Teraz jest 24 listopada 2024, o 16:11

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 23 kwietnia 2015, o 20:32

Spróbuję tego sposobu.

Ja w ogóle mam słabe paznokcie. Rozdwajają się i nie znalazłam odżywki, która by mi pomogła :(
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 23 kwietnia 2015, o 20:52

Rozdwajanie to zdaje się brak czegoś w organiźmie. Możliwe, że krzemu.
Też mam słabe. Od kilku lat już nie mogę zapuścić dłuższych. A kiedyś miałam ładniejsze niż sztuczne.
W tej chwili mam całkiem zniszczone sprzątaniem przy remoncie. Połamane i biedne.
A dłonie jeszcze gorsze. Kremuję różnymi kremami, a żaden nie działa. Kupiłam jednorazowe rękawiczki z gotową maseczką, może dziś to zrobię i może nareszcie to mi pomoże.
Obrazek

Post przez Levanda » 26 kwietnia 2015, o 09:51

Miała Regenerum - nic. Miała tę sławną odżywkę Eveline - początkowo super, potem pogorszyła sprawę. Teraz mam Sally Hansen - tragedia.

Post przez Levanda » 2 maja 2015, o 17:05

Obiecałam recenzję kosmetyków do cery naczynkowej.

Nigdy nie miałam z tym problemów, ale w ciąży zaczęły się pojawiać na twarzy dziwne rzeczy. Bardzo mi to przeszkadza, więc sięgnęłam po odpowiednie kosmetyki.
Po przeczytaniu opinii w internecie zdecydowałam się na zakup kremu Bioliq oraz maseczki Floslek.

http://bioliq.pl/dermo/krem-kojaco-wzma ... czynkowej/

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4375

Ostatnie naczynko pojawiło się na początku stosowania tych kosmetyków, powiedzmy w pierwszym tygodniu. Potem już nic nowego.
Krem stosowałam codziennie, rano i wieczorem. Mam cerę mieszaną, a ten krem pod makijaż jest dobry. Nawilża, skóra jest miła, delikatna, ale nie tłusta.
Maseczkę stosowałam według zaleceń: przez pierwszy tydzień każdego dnia, potem wystarczy 2-3 razy w tygodniu.

Niestety, nic, co pojawiło się wcześniej nie zniknęło, ani nie zblakło.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 4 maja 2015, o 16:00

mój pysk się wysusza. Natychmiast po nałożeniu podkładu robi mi się skorupa popękana jak ziemia na słońcu.
Kremy, oczyszczanie, pilingi - nic nie pomagało.
Ojciec (jest świnią ale tu się popisał :P) dał mi produkt ze swojej firmy. Olejek do oblicza różany, o taki: Obrazek
stosuję go trzeci dzień i jakby było lepiej ;) generalnie to cóś jest wielofunkcyjne - olejek do masażu, demakijażu, nawilżający na noc/dzień, baza pod podkład...
I co najważniejsze. Mam cerę mieszaną czyli tłustawa bywam. Bałam się że to mi zostawi smalec. Po 5 minutach nie ma śladu że czymś się smarowałam ;)
cena - buteleczka 30 ml kosztuje maksymalnie 30 zł w Rossmannie, ale można dorwać i za mniej ;)

mają też inne wersje, odmładzający i wyszczuplający ;) ale tych nie próbowałam.

no i wiadomka, pachnie ślicznie :hyhy:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 4 maja 2015, o 18:03

Lubię takie cudeńka :)

Post przez Levanda » 4 maja 2015, o 18:06

JA też ;) Może warto zainwestować :)

Ulubiona autorka/autor: SEP/Long/Stuart/Quinn/Enoch/Balogh

Post przez mad_line » 4 maja 2015, o 18:29

Oleje to fajna sprawa. Mój ulubieniec to olej z avokado (na twarz i włosy), a poza tym marula (na twarz) i rycynowy (na włosy). Ostatnio praktycznie zrezygnowałam z używania zwykłych kremów (tylko filtr na dzień). Fajne są też sera złożone z samych naturalnych składników, w tej kategorii polecam produkty Starej Mydlarni, szczególnie serum z beta karotenem lub wit. C.

Zupełnie nie sprawdził się u mnie olej arganowy, włosy były tępe i szybciej się przetłuszczały. Podejrzewam, że lepiej sprawdzi się na włosach suchych, skłonnych do kręcenia, puszenia. Podobnie nie znalazłam zastosowania kosmetycznego dla oleju kokosowego, efekt na włosach identyczny jak przy oleju arganowym, jest mega tłusty, ostatecznie skończył w kuchni, używam go do smażenia :wink:
“Where is he? Bridgerton!" he bellowed. Three chestnut heads swiveled in his direction.
Simon stomped across the grass, murder in his eyes. "I meant the idiot Bridgerton."
"That, I believe," Anthony said mildly, tilting his chin toward Colin, "would refer to you.”

Julia Quinn, The Duke and I

Post przez •Sol• » 4 maja 2015, o 18:38

warto, zwłaszcza że cena nie jest szalona ;)

ogólnie wiem z pierwszej ręki że Evree nie używa jakichś dziwnych chemikaliów, nie ma konserwantów, sama natura ;)
nie byłam mocno przekonana, mimo że ojciec namawiał, ale tak - szampony są bomba. Najbardziej lubię niebieski. Serum do stóp, zestaw piling+maseczka do stóp też szał. No i teraz ten olejek ;)
te są dedykowane tylko do twarzy, ale seria do ciała również jest. Ten sam efekt podobno, nie zostawia filmu, ładnie nawilża, no i cenowo fajnie. I co na plus jeszcze - niech Was nazwa nie zmyli ;) to polska firma założona przez ludzi z doświadczeniem w branży. 2 z 3 właścicieli przez lata pracowało w L'Orealu ;)

Madi, z tych wymienionych tylko rycynowy na włosy stosuję i chwalę mocno ;) i zauważ że tu też witamin nie brak ;)

Ulubiona autorka/autor: SEP/Long/Stuart/Quinn/Enoch/Balogh

Post przez mad_line » 4 maja 2015, o 18:56

Jak będę miała okazję to zwrócę uwagę na ten olejek, tym bardziej, że jak widzę, jest do cery mieszanej, trudno znależć coś naprawdę dobrego przy takim typie skóry, dzięki za cynk :wink:
“Where is he? Bridgerton!" he bellowed. Three chestnut heads swiveled in his direction.
Simon stomped across the grass, murder in his eyes. "I meant the idiot Bridgerton."
"That, I believe," Anthony said mildly, tilting his chin toward Colin, "would refer to you.”

Julia Quinn, The Duke and I

Post przez •Sol• » 4 maja 2015, o 19:17

koniecznie ;)
i jak wypróbujesz daj znać jak się sprawdza ;)

sama mam cerę mieszaną więc wiem jaki to ból. Wieczorem się osypuję a rano mam masakrę tylko że na tłusto :P a tu na razie jest spoko. Dam znać co będzie po tygodniu używania ;)

Post przez Levanda » 4 maja 2015, o 20:07

Też mam mieszaną, ale teraz, w ciąży, to naczynka mi dokuczają :(

Post przez •Sol• » 4 maja 2015, o 20:11

niby to jest też do cery naczynkowej ;) ma niby pomagać.
Mnie ciężko powiedzieć bo nie mam tego problemu, ale Lev, poczytaj sobie tu dokładniej. Jedna jest tylko opinia na nie i to taka chyba złośliwa bo przeczy wszystkiemu dokładnie.
Przy okazji skład jest też podany ;)

Post przez •Sol• » 10 maja 2015, o 15:13

minął tydzień i jak obiecałam daję znać ;)

Olejek Magic Rose Evree
jeśli chodzi o wydajność - bardzo wydajny ;) już 5-6 kropli wystarcza na całą twarz i szyję. Nie mam po nim wysypu krost, a wręcz jest ich mniej. Nawet tych czarnych punkcików na które wcześniej nie miałam metody. Policzki nie wyglądają już jak spękana ziemia gdy się umaluję, ale pojawiają się pojedyncze skórki suche. To dopiero tydzień, zobaczymy co będzie dalej.
Od razu po nałożeniu twarz mam zaczerwienioną mocno, ale po kilku chwilach to znika i jest gładko ;)
nadaje się do demakijażu, jako krem na noc i dzień, jako baza pod makijaż. Potwierdzam ;)
Jednak po umyciu twarzy wodą czuję że jest sucha. Nawilżenie jest odczuwalne dopiero po nałożeniu olejku, ale utrzymuje się do kolejnego mycia. Jednak woda wysusza.

wiadomo, każdy ma inną skórę, ale ten olejek jest bardzo delikatny i nie powinien nikomu zaszkodzić ani uczulić. No i pachnie ;) zapach mi się chyba nie znudzi :P

Któraś z Was się skusiła? Testujecie? ;)

Post przez Levanda » 10 maja 2015, o 15:47

Ja jeszcze nie. Zainwestowałam 45 zł w krem Pharmaceris 1%K na naczynka.

Post przez •Sol• » 10 maja 2015, o 16:09

oby dał oczekiwany rezultat ;)
ale jak coś to daj znać jak olejek ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 13 maja 2015, o 21:37

Sol, a Lipobase nie próbowałaś? Dla mnie to odkrycie roku ubiegłego. Pomogło i nie mam problemów już z suchą skórą i takimi hmm zadziorkami, nawet koloryt się wyrównał.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 14 maja 2015, o 11:24

Levanda napisał(a):Miała Regenerum - nic. Miała tę sławną odżywkę Eveline - początkowo super, potem pogorszyła sprawę. Teraz mam Sally Hansen - tragedia.

Mnie diamentowa z Eveline jakby nieco utwardziła paznokcie (są cieniutki, wrastające po bokach i paskudne), a potem zaczęły strasznie pękać. Mimo, że były króciutkie to i tak pękały i to w takim miejscu że nie dało się tego bez bólu obciąć. Masakra :]
Potem miałam jeszcze taką Lovely czy Wibo z Rossmanna. Polecała ją kiedyś Zeph. Nie zauważyłam, żeby zrobiła z moimi paznokciami cokolwiek :zalamka:

duzzza22 napisał(a):Sol, a Lipobase nie próbowałaś? Dla mnie to odkrycie roku ubiegłego. Pomogło i nie mam problemów już z suchą skórą i takimi hmm zadziorkami, nawet koloryt się wyrównał.

Mam zamiar spróbować to Lipobase i zainteresował mnie też olejek polecany przez Sol. Mój ryj to ostatnio tragedyja i może coś by podziałało w końcu na niego :ohlala:

Post przez •Sol• » 14 maja 2015, o 11:29

Lipobase nie próbowałam. Ten Magic rose jest pierwszy jakiego próbuję tak naprawdę ;)
a ile to to kosztuje?
Bo Magic Rose to max 29,90 kosztuje i wystarczy myślę na dwa miechy spokojnie przy używaniu dwa razy dziennie ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 14 maja 2015, o 13:36

Very, ja polecam :D

Sol, kosztuje mniej więcej tyle samo. Ja chyba dałam dokładnie 30 zł za duże opakowanie. Jednak to jest krem/maść i nie musisz tego stosować codziennie. Na początku jak miałam takie problemy stosowałam codziennie lub co drugi dzień na noc. Teraz stosuje raz w tygodniu albo raz na dwa jeśli pamiętam. Ale takich skórek suchych nie mam, nie mam tak czerwonej skóry i popękanej jak kiedyś.
Jest jeszcze mocniejsze nawilżanie zwie się Nanobase, jak się nie mylę, ale akurat mi Lipobase pomógł i nie musiała sięgać po niego.

A mały Lipobase jest w cenie 15-16 zł. Chyba jakoś tak. Popatrz sobie na doz. Powinni mieć oba, ten duży to chyba 100, ale musiałabym sprawdzić w domu. No i mam go już hmm pewnie z rok i nadal to samo opakowanie. ;) więc wydajnością i on nie grzeszy :)

Dziś rano weszłam do sklepu po wodę i wyszłam z wodą i
Obrazek :hyhy:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 14 maja 2015, o 13:44

Kurczę to faktycznie ciekawe...
Ale prawdę mówiąc ten olejek też daje to co piszesz - brak skórek zadziorków, gęba nie czerwona, wyrównana.
Jak wykończę tę buteleczkę to zobaczę. Jak nadal będę oceniać na 4-4,5/5 to spróbuję tego Lipobase, a jak się poprawi na 5 to dam spokój ;)

nie wiesz że to normalne? :P nigdy nie wychodzę ze sklepu typu Rossmann tylko z tym po co weszłam :P

Post przez Papaveryna » 14 maja 2015, o 13:56

To tak jak i ja :) Ostatnio były 49% przeceny na różne dupsy do makijażu i lakiery do pazurów. Troszkę się obkupiłam :hyhy: Miałam zamiar jeszcze jeden najazd zrobić, ale już nie zdążyłam.

Post przez •Sol• » 14 maja 2015, o 13:58

o promocjach dwa w cenie jednego, trzy w cenie dwóch, kup jeden drugi za grosz proszę mi nie mówić :P
zawsze się na to łapię :evillaugh:
lakierów mam tyle że chyba pokój sobie nimi wymaluję :zalamka:

Post przez Papaveryna » 14 maja 2015, o 14:04

Ja kupuję, a nie używam. Choroba jakaś :sick1:
Zrobię potem fotkę swoich skromnych nabytków promocyjnych ;)

Post przez •Sol• » 14 maja 2015, o 14:07

też ostatnio wcale nie używam :roll: dlatego mówię że ściany będę nimi malować :P

zrób, chętnie popaczymy :hyhy:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich