klarek napisał(a):Dziewczyny, coś wyrosło na moim storczyku. Co to? Co z tym zrobić?
klarek napisał(a):Dziewczyny, coś wyrosło na moim storczyku. Co to? Co z tym zrobić?
Levanda napisał(a):klarek napisał(a):Dziewczyny, coś wyrosło na moim storczyku. Co to? Co z tym zrobić?
To nowa roślinka Keiki
http://www.storczyki.org.pl/uprawa/rozmnazanie/keiki/
klarek napisał(a):A te moje małe nie chcą wypuścić korzeni, tylko coraz większe rosną. Tak powinno być?
joakar4 napisał(a):też siałam dwa razy i nawet jak wzeszła to i tak nie kwitła
duzzza22 napisał(a):Co do maciejki.
Nie lejcie też bezpośrednio na nią, na kwiaty wody, lepiej lać mniejszym strumieniem w jej okolicach, wtedy się nie będzie kłaść i potem nie będzie gnić i wypadać.
duzzza22 napisał(a):Sun, ja polecam i będę polecać kalanchoe.
Ja mam w domu i w pracy. Nawet jeśli przelejesz je nic im się nie dzieje, jak mają zbyt sucho to też zbyt szybko nie uschną zanim ich nie podlejesz. W upalne dni podlewam je gdzieś 2 razy w tygodniu albo i nie. jak mają wilgotno to ich nie podlewam. Czasami wystarcza więc raz na tydzień.
Nawet jeśli tracą kwiaty to liście są ładne/mięsiste i też stanowią ładną reprezentatywną formę. Warto je wstawić do większej ozdobnej doniczki.
PS. Łatwo się też rozmnażają, wystarczy odciąć odnóżkę i włożyć do słoika z wodą, poczekać aż puści troszkę korzeni, a potem posadzić do nie za dużej doniczki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości