Teraz jest 23 listopada 2024, o 13:14

Romans + fantastyka

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Post przez kasiek » 8 stycznia 2009, o 17:40

Post przez Liberty » 8 stycznia 2009, o 21:03

Czyli to trochę jeszcze potrwa. Ale to dobrze, że w ogóle rozmawiają. Dzięki za informację, kasiek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 stycznia 2009, o 15:55

Czytał ktoś książkę Christina Dodd " Zapach ciemności "? Interesuję mnie głównie w jakich czasach to się rozgrywa , czy ciekawy występuję facet , no i czy ogólnie fajna jest to książka Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 9 stycznia 2009, o 16:00

Czytałyśmy. Była nawet dyskusja w Klubie. Szukaj w Archiwum Klubu na dole strony głównej Obrazek

Akcja dzieje się współcześnie.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 stycznia 2009, o 16:53

Znalazłam w archiwum ,dzięki i po waszych opiniach że główny bohater ma demoniczne skłonności i jest macho, Obrazek muszę ją przeczytać Obrazek

Post przez Mikka89mak » 11 stycznia 2009, o 22:57

Czytała któraś z was "Nawiedzoną" Jude Deveraux? Ja niedawno i bawiłam się przy niej przednio. Przeważnie nie cierpie książek Deveraux, ale tą po prostu polecam każdemu kto jej nie czytałObrazek Jeszcze nie spotkałam żeby ktoś tak gładko się rozprawił z wątkiem anioła. Niekiedy dusiłam się ze śmiechu Obrazek a jak na biednego aniłka oprócz FBI i mafii zaczeła polować jeszcze żonka o morderczych zapędach to po prostu dla mnie to był GAME OVER Obrazek Obrazek duchy itp też były fajne:)

Post przez Madlenita » 12 stycznia 2009, o 02:15

Tak, czytałm Nawiedzoną... A jej reakcja na to jak on jej życie urządził w poprzednich wcieleniach...

Co do Fantastyki +romans ...

Znalazłam kolejną fantastyczna z wątkiem romantycznym (końcowa scena jest urocza... )

Prawa i powinności z Fabryki słów, w piatek była polska premiera. Jak dla mnie książka świetna, raczej nie ma szans na dalszy ciąg, ale zakończenie sensowane, SZCZĘŚLIWE, po drodze było kilka zaskoczeń, choć autorka rzucała sporo aluzji no i poslkie tłumaczeni też ok...

Już zdecydowąłm, że kupię tę książkę...

Głównym bohaterem jest nieco znudzony życiem bardzo wiekowy "Władyka", nazywany rówież Rajwenem dowiaduje się, że w pobliżu jego zamku przebywa drużyna której celem jest misja ratowania świata. Bohaterowie -członkowie drużyny to przedstawiciele prawie wsztkich ras rozumnych poza krasnoludami, a włąśnie krasnoludy mieszkają w pobliżu siedziby Władyki. A tradycja nakazuje by Świat Ratowali przedstawiciele wszytkich ras rozumnych (no, może poza tymi Ciemnymi...)

Rajwen podejmuje decyzje, że wyruszy wraz z pewnym krasnoludem z jego świty i 7 -osobową drużyną w misji ratowania świata...

Drużyna nie jest zadowolona z samowolnego dokooptowania do nich wrednego nekromanty (bo władyka ubiera się na czarno...) a poza tym wyglądającego jak zagłodzony nastolatek w dodatku w ostatnim stadium suchot.. Sytuację komplikuje jego niechęć do jakich kolwiek wyjaśnień...

Moim zdaniem warto kupić ksiązkę, sporo się dzieje, postacie też ciekawe, a końcowa scena: miodzio, już wyobrażam to sobie na ekranie...

Występują wszytkie magiczno-fantastyczne postacie, jest parodia sceny w Morii z Władcy pierścieni (wrota do kopalni otworzył bardzo długa i różnorodna wiązanka przekleństw a "balrog" na widok Rajwena zaczął uciekać, a kiedy ten zaczął go gonić dostał zawału...)

Z wątków romantycznych: w drużynie są 2 panie, demonica leśna i dwupostaciowa dama...

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 19 stycznia 2009, o 01:49

Szkoda, że nie ma jej na merlin.pl, bo po twojej zachęcie, bym sobie kupiła. Ale jutro poniedziałek, to może coś się zmieni.

Ostatnim romansem w fantastyce, o którym czytałam, jest związek (choć to chyba za dużo powiedziane) Moista von Lipwiga i Adory Belle Dearheart.

Post przez Madlenita » 20 stycznia 2009, o 14:20

Tak pocztowe piekło jest ok... I bedzie dalszy ciąg tego związku w Macking money, ale to jeszcze trochę zanim Prószyński wyda tę część...

Co do praw i powinności nie miałam cierpliwosci czekać aż się pojawi na Merlinie, zresztą podejrzewam, że wydali to w małym nakładzie... ale ksiązka świetna, chwilami smiałam się w głos... Tylko ta autorka na razie napisała tylko tę ksiązkę. A mam nadzieję, że bedzą inne, postacie w Peawach mają obiecującą biografię na następne książki (Ciemny elf w dodatku morf i "pomocnik", brat Reywena no i reszta drużyny...)

Post przez Berenika » 22 stycznia 2009, o 21:02

Dziś ją wreszcie znalazłam w merlinie. Wrzuciłam do koszyka, ale trochę się zejdzie, zanim dostanę w swoje ręce. Nic to, cierpliwa jestem, czekam na Pratchetta, poczekam i na to Obrazek

Post przez Madlenita » 23 stycznia 2009, o 13:39

Poczekaj na Pratchetta i obb, będą zaraz w lutym a jak kpisz kilka ksiązek, przesyłka jest gatis... Ja to wykorzystałam przed świętami i dzięki temu mam pawie całego pratchetta...

Post przez Mikka89mak » 27 stycznia 2009, o 22:21

wkoncu łykełam lek na skleroze i mam zamiar napisac to co od dawna planowałam:) (kurde, niecałe 20 lat i juz sklero łapie) w kazdym razie, czytałyście "Toy Wars" Ziemiańskiego? Przednio zabawna ksiażka momentami, porównywalnie do Gromyko, ale bardziej w meskim stylu. Ksiązka składa sie z trzech opowiadan, ale jest to tak scalone ze ladna powiesc wyszla.

Ziemiański Andrzej

Toy Wars

Historia 21-letniej "Zabaweczki". Psa wojny o zabójczym uroku. Lolitki o wytrzymałości G.I. Jane, a skuteczności Ripley i obcego ósmego pasażera Nostromo razem wziętych. Z dowódcą o wdzięcznej ksywie Dante Toy zgłębia kolejne kręgi ziemskich piekieł. Jest byłą narkomanką i prostytutką, która odziedziczy miliony, jeśli przez dziesięć lat utrzyma się z pracy prywatnego detektywa. Tylko kto zatrudni Marlowe 'a o wyglądzie licealistki... Czekając na zlecenia, mieszka w biurze i żywi się kocim żarciem.

Naprawde polecam, bo książeczka przednia, poczucie humoru zabójcze, a i wątek romansowy się wkręca. Wciagająca jak diabli.

Post przez Berenika » 27 stycznia 2009, o 22:36

Nie muszę aż tak kombinować - wystarczy, że mam w koszyku powyżej 50 zł. Całkiem nieźle ze mnie żyją.

Toy wars - zachęcający opis Mikka Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 28 stycznia 2009, o 16:05

Wpadłam na stronę http://www.kimharrison.net/GoodBadUndead.htm

Ta pani pisze książki z wampirami. Czy któraś z Was zapoznała się z jej twórczością Obrazek

Post przez Liberty » 28 stycznia 2009, o 16:34

Ja mam w planach. Znajomi czytali i trudno się zorientować, bo recenzje mieszane. Dla jednych bardzo fajne, dla innych gniot. Trzeba sobie samemu wyrobić zdanie Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 28 stycznia 2009, o 16:54

Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz - działa też w przypadku książek.

Zainteresowała mnie ta autorka, bo jej książki mają cool okładki Obrazek

Post przez Madlenita » 29 stycznia 2009, o 17:35

Berenika, zazdroszczę...

Toy wars jeszcze nie czytałam, ale mam zamiar... Zerknęłam na zakończenie tylko i badzo mi siępodobało... Ja nadal wałkuję Cenę krwi Huff

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 29 stycznia 2009, o 17:37

i jak? bo zastanawiam, się, czy nie przeczytać (oczywiście w wolnym czasie - czyt. chyba w wakacje Obrazek)

Post przez Berenika » 29 stycznia 2009, o 17:40

Nie ma czego, ostatecznie najpierw musiałam wydać dużo kasy Obrazek

To ja chyba też poszukam tych Toy wars.

Post przez kasiek » 29 stycznia 2009, o 18:42

a ja tylko przypomnę, ze Toy woars napisał Ziemiański a ona ma takie specyficzne spojrzenie na kobiety Obrazek kobiecą przyjaźń Obrazek i takie tam Obrazek , czasami to człowiek (kobieta) ma ochote rzucić książką daleko, oj daleko Obrazek

przypominam jego "Achaję" i "Zapach szkła" (uwielbiam te ksiażki), Toy wars tez jest fajne Obrazek

Post przez Mikka89mak » 29 stycznia 2009, o 19:07

ja czytałam i Achaje i Toy Wars. bez porównania. Achaja była przyciężka i chociaz wciągająca to moim zdaniem mocno pesymistyczna i dobijająca.chociaz nie powiem, bo w paru momentach mnie mocno ruszyla (do tej pory nie moge wybaczyc smierci Siriusa). a jeśli chodzi o Toy, to świetnie się bawiłam. szczególnie ciekawy był sposób w jaki Dante ją w pierwszym opowiadaniu ukarał za przystawienie mu spluwy do głowy:) i wogóle to typowo koszarowe poczucie humoru mnie niszczyło. a co najwazniejsze rzadko sie zdarza zeby jakas ksiazka mnie zaskakiwala, a ta to robila niemal na kazdym kroku Obrazek

mam ja w wersji elektronicznej na chomiku jakby ktos byl zainteresowany.

Post przez Madlenita » 29 stycznia 2009, o 19:38

Cenę krwi jak na razie porównuję z serialem... Zresztą wiem jak się cała seria mniej wiecej skończyła, więc czytam jakoś bez przekonania...

Post przez Mikka89mak » 30 stycznia 2009, o 13:22

cena krwi mnie znudzila w polowie. jakos zakonczenie niespecjalnie ciekawe wedlug mnie bylo

Post przez Mikka89mak » 9 lutego 2009, o 00:04

Mam ochotę wyć do księżyca. Chyba juz wszystkie dobre ksiazki z kategorii romans + fantasy ktore wyszły w polsce przeczytałam bo nic nie moge sobie znaleźćObrazek a nie jestem na tyle dobra zeby czytac po angielsku:( co za porazka.

mam cicha nadzieje ze po tej fiksacji ogólnopolskiej na temat "Zmierzchu" zaczną więcej tego typu książek wydawać. OBY

a moze znacie jeszcze jakies ciekawe tytuły [spojrzenie pełne nadzieji]? bo juz po scianach chodze z nudy:(

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 9 lutego 2009, o 00:06

a co przeczytałaś? (przykładowo: większość z listy motywów z działu informacji w bibliotece? Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...