Dlaczego kawaler jest szczuplejszy od żonatego?
Kawaler wraca z pracy do domu, otwiera lodówkę, w środku nic porządnego, no to idzie do łożka.
Żonaty wraca z pracy do domu, zaglada do łóżka, w środku nic porządnego, no to idzie zajrzeć do lodówki.
Pewien mężczyzna mówi do swojego najlepszego przyjaciela:
- Wiesz, że każdy facet, który spał z moją żoną - głuchnie?
- CO?
Pewien mężczyzna budzi się rano z potężnym kacem. Zmusza się, żeby otworzyć oczy, i pierwsze co widzi, to aspiryna i szklanka wody na szafce nocnej. Siada na łóżku i rozgląda się. Na krześle leży jego ubranie, porzadnie złożone. Zwraca uwagę, że w sypialni jest porządnie posprzątane, nie tylko sypialnia, całe mieszkanie wyglada czysto.
Bierze aspirynę i spostrzega kartkę na szafce:
"Kochanie, śniadanie czeka na ciebie w kuchni, wyszłam wcześniej na zakupy, Kocham Cię"
No więc idzie facet do kuchni, a tam, rzeczywiście czeka na niego gotowe śniadanie i poranna gazeta na dodatek. Poza tym, jego syn siedzi w kuchni i je śniadanie.
Mążczyzna pyta syna: "Mały, co sie właściwie wczoraj stało?"
Syn odpowiada: "Tja, tatko, wróciłeś do domu o 3 nad ranem, totalnie zalany i na wpół nieprzytomny. Rozwaliłeś parę mebli, narzygałeś w korytarzu, i prawie sobie oko wydźgałeś, kiedy wpadłeś na klamkę od drzwi."
Zbity z tropu mężczyzna pyta dalej: "Ale to wszystko nie tłumaczy, dlaczego całe mieszkanie jest wysprzątane, moje ubranie leży porządnie złożone, a na stole czeka na mnie gotowe śniadanie?"
"Ach to" odpowiada mu syn: "Mama zaciągnęła cię do sypialni i rzuciła na łożko, ale jak próbowała ściągnąć spodnie, to zacząłeś wołać: Ręce precz panienko, jestem szczęśliwie żonaty!!!"