Dorotka napisał(a):Ja do tego dodaję jeszcze jajka na twardo pokrojone w drobną kosteczkę i zalewam to śmietaną, a nie olejem.
Ostatnio mnie napadło na olej. W mizerii też. Ale ze śmietaną robimy w sumie dużo częściej.
Też lubię taki zestaw z jajkiem, tylko że na wielkiej (bardzo bogatej) kanapce, bez śmietany. Jeszcze żółty ser, szynka, ewntualnie odrobina twarogu lub fety, papryka, kukurydza itd. Bardzo dawno tego nie jadłam. Muszę kiedyś znowu.
Jajka na twardo uwielbiam w każdej postaci.
Dorotka napisał(a):A z takich najprostszych surówek to robię szczypiorek drobno pokrojony ze śmietaną i rzodkiewki pokrojone w plasterki też ze śmietaną.
To też uwielbiamy. A mój F. bardzo często miesza to sobie z twarogiem i zajada z michy z chlebem z masłem.