Teraz jest 21 listopada 2024, o 17:04

Książka na wakacje

Literatura romansowa wedle pory roku, nastroju i specjalnych okazji
Lektury na Halloween | Książka na jesienne popołudnie...

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 27 lipca 2015, o 21:12

no dobrze, przemyślałam i planuję:
Idąc torem Waszych poleceń przynajmniej dwie Young
Obrazek
Obrazek
oczywiście 3 Stukacz
Obrazek
Na pewno chcę też pociągnąć Kenyon. Nie wiem ile, oby udało się cokolwiek ;)

to tak na początek, ale chyba na tym się nie skończy ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 28 lipca 2015, o 01:38

Na Elizabeth Haran poluję od pewnego czasu – tzn. gdy zobaczyłam okładki. Laila El Omari również znajduje się w moich planach.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 28 lipca 2015, o 09:46

I bardzo dobrze Kawo, bo okładki są śliczne, a książki ciekawe

ObrazekObrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 28 lipca 2015, o 11:13

Basiku, mogą mi się spodobać? :niepewny:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 28 lipca 2015, o 11:44

Basiku jakie śliczne okładki :bigeyes:
właśnie daj znać jak to z tym środkiem ;) w którą stronę to idzie? ;)

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 28 lipca 2015, o 12:32

Kwiatu jeszcze nie czytałam. A Rzeka przeznaczenia to taki spokojny romans historyczny z końca XIX wieku, rzecz dzieje się w Australii, ona ma poślubić bogatego człowieka, żeby ratować firmę przewozową ojca, ale poznaje współpracownika ojca, zaczyna między nimi iskrzyć.Zazdrosny , niedoszły narzeczony zaczyna się mścić itp.Cała historia rozgrywa się w zasadzie na rzece. Mnie się podobała, mam nadzieję, ze Wam również przypadnie do gustu, z tym że nie ma tu scen łóżkowych, jest natomiast dużo przygód i akcja ciągle do przodu.

Post przez •Sol• » 28 lipca 2015, o 14:59

brak scen łóżkowych to akurat zaleta nie wada ;)
zobaczę jak wygląda sprawa dostępności, ale raczej tak natychmiast to się nie wezmę. Mimo że Australia ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 29 lipca 2015, o 11:43

basik napisał(a):Kwiatu jeszcze nie czytałam. A Rzeka przeznaczenia to taki spokojny romans historyczny z końca XIX wieku, rzecz dzieje się w Australii, ona ma poślubić bogatego człowieka, żeby ratować firmę przewozową ojca, ale poznaje współpracownika ojca, zaczyna między nimi iskrzyć.Zazdrosny , niedoszły narzeczony zaczyna się mścić itp.Cała historia rozgrywa się w zasadzie na rzece. Mnie się podobała, mam nadzieję, ze Wam również przypadnie do gustu, z tym że nie ma tu scen łóżkowych, jest natomiast dużo przygód i akcja ciągle do przodu.

W takim razie poszukam sobie :D dzięki kochana :D

Do mojej kupki dorzucam jeszcze
Obrazek :mrgreen:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 29 lipca 2015, o 20:00

Od kilku dni kombinuję jakby to dorwać:
Obrazek
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 29 lipca 2015, o 20:05

Nie robię żadnej listy, bo z dnia na dzień musiałabym ją zmieniać. Mam pomysł na następną książkę, a jak przychodzi co do czego czytam co innego... :ermm:
Jak uda mi się przeczytać trzy książki, które zakładałam, że przeczytam w wakacje, będzie sukces. Mamy już koniec lipca, a ja z miejsca nie ruszyłam, więc... :bezradny:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Księżycowa Kawa » 29 lipca 2015, o 20:08

W zasadzie również nie robię listy, wymieniłam, co miałam pod ręką, czyli istniało duże prawdopodobieństwo :hyhy: a przypadku Dormanna czynię wyjątek, niech tylko go dorwę!
Denis Diderot

*
*

Post przez Alias » 29 lipca 2015, o 20:48

Lilia napisał(a):Nie robię żadnej listy, bo z dnia na dzień musiałabym ją zmieniać. Mam pomysł na następną książkę, a jak przychodzi co do czego czytam co innego... :ermm:
Jak uda mi się przeczytać trzy książki, które zakładałam, że przeczytam w wakacje, będzie sukces. Mamy już koniec lipca, a ja z miejsca nie ruszyłam, więc... :bezradny:

Lilio, ja też z tych ciągle niezdecydowanych i zmieniających koncepcje, a jednak udało mi się już przeczytać dwie z listy (a nawet cztery, bo Kane to seria ;))
Tak więc jest nieźle, póki co.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Lilia ❀ » 29 lipca 2015, o 20:58

Na mojej liście na wakacje miał być cały cykl Deborah Harkness. Część czytałam, ale muszę zacząć od nowa. Trzy lub pięć książek, zależy od wydania :roll:
Chciałam jeszcze powtórkowo:
Prywatne skandale NR
Dom na skarpie NR
Gorący lód NR
ostatnie dwie części Kwartetu weselnego NR
dokończyć MacGregorów NR (kilka części mi zostało)
kilka Krentz/Quick..............
zrobić powtórkę z rodzinki Hathaway Kleypas

oraz
Nie ufaj nikomu Krentz (czytałam oryginał)
Siren's Call by Jayne Castle (Rainshadow #4)
pociągnąć Kroniki Mac O’Connor Moning, skoro skończyłam Szkotów, a to ciąg dalszy
wykończyć Julię Quinn - wszystkie polskie zaliczone, w oryginale zostały mi z trzy książki

........... i to zaledwie początek tak zwanej listy, ale już wiem, że nic z tego nie wyjdzie :placze:

Post przez Liberty » 1 sierpnia 2015, o 17:22

Skończyłam 4 cz. przygód Lady Darby Anna Lee Huber. Bardzo lubię tę serię i okrutnie się męczę czekając na kolejny tom (kolejny chyba za rok najwcześniej, po drodze chyba opowiadanie). Jak ktoś nie czytał to polecam, bo to fajne historyczne kryminały z co raz mocniejszym wątkiem romansowym. Byłoby fajnie, gdyby to u nas wyszło, ale przypuszczam, że cena zwaliłaby nas z nóg :ermm:

Skończyłam też pierwszy tom współczesnej serii kryminałów z wątkiem romansowym - Ice Blue Emmy Jameson. I mam zamiar przeczytać kolejny, choć ten pierwszy nie był idealny. Właściwie mogłabym się do kilku rzeczy przyczepić np. do dość przeciętnego wątku morderstwa,ale coś mi się szalenie podoba w samym zamyśle. On, arystokrata, lat 60; ona pochodząca z biednej, problematycznej rodziny, lat 31. Niby bardzo duża różnica wieku, a jednak działa. Prawdopodobnie autorka "kupiła mnie" najprostszą, a tym samym najbardziej czarującą i szczerą reakcją mężczyzny na widok kobiety, która zmieni jego życie. W każdym razie ma to to potencjał.

Post przez •Sol• » 1 sierpnia 2015, o 17:46

udało mi się na razie opowiadanka Kenyon zaliczyć no i Young jedną nadal jeszcze czytam. Jest tak dobra że oszczędzam ;)

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 1 sierpnia 2015, o 19:51

Liberty napisał(a):Skończyłam 4 cz. przygód Lady Darby Anna Lee Huber. Bardzo lubię tę serię i okrutnie się męczę czekając na kolejny tom (kolejny chyba za rok najwcześniej, po drodze chyba opowiadanie). Jak ktoś nie czytał to polecam, bo to fajne historyczne kryminały z co raz mocniejszym wątkiem romansowym. Byłoby fajnie, gdyby to u nas wyszło, ale przypuszczam, że cena zwaliłaby nas z nóg :ermm:

Skończyłam też pierwszy tom współczesnej serii kryminałów z wątkiem romansowym - Ice Blue Emmy Jameson. I mam zamiar przeczytać kolejny, choć ten pierwszy nie był idealny. Właściwie mogłabym się do kilku rzeczy przyczepić np. do dość przeciętnego wątku morderstwa,ale coś mi się szalenie podoba w samym zamyśle. On, arystokrata, lat 60; ona pochodząca z biednej, problematycznej rodziny, lat 31. Niby bardzo duża różnica wieku, a jednak działa. Prawdopodobnie autorka "kupiła mnie" najprostszą, a tym samym najbardziej czarującą i szczerą reakcją mężczyzny na widok kobiety, która zmieni jego życie. W każdym razie ma to to potencjał.

Obie dostępne są wyłącznie po angielsku, niestety, szkoda, bo chętnie bym przeczytała...

A z planów właśnie doszły mi dwie książki, które zanabyłam drogą kupna przed chwilą:

1. Julie James - It Happened One Wedding, czyli piąta część serii FBI/US Attorney.

Obrazek

oraz
2. Julie Anne Long - dziewiąta część Pennyroyal Grren - Between the Devil and Ian Eversea

Obrazek

Ale odpadła mi chyba seria Guhrke, bo pierwszy tom mnie znudził, zamiast tego wciągnęłam na listę Breathless, które właśnie z przyjemnością czytam :)

Obrazek
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Post przez •Sol• » 2 sierpnia 2015, o 22:55

w wakacje po prostu muszę przeczytać już przywleczone do leża Miasta Świateł Gutowskiej-Adamczyk dwa tomy. Muszę i już. Wpisuję tu to może mi nie ucieknie - jakby uciekło byłaby szkoda ogromna ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 2 sierpnia 2015, o 23:08

Ostatnio pozaczynałam tyle książek, że myślałam, iż zabraknie mi zakładek :roll: Ponadto po angielsku mi trochę przybyło, ale chciałabym coś Melanie Marchande, nawet wiem dokładnie co.
Denis Diderot

*
*

Post przez •Sol• » 2 sierpnia 2015, o 23:09

staram się omijać takie na postaram się, bo to wyjdzie w praniu ;) chcę tu mieć same takie muszę, ale to też może być różnie niestety :roll:
skończę Young to znów nie będę wiedziała w co nos włożyć :hyhy:

Post przez Księżycowa Kawa » 7 sierpnia 2015, o 17:43

Cos mi się widzi, że będę zmieniać plany :roll:
Denis Diderot

*
*

Post przez Lilia ❀ » 7 sierpnia 2015, o 19:52

A dlaczego? Co je powoduje?

Post przez Księżycowa Kawa » 8 sierpnia 2015, o 01:04

Raz, że okazało się, że mam więcej bibliotecznych, niż mi się wydawało. Dwa, znalazłam nową autorkę, która mnie zainteresowała na tyle, że będę czytać następną – już bym czytała, gdybym tylko miała dostęp. Chyba nawet Melanie Marchande odłożę na później. I jeśli tak dalej pójdzie, to chyba nie wcisnę polecanek…
Denis Diderot

*
*

Post przez •Sol• » 11 sierpnia 2015, o 22:44

Young zaliczona w całości mimo że miały być tylko dwie :P
teraz Kenyon ciągnę - cokolwiek już było, teraz podbijam stawkę. Zostanie mi z planów wakacyjnych 3 Clayton (zamówiona) i Podróż do Miasta Świateł Gutowskiej-Adamczyk.
A i obiecana jeszcze przed wakacjami jedna NA ;)
mogę się opsnąć na wrzesień (akademicko nadal wakacje) i wyrobię się ze wszystkimi założeniami.

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 12 sierpnia 2015, o 10:56

Też muszę zweryfikować plany czytelnicze. Po pierwsze dlatego, że Higgins poza Blue Hero jest okropnie schematyczne, w "indywidualnych" książkach powiela te same historie i schematy, co w Blue Heron. Szkoda mi na to czasu. Julie James była cudowna, Long slabiutka. Od wczoraj zaczęłam z pięć albo więcej książek i nic mi się nie podoba. ..
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 25 września 2015, o 09:53

Zostały mi jeszcze do przeczytania 4 książki z planów wakacyjnych. No ale studenci dalej mają wolne, więc mam jeszcze trochę czasu. :hyhy:
Ostatnio edytowano 26 września 2015, o 20:21 przez joakar4, łącznie edytowano 1 raz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sezon na książkę...