Teraz jest 22 listopada 2024, o 11:49

Plotki i skandale

Artyści, celebryci, postacie warte uwagi, głośne wydarzenia, komentarze, plotki i skandale

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 11 czerwca 2015, o 08:54

Może faktycznie ta kasa nie jest tak duża jak mówią. Byle tylko nie obudziła ją kiedyś rzeczywistość i nie poinformowała ,że żyje ponad stan. Nie dziwiłabym się ,gdyby mąż mówił jaj coś innego niż w rzeczywistości. Widać ,że kocha i na pewno chciałby ją zatrzymać za wszelką cenę.
Tak na marginesie, gdy zajdzie w ciążę ,to będzie musiała zrezygnować z botoksu. :]
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Lucy » 12 czerwca 2015, o 12:30

http://e5.pudelek.pl/1a5d3d5505eb8abbab ... 2d3919.jpg - co ona z sobą robi ? :ohlala:
Wolałam ją w tym wydaniu:
http://i.pinger.pl/pgr338/53165637002aa ... ozenek.jpg
http://img.szafa.pl/ubrania/0/016879286 ... ozenek.jpg

Kiedyś była elegancja ,a teraz wychodzi ,że w tandetę idzie. :ohlala:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 12 czerwca 2015, o 12:36

Na tym pierwszym zdjęciu bym jej nie poznała, gdyby Radzio obok nie siedział.
Też wolałam ją w poprzednim wydaniu. Dla mnie była wtedy perfekcyjna.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 12 czerwca 2015, o 13:25

dla Radzia... jemu widocznie takie cos się podoba..
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Janka » 14 czerwca 2015, o 20:39

http://www.pudelek.tv/video/Zona-Hollywood-Chce-wydac-ksiazke-w-Polsce-Fani-pytaja-gdzie-ja-kupic-9061/
Możliwe, że powinnam wstawić ten link w zapowiedziach wydawniczych.
Czeka nas przyjemność poznania nowej pisarki.
Na szczęście jest mi wystarczająco przyjemnie już teraz i nie będę musiała z tego skorzystać.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 17 czerwca 2015, o 01:27

Masakra :ohlala:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 25 czerwca 2015, o 13:55

http://www.pudelek.pl/artykul/80549/kat ... _wyczucia/ - dalszy ciąg o Pani Rozenkowej .

Każdy ma prawo ubierać się jak chce ,ale zdrowo przesadziła .Wygląda, jakby szła na otwarcie jakiegoś klubu. Trochę jestem w szoku ,ponieważ wystarczyło kilka miesięcy i odleciała gdzieś klasa, dobry smak i wyczucie.

Post przez Janka » 25 czerwca 2015, o 14:05

Źle dobrała strój do rodzaju uroczystości. Po niej się tego zupełnie nie spodziewałam.
Kurczę, może zaginęła jej walizka na lotnisku, albo stał się inny wypadek z przewidzianym strojem, bo sobie zupełnie nie umiem wyobrazić, że to jej świadomy wybór stylizacji.
Nie tylko sukienka, buty też nie takie.
Obrazek

Post przez Liberty » 25 czerwca 2015, o 19:00

A mnie przeraża, że jakieś czasopismo śmie publicznie piętnować kobietę (a tym samym jej dziecko). Czym to się różni od tego jak piętnuje się kobiety w krajach muzułmańskich? właściwie bardzo mi to przypomina wypowiedź gwałciciela z Indii, który uważa, że porządna kobieta, to ubiera się w określony sposób, zachowuje się w określony sposób, ba nawet z domu wychodzi w określonych godzinach. Wszelkie odstępstwa sprawiają, że można nią pomiatać, obrażać, gwałcić, mordować. Dla mnie piętnowanie w prasie to początek piętnowania na ulicy. A jeśli robi to czasopismo religijne (poważnie? ciekawe co to za religia nakazuje to robić, bo chyba nie chrześcijańska), to powinni oberwać i to solidnie od rzecznika praw obywatelskich, wszystkich środowisk feministycznych, obrońców praw człowieka itd. A tu cisza? I to by było na tyle jeśli chodzi o działanie ustawy zwalczającej przemoc wobec kobiet.

Post przez Agrest » 25 czerwca 2015, o 20:31

Religia wydawnictwa Bauer, które wydaje także Życie na Gorąco, Tele Tydzień, Bravo i takie tam ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 25 czerwca 2015, o 21:15

A ja się cieszę, że napisali i napiętnowali jej strój. Tak nie przystoi. Są jakieś normy, których się nie przekracza. Do kościoła nie przychodzi się w bluzkach z odkrytymi ramionami, typu cieniutkie ramiączka, kusych spodenkach czy sukienkach. Powinny być za kolano lub tuż nad kolano. Pewnych obyczajów powinno się przestrzegać. Ona nie przyszła do galerii, restauracji.
Na spotkaniach biznesowych wymagany jest dress code, a do kościoła nie? Zwłaszcza że to osoba publiczna, więc wiedziała, że zostanie sfotografowana. Powinna wiedzieć (skoro to komunia syna to chyba jest katoliczką i na msze chodziła), a przynajmniej się dowiedzieć jaki strój obowiązuje.
Widać jak czegoś głośno się nie powie ludzie zapominają. Ale to chyba wpisuje się w ostatni trend opluwania religii katolickiej i jej tradycji. Laickość dla wszystkich i wszędzie :evil:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Janka » 25 czerwca 2015, o 21:22

Też tak uważam.
Fajnie jest, gdy można nosić to, co się lubi, ale są sytuacje, kiedy trzeba się dopasować.
Nigdy nie będę w stanie pochwalić białych lub czarnych sukni gości na ślubie. Wiem, że się dużo zmieniło, ale to nie powinno.
Byłam też kiedyś na pogrzebie, na który najbliższa przyjaciółka matki zmarłej dziewczyny przyszła w bluzce koloru Barbiowo różowego.
Przykre.
Obrazek

Post przez Liberty » 25 czerwca 2015, o 22:53

Kiedyś ponieważ tak tradycja nakazywała kobieta była okryta od stóp do głów i jak ta ryba głosu nie miała. Czasy się zmieniły i nie chodzi o laickość. Nie widzę nic złego w nogach i ramionach. Bóg je stworzył to i chyba go nie obrażają. Podobnie jak włosy, które z jakiegoś powodu w niektórych kościołach trzeba zasłaniać. A wymagać to trzeba najpierw od siebie, a ostatnio księżą ani koloratki, ani sutanny nie noszą, nawet jak są w tzw robocie czyli np. pełniąc rolę kapelana w ponoć laickich placówkach. Ba, nawet balangują na zjazdach integracyjnych tak, że nie jeden student by wymiękł.
Mogłabym zrozumieć, że zwraca się w prasie na odpowiedni strój. Ale nie ona pierwsza, nie ostatnia, a jednak to ją z imienia, nazwiska i zdjęcia wytknięto. Jestem przeciwna imiennemu piętnowaniu. Bo to jak plaga, zatacza szersze koła i powoduje, że każdy za chwilę będzie mógł za coś napiętnować. Moją koleżankę ksiądz zelżył podczas mszy bo spóźniała się z opłatą za ślub. A narodziny dziecka, śmierć teściowej i brak pracy najwyraźniej nie były dla księdza usprawiedliwieniem. Więc jeśli laickość jest remedium na tego raka co toczy polski kościół to jestem za.

PS Janko, ja byłam na pogrzebie na którym ksiądz strzelał foty zza pomnika co bardziej znanym żałobnikom. I na takim, co nie raczy nawet kondolencji rodzinie złożyć. I świadkiem sytuacji, kiedy to wydzierał się na osobę w żałobie za rzekome grzechy rodziców.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 25 czerwca 2015, o 23:06

Liberty, ale zdaje się mówisz o wyjątkach, nie regule. Wszędzie są czarne owce.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Janka » 25 czerwca 2015, o 23:16

Liberty napisał(a):I na takim, co nie raczy nawet kondolencji rodzinie złożyć.

Trafiałam na takich osobiście. Do teraz myślałam, że to normalne.
Obrazek

Post przez Liberty » 25 czerwca 2015, o 23:25

Owszem,wyjątki tylko ostatnio się ich namnożyło. A właściwie ludzie przestali się bać mówić, nie wierzą w każde słowo księdza i zastanawiają się na tym, co się do nich mówi.
W gąszczu tego co można i powinno się piętnować, niegustowna kiecka jakiejś babki to nieistotny fakt. Można piętnować przemoc w rodzinie, można piętnować przemoc w ogóle, wykorzystywanie władzy np. przez zakonnice co to zmuszały dzieci do gwałtów i księży pedofilii. A piętnuje się strój. Kobiety. I tak naprawdę tu wcale nie chodzi o ubranie. Jeśli weźmie się pod uwagę jak bardzo antykobiecy jest kościół (in vitro, aborcja, antykoncepcja, gender i pozostałe naczelne tematy ostatnich miesięcy i lat, które są elementem emancypacji kobiet), to z jednej strony atak na Rozenek jest wynikiem tej polityki, ale też wpisuje się w krytykę kobiety jako taką.

Ale to chyba wpisuje się w ostatni trend opluwania religii katolickiej i jej tradycji.

Można tak to odbierać. Ale ja nie wkurzam się na religię czy na wyznanie, tylko na wiernych, którzy je wypacają. A zwłaszcza księży. Bo niestety wypaczają. I to zabawne, bo ludzie mocno wierzący uważają, że w Polsce obecnie odbywa się atak na kościół a ludzie nie wierzący, albo wierzący ale krytyczni uważają, że za chwilę będziemy mieli drugą rewolucję irańską, po której zamiast burki będziemy nosić obowiązkowo krzyżyki i może nie będzie kamienowania dosłownego, ale np. nie dostajesz pracy/wylatujesz z pracy/pomijają cię przy nagrodach bo masz inne poglądy/wiarę już tak. Hmm... właściwie to już chyba jest....

Post przez Lucy » 26 czerwca 2015, o 16:30

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 26 czerwca 2015, o 16:31

podobno nowy Bond ma być rudy :ermm:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Lucy » 26 czerwca 2015, o 16:33

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 26 czerwca 2015, o 16:37

no też właśnie :facepalm:
nie no kurde, niby Bonda nie lubię generalnie no ale on zawsze był grany przez jakiegoś takiego no fajnego gościa. A ten rudy jest jakiś taki wymoczkowaty...
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Janka » 26 czerwca 2015, o 16:39

Mam wrażenie, że tym razem szukają specjalnie jak najbardziej nieatrakcyjnych fizycznie.
Lucy napisał(a): - żaden :P

Żaden. Wszyscy wyglądają staro.
W sumie może Elba z nich najlepiej.
Obrazek

Post przez Lucy » 26 czerwca 2015, o 18:14

Aktorzy,którzy odtwarzają Bonda się zmieniają - wiadomo, czasu nie oszukasz .
Ale błagam :mur: zamiana rasowa to już przesada. Poprawność poprawnością ,ale Bond jest biały i taki powinien pozostać. Tak samo jak inne kultowe postacie : np. Zorro, Batman ,Indiana Jones .
Walka z rasizmem tak ,ale nie róbmy szopki.

Post przez Janka » 26 czerwca 2015, o 18:19

Nie tylko to.
Musi też wyglądać na trzydzieści parę lat, nie czterdzieści lub pięćdziesiąt.
Powinien być przystojny i ładny na pysku, bo musi przecież jakoś być umotywowane, czemu baby mu od razu wskakują do łóżka. Na poznanie przymiotów charakteru brzydala potrzebowałyby dłużej. One lecą na to, co widzą.
Obrazek

Post przez Liberty » 26 czerwca 2015, o 21:00

Dlatego Idris jest najlepszy. Nie dość że bosko wygląda to jeszcze ten głos :adore: on mógłby być Bondem nawet przez telefon. Dla sprawdzenia jego możliwości polecam Luthera. A jak już szaleć z zamianą to proponuję na nowego Bonda Lucy Liu :P

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 27 czerwca 2015, o 03:58

przyznam, ze Idris to by byl genialny wybor.... :P

hm, dla mnie Bond to postac przechodnia - tylu ich bylo... o ile akcent prawidlowy :lol:
rozumiem za to przywiazanie do "bialego Indiany"(pod haslem "kazdy bialy o ile nazywa sie Harrison Ford" ;)

PS Lucy tez by byla dobra :P albo moze tez Agent Carter [nawziska nie pomne ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W mediach