Teraz jest 23 listopada 2024, o 19:29

Julia Quinn

Ulubiona autorka/autor: n.roberts, l.adrian,d.palmer i jeszcze wiele

Post przez phantera onca » 2 września 2015, o 16:36

Jak to mówią będziesz mi zazdroscić, a ja będę się cieszyć :evillaugh:
ObrazekObrazekObrazek

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 2 września 2015, o 17:38

tak sobie czytam to tym Antosiu w książce "Ktoś mnie pokochał" i cóż powiedzieć :P Antoś to miewa mordercze instynkty :P już Szymka wcześniej w "Książę i ja" chciał mordować :) teraz marzy o mordowaniu Kaśki i słodkiego psiaka :)
ale generalnie coś się dzieję :) fajnie jest jak bohaterowie średnio się lubią :hihi:

Post przez phantera onca » 2 września 2015, o 20:37

Ta częsc podobala mi się bo nie była jakaś mdla, coś się dzialo i byl jakiś sens :smile:
ObrazekObrazekObrazek

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 3 września 2015, o 14:24

Ja o tej książce nic więcej nie będę mówić, bo chyba każdy już wie :evillaugh:
Gdyby nie faza na ff może bym nawet i powtórzyła :-D

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 3 września 2015, o 14:29

bohaterowie Zakochanego hrabiego się kochają ale trochę musi minąć zanim się o tym dowiedzą :P

Very ile razy czytałaś tę książkę? :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Papaveryna » 3 września 2015, o 14:31

Dwa razy :)

Post przez •Sol• » 3 września 2015, o 14:31

to tyle co i ja ;)
ale myślałam że Ty więcej ;)

Post przez Papaveryna » 3 września 2015, o 14:53

Nie miałam potrzeby więcej, bo całkiem dobrze wszytko pamiętałam. Teraz nie wiem czy już wystarczająco zapomniałam czy dopiero za rok lub dwa ;)

Post przez •Sol• » 3 września 2015, o 14:54

ale na wyrywki można nawet jak się dobrze pamięta. Zwłaszcza sceny z Newtonem :P

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 3 września 2015, o 15:34

rewela napisał(a):z kolei "Książę i ja" ... hmmm... o tym mogę sobie popisać...

Kochana mogłabyś zredagować i podrzucić swoją opinię o "Książę i ja" do działu z recenzjami? :prosi: Z góry dziękuję :*

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 4 września 2015, o 08:27

Przez Was mam ochotę na powtórkę :P
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez •Sol• » 4 września 2015, o 10:23

Sun, ja to mam regularnie i nie tylko z Quinn :hihi:

Post przez rewela » 4 września 2015, o 12:07

a po "Ktoś mnie pokochał" miałam zrobić przerwę, ale tak mi się książka spodobała, że od razu "Kuszącą propozycję" przeczytałam :) i musicie, moje drogie Panie się przygotować :) bo obie muszę skomentować :P ale to jak wrócę :D (popracować chwilę trzeba :P ) i nie chcę nic mówić, bo zabieram się już dziś za część 4 cyklu :hihi: nie ma odpoczywania :P

Post przez •Sol• » 4 września 2015, o 12:08

koniecznie skomentuj bo Propozycja to moja ulubiona część chyba jednak ;)
A Podchody najmniej :P

Post przez rewela » 4 września 2015, o 12:17

ja już teraz mogę powiedzieć, że "Propozycja..." mnie urzekła swoją prostotą opowieści! kilka razy gęsia skórka a i pociąganie nosem było i wycieranie oczu...

Post przez •Sol• » 4 września 2015, o 12:24

ooo właśnie ;)
ciarki i zauroczenie kompletne, pięknie zrobiony motyw Kopciuszka :bigeyes:

Post przez phantera onca » 4 września 2015, o 15:09

To była moja polecanka od Sol :smile: mi też się podobała :bigeyes:
ObrazekObrazekObrazek

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 4 września 2015, o 15:18

rewela napisał(a):ja już teraz mogę powiedzieć, że "Propozycja..." mnie urzekła swoją prostotą opowieści! kilka razy gęsia skórka a i pociąganie nosem było i wycieranie oczu...

az mam ochotę powtórzyć ;)

najlepiej całą rodzinkę :)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez •Sol• » 4 września 2015, o 15:29

Phantero widzisz, czasem umiem coś zadać :P

Sun, ja też ;) ale nie ma kiedy ;)

Post przez phantera onca » 4 września 2015, o 17:18

Już mowiłam, ale jak na razie to Sol trafiasz na 100% :evillaugh:
ObrazekObrazekObrazek

Post przez •Sol• » 4 września 2015, o 17:19

Żebyś mnie nie przechwaliła ;)

Post przez phantera onca » 4 września 2015, o 17:21

Dlatego napisalam na razie :evillaugh:
ObrazekObrazekObrazek

Post przez rewela » 5 września 2015, o 21:46

"Ktoś mnie pokochał" czy też "Zakochany hrabia"... Było coś wyjątkowego w tej książce, naprawdę mi się podobała! z każdym następnym rozdziałem nie mogłam się doczekać co będzie dalej..
Jednak na pewno nie polubiłam głównego bohatera :) Nie lubiłam Anthonego Bridgertona już w "Książę i ja". Może był wspaniałym bratem, głową rodziny, ale mnie denerwował swoją zaborczością, porywczością...a teraz to już w ogóle była tragedia! :disgust:
Anthony ma 29 lat i nagle postanowił się ożenić. W końcu jako głowa rodziny powinien zatroszczyć się o dziedzica. Właśnie do tego potrzebował żony, oj! bo na pewno nie szukał facet miłości! hmmm...Anthony wierzy, że umrze młodo, tak jak jego ojciec...więc po co plątać się w jakieś miłosne historie, jeśli wtedy trudniej będzie rozstać się z tym światem?
Podczas londyńskiego sezonu Anthony znalazł idealną kandydatkę na żonę, taką która będzie się dobrze prezentować, jest inteligentna, a do której kompletnie nic nie czuje! Problem tylko w tym, że panienka Edwina Sheffild ogłosiła, że nie poślubi nikogo jeśli wcześniej kawalera nie zaakceptuje jej starsza siostra :)
Kate Sheffild to wyjątkowa dama! Bardzo zależy jej na szczęściu siostry. Zrobi wszystko, by uchronić ją przed małżeństwem z kimś pokroju Anthonego Bridgertona, bo jej zdaniem lord Bridgerton to Rozpustnik przez duże "R", a taki szczęścia, sorry! dać nie może!

Kate postrzega siebie jako przeciętną kobietę, która nie jest w stanie zainteresować żadnego mężczyznę, z kolei jej przyrodnia siostra to piękno wcielone! I wiecie co, cudowne jest to, że Kate nie zazdrości siostrze powodzenia! Wręcz przeciwnie! Potrafi się tym cieszyć :) pogodziła się, z tym, że zostanie sama!
Teraz ważniejsze jest trzymać wicehrabiego z dala od Edwiny. Tylko co zrobić jak wicehrabia jest bardzo zdeterminowany zdobyć swój "ideał żony"? A co gorsza jak poradzić sobie z tym, że może on wcale nie jest takim rozpustnikiem za jakiego Kate go uważała??

Lubię w książkach motyw "kto się czubi ten się lubi" :) Dzięki temu coś się dzieje! Uczucie, które rodzi się między bohaterami nie jest gromem z jasnego nieba, tylko rodzi się powoli, wpierw z pożądania, przyjaźni, a kończy wiemy czym :)

Bardzo irytował mnie Anthony. Nie rozumiałam jego motywów postępowania. Wiem co czuł, ale nie ogarniałam tego! Jawiło mi się to jako głupota! Bo może on nie chciał się zakochać, ale potencjalna żona mogła, tak? Miała cierpieć? ba!
Spoiler:

A jeszcze wcześniej kiedy Kate broniła dostępu do siostry...przecież robiła dokładnie to samo, co Anthony jak Simon był blisko Daphne...jego postępowanie było ok, jej naganne...hmmm, dziwne to zasady!

Ale pomimo "antosiowych" zastrzeżeń historia bardzo mi się podobała! To kolejna książka Quinn, w której humor mnie rozbroił Newton :D boski psiak! Ale i tak scena z Pall Mallem Bridgertonów i młotem śmierci przebija wszystko :D

Post przez rewela » 6 września 2015, o 12:10

"Propozycja dżentelmena" czyli "Kusząca propozycja", bo ja pod tym tytułem czytałam tę książkę, wpisuje się na listę moich ulubionych książek! W sumie sama nie wiem dlaczego, ale wczoraj skończyłam i już wczoraj chciałam zacząć ją od początku :D
Prostota historii to chyba sprawiło, że czytało mi się tę książkę tak cudownie. Szybko kończył się rozdział, a ja musiałam dowiedzieć się co będzie dalej! Po prostu nie mogłam się od niej oderwać!!

Książka składa się z dwóch części.

Pierwsza to cudownie wykorzystany motyw baśniowego Kopciuszka. Sophie Beckett jest nieślubnym dzieckiem lorda Penwooda. Tatuś, co prawda, bierze dziewczynkę na wychowanie, ale nigdy nie uznaje jej jako swoją córkę, choć rodzinne podobieństwo jest uderzające.. Pewnego dnia lord Penwood poślubia wdowę z dwiema córkami i tak jak w baśni losy biednej Sophie powielają losy Kopciuszka. Ale na tym koniec podobieństw :) Po balu "książę", którym okazał się Benedict Bridgerton, drugi syn Lady Violett, a brat Anthonego i Daphne znanych z wcześniejszych części cyklu, nie odnalazł tajemniczej nieznajomej! :)
Benedict, w przeciwieństwie do Anthonego przypadł mi do gustu od samego początku! To taki prawdziwy anioł, wrażliwa dusza! Kiedy spotkał tajemniczą damę na maskaradzie, wiedział, że tylko ona może go uszczęśliwić. Tylko ona! Tylko...kim ona jest? i gdzie może ją znaleźć?

Druga część dzieje się 2 lata później. Przypadkiem, Benedict ratuje młodziutką służącą z opresji. Napastowała ją gromada pijanych paniusiów... Zabiera ją do swojego domu :) nie wie, że los postawił na jego drodze ową tajemniczą damę, którą swego czasu tak bardzo pragnął odszukać! Sophie poznała Benedicta od razu, lecz jak mogła mu się przyznać, że już wcześniej się spotkali? Jak mogła narazić się na złamane serce? Kim przecież jest? Tylko służącą...a on? Członkiem dobrej rodziny, wyższe sfery! Choć i tak już cierpiała kiedy przez ostatnie dwa lata marzyła o swoim księciu...

Tak się jakoś potoczyło, że Benedict nie może oprzeć się dziewczynie! Chciałaby, ale naprawdę nie może... Coś go do niej przyciąga! Pomyślał, że mógłby uczynić z niej swoją utrzymankę, tymczasem Sophie okazała się mieć zasady! Cudownie! :D
Benedict wie, że nie może pozwolić jej odejść!! Musi zabrać ją do Londynu...

hmmm...czy Sophie będzie umiała oprzeć się przystojnemu Benedictowi? Czy on będzie umiał uszanować jej wolę i zostawi w spokoju? o tak! Trzeba czytać :)

Jestem oczarowana całą rodziną Bridgertonów! Te relacje miedzy rodzeństwem - cudo! A wdowa matka Violett? Mała kobieta a jak zgrabnie trzyma rodzinę w ryzach :)I te jej zabiegi by zeswatać swoje dzieci :)
Benedict jest wspaniałym, wrażliwym, młodym człowiekiem. Uczucia odgrywają dla niego znaczącą, by nie rzec, najważniejszą rolę! Zależało mu na Sophie, zakochał się... :) tylko ta różnica w pozycji społecznej...
Sophie to honorowa dziewczyna :) Wycierpiała aż tyle, a wszystko znosiła z prawdziwą godnością!
Jej macocha, Araminta...genialny czarny charakter! Miałam ochotę ją udusić :P

Genialna książka :D Chcę ją na swoją półeczkę :D

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 6 września 2015, o 12:13

I poprosiłabym do działu recenzji, obie :prosi: Dziękuję :thankyou:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do P - Q