Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:43

Judith McNaught

Ulubiona autorka/autor: Garwood, SEP, McNaught i wiele innych...

Post przez rewela » 8 czerwca 2015, o 20:56

Przeglądałam dziś swój stary zeszycik i ku mojemu zaskoczeniu znalazłam wpis o „Doskonałości” Judith McNaught :) pomyślałam, że przepisze to i się z Wami tym podzielę, hihih, może ktoś się przekona i przeczyta tę książkę :)

Koleżanka z akademika ( o rety, to już jakieś 13 lat jak zaczytuje się w romansach! Łał! ) podrzuciła mi kolejną książkę do czytania. Troszkę ona długa, ale mówiła, że naprawdę warto ją przeczytać, że na pewno mi się spodoba ;) no i z pewną dozą wątpliwości zaczęłam lekturę i jak zaczęłam to nie mogłam skończyć…

Juila Smith, po swoich adoptowanych rodzicach Mathison to niesamowita dziewczyna, wzorową obywatelką teksańskiego miasta Keaton. Od lat pracuje w szkole jako nauczycielka z najmłodszymi, z niepełnosprawnymi, z analfabetkami… hmmm, działa w chórze, jest podporą życia kulturalnego i takie tam… po prostu kobieta doskonała…Wzięło się to pewnie z tego, że chciała pokazać swojej nowej rodzinie, pastorowi Mathisonowi i jego żonie, że jest ich godna! Oni w zamian obdarowali ją bezgraniczną miłością, której jako mała adoptowana dziewczynka bardzo potrzebowała!
Pewnego dnia, kiedy Julie wyruszyła w wyprawę po nowe pomoce dla swoich podopiecznych, zostaje uwikłana w pewną dziwaczną historię… zostaje zakładniczką zbiegłego więźnia, aktora Zacharego Benedicta..

Zachary Benedict ma ciekawą przeszłość. Jego rodzina się go wyrzekła. W końcu wyjechał do Los Angeles gdzie przypadkiem zagrał w filmie. Potem posypały się jakieś inne propozycje kinowe i stał się gwiazdą. Ożenił się, ale małżeństwo nie spełniało jego oczekiwań. Oj był facet nieszczęśliwy, ale trwał w małżeństwie…tymczasem podczas kręcenia jednego z jego filmów dochodzi do tragedii. Ginie jego żona. Wszelkie dowody świadczą, że to Zack zabił swoją kobietę! Został skazany na dożywocie! Świat mu się zawalił, ale jakoś trzeba było funkcjonować… Tak się jakoś zdarzyło, że po przystosowaniu do więziennego życia stał się funkcyjnym, co umożliwiło mu zaplanowanie ucieczki.. po drodze, w czasie ucieczki, kilka spraw nie potoczyło się tak jak powinno… żeby w ogóle móc spróbować uciec, skorzystał z nadarzającej się okazji i wykorzystał Julie w czasie ucieczki…

Dla obojga zaczyna się walka o życie! Julie panicznie boi się zbiegłego więźnia, ale przekonuje się, że może on jednak jest niewinny… Zack jest oczarowany młodą dziewczyną… wiadomo nawiązują romans, choć początki naprawdę nie zapowiadały takiego rozwoju wydarzeń… Czas jednak mija i Zachary musi podjąć pewne kroki… musi opuścić Julie mimo, że coraz bardziej są sobie bliscy..

Julie z niechęcią wraca do świata swoich bliskich, Zack ucieka gdzieś dalej… na Julie czeka FBI, i co? Myśli tylko o tym by oczyścić kochanka z zarzutów…

Oczywiście po drodze dzieje się wiele i zanim główni bohaterowie się zejdą troszkę musi się wydarzyć…a jakie to piękne! Ech…

Iwona miała rację…(to akademicka koleżanka :P ) Książka była świetna! Bohaterów polubiłam od samego początku! Dobroć Julie mnie wzruszała, a sam Benedict był rewelacyjną postacią!

Dodatek dopisany po latach….
Zapomniałam o tym wpisie w swoim zeszycie, a nie zaglądałam do niego przez ostatnie kilka lat. Jakiś rok, może dwa lata temu przypomniałam sobie, że czytałam jakąś książkę o córce pastora i że pojawił się tam motyw wstrzemięźliwości seksualnej przed ślubem. Tylko tyle pamiętałam :D dzięki Waszemu forum wpadłam na to, co to była za książka! :D no i od razu zrobiłam sobie powtórkę! I okazało się, że kolejny raz było to super czytanie! Od tego czasu zdarzyło mi się jeszcze co najmniej 2 dwa razy czytać „Doskonałość” i naprawdę jestem zachwycona lekturą! Teraz jak znam jeszcze „Raj” to już w ogóle miód i malina! Rety „Raj”…ach! Moja miłość do tej książki przekracza wszelkie granice :D, hihihi
Hihihi, i rewelka sprawa! Bo w „Doskonałości” pojawiają się bohaterowie „Raju” ach, och, ech…ale zrobiłam sobie ochotę na powtórkę całego cyklu :)

Post przez rewela » 21 czerwca 2015, o 20:20

gdzie mam szukać historii Nickiego z "Whitney...", "Miłość pod choinkę" czy "Dary losu"? i czy warto poczytać?

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 21 czerwca 2015, o 20:53

Ja mam Miłość pod choinkę i tam jest ta historia. a czy warto czytać :mysli: , no on śfiniak jest, a Ty masz do takich słabość :)

Post przez rewela » 5 lipca 2015, o 20:15

ogarnęłam Nikiego :) historia ma potencjał :) szkoda tylko, że to tak krótkie opowiadanie.. Gonia dobrze przewidziała :) śfiniak z Nikiego ale ja go tam lubię :) to chyba dzięki pozostałym historiom :P

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 5 lipca 2015, o 23:26

McNaught nie umie pisać krótkich opowiadań, bo zostawiają niedosyt, czyli chcę jeszcze :P
Rewela nie tylko ty, lubisz takich typów, :hyhy:
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez rewela » 6 lipca 2015, o 21:04

Gosiurka, to znaczy, że Ty też lubisz Claytona? :P hihi :)
to było moje pierwsze opowiadanie, ale zdecydowanie brakowało mi tego rozpisania :) lubię McNaught i lubię jak jej dużo :D

Post przez gosiurka » 6 lipca 2015, o 22:13

Niestety, na nowe tytuły to nie widniał długo będziemy czekać. Przyjrzę się temu dokładnie za dwa tygodnie, ale przeczytałam coś jej nowego, chojna czarną godzinę zostawiłam sobie Anioła stróża, ostatnią jej książkę wydaną po polsku.
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)

Post przez rewela » 7 lipca 2015, o 00:07

mnie zostały "Dary losu" (? taki tytuł?) ale jeszcze mi się nie trafiło opowiadanie...
"Mój własny anioł stróż" w ogólnym rozrachunku podobał mi się, choć długo nie mogłam się przekonać :) ale pan Valente (?) byl fajny :) w ogóle lubię jej bohaterów :) mój ulubieniec to Matt Farrell ;) wszystkie achy dla niego :D

Post przez gosiurka » 7 lipca 2015, o 11:05

Matt to ten z Doskonałości? Dla mnie tą książka jest naj :P

Post przez gonia » 7 lipca 2015, o 11:12

Matt to bohater Raju, z Doskonałości to Zack

Post przez gosiurka » 7 lipca 2015, o 11:15

Dzięki gonia, pamięć do imion mam jak sito, ledwo książkę skończę a już muszę sprawdzać jak mieli na imie :zalamka:
Ostatnio edytowano 7 lipca 2015, o 18:37 przez gosiurka, łącznie edytowano 1 raz

Post przez gonia » 7 lipca 2015, o 12:49

Ja mam inaczej, są tacy, których imiona pamiętam, i tacy, których imiona mogę dziesięć razy sprawdzać, a i tak ulecą :hyhy:

Post przez rewela » 7 lipca 2015, o 18:55

no ale Matt w "Doskonałości" też był więc wszystko się zgadza :D

Post przez gonia » 7 lipca 2015, o 22:36

tyle co na lekarstwo go tam było :evillaugh:

Post przez rewela » 7 lipca 2015, o 23:28

no co Ty, Gonia :P Matt z misją specjalną do Julie leciał :) potem Zacka wspierał po więziennych przeżyciach :) potem trzepnął Zacharego w łep, żeby do Julie wrócił..oj tu przesadziłam bo to to bardziej Meredith zrobiła ;) oj dużo Matta i jego drugiej połowy było :) "Doskonałość" jest moim słodkim dodatkiem do "Raju", któru po prostu uwielbiam! :D

Post przez gonia » 8 lipca 2015, o 00:39

Nie pamiętam dokładnie, myślałam, ze tylko mignął gdzieś na peryferiach :red:

Post przez gosiurka » 8 lipca 2015, o 07:13

Gonia też tak myślałam, ale to znak, że musimy zrobić sobie powtórkę ;)

Post przez gonia » 8 lipca 2015, o 09:17

tylko gdzie znaleźć czas na te powtórki? :embarrassed:

Post przez rewela » 8 lipca 2015, o 09:25

powtórki? w nocy zamiast spania :P a tak poważnie jest tyle książek, które chcę przeczytać, tyle chcę powtórzyć :) nie wiem za co wpierw się zabrać :) hihi

Post przez gosiurka » 8 lipca 2015, o 09:39

Dokładnie, ile razy sobie obiecuję że tą książkę przeczytam w następnym miesiącu, a że to w następnym tygodniu, niestety nie mam mocy zatrzymywania czasu :hihi:

Post przez rewela » 23 września 2015, o 21:27

Cole Harrison mnie zaczarował :bigeyes: znowu! kocham faceta! :D
i wiem, że jest tyle innych książek, które powinnam czytać, ale na chwilę obecną zostanę w świecie McNaught :D
jutro na tapetę biorę Matta Farrella, moją następną miłość :bigeyes:, już książeczkę z szafy wyciągnęłam, a później Zacka Benedicta! o nim też nie można zapomnieć :) a jak starczy mi cierpliwości to i o Mitcha Wyatt zahaczę i Michaela Valente :D
oj mam "mcnaughtową" fazę :D i jest moc!

Post przez gonia » 23 września 2015, o 23:41

Mitch Wyatt to z której książki, nie kojarzę faceta :red:

Post przez rewela » 24 września 2015, o 08:39

gonia napisał(a):Mitch Wyatt to z której książki, nie kojarzę faceta :red:

Mitchelle Wyatt i Kate Donovan bohaterowie "Każdy twój oddech" :)
jak jestem na "mcnaughtowej" fali to i Mitcha lubię :)

Post przez gonia » 24 września 2015, o 15:35

Ta książka mi się nie podobała, według mnie najsłabsza McNaught i pewnie dlatego nie pamiętam bohaterów hmmm

Ulubiona autorka/autor: n.roberts, l.adrian,d.palmer i jeszcze wiele

Post przez phantera onca » 25 września 2015, o 23:53

Ja znowu bardzo lubię Mitchella :bigeyes: dla mnie najlepsza z calej czwórki :smile:
ObrazekObrazekObrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do M