Teraz jest 27 listopada 2024, o 23:46

Sport

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 31 stycznia 2009, o 15:09

Pamiętacie Ptasie Gniazdo - stadion w Pekinie wybudowany na Igrzyska?

Chińczycy zamieniają go na centrum handlowe Obrazek

Obrazek

BEIJING (AP)—The area around Beijing’s massive Bird’s Nest stadium will be turned into a shopping and entertainment complex in three to five years, a state news agency said Friday.

Officially known as Beijing National Stadium, the showpiece of the Beijing Olympics has fallen into disuse since the end of the games. Paint is already peeling in some areas, and the only visitors these days are tourists who pay about $7 to walk on the stadium floor and browse a pricey souvenir shop.

Plans call for the $450 million stadium to anchor a complex of shops and entertainment outlets in three to five years, Xinhua News Agency reported, citing operator Citic Group. The company will continue to develop tourism as a major draw for the Bird’s Nest, while seeking sports and entertainment events.

The only confirmed event at the 91,000-seat stadium this year is Puccini’s opera “Turandot,” set for Aug. 8—the one-year anniversary of the Olympics’ opening ceremony. The stadium has no permanent tenant after Beijing’s top soccer club, Guo’an, backed out of a deal to play there.

Details about the development plans were not available. A person who answered the phone at Citic Group on Friday said offices were closed for the Chinese New Year holiday.

A symbol of China’s rising power and confidence, the stadium, whose nickname described its lattice of exterior steel beams, may never recoup its hefty construction cost, particularly amid a global economic slump. Maintenance of the structure alone costs about $8.8 million annually, making it difficult to turn a profit, Xinhua said.

Post przez Lorelei » 31 stycznia 2009, o 15:13

No co za ping-pongi Obrazek

Post przez Kat » 31 stycznia 2009, o 17:44

pewnie wybuduja inny - przeciez musze sie miec czym pochwalic Obrazek

Post przez Annette » 1 lutego 2009, o 03:18

Czego to oni nie wymyślą Obrazek

Mamy 3 miejsce w piłce ręcznej!!!

Obrazek Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 1 lutego 2009, o 19:33

Nasi wygrali Obrazek 23:31

Post przez Kat » 1 lutego 2009, o 19:35

no i super ObrazekObrazekObrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 1 lutego 2009, o 19:43

I tak się powinno grać Obrazek

Post przez Annette » 1 lutego 2009, o 19:45

Ciekawe jak zaraz pójdzie Francji i Chorwacji.

Macie faworytów? Obrazek

Post przez Berenika » 1 lutego 2009, o 19:56

Chorwaci są świetni, ale Francuzi też pokazali klasę. Niech po prostu wygra lepszy Obrazek

Post przez Kat » 1 lutego 2009, o 21:23

Chorwacja Obrazek

Post przez Berenika » 1 lutego 2009, o 22:09

I wygrali Francuzi...

Post przez Annette » 2 lutego 2009, o 01:58

Nie udało mi się obejrzeć tego meczu.

A kto lepiej grał? Faktycznie Francuzi?

Post przez Berenika » 2 lutego 2009, o 02:07

Chyba tak, skoro wygrali 24-19.

A Chorwaci nie umieli się ładnie zachować po meczu. Wygwizdali Francuzów na dekoracji, niektórzy zawodnicy nie chcieli przyjąć srebrnych medali. Przegrywać też trzeba umieć.

Post przez Annette » 2 lutego 2009, o 02:49

Biorąc pod uwagę, że cały stadion to praktycznie byli Chorwaci - trudno niestety o przegrywanie z twarzą Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 2 lutego 2009, o 03:02

Zawsze można trzeba przegrywać z twarzą, nawet przed własną publicznością, zresztą trudno też mówić o jakiejś kompletnej porażce, skoro są DRUDZY na świecie. To przecież też jest sukces. Okazało się po prostu, że Francuzi są lepsi i tyle. A to, że nie chciał medalu (bo tylko jednego takiego zauważyłam) to mnie trochę zdziwiło...

I mamy nie tylko brąz, ale także najlepszego prawoskrzydłowego z tego co pamiętam i to drugi raz z rzędu Obrazek

Trzeba pogratulować chłopcom w ogóle, a także, jak to ujął kolega - łysemu rudzielcowi, w szczególe Obrazek

Post przez Berenika » 2 lutego 2009, o 03:10

Może był tylko jeden, co nie chciał medalu Obrazek Aż tak dokładnie nie oglądałam, a ciała dali nie tylko zawodnicy, ale i kibice, bo to oni nie potrafili uszanować sukcesu Francuzów.

Nasi są wspaniali - nie załamali się po piątkowej przegranej, tylko ładnie wygrali z Danią. Brawo!

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 2 lutego 2009, o 03:23

A już końcówka naszego meczu z Danią - miodzio po prostu, wisienka na torcie i tyle Obrazek Najpierw piękny ostatni gol, a potem jeszcze Szmal obronił sytuację sam na sam - wielkie brawa mu się należą Obrazek Ech, a miałam się uczyć Obrazek

Post przez monia204 » 2 lutego 2009, o 10:10

no tak, nie oglądałm całego meczu (na szczęście) i wygrali, ale sytuacje te 2 z końcówki widziałam i radość Szmala, super Obrazek

należało im się to 3 miejsce i udowodnili to Obrazek

mamy kolejną drużynę polską do kibicowania Obrazek

p.s. niech nam dadzą organizację jakiś mistrzostw, to Chorwaci zobaczą jak się zachowują prawdziwi kibole, przegrywać z klasą nie każdy potrafi Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 2 lutego 2009, o 15:47

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Palił trawkę! Chciał PRZEKUPIĆ TABLOID!</span>

Po ostatniej olimpiadzie Michael Phelps został ulubieńcem Ameryki. Po powrocie do domu sportowiec wdawał się w kolejne romanse ze striptizerkami i prostytutkami. Najwyraźniej musiał odreagować stres związany z zaciętą rywalizacją. Oszołomiony sukcesem pływak bardziej skupił się na balangach niż na treningach. Niedawno brytyjski News of The World opublikował zdjęcie, na którym widać, jak podczas jednej z listopadowych imprez amerykański multimedalista pali trawkę.

Phelps ma już na swoim koncie 14 złotych medali olimpijskich, z których 8 zdobył w Pekinie. Zanosi się na to, że na tym koniec. Jednym głupim wyskokiem pływak zakończył karierę w momencie szczytowej formy? Przedstawiciel Światowej Agencji Antydopingowej zapowiedział, że sportowca czeka 4-letni zakaz brania udziału w zawodach.

Osoby obecne na pamiętnej imprezie relacjonują, że pływak był obyty z fajką do palenia marihuany. Nie czuł się także skrępowany tym, że pozostali goście brali znacznie mocniejsze narkotyki.

Dokładnie wiedział, co robi – powiedział jeden z mężczyzn. Całą noc wlewał w siebie wódkę i piwo. Był zupełnie pijany i upalony. Nie wiem, jak może marnować taką formę i zdrowie.

Dziennikarze tygodnika poinformowali również, że menedżerowie sportowca błagali ich, by zdjęcie nie zostało opublikowane. Proponowali nawet, że Michael będzie pisał do ich gazety, a nawet pojawi się na każdej ważnej imprezie i przekona inwestorów, aby publikowali w gazecie swoje reklamy.

Rzecznik prasowy zapewniał, że Michael z powodzeniem przeszedł ponad 1500 testów narkotykowych. W odpowiedzi na te zapewnienia, komisja kontrolująca doping ogłosiła, że ponownie sprawdzi wyniki badań.

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 2 lutego 2009, o 16:11

No to mamy medal ObrazekObrazekObrazek

Najlepszy był wywiad po meczu ze Szmalem - jak będzie świętował Obrazek bardzo dobrze, że tak dowalił temu dziennikarzowi, bo mnie już wkurzał...

A widziałyście, jak ten Chorwat postraszył sędziego i dostał czerwoną kartkę?

Post przez Kat » 2 lutego 2009, o 16:37

przegrywac umiec trzeba - to fakt, tyle ze Chrowaci sa bardzo przeczuleni na tym punkcie, oni po prostu chyba bardzo chcieli wygrac i wierzyli ze im sie uda. stad to rozgoryczenie.

ja sie ciesze z naszego medalu Obrazek

co do Phelpsa - sie doigral.. dobrze mu tak - w USA to mi sie podoba, ze gwiazdy sa karane ze swoje wyskoki, nie to co u nas...

Post przez Annette » 2 lutego 2009, o 17:26

Euro2012 - o ile dojdzie u nas do skutku ObrazekObrazek

Post przez monia204 » 2 lutego 2009, o 18:53

tak, ale mi chodziło o piłke ręczną, bo z piłką nożną to inna historia Obrazek

Post przez Annette » 2 lutego 2009, o 19:13

A to przepraszam, myślałam, że chodzi Ci o ogół Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 2 lutego 2009, o 23:52

Patrzę na rozdanie " Telekamer" i jestem maksymalnie zła Obrazek że w kategorii komentator sportowy wygrała osoba która prowadziła taki tandetny, głupi program jak " Gwiazdy tańczą na lodzie" . Kiedyś go lubiłam ale po tym jak zaczął być prowadzącym tego programu ,przestałam go szanować. Ale cóż nie wszyscy mają Polsat Sport a co za tym idzie nie wiedzą jak super komentatorem jest Mateusz Borek. Wielka szkoda Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym