Teraz jest 22 listopada 2024, o 14:16

Podróżujemy: porady i opowieści

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 10 sierpnia 2015, o 14:17

duzzza22 napisał(a):Ja bym powiedziała doborowe towarzystwo :mrgreen:

Nie trzeba rano budzika :hyhy:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 sierpnia 2015, o 14:20

Budzą zawsze o świcie :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 10 sierpnia 2015, o 14:30

I tak było za ciepło na spanie ,więc jakiegoś wielkiego problemu nie było. :P
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Duzzz » 10 sierpnia 2015, o 14:36

To całe szczęście, że dużej szkody nie robiły :D
Byłaś tylko w Łebie czy zaglądałaś jeszcze gdzieś w nadmorską okolicę ?

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 11 sierpnia 2015, o 13:32

Byliśmy też w Rąbce i Nowęcinie :) Każdego dnia oprócz byczenia się na plaży ,staraliśmy się gdzieś pochodzić. Park Dinozaurów, Sea Park Sarbsk, wydmy ...
Ostatnio edytowano 12 stycznia 2018, o 03:06 przez Lucy, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: l.carlyle, a.quick, m. brook, j r. ward, SEP, Eco

Post przez Desdemona » 11 sierpnia 2015, o 21:45

rewelacyjnie Lucy...super wyprawa... :bigeyes: :cheer:
Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu, by dać Nam lekcję,
a niektórzy po tą lekcję właśnie przyjdą do Nas...

ObrazekJestem niewiastą, która fantazjuje o byciu przypadkowo zamkniętą na noc w bibliotece...

http://dlaschroniska.pl/ ...pomaganie zwierzakom jest fajne...

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 12 sierpnia 2015, o 00:14

Lucy napisał(a):Byliśmy też w Rąbce i Nowęcinie :) Każdego dnia ,oprócz byczenia się na plaży ,staraliśmy się gdzieś pochodzić. Park Dinozaurów, Sea Park Sarbsk, wydmy.

Super Lucy. Chyba o to chodzi :) nie da rady siedzieć w jednym miejscu cały czas :) świetne zdjecia, pewnie bardzo udany wyjazd :)

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 18 sierpnia 2015, o 10:07

Kobiety moje drogie szczególnie te z okolic stolicy :)
znacie jakiś tani wygodny hostel w Warszawie? :)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 9 lipca 2016, o 18:47

Dziewczynki, czy była któraś z Was może w Kenii?
Porad potrzebuję ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Dorotka » 15 lipca 2016, o 00:09

Chciałam wam pokazać moje magiczne miejsce na Mazurach - około 10 km od Ełku. Odkryłam je w zeszłym roku latem i zakochałam się na amen. Mam tam ciszę i całkowity spokój. No i jezioro mam na wyciagnięcie ręki. Siedzę na tarasie i godzinami mogę gapić się na wodę. Nawet leżąc w łóżku widzę jezioro. Zresztą same zobaczcie jak tam jest -

Tu na tarasie spędzam długie godziny czytając, tylko jak tu skupić się na czytaniu, gdy przed sobą mam taki widok? Niestety tamtego dnia niebo było pochmurne -

Obrazek

Do swojej dyspozycji mamy taką uroczą małą plażę i pomost -
Obrazek

Obok jest spory ogród z huśtawką, grillem i miejscem na ognisko. Tu mój Henio bawił się ze swoją koleżanką Lamą. Pasują do siebie, prawda? :wink: -

Obrazek

Mamy też łódkę i rowerek wodny -

Obrazek

W ogródku jest wiele ozdobnych elementów takich jak stara studnia czy drewniany wóz -

Obrazek

Taki widok miałam z jednego z okien w pokoju [na prawą stronę] -

Obrazek

I z tego samego okna widok na lewą stronę -

Obrazek

Tu widać zejście na plażę -

Obrazek

A taki widok miałam z łóżka -

Obrazek

To jest drugie okno w moim pokoju -

Obrazek

A to jest ten taras, na którym czytam książki -

Obrazek

Jeszcze jeden widok na jezioro -

Obrazek

I jeszcze jedno zdjęcie pokazujące co widziałam każdego ranka po przebudzeniu. Jezioro miałam naprawdę na wyciagnięcie ręki -

Obrazek

W tę sobotę znowu tam jadę. :P
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Lucy » 15 lipca 2016, o 00:15

Super tam jest :bigeyes:
Możesz zdradzić dokładnie,gdzie to jest ?

Post przez Dorotka » 15 lipca 2016, o 00:29

To jest tuż za Ełkiem [chyba w stronę Olecka, ale nie jestem pewna] czyli w dawnym województwie suwalskim. To jest typowa wieś, gdzie nie ma nawet sklepu. Ba, tam latem nawet PKS nie dojeżdża, więc żeby tam dotrzeć to trzeba mieć samochód. No i przyjeżdża się już z odpowiednią wałówką, bo, tak jak wspomniałam wcześniej, do najbliższego sklepu trzeba drałować około 10 km. W lecie turnusy są od soboty do soboty, doba to jeszcze w tym roku 40zł od osoby [ ale już za rok ma to być 50zł od osoby], ale wynajmuje się całość [cały parter domku] czyli trzy pokoje za 240zł za dobę. No ale to jest suma za 6 osób, a miejsc do spania jest łącznie 8, a właściwie 9, bo jeszcze dwa na kanapie w kuchni. Ale za każdą dodatkową osobę powyżej 6 trzeba dopłacić.
Ale jaka tam cisza.... Dla mnie to bajka.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 15 lipca 2016, o 07:23

Ślicznie tam jest :bigeyes:

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 15 lipca 2016, o 07:33

Dorotko zabierz mnie, proszę :bigeyes:
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 15 lipca 2016, o 07:58

Dorotko- rozumiem Twój zachwyt bo ja co roku do Augustowa jeżdżę, w Ełku mam rodzinę i dużo jeżdżę po tamtych okolicach. Tam jest mnóstwo takich miejsc, zakątków i jak ktoś szuka spokoju to na 100% znajdzie. Z drugiej strony w mieście - jak ktoś potrzebuje - to jest pełna cywilizacja..
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 15 lipca 2016, o 09:41

Dorotka genialne miejsce, faktycznie tam mozna w spokoju sobie poczytac i podelektowac sie przyroda.... jesli jest jeszcze WLAN to juz raj na ziemi :)
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 15 lipca 2016, o 12:17

Dorotko jakie magiczne miejsce i do tego cisza, brak sąsiadów....cudne miejsce na wypoczynek, bardzo Ci zazdroszczę

Post przez Duzzz » 15 lipca 2016, o 12:50

Śliczne miejsce :mrgreen: I Henio jaki szczęśliwy :mrgreen:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 15 lipca 2016, o 17:43

cudne to miejsce. :D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez klarek » 15 lipca 2016, o 17:55

Dorotko, prześlicznie tam u ciebie. Mogę tylko powtórzyć raz jeszcze zazdroszczę i wyjazdu i miejsca :)
Jak nie przepadam za Mazurami, tak na takie warunki bardzo chętnie bym się skusiła :)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 15 lipca 2016, o 19:55

pięknie tam jest,Dorotko
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Dorotka » 15 lipca 2016, o 21:32

Cieszę się, że wam się to miejsce podoba, bo tam rzeczywiście jest pięknie. I taka cisza, że jak pies gdzieś daleko we wsi zaszczeka to wydaje się, że to hałas. :-D Całe dnie siedzę tam na tarasie, popijam herbatę i czytam. Nawet jak pada deszcz to leżę na tym wielgachnym łóżku i patrzę jak deszcz uderza o wodę, a burza na jeziorze jest niesamowita. A tuż nad oknem jest gniazdo jerzyków i lubię patrzeć jak od rana do nocy cały czas latają, nawet w deszcz, a pisklaki wydzierają się jak są głodne. :mrgreen:

Post przez klarek » 15 lipca 2016, o 21:33

Dorotko, a przedstawiciele płci odmiennej na rybach przez całe dni?

Post przez Dorotka » 15 lipca 2016, o 22:04

Tylko mój tata całe dnie spędza na pomoście łowiąc ryby. Mój brat, jak już go najdzie na wędkowanie, wypływa łódką na środek jeziora i tam łowi. Mój ślubny lubi pływać rowerkiem wodnym, a ja w upalne dni kładę się na desce do surfowania [na wodzie] i tak leżąc czytam książki. :wink: A Heniek mógłby nie wychodzić z wody.
Mam tylko nadzieję, że nikt mi nie będzie zakłócał ciszy, bo gospodyni niestety w tym roku wynajęła też drugi dom, który ma na drugim końcu działki i nie wiem na jakich ludzi trafię. Byleby to nie była rozwrzeszczana banda, która od rana do nocy będzie harcowała na plaży, bo własną pięścią się zatłukę.

Post przez klarek » 15 lipca 2016, o 22:15

No tak, zawsze jest takie niebezpieczeństwo. Mam nadzieję, że sąsiedzi będą bezkonfliktowi, sympatyczni i mało inwazyjni :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich