Teraz jest 23 listopada 2024, o 19:19

Aktualnie w kinie

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez pinksss » 8 lutego 2009, o 16:20

czyli w Bajce nadal bajkowo Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 8 lutego 2009, o 16:45

Ale, pinks, to było 5 lat temu Obrazek

Post przez pinksss » 8 lutego 2009, o 16:46

a mój przypadek 13 Obrazek

Post przez Annette » 8 lutego 2009, o 18:48

Może teraz w Bajce naprawdę zrobiło się bajkowo... kto wie? Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 8 lutego 2009, o 21:26

a łódź ma cytrynę z równie fajnym systemem klimatyzacji Obrazek (chyba... nie byłam z rok....)

Post przez kasiek » 8 lutego 2009, o 22:08

a Białystok miał kiedyś Syrenę, ale już nie ma, a było tak pięknie, zimno, brzydko pachniało....ale za to jakie tanie bilety były, no i często gęsto leciało tak zwane kino ambitne, ale ciągle fajne

a jakiemieli niewygodne siedzenia....

a teraz jest tam klub jakiś...

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 8 lutego 2009, o 22:15

Tutaj rozmawiamy o filmach a nie kinach. Z tym do Czatowania

Post przez Fringilla » 8 lutego 2009, o 22:19

ale tam nie jest tak klimatycznie, Lilia Obrazek

patrząc na oferowane kinowo filmy zawsze mam ochotę dodać co fajniej w jakim typie kina jest obejrzeć Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 8 lutego 2009, o 22:50

Ok, jeśli mówicie o kinach czysto informacyjnie

Post przez Lena 872 » 8 lutego 2009, o 23:38

wiedziałam, że nas coś doleci za tą pogadankę Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 9 lutego 2009, o 00:24

Dobrze, że ja a nie Kat. Ona już szykuje karę dla offtopowiczów Obrazek

Post przez Madlenita » 9 lutego 2009, o 02:02

Ja się szykuję na Niezwykły przypadek Benjamina ...

Jak na razie słyszałam to kino bez specjalnego przesłania, więc można oglądać bez wysilania mózgownicy....

Post przez Annette » 9 lutego 2009, o 02:49

Też chciałabym obejrzeć ten film.

Ale chyba nie będę miała z kim pójść Obrazek

Post przez Madlenita » 9 lutego 2009, o 03:36

Ja już umówiłam się z dwiema kuzynkami... Teraz tylko poczakam aż film pojawi się w Piotrkowskim kinie i uzgodnię termin z Kasią-ona musi dojechać z Łodzi...

Post przez Kat » 11 lutego 2009, o 23:13

na Czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Post przez Lena 872 » 12 lutego 2009, o 00:43

o czyżby fanka naszego małego zombi Obrazek

Post przez Madlenita » 12 lutego 2009, o 02:07

Na Czesia pójdę może z bratem ciotecznym, oboje jesteśmy jego fanami (jego rodzice też, ale oni raczej nie wybiorą się do kina...)

Post przez Kat » 12 lutego 2009, o 22:18

no baaaaaaaaa ObrazekObrazek od wczoraj marudze o to rodzicom Obrazek tylko musze na brata jeszcze czekac Obrazek

Post przez Madlenita » 13 lutego 2009, o 01:38

Ja dzięki Bogu nie muszę już marudzić, tylko się zebrać...

A w tym wypadku trochę pochodzić po rodzinie i zebrać całe towarzystwo...

Post przez Lilia ❀ » 13 lutego 2009, o 15:25

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Na co do kina w Walentynki?</span>

Na Walentynki w polskich kinach pojawią się filmy choć nie zawsze bardzo romantyczne, to z pewnością opowiadające o różnych obliczach miłości.

<span style="font-weight: bold">"Walkiria"</span>, koprodukcja amerykańsko - niemiecka, wyreżyserowana przez Bryana Singera, to film oparty na faktach. Jego akcja rozgrywa się w 1944 roku. Grupa niemieckich wojskowych, pod wodzą pułkownika Klausa von Stauffenberga (w jego roli Tom Cruise) planuje zamach na Hitlera. Stauffenberg chce umieścić bombę w kwaterze w Wilczym Szańcu.

Dramat <span style="font-weight: bold">"Frost/Nixon"</span> został nominowany do tegorocznego Oscara w kategorii najlepszy film, a Ron Howard zdobył za niego nominację do Oscara w kategorii najlepszy reżyser. Kanwę filmu stanowi seria wywiadów telewizyjnych z 1977 roku, które przeprowadzał David Frost z prezydentem USA Richardem Nixonem po aferze Watergate. Nixona zagrał Frank Langella i otrzymał za tę rolę nominację do Oscara w kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy.

Jedna z głównych bohaterek <span style="font-weight: bold">"Jagodowej miłości"</span> (Chiny/Francja/Hongkong), rozczarowana miłością Elizabeth (w jej roli popularna piosenkarka Norah Jones), pragnie oderwać się od dotychczasowego życia i zapomnieć o złamanym sercu. Wyrusza w podróż po Ameryce. Na swej drodze spotyka uduchowionego właściciela nocnej kafejki (Jude Law), zbuntowaną żonę policjanta (Rachel Weisz) i pechową hazardzistkę (Natalie Portman).

Chiński reżyser Wong Kar Wai ma w dorobku m.in. głośne filmy "Chungking Express" (1994) i "Happy Together" (1997). W piątek do polskich kin trafi także inny film Wong Kar Waia - przygodowe <span style="font-weight: bold">"Popioły czasu: Powrót"</span> (Hongkong) z Tonym Leungiem.

Jianghu to miejsce, w którym liczy się sztuka przetrwania. Ouyang Feng zdecydował się opuścić rodzinne strony, gdy ukochana porzuciła go dla jego starszego brata. Zamiast szukać utraconej chwały, Feng został najemcą płatnych szermierzy, którzy wykonują zlecane im zabójstwa.

<span style="font-weight: bold">"Drzazgi"</span> w reżyserii Macieja Pieprzycy z Antonim Pawlickim i Marcinem Hycnarem w rolach głównych opowiadają o kilku dniach z życia trojga młodych ludzi.

Bartek właśnie kończy studia, Marta planuje ślub, Robert żyje sobotnim meczem ukochanego klubu. Ich życie wydaje się uporządkowane i przewidywalne. Jednak każdemu z bohaterów przydarzy się coś, co każe mu poważnie zrewidować dotychczasowy sposób myślenia o sobie i swojej przyszłości. Na pozór dzieli ich wszystko - status materialny, wykształcenie, aspiracje. Łączy jedno - każdy z nich szuka miłości.

Każdego miłośnika serialu <span style="font-weight: bold">"Włatcy móch"</span> nie trzeba chyba przekonywać do jego kinowej wersji. Klasa II B jako zadanie domowe otrzymuje do napisania wypracowanie pod tytułem: "Kim zostanę, gdy dorosnę". Anusiak, Konieczko, Maślana i Czesio cały wieczór spędzają więc na przelewaniu na papier swych marzeń. Następnego dnia rano, dumnie niosąc swe wypracowania, przechodzą obok przybytku Wróźki Jowity. Jest to doskonały sposób by sprawdzić, czy ich marzenia się spełnią.m Czwórka przyjaciół przenosi się więc w czasie o trzydzieści lat naprzód. Widzą siebie, jako dorosłych. Niestety przyszłość nie zupełnie zgadza się z tym, co zostało napisane w wypracowaniach. Co prawda Anusiak jest królem, jednak jego królestwem jest miejscowy supermarket. Konieczko swą karierę naukową zakończył na etapie nauczyciela mianowanego. A rekin fanansjery Maślana dba o bilans środków czystości w toalecie miejskiego banku. Jedynym, który nie może odnaleźć swojego dorosłego wcielenia jest Czesio.

<span style="font-weight: bold">"Wyznania zakupoholiczki"</span> to komedia dla wszystkich uzależnionych od kupowania. Rebecca Bloomwood mieszka w Nowym Jorku. Jest szaloną, pełną życia osobą. Poza tym jest jedną z najlepszych specjalistek w mieście - od robienia zakupów. Luksusowe marki, wyprzedaże, niepowtarzalne okazje, nowe sklepy i trendy sezonu - wie o nich wszystko i... absolutnie nie potrafi się im oprzeć. Jej marzeniem jest praca w jednym z czołowych magazynów o modzie. Niestety, nie jest to cel łatwy do osiągnięcia. Otrzymuje jednak inną dziennikarską posadę - w piśmie finansowym "Successful Saving". Becky bardzo frustruje fakt, że nie na wszystko może sobie pozwolić. A zły nastrój poprawiają jej zakupy. Ale wkrótce ta pasja wpędzi ją w poważne kłopoty.

Post przez Lena 872 » 13 lutego 2009, o 17:37

wg mnie jedynie Wyznania zakupoholiczki mogą być fajne Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 13 lutego 2009, o 17:57

Za "Zakupy..." odpowiedzialny jest Jerry Bruckheimer - najlepszy producent na świecie. Jego filmy i seriale zawsze są kasowe i na najlepszym poziomie.

W Hollywood mówią, ze ma najlepszego nosa do scenariuszy.

CSI jest jego Obrazek

Post przez Madlenita » 13 lutego 2009, o 18:28

Zawsze, kiedy kończy się odcinke, zanim wyłącze telewizor widzę właśnie jego nazwisko....

Wyznania chyba tez są na podstawie książki, jeśli zachowali podobieństwa, musi byc naprawdę dobry...

A co Frost/Nixon, podobno o bardzo dobry film, ale dla znawców hisorii Ameryki, przynajmniej tej z czasów Nixona właśnie... Czyli przed pójściem do kina zajrzeć do podręcznika...

Post przez Kasia » 13 lutego 2009, o 18:54

A ja przewrotnie na Walkirię się wybieram. Lubię filmy z Cruisem. Mam nadzieję, ze się nie zawiodę.

Post przez Fringilla » 13 lutego 2009, o 19:45

oprócz WM Obrazek to ja tu widzę jeden wybitnie walentynkowy film: Jagodowa miłość czyli Blueberry Nights mniam mniam polecam dla miłosników babeczek, muffinów i całej reszty Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!