joakar4 napisał(a):pięknie wygląda
Dorotka napisał(a):A z czym to ciacho? Z truskawkami?
wiedzmaSol napisał(a):co do tego ciasta cytrynowego: Dziewczynki czy da się je zrobić bez miksera?
Nie dorobiłam się jeszcze w mieszkaniu tego urządzenia (ale jestem coraz bardziej zdesperowana żeby kupić...)
Drugie pytanie - na jaką to jest blachę proporcja? Tutaj dysponuję małym piekarniczkiem (na duży zwyczajnie nie mam miejsca) i chciałabym wiedzieć czy to dużo tego wychodzi czy trzeba dzielić proporcje.
A i jeszcze taki pomysł, Dorotko, a nie można zrobić lukru z cukru i soku i oblać na gorąco? Nie będzie tego samego efektu?
Lilia napisał(a):Aniołku, na jakim cieście je robiłaś? Kruchym?
klarek napisał(a):Nocny Anioł napisał(a):upiekłam ciacho
płatki migdałowe
Dorotka napisał(a):Sol - pewnie można zrobić to ciasto bez miksera, tylko trochę będzie cię bolał nadgarstek od długiego i intensywnego mieszania, bo przecież musisz wszystko dobrze połączyć. Ta ilość składników starcza na tortownicę około 24 cm. A co do polania lukrem wierzchu ciasta, to,... hmm... to zmieniłoby smak, bo tu chodzi o skorupkę z cukru, która wytworzy się z cukru polanego sokiem z cytryny [który wsiąknie w ciasto nakłute wykałaczką] pod wpływem wysokiej temperatury [tuż po wyjęciu ciasta z piekarnika]. Oczywiście możesz zrobić raz tak jak w przepisie, a innym razem spróbować z lukrem i sprawdzić jak ci bardziej posmakuje.
Dorotka napisał(a):Cieszę się, że wam smakowało, Duzz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość