to w du.pie.

Post przez KatiaBlue » 12 września 2015, o 13:40

wiedzmaSol napisał(a):
KatiaBlue napisał(a):Tak! Tak! Ja po prostu wiedziałam, że coś jest nie tak :D

Katiu, rety przecież to takie oczywiste, a nie wiedziałam. Dzięki za oświecenie!;) :hihi:
duzzza22 napisał(a):I ja przyklaskuję :mrgreen: Harry i Ginny to nie taki zły paring, ale mogło być ich relacji więcej w książce;)

było za mało Ginny w książce, nie poznajemy jej, nie wiemy co w niej siedzi. I dlatego też ja tak piszczę na ten pairing, bo Ginny kojarzę jako dzieciaka. Nie pomaga też filmowa Ginny która ma taką urodę że mnie otrząsa. Znaczy w filmie bo prywatnie zrobiła się fajna.

No ja też jestem w szoku, że sama na to nie wpadłam!
Ale Bonnie jest taka ładna :shock:

Post przez •Sol• » 12 września 2015, o 13:42

tylko teraz się zastanawiam, czemu od 85. To było 4 lata po ataku na Potterów :mysli:

Bonnie poza filmem jest ładna, w filmie dla mnie jest niezbyt atrakcyjna ;) a już jeśli chodzi o nią za dzieciaka... :ermm:

Post przez KatiaBlue » 12 września 2015, o 13:48

Sol dzieci które się urodziły od tego roku 1985+11 (czyli wtedy gdy idziesz do Hogwartu) = 1996 czyli 5 część HP Voldek comes back

Post przez •Sol• » 12 września 2015, o 13:51

w sumie racja. No tak bo zapisywana w księgę jesteś gdy się rodzisz, a list pisany jest dopiero w wakacje. No tak ;)
tylko że księga chyba jest trzymana w Hogwarcie...

Post przez Papaveryna » 12 września 2015, o 13:52

Katiu, to chyba ten był: http://dramione-sheireen.blogspot.com/

Sol, a czemu Ci wykasowali posty? :missdoubt:
ja dlatego tam nawet nie próbowałam nic komentować. Obawiam się zbłaźnienia :ohlala:

To, co są wszyscy piękni, młodzi i same seksy aż tak mnie na Malfoya nie poszczuło, bo on tam ma niby długie włosy. To mnie zniechęca deczko. Kojarzył mi się z Luckiem :evillaugh: Jednak pomijając ten szczegół historia była (o dziwo) fajna :-D

Dla mnie najlepszy Malfoy był w Szczurku, Za młodych rodzicach (trochę to gówniarskie, ale dla mnie urocze), Układach i tych 23 przetłumaczonych rozdziałam Dragon's Bride :-D

Post przez •Sol• » 12 września 2015, o 13:56

no właśnie nie mam pojęcia. Napisałam ładne posty które wnosiły coś do dyskusji (inni pisali krótsze i wisza nadal) i mi usunęli. Więc ja ich piiikieprzę serdecznie i niech się gonią.

zbłaźnić to byś się nie zbłaźniła, ale widzisz, oni do nowych nie są serdecznie nastawieni :ermm:

wyparłam jego długie włosy :P ale charakter miał fajny ;) i jak on bronił Hermionę :heat:
bardzo fajna ;) i na końcu te imiona :hihi: biedny Sev :hahaha:

tak, w Szczurze był naj, bezapelacyjnie ;) pozostałych nie znam, ale jak Harry jest tam z Ginny to pewnie spasuję :P

Post przez Liberty » 12 września 2015, o 14:02

Papaveryna napisał(a):
Liberty napisał(a): U nas tego raz że mało, dwa że kiepskie (z nielicznymi wyjątkami).

Ech, nie brzmi to pocieszająco :P
Serio, muszę zacząć ćwiczyć się w angielskim :ohlala: Tyle, że jak kiedyś może coś wreszcie ruszy w tej materii, to już nie będę miała chęci na ficki :zalamka:

Dzięki ff czytam po angielsku. Jak zaczynałam przygodę z ff i ze slashem to po polsku właściwie niczego nie był. Nie miałam więc wyjścia i musiałam się nauczyć. I chyba poszło mi szybciej niż gdybym zrobiła to na kursie czy coś podobnego.

Severitusy to nie tylko Snape jako ojciec. Może być chrzestnym, wujkiem, ale najlepsze są jak zostaje opiekunem lub przewodnikiem/nauczycielem. Rok jak żaden inny to właśnie taka relacja. Zaczyna się jak zwykle, czyli Snape jest okropny, a Harry zbuntowany i uparty. Snape zostaje z nim wysłany do domu Dursley'ów no i tak się zaczyna. Ale uprzedzam, że to ma dwie kolejne części a każda składa się z wielu rozdziałów. Autorka pisze to, aż sprawdziłam i :shock: , od 2004 roku.

PS Mirriel nigdy nie było przyjaznym miejscem.

Post przez KatiaBlue » 12 września 2015, o 14:09

wiedzmaSol napisał(a):w sumie racja. No tak bo zapisywana w księgę jesteś gdy się rodzisz, a list pisany jest dopiero w wakacje. No tak ;)
tylko że księga chyba jest trzymana w Hogwarcie...

Cicho, nie psuj nadziei

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...