w pierwszej części mnie ni grzał ni ziębił no i Mead czytałam jako pierwszą więc skojarzeń nie miałam. A wiesz co? Carter z Kwartetu mi się strasznie kojarzy z Sethem
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
wiedzmaSol napisał(a):w pierwszej części mnie ni grzał ni ziębił no i Mead czytałam jako pierwszą więc skojarzeń nie miałam. A wiesz co? Carter z Kwartetu mi się strasznie kojarzy z Sethem
a to też..xD mało takich bohaterów.
RM "But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "
to chyba nie jest powiedziane. Ale wydaje mi się, no wszystko na to wskazuje, że Maddie sie tak zapaliła do tego. No bo Seth faktycznie mówił że on chce tylko się zadeklarować, a to ona ma jakieś zapędy. Spodobało jej się i na hura wszystko.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.
Przepołowiłam pierwszy tom i OMG G. ma już na koncie
Spoiler:
dwa bzykanka i dwóch kolejnych bajeruje Pisarz jest uroczy, a tego gostka Romana nie lubię. Za idealny. Jest kilka zabawnych miejsc, dialogi ratuja troszkę sytuację, ale szczerze powiedziawszy profesja bohaterki mnie męczy, czekam tylko aż z kolejnym się bzyknie, bo będzie jej potrzeba energii. Irytuje mnie to trochę. Chyba sukub to dla mnie przy dużo. Gdyby była nie wiem czarownicą może jakoś bardziej historia by do mnie trafiała, tak raczej irytuje i pozostawia niesmak. Ale czytam dalej
“How do you always know where to find me?'' His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.” “I don’t know what you mean.” “Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise