Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:03

Jillian Hunter

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 1 listopada 2012, o 21:35

Właśnie przeczytałam "Klify" Hunter. Trochę mi się dłużyła ta książka, choć potem nieco lepiej było. Jeśli głównym atutem tej autorki ma być humor, to chyba mam inne poczucie humoru niż ona, bo mnie tam nic nie bawiło a wręcz odniosłam wrażenie, że to romans z tych napisanych na śmiertelnie poważnie. Były może ze dwie sceny, przy których leciutko się uśmiechnęłam ale nic poza tym. Akcję, bohaterów, opisy i generalnie całość można podsumować zwięzłym: takie sobie. Poza tym irytują mnie w romansach wątki fantastyczne itp. Mam pytanie do innych użytkowniczek, które czytały coś jeszcze tej pani - czy wszystkie książki Hunter podobne są do "Klifów"? To typowe dla tej autorki czy raczej był to wypadek przy pracy? :mysli:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez aralk » 1 listopada 2012, o 22:58

Ja czytałam jedynie Smoka i Złodziejkę i twierdzę, że na te książki trzeba mieć nastrój. Humor jest bardzo specyficzny, ale jest go dużo, czy komuś odpowiada to już inna bajka.
Ja traktowałam je jako lekkie, do szybkiego przeczytania bez pogłębionej analizy :cheer:

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 8 listopada 2012, o 19:45

Ja czytałam dokładnie te same co aralk. Bardzo dawno to było, ale w mojej pamięci te książki funkcjonują jako te z cyklu śmiesznych, lekkich i przyjemnych.
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Post przez aralk » 8 listopada 2012, o 20:11

bo chyba takie wlasnie sa :-)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 18 grudnia 2012, o 00:24

Kojarzę, że czytałam "Klify" i że tam były jakieś fantastyczne wątki i to właściwie wszystko...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 11 lutego 2013, o 17:34

Obrazek

The New York Times bestselling author of the "delightfully clever...exceptionally entertaining" (Booklist) Bridal Pleasures novels beguiles readers once again with a new series of sensual intrigue and exquisite surprises....

Disgraced by her past employer, young governess Kate Walcott owes her loyalty to the only woman willing to hire her - the sought-after courtesan Mrs. Georgette Lawson. Georgette entrusts Kate with the care of her unruly children - and the writing of her shocking memoirs, which detail her affairs with famous gentlemen, including the rakehell who promised to marry her, then ruined her.

Sir Colin Boscastle intended to keep his promise to Georgette--until his father was murdered. Thirteen years of chasing vengeance pass before he returns to find Georgette sleeping in his enemy's bed. Revenge has destroyed their romance, but the two former lovers agree to set a trap to restore Colin's honor.

Caught in this deadly game, Kate struggles to resist Colin's virile charm. She knows he is a born heartbreaker and unreliable rogue. Should she believe him when he whispers that, for her, he will change his sinful ways?

Premiera 05.03.2013

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 31 maja 2015, o 01:21

Aleqsia jakiś czas temu polecała mi tę panią i Sol też nęci, bo sobie nakupiła :P
Co jej warte jest żebym przeczytała? :hyhy:

Post przez Księżycowa Kawa » 31 maja 2015, o 01:31

Wygląda na to, że sama zaliczyłam tylko jedną, ale jedna ma na tytuł: „Smok” mogłabym od tej zacząć :wink:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Papaveryna » 31 maja 2015, o 01:34

Mnie zaciekawiły jej książki, bo podobno humor mają. Ale z tym też różnie bywa :P

Post przez Księżycowa Kawa » 31 maja 2015, o 01:39

Nie wiem, tę jedną, co czytałam, pamiętam raczej mgliście, ale nie wywołuje negatywnych skojarzeń…
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 31 maja 2015, o 09:55

Mnie się chyba najbardziej podobały Klify. Fajna chemia była między bohaterami.
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 31 maja 2015, o 10:24

Klify nabyłam i Dzikuskę ;)
za resztą się oglądam, bo można tanio, ale oczywiście jeszcze nie przeprowadziłam testów :zalamka:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Papaveryna » 31 maja 2015, o 13:16

Viperina napisał(a):Mnie się chyba najbardziej podobały Klify. Fajna chemia była między bohaterami.

Brzmi dobrze ;) Ktoś powyżej kiedyś napisał, że to strasznie poważne i tak nie brałam pod uwagę tego tytułu. Ale to pewnie od człowieka zależy. Dla jednego poważne, a drugi będzie się cały czas chichrał :-D

Sol, to testuj chybcikiem, bom ciekawa mocno :hyhy:

Post przez •Sol• » 31 maja 2015, o 13:17

Very, jak skończę Sukuba powtarzać (jeszcze 2,5 tomu) to może, może :P
też jestem ciekawa na co się w ciemno rzuciłam :P

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 31 maja 2015, o 15:55

Papaveryna napisał(a):
Viperina napisał(a):Mnie się chyba najbardziej podobały Klify. Fajna chemia była między bohaterami.

Brzmi dobrze ;) Ktoś powyżej kiedyś napisał, że to strasznie poważne i tak nie brałam pod uwagę tego tytułu. Ale to pewnie od człowieka zależy. Dla jednego poważne, a drugi będzie się cały czas chichrał :-D

O, ja w ogóle tego nie odebrałam jako czegoś poważnego, wręcz przeciwnie, było raczej zabawnie, potyczki bohaterów i takie tam, był też jakiś element metafizyczny, ale nic z typu Dark, tylko raczej coś w kierunku wróżek, elfów itd. Dawno temu to czytałam, więc szczegółów nie pamiętam.
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Post przez •Sol• » 31 maja 2015, o 16:34

Vip, dzięki temu co napisałaś coraz bardziej się cieszę że zdecydowałam się te Klify kupić ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 31 maja 2015, o 19:10

A mi się kojarzy, że jakoś odnosiło się do baśni o syrence. I była jakaś klątwa, którą należało zdjąć. Może dlatego że to działo się nad morzem :hyhy:
Denis Diderot

*
*

Post przez •Sol• » 31 maja 2015, o 19:21

coraz bardziej mi się to zaczyna podobać ^_^

Post przez Księżycowa Kawa » 31 maja 2015, o 19:27

I może jeszcze trochę szczegółów, to możliwe, że coś sobie przypomnę :wink:
Denis Diderot

*
*

Post przez Papaveryna » 1 czerwca 2015, o 15:31

Viperina napisał(a):
Papaveryna napisał(a):

O, ja w ogóle tego nie odebrałam jako czegoś poważnego, wręcz przeciwnie, było raczej zabawnie, potyczki bohaterów i takie tam, był też jakiś element metafizyczny, ale nic z typu Dark, tylko raczej coś w kierunku wróżek, elfów itd. Dawno temu to czytałam, więc szczegółów nie pamiętam.

No właśnie, widocznie każdy inaczej odbiera ten humor ;) Czuję się zachęcona zwłaszcza tymi potyczkami i chemią :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 8 czerwca 2015, o 22:13

Nie znam tej pani, w sensie jej twórczości ;)
ale z chęcią kiedyś się zapoznam :hyhy:
ale rzadko jej ksiażki widze w bibliotekach.
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 9 czerwca 2015, o 08:52

Przeczytałam Smoka
zachęcił mnie blurb, zachęciły mnie komentarze. i cóż...

Dawno tak dobrze się nie bawiłam. Dodam, że byłam uprzedzona o specyficznym humorze i na niego czekałam. Na szczęście niezbyt długo.
Historia jest prosta: Groźny i okrutny pirat zwany Smokiem dostał, w ramach nagrody , tytuł i majątek. I ma problem. Bo jest piratem, jego ludzie, którzy teraz maja żyć normalnie i spokojnie, są piratami, byłymi kurtyzanami (delikatnie mówiąc). Nie ma pieniędzy, a na dodatek jego wsie nęka psychopatyczny nieślubny syn poprzedniego lorda.
Ku jego szczęściu jego przyrodni brat Mateusz przyjaźni się z księżniczka Roweną, z którą się miał spotkać w okolicach Dunmoral. I ku ponownemu szczęściu Mateusz złamał nogę i to on przywita Księżniczkę. A Rowena ma swoje plany: jest wychowana w domu pełnym chłopaków, wie, że jej państwu grozi upadek i musi za wszelka cenę odnaleźć mężczyznę, który będzie dostatecznie silny, waleczny żeby uratować jej wuja i ojca. Historia jak historia. Co było tak rewelacyjne? Humor ... absurdalny pythonowski humor.
Piraci, którzy przy pomocy (moim zdaniem mocno walniętej i nawiedzonej pani Villi) chcą zaimponować księżniczce sami udając dobrze wychowanych i porządnych. Smok czyli Douglas, który musi odnaleźć psychopatę jednocześnie nie ujawniając, że jest Smokiem. Jego ludzie, a głównie jego siostra, za bardzo mu nie pomagają. Malowanie muli na biało, żeby udawały ostrygi. Wycinanie kwiatków i przyklejanie do krzaków... można by opisywać i opisywać. A do tego Rowena, która za wszelka cenę chce żeby Douglas przyznał, że jest Smokiem :-) Prowokuje, on sie broni coraz bardziej pogrążając sie w absurdach...
Przy tym wszystkim koniec się udał. Można było go zniszczyć jeszcze większym absurdem, a jednak autorka ładnie i płynnie ujawniła sekrety, wyjaśniła kwestie przyjaźni Mateusza i Roweny i skończyła ślicznym HEA.
Mogłabym tu zacytować kilka scen, które rozbawiły mnie niesamowicie, ale lepiej przeczytać samemu :evillaugh:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 9 czerwca 2015, o 09:42

Jak jest dobry humor to trzeba przeczytać. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 9 czerwca 2015, o 09:43

Koniecznie trzeba się zapoznac ;)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 9 czerwca 2015, o 10:49

Lojalnie uprzedzam, że humor jak w moim avku.... :evillaugh:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do H